Már rendelném is a jegyet, csak még bizonytalan vagyok. Még sosem rendeltem ilyesmit a neten. Egyébként is életemben utoljára kábé 15 éve voltam koncerten.
Ami viszont objektíve gondot okoz, hogy szeretném, ha valóra válna, amiről már alant beszéltünk: találkozni, és együtt menni a koncerte, meg tán utána is, megdumálni.
Na most ehhez mi szükséges? Kell-e egyeztetnünk, ki hova szóló, vagy hány forintos jegyet rendel/vesz? A magam részéről nyugodtabb lennék, ha ezt valahogy koordináltan, egyeztetve tudnánk végezni (nem vagyok nagy spíler ilyesmiben), ha netán felvállalná valaki (pesti lakos), hogy eljár, megszervez, felkarol, biztat, stb.
Akárhogy is: a jegyrendelős e-mailt - a solaris-honlapról - ettől függetlenül azért elküldjem? Adjatok tanácsot, kérlek!
Hurráááá végre nekem is sikerült megszerzni a Solaris új albumát a NOAB-ot a pécsi MM-ben többszöri parázásom után végre megrendelték, mert látták az elszántságomat amikor mondtam, hogy bezzeg a krisz rudiból van fél kiló (bocsi a rajongóitól de azok biztos nem ezen az oldalon vannak :) ) Meghallgattam a kocsiban azonnal , aztán otthon nekem az első hangtól az utolsóig teccik:) minden . A szünet kicsit -nagyon hosszú,- már alig vártam , hogy folytassák khirály a darab. Eheh miket olvasok Solaris koncert lesz jövőre???? A baklet lp-k mp3ba való tömörítéséhez egy számítógépes folyóirat XX World oldalán találsz használható leírást vagy a fórumban, az igaz ha a gépedben vanik hangkarcsi sokat számít minőségben és talán sebességben is. Jah jut eszembe a római császár izé vmi nero ban is van erre alkalmas progi a komplett cuccban asszem.
Itt kiválaszthatod a neked tetszőt, persze ehhez előbb a bakelitlemezt digitalizálni kell.Ebben viszont nem tudok tanácsot adni, de ha megírod, melyik albumok kellenének mp3-ban átírom neked.
És ehhez gondolom kell egy erősítő kimenet, RCA-Jack kábel (nekem jó hosszú, mert messze van a zenétől a gépem), hangkártyás PC, installált mp3 kodek. Ugye ? A PC hangkártyájának milyennek kell lennie ? Alaplapi jó-e ?
És már csak egy kérdés : ha mindez megvan, utána mitévő legyek ?
Hiába no, én még az audio jelek felvételénél vagyok leragadva, a mai digitalizált világot még tanulnom kell...
Megvan ugyan a négy Napoleon Boulevard lemezem még LP-n, de mostanában szeretném ezeket MP3 formátumban CD-re is kiírni, hogy bárhol lejátszhatóak legyenek.
Valakinek megvannak-e így átkonvertálva ? Át tudja-e adni nekem ?
Érdekesség egy Sipos F. Tamás interjúból (kivonatosan) :
"-...Miután szétment a csapat, ez a terv került előtérbe. Szerző után néztem, s ráakadtam Erdész Robira. Nem volt nehéz, mert még a Trabantos időkben szó volt arról, hogy Lilla után én legyek a Napoleon Boulevard énekese. Bár nagy volt a kísértés, hogy ilyen profi zenészekkel dolgozzam, mégis maradtam az akkor egyre sikeresebb Exoticnál. Tehát nekiültünk a dalírásnak Robival, anélkül, hogy igazán tudtuk volna, mit is szeretnénk csinálni.
...
-A "Buli van" dalainak jó részét végül nem Erdész Róbert írta.
-Mivel ez nem annyira Robi műfaja, s egyéb munkái nagyon lekötötték, tovább keresgéltem. Pierrot-nak tetszett az elgondolás, így a lemez vele készült, noha Robi, Vámos Zsolti és Abaházi Zoli is írt számokat..."
.
Kicsi a világ !
(Az interjú teljes terjedelmében alant olvasható :
Hamarosan változásokról lesz szó a honlapon, a jövő évi SOLARIS koncert kezdési időpontját illetően: hogy ne olyan későn legyen vége, 20 órakor vagy 20.30-kor kezdenek a srácok!
De, ha valaki személyesen is ismeri Gömör Lászlót, igencsak megkérdezhetné, hogy jól láttam-e (?) .
Vagy erősítsen meg engem (akár magánban is), vagy cáfoljon (akár nyíltan is), nehogy esetleg megalapozatlan túlzással illessem az egyik kedvenc zenészünket...
Az egy igencsak sajátságos fazonú darab, ezért is fedezhettem csak fel. Nem kell a részleteket látni, hanem a megjelenését együtt.
Abban meg külön is reménykedem, hogy egy jó zenét produkáló zenekar talpraesett, a mai világban is életképes tagja tán megengedheti magának, hogy ilyenje lehessen. Szerintem egy egészséges értékrendbe ez belefér. Tőlünk nyugatabbra legalábbis bőségesen így van...
Örömmel jelentem, hogy egy kedves topiktársunk, akire még 2001-ben bukkantam rá a Progresszív rock/metál topikban az Ős-Metál lemez kapcsán, és ugyan nem írt még ide, de folyamatosan fiyelemmel követi a dolgokat, elsőként vette meg jegyét a SOLARIS koncertre !!!
Szóval ha nem is pontosan a hólapátolás után, amit nem is én követtem el, hanem a kislányom tett meg helyettem, de még az este folyamán elővettem a lemezt és megnéztem a borítót. Ó én kis naiv! Azt hittem valamit majd meg tudok állapítani. Oké, az óra ott van, de hogy miféle azt csak a szakértő (OYSTER) tudja megállapítani. Én meregettem a szemem mint itt ez a Télapó bácsi, de az az óra nekem csak egy óra maradt. :-(
Na, ha nem temeti be a hó a vasutat és hazajutok a dolgozóból, rögtön meg is fogom nézni (hólapátolásos testedzés után) ezt a bizonyos órát. Már jó ideje átszármazott tőled hozzám ez az album, de még soha nem jutott eszembe ennyire alaposan tanulmányozni. Talán még nem késő, itt az ideje!
Nem tudtam én sem korábban, hanem csak nemrég olvastam róla az épp most aktuális Óra Magazinban. Egyből be is ötlött, hogy - órák iránti csőlátásomnak köszönhetően - korábban felfedeztem egy ilyen órát Gömör Lászlón a belső borítóképen. A párhuzam meg már jött magától...