Keresés

Részletes keresés

Fury007 Creative Commons License 2022.09.07 0 0 85117

Nekem Gsa-n van, áthoztam az 1200-ról az 1250-re, ugyanaz. Nekem a gyári a farcsontomnál nyom, ez nem. A gyárival mindenem fájt lefelé 2-300 km után ezzel elmegyek két nap alatt 1200-at gond nélkül. Fűthető verzióm van, de most nem kötöttem be, mert leperzselte a seggem a korábbi mocin. szélesebb picit minden irányba, mint a gyári, pont ahol kell, és más a tömése is. 

Előzmény: hamvasat (85108)
tcaoe Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85116

Meg nem egy utolsó szempont, hogy a Givi alja lapos, nem állnak ki belőle vasak, amikkel felszántod a szállás padlóját. Vagy otthon a padlót. Vagy a polcot, amire felrakod. Nem tudom, hogy szoktál-e utast vinni, de az lengyel cuccon az a háttámla, hát...:) Plusz a Givihez, legalábbis a Dolomitihez, van rendes hordozófül (oké, fel kell fúrni), meg egy csomó értelmes és értelmetlen tartozék.

Előzmény: dvorcsakl (85114)
ekowob Creative Commons License 2022.09.06 0 1 85115

Eladható állapotban kell lennie, vagyis olyannak, hogy ne látszódjon, hogy már használták.

Előzmény: hamvasat (85111)
dvorcsakl Creative Commons License 2022.09.06 -1 1 85114

Egyetértek, hogy a Givi igényesebben néz ki, illetve annak a zárja is jobbnak tűnik.

ugyanakkor van köztük 60-80eFt különbség, illetve több Givi dobozt láttam eddig az út szélén, mint BMW rögzítésűt - persze Givi több fut az utakon.

Előzmény: hamvasat (85105)
stenmark Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85113

A Touratechnél lehetett ülést próbálni, volt egy készletük a fő boltjukban. Én megkérdezném az Euromotort, még ha nem is rajtuk menne az üzlet. Vagy használtan ebay.de, kisebb árkockázattal.

Előzmény: hamvasat (85111)
stenmark Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85112

R100

Bocsánat, kicsit magamból indultam ki, mert ilyenkor kicsit felpörögnek munkáim, így már csak rövidebb túrákat tehetek.

Az ősz egyébként csodálatos, és szeptember a hegymászók fő szezonja, azaz jó idő van a hegyekben. Ilyenkor nálunk is szép az erdő, de kicsit hiányzik a fenyők zöldje, mert azzal keverten (K-Alpok) szerintem a legszebb.

Jó túrát Nektek!

Előzmény: R100 (85089)
hamvasat Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85111

Újabb laikus/hülye kérdés:

Az van a Wunderlich oldalán, hogy 60 napos visszaküldési lehetőség. Ezt próbálta már valaki? Ezt úgy kell érteni, hogy megveszem, megyek vele mondjuk egy 4 napos túrát és ha nem jött be, visszaküldöm? Vagy csak akkor küldhetem vissza, ha nem volt használva?

hamvasat Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85110

Nekem touratech volt. Az is betonkemény volt, mégis kényelmesebb a gyárinál. De a touratech nem kompatibilis az ülésfűtéssel, viszont a Wunderlich kiadott egy plug&play verziót.

Azon gondolkozok, veszek egy pár Wunderlichet, ha nem jön be, elpasszolom, talán nem bukok rajta sokat.

Előzmény: tux (85109)
tux Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85109

Én vettem egyet a DOHC-ra, nem jött be mert sokkal keményebb volt a gyárinal, nem volt kényelmes. Ilyen volt.

Előzmény: hamvasat (85108)
hamvasat Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85108

Srácok!

Használ valaki Wunderlich ülést Gs-en? Kíváncsi volnék, hogy mik a főbb különbségek a gyári üléshez képest? Ez is kemény vagy zselés pihepuha? Szélesebb? Stb?

tux Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85107

Köszönöm szépen. Az Akrával már ott tartok hogy csak induláskor tűnik sokkal hangosabbnak. A napokban megérkezik a gyári, annyiszor csereberélem ahányszor kedvem tartja, vagy míg ki nem találom melyik tetszik jobban. Ez a kettő gondolom egybeesik majd. :)

Köszönöm a felajánlást, sajnos a távolság miatt nem tudok élni vele.

Nagyon tetszik a motor, amióta nálam van, szinte rajta töltőm a szabadidőmet, mindig megyek vele valahová, vagy csak körbe a környéken. :)

Előzmény: hamvasat (85106)
hamvasat Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85106

Tux!

Jajj, bocsánat, akartam is írni, hogy plug & play, nem kell semmit csinálni. Csak elfelejtettem írni. De fejben mondtam .-)

Amúgy ne számíts arra, hogy halkabb lesz a gyári, mint ez. Ebben a gyári Akrában már olyan fojtás van a végében, hogy ez is nagyon halk (relatíve ugyebár). Az indulásnál a gyárival is "felordít" a gép, mivel nyitott pillangószeleppel indul el.

A fő különbség, hogy az akrával kicsit mélyebb a hangja, de nem igazán hangosabb. Valaki mérette is, csak nem emlékszem, hogy ki.

Nekem van itthon a polcon egy gyári, felajánlanám, hogy vidd el egy körre, át is szerelném neked 10 perc alatt, de hát nem itt vagy a szomszédban.

Egyetlen dolog szól a csere mellett, hogy idővel az Akrából kijön valamennyi gyapot és akkor hangosabb lesz. Lehet orvosolni gyapotcserével, de az se két forint.

Üdv: Attila

Előzmény: tux (85104)
hamvasat Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85105

Köszi! Közben még este kicsit rákerestem, nézegettem. Hát...eléggé háztáji kisiparos termék... az látszik, hogy van benne anyag, de elég rusnya :-)

Nem a mostani GS-re érdekel, hanem Adventure-re, ha netán kiderülne, hogy leér róla rendesen a lábam és egyszer úgy döntenék, hogy váltok. De nincs egyelőre tervben, csak érdekelnek a verziók. Eddig a Kappa vagy Givi nagy méretű oldaldobozok és egy közepes topcase érdekelne. Plusz egy szerszámosdoboz, mert jó lenne, ha a szerszámok nem a ruhák között zötykölődnének.

De egyébként múltkorában már elgondolkodtam, hogy a mostani sima GS-re is átváltanék aludobozokra, belső táskákat használva, de mivel meg van a három vario topcase, így sokalltam, hogy 400eFt-ot csak úgy "locsoljak el" egy kicsit kényelmesebb opcióra.

Nekem is az a bajom, hogy cígölni fel-le a szállásokról ezt a dobozt, mikor önmagában is baromi nehéz. De aztán belegondoltam, hogy igazából elbírom, meg évente pár alkalommal 5 percről van szó, illetve télen akarok varratni Mortoff ötlete alapján valami könnyű belső táskákat.

De ha egyszer átváltanék Adventure-re, akkor nem kérdés, hogy alukoffer lenne a megoldás. Nézegetem az opciókat.

Előzmény: dvorcsakl (85100)
tux Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85104

Visszaírtak a BMW-től, hogy kipuff cserét nyugodtam megcsinálhatom magam, nem kell semmi mást változtatni.

tux Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85103

Igen, az oldaldobozokból és a topcase-ből is. Vastag a faluk a mehanika miatt és nehezek, szerintem ennyit nem ér a variálhatóságuk. Előnyük a könnyű rögzíthetőség és az egy kulcsos rendszer.

Az előző GS-re megvettem a topcase-t, használtam, de nem voltam boldog vele. Az újra feltettem a régi SW-Motech Trax dobozomat, nem néz ki olyan jól, de minden másban praktiusabb. És a belseje sima felület, csináltattam be egy "bélést", padlószúnyegszerű anyagból, világbajnok. A gyáriban cső van meg csavarok, nem mernék elindulni vele benne egy bukóval.
A régi, az új.

Előzmény: dvorcsakl (85101)
dvorcsakl Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85102
Előzmény: hamvasat (85095)
dvorcsakl Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85101

És ahogy olvastam/hallottam, sok helyet elvesz belőle a vario rendszer. Szerencsére az ADV-hez nem "illik" a műanyag, így abban sosem gondolkodtam. :-)

Előzmény: tux (85096)
dvorcsakl Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85100

Igen. Ez tetszik benne. Nem kell semmit pluszba szerelgetni. Az oldalsók is a gyári ADV keretre mennek.

Az kevésbé, hogy nincs fényezetlen. De ha az egész 3 dobzos rendszer egy színű ezüst, akkor azért nem rossz.

Itt egy hosszú videó róla:

https://www.youtube.com/watch?v=2rrCd84pErk

Előzmény: hamvasat (85095)
tux Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85099

Az Anakee Adventure után magamtól nem rendeltem volna semmilyen Michelin-t, de mivel közmegegyezés alakult ki abban, hogy a Road 6 a legcsendesebb, azt rendeltem.

Annak ellenére, hogy van a pincében egy pár Pirelli Scorpion 2, ami a korábbi GS-eimen volt és elégedett voltam velük, ha a végefelé cápafogasra kopást nem nézzük.

Az utolsón Metzeler Tourance Next 2 volt, azzal csak kb. 3e km-t mentem, és a Scorpion 2-höz hasonlítanám, a cápafogasságot nem tudom.

Előzmény: kiss_atti (85098)
kiss_atti Creative Commons License 2022.09.06 0 0 85098

Nagyon kíváncsi vagyok ilyen lesz csendes gumival.

---

Milyen abroncsokat rendeltél ?

Előzmény: tux (85097)
tux Creative Commons License 2022.09.05 -1 1 85097

Mentem vagy 350 km-t az új mocival, kezdem megszeretni. A váltója ennek is bénácska, de a megszokható határon innen, úgy tűnik ez a max amit a GS tud, elfogadom a többi jóságért cserében.

Az Akra-t is kezdem megszokni, ma már nem zavart a hangja, csak a teremgarázsos induláskor. Mondjuk nem is húztam neki igazán. Mindegy, veszek egy gyárit, felteszem és meglátom melyik marad.

A gumi továbbra is gyalázat, városi jellegű közlekedésnél elviselhető, amint kimegyek kanyarogni, 100 körül jön a busz.

Kértem árajánlatot a BMW-től gumicserére. Eddig, míg az 1200-es GS-t hordtam hozzájuk, 1250-es cseremotort adtak minden alkalommal. Bejött nekik csel, mert vettem egyet, igaz, nem tőlük. Kíváncsi voltam most, hogy 1250-est viszek hozzájuk, milyen cseremotort adnak? Kiderült hogy fizetik a taxit hazafelé, mekkora poén. :)

Az ár is érdekesen alakult, kb. dupla áron szerelik, de olcsóbban adják a gumikat, összességében ugyan ott vagyok, mintha az ismerős szerelőhöz vinném.
Nagyon kíváncsi vagyok ilyen lesz csendes gumival.

tux Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85096

Kaptam a mocihoz két vario oldaldobozt, most cipeltem fel óket a padlásra, olyan nehezek üresen, mint egy normális doboz megpakolva.

Előzmény: dvorcsakl (85093)
hamvasat Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85095

Ez az Apduro a gyári konzolokra megy fel?

Előzmény: dvorcsakl (85093)
Lbx Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85094

Helyből nem szavaztam sem a BMW aludobozokra, sem a variora, kifejezetten a topcase mérete miatt. Láttam, hogy az kevés lesz nekem. Az oldaldobozok esetében nem voltam ennyire a tudás birtokában. Ugyan megvettem GIVI-ből az oldaldobozokat, és egy GIVI egykulcsos zárszettet, ami a Kappa topcase-hez is probléma nélkül illett, de lényegében szinte kizárólag a topcase-t használom - nyilván azért is, mert sajna 2-3 napnál nem megyek messzebbre:-(

Vettem mellé a kínaiak országából egy kis - általam szerszámosnak hívott - dobozt, ami a bal oldali Givi konzol kerék felé eső oldalába kapaszkodik - egy Touratech koppintás - amiben elfér a tárcsafékzár, a sisakháló, defektjvaító, szigszalag, gyorskötöző, stb., amik így nem a felső dobozban hányódnak. Utóbbinak van pár ordas hibája, mégis jól jön. Van alternatívája, lehet válogatni.

A topcase-ben van egy háló a fedélben, ami pár könnyebb dolgot rendben tart - pl. láthatósági mellény, kis dobozkában töltőkábelek, toll, mára talán elmúlt kényszer szerint maszk, stb...

Nekem ezek így jól működnek.

dvorcsakl Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85093

Korrekt írás!

Azért vettem a gyárit, hogy a gyári konzolra pattanjon, illetve hogy egy kulcsos legyen a motor. De ezeket már hajlandó vagyok elemgedni.

Platni nélküli megoldásnak ott az Apduro több féle méretű top case-e, ami viszont nem olyan ”szép”, mint a Givi, de jókat írnak a minőségéről. :-)

Előzmény: boxer-gs (85087)
Lbx Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85092

Nekünk is fülig szaladt a szánk, mikor végre hosszú idő után nem kellett a gyerekek miatt a nyári szünethez igazodni. De végül nem alakult jól, és most meg kell taláni, hogy mindkettőnknek jusson a jóból; kettesben és nekem egyedül motoron...

Mindig is imádtam szeptembert. A legszebb időszak - lenne, ha lennének megint príma, kemény, havas telek. De így, hogy csak szutyok, meg a szürkeség... Így van egy rossz üzenete (sajnos).

Előzmény: zöld_I (85091)
zöld_I Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85091

Na, nekem ezért lesz tűzijatékozás, ha Anya egyszer végre otthagyja az oktatást. Csak a k**** szünetekben tudunk bárhova menni több napra, amikor mindenki más is megy, meg amikor a legdrágább.

hamvasat Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85090

Nekünk sajnos csak a jövő szombattól keddig időablak szabad szeptemberben. Tervezek valami Alpokot. Ha nem jön össze, akkor még egy horvátország októberben szóba jöhet.

R100 Creative Commons License 2022.09.05 0 1 85089

Eljutott? Múlt idő? Szeptember az igazi szezon! Az idő jó, a lakókocsisok hazavitték a gyereket iskolába, üres utak, szállás bárhol, most az igazi!

20-án indulunk, 5 nap Alpok!

Előzmény: stenmark (85082)
HorváTH 69 István Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85088

Igenis , kell a nagy doboz ! :) Jó az , ha az ember , be tudja rakni a sisakot meg a kabátot...

Előzmény: boxer-gs (85087)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!