Keresés

Részletes keresés

syrius Creative Commons License 2007.08.13 0 0 59

És csodálkoznak, hogy egyesek nem használnak legális szoftvert... Mellesleg éppen ezek a mizériák tartanak egyelőre távol (anyagiakról nem beszélve) a HDV beszerzéstől. Talán a hagyományos 1 megás érzékelővel is megfelelő képet kapok és a szerkesztésnél sem lesz annyi gondom, bár időnként a 9.4-es is arra késztet, hogy valamit odavágjak dualcore, meg plusz meg mindennel együtt.

Előzmény: Haniboy (58)
Haniboy Creative Commons License 2007.08.13 0 0 58

Egy kis érdekesség a pinnacléékról. Döntse el ki-ki magának, hogy megveszi vagy sem.

Januárban vettem egy HDV kamerát, ami az AVCHD kodeket használja. A pinnacle hivatalos oldalán fel volt tüntetve, hogy regisztráció után a studio 10 Plus verzióban aktiválni lehet ezt a plugint. Én ekkor a studio 9.4 Plust használtam, amit természetesen meg is vásároltam annak idején.

Mit csináltam erre? Megvásároltam a Studio 10 titanium verziót, feltelepítettem, regisztráltam, amiről visszaigazolást is kaptam, mondván, hogy az AVCHD kodek aktiválása sikeresen megtörtént. Na ekkor jöt a hidegzuhany. Nem működik. Telefon a pinnacle supportnak, ( egy hét alatt sikerült is elérni őket) ahol furcsállották, hogy nem működik, mire kiderítették, hogy a gyártó oldalára tévesen került fel az aktiválási lehetőség. És hogyhogynem a reklamációm után le is vették.

Ezek után kértem, hogy ha már egyszer átvágtak, cseréljék ki a vadonatúj programomat a 11-es verzióra. hetekkel később azt a választ kaptam, hogy csak az upgrade lehetőséget tudják felajánlani, közel annyiért amennyibe maga a komplett program kerül. (4000Ft a különbség) Tehát gyakorlatilag buktam a pénzem.

Még annyit: p4 3,6GHz dualcore, 2 GB ram a gépem. gyorsabb renderelést igérnek, de ehelyett lényegesen lassabb, mint a studio 9. Nyugodtan kijelenthetem, hogy a program egy kb 2 órás családi videó megszerkesztésére teljesen alkalmatlan.

Próba képpen megszereztem a 11-es verziót, de pár órás szenvedés után töröltem az egészet. Már a klippek beolvasásánál elvesztettem a türelmemet. Hihetetlennek tartom, hogy egy ekkora cég megengedheti magának ezt a hozzáállást.

Hangsúlyozom, hivatalosan megvett verziókról van szó.

Free Bird Creative Commons License 2007.07.27 0 0 57

Mint már magánban megírtam, de lehet mást is érdekel: minden más programot, internet kapcsolatot és vírusírtót is ki kell kapcsolni a Pinnacle mellett, egyébként nem pörög a renderelés, a beolvasás során pedig sokat droppol (kiesnek képkockák).

Sok múlik a konfigurációs beállításokon is. Bitráta, képméret, fájlméret, stb.

Előzmény: adolfo01 (55)
motax1985 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 56
Köszi szépen a segítséget Szikret és Free Bird, megpróbálok boldogulni.
adolfo01 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 55
Hello. Én is STUDIO 9 progit használok nincs vele különösebb gondom,csak egy DVD film készítésénél ami kb. 2 órás úgy 17 óráig renderel mire kész. P4-es2.4Ghz-es procim van 768Mb RAM.Nálad mennyi időt vesz igénybe a renderelés? Üdv. adolfo.
Előzmény: Free Bird (8)
Dolcsy Creative Commons License 2007.07.22 0 0 54

Köszönöm,de sajnos nem eredeti a program.Igy lehet,hogy nem segitenek.

Nem lehet,hogy én is rossz kodot használok?Bár nem tudom,hogy uj kodot honnan

lehet szerezni.

Előzmény: Free Bird (52)
Free Bird Creative Commons License 2007.07.22 0 0 53
Persze, hogy nem találsz, fizetni kell értük.
Előzmény: E_n_d_r_u (50)
Free Bird Creative Commons License 2007.07.22 0 0 52

Vedd fel a kapcsolatot a hazai márkaképviselettel, ők majd útbaigazítanak.

Előzmény: Dolcsy (51)
Dolcsy Creative Commons License 2007.07.22 0 0 51

Sziasztok!

Légyszi segitsen valaki! Vista alatt fut a pinnacle studió 11.0 plus,

de ha a felvett videót szeretném szerkezteni,kiirja,hogy a program nincs felkészitve,

PAL rendszerű videók készitésére.Mit kell tennem?

E_n_d_r_u Creative Commons License 2007.07.18 0 0 50
Halihó! Valaki nem tudna kisegíteni Pinnacle 11 Bonus Dvd aktiválási kulcsaival? Sehol sem találok! Köszönet
Üdv: Endru
Free Bird Creative Commons License 2007.07.18 0 0 49

Nem vagyok most programközelben, de a setup menüben van ha jól tévedek 3 választható funkció a jelenetrebontást illetően. Ha azt állítod be, hogy ne jelölje a jelenethatárokat, akkor egybe digitalizál. De vigyázz mindig, hogy ne menj a digizett fájllal 1 giga fölé, mert kiakad a program!

Ha később döntenél úgy, hogy mégis csak szükséged van a jelenetek kibontására (ezek csak jelzőkarók a videófolyamban, ezek segítségével tudod átvágni, átszerkeszteni a filmet) akkor kiadod a parancsot (egérkattintás a videófájl ikonján) hogy keresse meg a jeleneteket és elindítja a keresést, ez hosszú percekig is eltarthat, de hát érthető, végig kell futnia a teljes bedigizett filmfájlon.)

Sok esetben akkor is új jelenetként érzékeli a program, ha pl. vaku villant a felvételen, vagy a képen átvág egy a képet teljesen kitöltő jármű, stb. Ezeket a jeleneteket a könnyebb kezelhetőség miatt szintén egérkattintásra lehulló menüben a jelenetek kijelölése után egyesíteni lehet.

Nagyon okos és kezes program, de kitartás és némi nyelvismeret, vagy szótár, esetleg a magyarított változat kell a kezelés alapos kiismeréséhez. Már valamennyivel túl vagyok a 100. óra digianyag elkészítésén, de még mindig naponta fedezek fel újabb és újabb okosságokat. :))

Előzmény: motax1985 (47)
szikret Creative Commons License 2007.07.18 0 0 48

Mármint a Pinnakle 9 darabolja miután bedigitalizáltad a gépbe? Snittekként, vágásokként mutatja a filmet (gondolom, nem egyben vettél fel mindent, hanem felvétel/stop, felvétel/stop, felvétel/stop ... metódusban). Attól még a film egyben van, illetve lesz, ha a kockákat ráhúzod a timeline-ra és a make movie funkciót választod.

Ha nem így értetted a kérdést bocs.

Előzmény: motax1985 (47)
motax1985 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 47

Hello!

Vettünk egy videokamerát és adtak hozzá egy digitalizáló kártyát és ahhoz a Pinnacle Studio 9-et. Amikor rögzítünk vele, akkor a program elkezdi automatikusan feldarabolni a filmet. Hol lehet azt beálltani, hogy ne csinálja és egybe vegyen fel ? Köszi előre is a segítséget!

Tennessee Creative Commons License 2007.07.14 0 0 46
Köszi, hogy megosztottad élményedet. Biztos nagyon izgalmas lehetett a képet összehozni a hanganyaggal!
Beszereztem a Bonus DVD- t is de abban igazad van, hogy hiába annyi effekt, nem szabad teleeffektelni a házivideót, mert akkor egy idő után már zavaró, elveszi a témától a figyelmet. Egy párat én is ki szoktam válogatni és "ágyő". A bonusz DVD azért tetszik, mert így több mindenből válogathatok.
Sok helyen nem is beszélnek a Pinnacle- ról, még csak meg sem említik, pedig nagyon alap progi főleg egy kezdőnek, mert magyar nyelvű és van hozzá használati utasítás is a honlapján.
Ha az ember rájön a filmszerkesztés lényegére akkor jöhet a Vegas és tsa.
Előzmény: Free Bird (45)
Free Bird Creative Commons License 2007.07.11 0 0 45

Mint korábban írtam nekem a 9.4.3 Plus van meg a bonus DVD-vel. Persze mindent feltelepítettem, aktivizáltam, de igazából nem sok effektet használok, az összes effektnek talán a 10%-át. Mert a többire nincs szükségem. Nem akarok olyan felvételeket csinálni, amelyik úgy néz ki, mintha a fényképezőgép, vagy a videókamera keresőjén keresztül filmeznél. Pedig van vagy tucatnyi belőlük. A jelenetátúszásból is rengeteg van, ezek használata szerintem öncélú, tök felesleges. A síma átúszáson kívül összesen csak mintegy tucatnyit használok, pedig rengeteg van belőlük - használaton kívül. Van számos olyan lehetőség, amit még nem próbáltam ki, mert még nem kellett. Ilyen a kép a képben, a blue box. Nagyszerűen hasznosíthatóak viszont a hihetetlenül profi feliratok, amelyek lehetnek állók, görgetettek, keresztben átvonulók, a lehetőségek végtelenek, mert minden paraméter megváltoztatható, így akár gömb, vagy hengerfelületen is úszhat a felirat, vagy a Csillagok háborújának ismert, a távolba futó felirata is két mozdulattal reprodukálható. De ragyogó hatással lehet a normál videó felvételekből tetszés szerint lassított, vagy gyorsított mozit is csinálni. Kipróbáltam a képi villámeffektet is kombinálva a mennydörgés hangjának beszúrásával - meggyőzően hiteles effekt! 

Engem nagyon izgatnak a hangi lehetőségek is, mert majdnem mindent meg lehet oldani a párhuzamos több hangsávon. Utólag játszi könnyedséggel be lehet lopni hatásos hangeffektusokat, kisérő, vagy aláfestő zenét, a videóval, vagy az utólag felvett hangokat modulálva, visszhangosítva a legkülönfélébb teremhatásokat is elérhetjük (templom, barlang, nagy terem, uszoda, sportcsarnok, stb.)  

Van egy 32 éve, még 1975 karácsonyán készült 5 perces színes családi mozifilmem. Elsőszülött fiam első karácsonya volt, amit már értékelt. Persze néma filmes kamerám volt, de elindítottam a filmfelvétel elején egy érzékeny mikrofonnal felszerelt kölcsön kazettás magnetofont is, amely 45 perc eseményeinek hangját rögzítette. Ezt a filmet nemrég bedigiztem és a Pinnacle-val centiről centire utóhangosítottam.

Természetesen a hangkazettát is gondosan megőriztem, így a film után nagy izgalommal a hangfelvételt is bedigiztem a kiváló, ingyenes és magyar nyelvű Audacity progival, a hangot feljavítottam, zajszűrtem és filmjelenetenként felaprítottam. A filmsnitteket a hangsnittekkel összedolgoztam, aztán jött a renderelés. Családunk egyetlen 32 éves nagy becsben tartott hangos filmje készült el belőle egyetlen este során.

Ezt a sziszifuszi, precíz munkát is lehetővé tette a program, szóval én nagyra becsülöm a Pinnacle-t!

Bocs, hogy ilyen hosszú lett! :))) 

Előzmény: Tennessee (44)
Tennessee Creative Commons License 2007.07.10 0 0 44
Hellotok!

Egy kis segítség kellene. Megvan a Pinnacle Studio Plus Titanium Edition v10.6 szoftver és ennek a használatát szeretném egy kicsit kiszélesíteni.
Létezik egy olyan kiadás, hogy Pinnacle Studio Plus v10.5.1 Titanium Edition Bonus DVD. Kérdés, hogy ez jó - e az én verziómhoz, a másik pedig az, hogy ha már megvan a Pinnacle Studio Premium Pack Vol.1 és Vol.2 kiegészítés, akkor ennek a bonus DVD- nek van- e értelme. Mennyivel kapok többet a programhoz általa?

Előre is kösz!
Free Bird Creative Commons License 2007.07.09 0 0 43
Próbáld újra két félórás fájlba!
Előzmény: ceko (42)
ceko Creative Commons License 2007.07.08 0 0 42
A gépemmel nem hiszem hogy gond lehet proci C2D E6600 és 2X1 G Ram 800Mhz.A film amit kiszeretnék írni dvd-re 57 perces(kb 20 jelenet) a tömörítés pedig automatikusra van állítva.A "képkockák írása" egészen 83981/83985-ig kb 20 perc alatt megvan de ugye az a mardék 4 soha nem akar kiírásra kerülni,és mivel gondolom nem éri el a 83985-t ezért nem is kezdi el kiírni dvd-re.Szóval a kérdés még mindig az hogy miért nem fejezi be a maradék képkockák kiírását?
Előzmény: Free Bird (41)
Free Bird Creative Commons License 2007.07.08 0 0 41
A beállított tömörítéstől, képmérettől, képminőségtől, a szgéped memóriájától, proc. sebességétől, a vinyód szabad területétől stb. is függ, hogy egyszerre mekkora méretű filmet tudsz elkészíteni.  Ezek az adatok kihatnak már a beolvasásra, de az editálásra és a renderelésre is. Ezért célszerű több kisebb fájllal dolgozni. Én pl. kényelmi okokból sem használok 30 percesnél hosszabb anyagokat. Ha ezeket azonos néven, de emelkedő számvégződéssel mented le és így írod DVD-re, akkor lejátszásnál észrevétlenül követik egymást az egyes filmrészek és a feldolgozásuk (editálás, renderelés) gyorsan, könnyedén működik.
Előzmény: ceko (40)
ceko Creative Commons License 2007.07.08 0 0 40
Megoldódott a gondom ,rossz serial-t írtam be,olyat amelyiket csak észak amerikában lehet használni:)De most van még egy gondom,amikor rányomok a film készítésére ugye elkezdi a műveletet: Ű"Képkockák írása" csak, ha mondjuk 83985 képkockát kéne kiírni nekem mindig megáll egy pár kockával előtte és onnan nem mozdul,most pl:83981-n Nem tudjátok mi lehet a probléma???
Előzmény: Free Bird (37)
ceko Creative Commons License 2007.07.06 0 0 39
Nem külső fájlt szeretnék szerkeszteni hanem egy Panasonic kameráról a Pinnacle-vel rögzített videót!!Nem kell valamit aktiválni hogy működjön PAL szabványban is? Például a rögzítés forrása menüpontnál a tv szabványt nem tudom átállítani NTSC-ről PAL-ra!!Ezért gondolnám én azt hogy valamit aktiválni kell!
Előzmény: Free Bird (37)
szikret Creative Commons License 2007.07.04 0 0 38

Sziasztok!

Pinnacle Studio 9.4.3-hoz tud valaki MPEG4 aktiváló kódot mondani?

Előre is köszönöm.

Free Bird Creative Commons License 2007.07.03 0 0 37

Szerintem az a baj, hogy - ha jól sejtem szavaidból - idegen videó fájlt akarsz megnyittatni vele, olyat amelyik biztosan nem Pinnacle szabványú.

Akkor tudod jól használni, ha az eredeti rendeltetése szerint használod. Vagyis analó, vagy digitális jelforrást csatlakoztatsz a kártya bemenetre. Ebből előállíttatod a munkafájlt a kivánt minőségben, ezt megvágod, feliratozod, hangosítot ecetetrá, végül rendereled valamilyen lejátszható (DiviX, Mpeg, avi, DVD, wmv stb.) szabványú fájllá.

A bedigizésnél, vagy beolvasásnál fontos a PAL, SECAM, MESECAM, NTSC szabványok helyes beállítása, erre ügyelj!

Illetve nagyon fontos, hogy a beállítások pontosak legyenek.

Előzmény: ceko (36)
ceko Creative Commons License 2007.07.03 0 0 36
Sziasztok

A Studio Plus 11-t használom és megszeretnék nyitni egy videót és azt írja hogy,"A Pinnacle Studio Plus nincs felkészítve PAL-szabvánnyal való használatra".Nem tudjátok mi lehet a gond?vagy netán milyen modult kell aktiválni hogy müködjön? Köszönöm
tomi1980 Creative Commons License 2007.06.20 0 0 35

hello!!

Volna eg ykérdésem a dc 10 plussal kapcsolatban.

Fel szeretném tenni a gépemre a Windows Vistát , és az lenne a kérdésem , hogy driver nélkül esetleg támogatja -e a windows vagy nem? A hivatalos oldalon nincsen vista driver hozzá.

Előre is köszönöm a segítséget. 

syrius Creative Commons License 2007.06.15 0 0 34
Köszi, megyek vágni, aztán meglátom melyikkel folytatom:-)
Előzmény: DJG (33)
DJG Creative Commons License 2007.06.13 0 0 33
WinAVI Converter tudja mindkettőt, közvetlenül DVD formátumot csinálni is, meg MPEG fájlokat továbbfeldolgozásra. Ha az utóbbi kell, mert saját menüvel és egyéb csicsával felspécizett DVD-t akarsz, akkor én a DVD-Lab Prót találtam a legjobbnak (van sok másik, de valami mindegyik másikból hiányzik, egyikben a menükészítés rémálom, a másikban a több hangsáv, a harmadikban a feliratok kezelése, ebben minden a helyén van).

Ha a filmet vágni kell, MPEG-hez TMPGEnc MPEG Editor (ez nem ugyanaz, mint a TMPGEnc Converter), ha pedig még az AVI-kat akarod, akkor Sony Vegas.

Üdv,
Gábor
Előzmény: syrius (32)
syrius Creative Commons License 2007.06.11 0 0 32
Tudnál konkrét progikat jaánlani esetleg forrással erre a célra? Ami a divx-es renderelést illeti nem megy, mert nincs seriel számom, majd vadászok rá. Viszont nem egy képtelen dolog, hogy az LG177-es asztali dvd-s HDD-s masina AVI-t tud olvasni, de mpg-t nem. Vagy csak nekem...?
Előzmény: DJG (31)
DJG Creative Commons License 2007.06.10 0 0 31
Az avi fájlt nem tudom átalakítani DVD szabványú fájlokká, de nem is kell, mert ha az asztali géped kezeli a DiviX-es formátumot, akkor le is játssza.

Igazad van, nem is kell, így takarékosabb, de ma mégis át akarnád egyszer (mert például odaadod valakinek, akinek nincs DivX-es lejátszója), akkor könnyedén át lehet alakítani, számtalan program van erre a célra, a szerényebb, de teljesen automatikustól (egy-két AVI automatikusan egy komplett DVD-vé) a komplett megoldásig (átkonvertálod MPG-be, és te magad csinálsz belőle DVD-t, akkor lehet menüd, feliratod, extrák a film mellett, minden).

Üdv,
Gábor
Előzmény: Free Bird (28)
PET SHOP BOY Creative Commons License 2007.06.10 0 0 30
Sziasztok!

A pin. 9.3 at kezdtem el használni!
Nem tudjátok lehet dv-aviból sima avit konvertálni vele?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!