15ezer szerintetek sok egy 114-es klíma konzolért? Állítólag kitünő állapotú. Középkonzolt mindenképpen cserélnék, és játszom a gondolattal ,hogy klímát is építek a kocsiba (természetesen gyárit). Kértem képeket a konzolról, majd berakom, ha megjöttek.
Kitartás az ajtókhoz (sztem csak németországi bontó, horror áron)... Ha minden igaz, tudok 6-os gyári barokk (Fuchs) felni szett-et gyönyőrű állapotban.
Tavaly a 123-asomban kinlódótt - az egyik villamosmühely be sem vállalta (nagy tapasztalatú, régi maszek), a másik helyen 8 eFt-ért csinálta meg a szerelő - mikor sokaltam, pontosan az alábbi szimptómákat említette.
A múlt héten olyan melóba keztem a lánykámmal amiről azt gondoltam egy-két óra,pikk-pakk és kész.
A szellőzőventilátor már régóta nyifogott már a menetszéltől is, újabban meg, ha úgy ítélte meg a külső hőmérsékletet, már be sem kapcsolt.
Gondoltam ismerd meg autódat alapon nekifogok egy haverral és megjavíjjuk.
A dolgok könnyebbik oldalánál kezdtem, mondván hozzá lehet férni a szélvédő előtti
rostély eltávolításával.... khmm..
Kicsit elszontyolodtam, de kisvártatva újúlt erővel estem neki a kardánbox,vezetőülés,magnetofon, etc szétbombázásnak.Hűtővíz leeresztés, csövek eltávolítása, csatlakozások, bovdenek, egyéb nyalánkságok kibelezése után végre kikerüt a gépkocsiból a fűtőradiátor háza. Innen a venti kiszerelése már ámátőr meló.
Mint kiderült az egyik szénkefe a vége helyett az oldalával feküdt a kollektoron, ez okozta a nyifogást. Ha már kint voltak a cucok neki estem sűritett levegővel is nehogy már porosan rakjuk össze, kenést is kapott a motor.
Na de a visszaszerelés már nem ment ilyen könnyen ami az összeszerelt radiátor házának visszaépítését illeti.
Ehhez sajnos, hogy több helyünk legyen szét kellett szedni a műszerfal közepén tanyázó fűtésszabályzót, és itt jött a bökkenő: ahoz, hogy eltávolítsuk ki kell szedni a ventilátor kapcsolóját.
Nagynehezen rájöttünk, hogy a kapcsoló erőteljes benyomásával oldódik a kötés, de addig feszigettük jobbra, balra és közben tulajdonképpen szétment a kapcsoló belseje. Működik most is, de már nincsenek a jól érzékelhető fokozatok, és a gomb is kivehető könnyen. Lényeg, hogy frankó minden de ez a kapcsó bug baxa a csőrömet.
Valaki aki már csinált ilyet leírhatná hol rontottuk el.
A kapcsoló javítható e, vagy ha van valakinek elfekvőben egy jó arra vevő lennék.
Vevő lennék továbbá:
-Két első ajtó- gen2 ,nem baj ha rohad, csak javítás ne legyen rajta.
Esélytelen. 300-350ért max 123-ast (fekvőlámpás) kapsz, de abból is inkább valami cigányoltat. Jó állólámpa szerintem 750ezertől kezdődik, de inkább több.
sziasztok! Elég kevés az álló lámpás az eladó utok között. Ha jól tudom 76-ig gyártották öket. Ha nem igy van akkor bocs. 3-350 ezer forint között hozzá lehet jutni 240-es vagy 300-as dieselhez ebböl a típusból? olyan állapotura gondolok ami nincs szét rohadva de nem is restaurált hanem amolyan mindennapokon is megbizhatóan használható. ????
Nem ázik be, de elég hülyén néz ki a hátsóablak így. Mintha leöntötték volna valami marószerrel a tetejét, ami lecsorog sávokban az ablakon :(
Hátul nem ázik be, viszont oldalt sajnos igen :( Azokat majd jövőtavasszal tervezem kicserélni, mármint a tömítéseket, meg a ablaklehúzószövetet, mert az is szét van szakadva.
Hátsó mikroszálas ablakom, ha bekapcsolom az ablakfűtést, akkor csak sávokban működik, és egy-két sávban ugyanúgym egmarad a pára. Kicsit szomorú vagyok, hogy nem működik rendesen, de azért remélem, hogy van rá valami egyszerűbb megoldás, az ablakcserénél, mert azt nagyon nem szeretnék, tekintve, hogy még az összes ablaka a gyári!
A gyűrűzésnek akkor van értelme, ha a hengerfal még jó állapotú, a megmunkálás nyomai (hónolási vonalak) még látszanak, mert ha fel van tükrösödve, akkor már a végét járja. Ha ilyenkor a gyűrűhézag nagy, akkor érdemes talán egy jó minőségű gyűrűkészletet rátenni, de ha a hézag nem nagy, nincs is komolyabb lefújás a dugókon akkor én nem tennék bele új gyűrűt. Egyébként is, a kopott hengerre rakott új gyűrű rosszabb, mint a hozzákopott régi...
A fúrás ás túlméretes dugó és csapágyak meg már szinte teljes felújítás, akkor még érdemes a hengerfejet is megcsináltatni és .... új a motor.
Viszont a dugattyúkészlet nem olcsó...olcsót meg nem érdemes beletenni. Arról nem is beszélve, hogy a fúrás is bizalmi kérdés, nekem már rontottak el motort pontatlan gépmunkával....
Nagynehezen sikerült szereznem csapágyakat (főtengely Pásztor Classic, dugattyú SzakálMetál). Egyelőre csak rendelés, jövő hétre igérték a szállítást. Jó lenne még a hó előtt kipróbálni majd az autót :-)
Ha már így szét van kapva a motor, arra gondoltam, hogy nem ártana a hengereket sem formába hozni. Első körben, fúrás+új hengerek helyett egy gyürüzésre gondoltam. Van valakinek tapasztalata gyürüzéssel, ár és minőség javulás tekintetében?
Egy első szériás állólámpásom van. Diesel, de én szeretem. Ha versenyezni akarnék nem ilyen autót vettem volna:-)) Azon gondolkodom, hogy tennék bele egy öt hengeres motort. Kérem, segítsetek nekem: - Mi a száma az allólámpásba való öthengereshez való motortartó öntvénynek? Esetleg van valakinek eladósorban? köszönet
Bár nekem jelenleg nincs állólámpás vagy más old timer minősítésű mercim, de egy számomra kedves 190 -es mercim (2.5 td motorral) azért van. Forumozásom oka, hogy tapasztalatokat gyűjtsek, mert tervezem valamikor jövőre egy állólámpás merci vételét a mosatni mellé. Üdv mindenkinek: Péter
A H.Szabinál voltam Budaörsön pont ma,hogy megmutassam neki szegény autóm. Alig, hogy elindultam /2 métert tettem meg/, a körforgalomig sem jutottam el erre leszakadt a kipufogó. Most elöl is hiányos meg hátul is. Viszont jó sportos lett így a hang és jobban is megy.Egyébként Bosch a lámpa.
Lengyel kamionos volt a hunyó. A kárfelvétel már megtörtént-bár 50% avulással számoltak- de a kifizetés még arréb lesz.