Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Opp! Letöltötted? Egyáltalán le lehet tölteni a műsortárból valahogyan a számítógépre műsorokat? Régebben lehetett, akkor a hallgat mellett volt letöltés felirat is... sajnos ezt később megszüntette a honlapszerkesztés :(
Illetve érdekelne, hogy lehet-e szerkeszteni: azaz, ha egyáltalán sikerül letölteni innen bármit is, azt csak órás bontásban, vagy ki tudom vágni az engem érdeklő zenét az időintervallumból, és külön elmenteni?
A lényeg lemaradt: Ugyanis különösképp érdekel a véleményetek a játékról. Mivel én nem vagyok hozzáértő, és még ezek szerint jó felvételt nem is hallottam... Mennyire közelít az elfogadhatóhoz, vagy akár a jóhoz?
Nagyszerű volt az alávágott kísérőzene is (többféle stílusban). Bár a port.hu-n van aki panaszkodott a zenére.
Az egyik fő zene a filmben, az egyik legkedvesebb Vivaldi művem. És egy egészen kiváló interpretációban fennvan a youtube-n. Én hozzám pont ez a lassú tempóválasztás áll a legközelebb ennél a műnél. Nekem fenségesen gyönyörű. Emlékszem mekkora relevanciával hatott rám, annó, amikor megismertem: hogy Vivaldi ilyet is tud. És azonnal a szívembe zártam.
Sonata Al Santo Sepolcro http://www.youtube.com/watch?v=UXDnKx5tuMY
Na most kapok hülyét. Ezt a művet egy időben nagyon soxor hallottam, szinte itt van az egész a tudatalattimban. Ilyen akkor szokott előfordulni, amikor magam is ott fújtam a zenekarban. De azt szinte határozottan ki merem jelenteni, hogy ezt a művet én nem játszottam. ... Megvan. Egyszer, még gimnazista koromban voltam Fertődön egy ifjúsági zenei táborban, és ott a bandának a szimfonikus része játszotta, Kiss András szólójával, Németh Gusztáv vezényletével.
Hopp! Én meg most kapcsolok Mutter-ügyben! Most jól játdzik, vagy nemjól játszik.
Egyszer anno az elején beszélgettünk róla, hogy Karajan felfedezettje, és hogy addig csak a négyévszakot ismerted tőle. Mikor pedig Csajkovszkíj hegedűversenyét belinkeltem neked, rámpirítottál, hogy miért is ajánlok neked ilyen rossz interpretációt.....
BTW, tudtommal ez a K219-es hegedűversenye Mozart legismertebb ilyen darabja, leginkább talán a harmadik tétele miatt. Mondjuk eleve nem írt ilyenből sokat, kb.: vagy ötöt.
Anne-Sophie Mutter - Mozart Violin Concerto No. 5 (K. 219) 3rd movement http://www.youtube.com/watch?v=td-4Ttggs_Y&feature=related
Azaz eléggé közönségcsalogató ez az új MÜPÁ-s műsor, már persze annak, aki tudja értékelni Dvorakot. :o)