Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Tulajdonképpen valóban jó cikk/ek. Mit lehet még hozzáfűzni? A baj, hogy még mindig csak az első cikk elejénél tart az ország gondolkodása... Épp tegnap egy műsorban azon vitáztak, hogy kell-e/érdemes-e támogatni a gk vásárlást....és probléma az is, amikor a gazdasági elemzők egyben politikusok is (biz. szempontból). [ez nem az én témám]
Képzeljétek (mert nincs itthon a gépem, így nem tudom lefotózni), egy óriási azaz teljes félkör alakú, széles színskálájú csodálatosan szép, látványos szivárvány látható a kertünkből...
Már kétszer olvastam el a két cikket és alig várom a harmadik részt. Minden betűje aranyat ér. Régóta tudható volt, sejthető volt a bennük lévő információ, egyszerű az egész, mint a faeke, világmegváltó ujdonság nincs benne, mégis jó összefoglalás és újabb megerősítés. Ennyire jól megírt pikolajjal is megkombinált írást, nem is tudom mikor olvastam utoljára.
"Érdekes emberfajta a kapitalista: amíg nyereséges a vállalata elszánt híve a liberális piacgazdaságnak, ha viszont csődbe viszi a cégét, mindjárt felismeri a közösségi szerepvállalás fontosságát."
Ilyenkor sejlik fel bennem, hogy milyen jó hogy nem vagyok közgazdász és mennyire gáz az egész közgazdász szakma, egzaktságilag úgy en bloc. Pont mint a jogászi.
Képzeljétek, van egy nagyon, nagyon, nagyon rossz hírem, elsősorban sajátmagam részére: Teltházas a Fesztiválzenekar koncertje, úgyhogy nincs rá jegy :((((( Viszont ezentúl már tudom, hogy hogyan lehet rá legközelebb szerezni jegyet; illetve, annyit mondott a hölgy, akit felhívtam, hogy próbálkozzam csütörtökön, és pénteken (közvetlen koncert előtt), hátha lemondja valaki...
Amit nem igazán értek: máskor is szerettem volna már jegyet a Fz. koncertjeire, és mindig csak annyit mondtak, hogy (MűPa; jegyirodák) még nem árulják/már nem lehet rá kapni... most pedig kiderült számomra, hogy nem is ott kell nézni, hanem a Fz. honlapján, és rendelni is náluk kell....
Az új honlap designomról nem is mondtatok még véleményt! (Petyus kivételével)
NVU nevű progival készítettem/te/tük a kicsifiam/mal.
Még inkább csak maga a keret van meg, de majd felkerül apránként a töltelék is.
Valójában a fiamtól csak annyit kértem, hogy készítsen a tetejére egy bannert, erre összeállította az alapját az egésznek. viszont érdekel a téma, ezért készítek én is egyet, de ez marad az végleges.
A fórum is a fiam ötlete, ki akarta próbálni, hogyan lehet megoldani, és sikerült :))))
>Valójában az a felvétel is, amitfolyton emlegettél csak azért érdekelt volna De az meg többtízéves élményem, recsegő lemezen. Az sem jó vonatkoztatási alap.
Valójában az a felvétel is, amitfolyton emlegettél csak azért érdekelt volna, hogy meghalljam, mi az amit annyira tökéletesnek tartasz a többihez képest; de valóban lényegtelen, ha úgysem hallom meg a különbséget...
Váltottam inkább, és visszatértem Dvorakhoz, az majd meggyógyít.
Mostmár az elkeseredés legfelső szintjére jutottam... :'((
Korareggel óta hallgatom a jutubot Totentanz ügyben, különböző felvételeket, azok részleteit, próbálom hasonlítgatni, belehallgatok Bogányiba, megállítom, visszahallgatom, másik előtt/után... és rájöttem, hogy tudatilag lehetek süket :(((((
Azt sem tudom, milyen a koncepcionális különbség..
Még azt csak-csak érzékelem, hogy az egyik lassabban kezd, a másik gyorsabban, hogy erőteljesebb, vagy gyengébb, hogy a közepén a kezdéshez képest túl lassú lehet (de ez már nem biztos, hogy valóban így van),d e egyszerűen nem érzékelek egy csomó mindent...és egyre hülyébbnek érzem magam...
és még a letöltés sem jó úgy ezek szerint...
neeeeeeeeeeeeeeeeeeem
bizonyég, úgy szeretném megérteni, de mindjárt bőgök...
A 2. pontig majdnem tökéletes! Nálam Csu-K19 névvel látta el, és egyből hallgatható állapotba mentette...?! Az úgy jó, vagy kell további olyat csinálnom valamilyen módon vele, amit 3.-4. pontokban írtál?
Anno töltöttünk le onnan zenét, akkoriban a 'hallgat' helyett 'letölt' volt írva, és egy hónapra visszamenőlegesen. Azt hittem, már nem lehet letölteni... Ez a megvágás/szerkesztés téma egyelőre magas, de majd dolgozom rajta!
Kedvenc 'lelőhelyemen' az alábbi felvételek láthatók a témában Oravecz György-Kocsár Balázs Krystian Zimerman-Seiji Ozawa Cziffra György-Cziffra György Jr. Alfred Brendel-???? ????-Jos Van Immerseel
Hát mit mondjak. Már megint Brendel meg Seiji Ozawa a túlreprezentált figurák. :o(
A Cziffra és az Oravecz változat kerülne nálam a meghallgatási prioritás-lista elejére
No igen :))))))))) Épp most olvasom, két merőben ellentétes vélemény... Uraim: kard-ki kard! Lehet vitatkozni! A győztes megkapja a királykisasszony keszkenőjét :) Én meg leskelődök a háttérből.
1. Elmész az mp3-tárba. Itt óránkénti bontásban van a műsor egy hétig.
2. Kiválasztod a megfelelő időpontot, és a linket jobbegérgomb-kattintással a gépedre mented. Ez egy fikarcnyi fájl, esetünkben Csu-B19.m3u.
3. Szövegszerkesztővel kinyitod ezt a fájlt. Esetünkben ezt látod benne: http://real1.radio.hu/bartok/MP3/4-Csu/Csu-B19.mp3
4. Ez egy link, amely már a hangzó zenét tartalmazó fájlra mutat. Nincs más teendő, mint ezt a fájlt egy alkalmas letöltésvezérlővel letölteni. Én a Net Transportot használom, de bármi más jó lehet.
5. A letöltött fájlt az mp3DirectCut programmal (freeware) lehet megvágni, sőt lehet vele ki- és beúszást is csinálni. A program nem tömörít újra, azaz nem romlik a minőség.
II. Élő adást alkalmas program segítségével lehet a gépre menteni. Ez azért jó, mert az archívum bitrátája 128 kb/s, míg az élő adásé max. 320 kb/s (gyors kapcsolat kell persze hozzá, különben "szaggat"). Én a RipCast nevű progit használom. Ez ugyan fizetős, de nem drága. Lehet vele időzítetten is felvenni.
Számomra borzalmasan ekletikus. Hajszoltan kezd a zenekar, aztán Bogányi meg óriási szünetekkel válaszol rá. Azaz pont koncepcionálisan nem tetszik már a felütéstől/megalapozástól kezdve. A szélsőséges tempóválasztás későbbiekben is jellemző.
Ugyanaz a bajom mint Lisitsanál, részletek, momentumok jók benne, de az összképet illetően van jobb. A zongora perfekt módon szól, és Bogányi játékában van intenzítás, lendület, elmélyültség, helyenként tökéletest közelítően.
Bogányi még valószínűleg nem fújta a passzátszelet ennél a felvételnél, Fischert érzem erősen dominánsnak és ez a legnagyobb baja az egész felvételnek. Bogányiban több volt és több maradt vissza, ami nem tudott előjönni, vagy nem jól tudott előjönni.
Én nem vagyok meggyőzve semmiképpen, keresném tovább _a_ korszerű felvételt.
Eszembejutott még André Watts, aki nagy Liszt-virtuóz volt, ezt is biztosan játszotta, de már nem emlékszem, hogy hallottam-e vele.