A VW új motorja a megújuló, egyszerűsített motorválaszték egyik alappillére. Ez a fórum teret ad a felmerülő problémák, üzemeltetési tapasztalatok megvitatásának.
Az én esetemben pedig (vw touran, 150 lovas, manual) 13 ezer Km-nél jött el az első olajcsere, amikor a nívópálca már csak kb 1/10-ig volt olajos. Logikusan rátöltés nélkül esélytelen lett volna a gyári 30 ezres periódus. Pedig amikor vásárlásnál rákérdeztem, hogy miért nem adnak hozzá plusz egy liter olajat (amit a kollégám láthatóan erre a célra gyártott szütyőbe rakva kapott, 0W20-at, shell), az volt a válasz, hogy úgysem lesz rá szükség...
Most 15,5 ezer km-nél a víz sincs már a max-on, kb 4/5-ön áll. Mi lesz itt még... :)
Az említett kollégámnál egyébként 15 ezernél jelzett a gép, hogy kéne olaj...(az övé dsg-s)
Egyébként jól megy a járgány, minden km élmény vele. Mondjuk nekem első új autóm, gondolom ezért is....
A km-ek gyorsan szaladnak bele, úgyhogy lesznek újabb infók.
Mi az összefüggés? A DPF/OPF már az égés után van a kipufogó rendszerben.
DPF-es Audi A3 1.6 CRTDI-vel nem ette az olajat, legalábbis 40e km alatt sosem kellett utántölteni bár a flakon be volt készítve, mivel elődje az 1.9 PD-TDI igényelte. Ezek az autók a környezetemben voltak.
2002-ben vettünk ujonnan egy kereklámpás pólót 1.4 benzinest, az is ette az olajat, írta is a kezelési útmutató hogy ez nem hiba ez ilyen. 14éves korába lecseréltük az autót de ujonnan is annyit evett olajból mint 14évesen, azon kívül semmi baja nem volt. Ember kicsit is odafigyel nem lesz baja, szerencsére az 1.5 tsi nem az a tsi amiket kerülni kellene nem úgy mint 2008-2012 közt gyártottakat.
Nem tudom mi felesleges és mi nem, nekem ügy tanították, hogy üresben, kinyomott kuplunggal kell indítani. Talán azért, hogy ha valami gebasz miatt a kuplung nem dolgozik rendesen, ne rántsa meg az autót? Nem tudom, erre nem emléxem.
Egy szar fajta USB tud problémákat okozni. Nekem ford sync rendszernél voltak gondjaim amíg nem cseréltem le. Szóval csatlakozok hozzád az ügyben. Kábel csere és jó lesz a kollegának újra a rendszer. :)
Nekem semmi bajom vele. S9-et használok gyári USB kábellel. Nem szakad le, megy a Waze, google navi minden. Én is anyáztam eleinte, mert nem volt stabil, aztán kiba..tam a kínai USB kábelt és megszűnt minden gond. A navi pontossága Android autó/Carplay esetén nem az autón múlik. Ha bedobod lentre, lehet nem "lát" ki rendesen a teló az égboltra.
Csomagtartom kb 80% tele van a szerviz cuccaimmal, plusz a gyerek ülések is mindig bent vannak szóval talán mikor átvettem a kocsit akkor volt üres. Nem tudom így mennyire tudnék lejjebb menni de szoktam vele komotosabban is menni de van hogy megnehezedik a lábam ahogy a lista is mutatta. xD
Hello nálam a frissen vásárolt Scala MIB-3-ja valami gyalázat.
Nem tudom hogy ki és hogyan programozza ezeket a központi kijezlőket és az sw hozzá, de ha már elkérik a SmartLink-ér a pénzt, akkor az elvárható lenne hogy gond nélkül működjön...
Használt mobilok: Redmi X, iPhone 7, iPhone 10
Tünetek, hibák:
- beülök elinditom az autot, feldugom a telefont, megjelenkik a telo, egymásra találnak, minden elindul. Beteszem lükvercbe, megjelenik a kamre képe, kitolatok, maj mikor kiveszem a lükit és előrementbe kapcsolok a kijelző kifagy. Sokszori kikapcsolo gomb nyomogatásra kikapcsol, nehezen visszakapcsol de az is előfordul hogy csak a telefeon lehuzása és ujboli visszaszurása segit
- Waze nem jelenik meg. Ez random, nem tudtam megtalálni h mi okozza. Ilyenkor a telefont is ujra kell inditani, az segit
- A navigáció pontossága. Ez is random. Néha teljesen mellérak, mintha legalább 100m-rel máshol mennék. Egyszer csak megjavul majd megint elkezdi
- A legviccesebb pedig ez: Csatlakoztatom az egyik telefont kábelen és elinditom a SmartLink-et. Minden megy rendesen navigáll, hivás megy. Ekkor a másik telefonnal az utas indit egy hivást és voala, a kocsi felismeri és kihangositja. Mintha ő lenne párositva. Gondolom a Bluetooth-al összehozza magát. Rém idegesitő.
Most igy hirtelen ennyi de ez igy vér ciki a VW csoport részéről h ennyi hiba és ugyebár ez is került plusszban egy kis összegbe...
Nem tudom mennyire normális jelenség, de ha macskaköves vagy zötykölödös uton megyek a golffal akkor valami csörömpöl a kocsiban ami normál felületű uton nincs! Kipufogó rendszer csinálhatja ezt?
Ha jók az infoim akkor a golf8 és új octaviák kiszállitásai le lettek állítva mivel minőség ellenőrzés során sw hibát találtak az infotaiment emergency call rendszerében. Nem tudom milyen idős a kocsid de az is lehet hogy utolért téged is ez a gond, simán elképzelhető hogy újabb sw verzió van a kocsidban a rendszerhez. De ez csak egy tipp. Pontos hibáról nem beszélt a VW csak hogy gond van ezekkel és lehet hogy visszahivás lesz belőle mert sok kocsit érint a dolog.
Kérdésem egy kicsit más jellegű lenne: van egy Skoda Kamiq 1.5 --öm ami saját magától hívja a segélyhívó vonalat. Törölni lehet de a központi kijelző sötétre vált ilyenkor ami elég kellemetlen, mert sok mindent csak innen lehet elérni : pl fűtés szabályozás. Voltam vele márka kereskedésbe, de egyenlőre nem tudnak vele mit kezdeni. Kérdésem , hogy egyedi eset vagyok vagy valaki járt már így , és hogyan orvosolták a problémát. Köszönöm.
Nekem a Carplay hibátlanul működik, de csak gyári eredeti Apple kábellel. Utángyártott esetén néha megszakadt a kapcsolat. Lehet Androidnál is érdemes eredeti kábelt használni.
1. elindulok itthonról, benyomom az auto hold-ot és így járok-kelek a világban, hagyom, hogy működjön az elektromos kézifék (na jó, auto-startot kikapcsolom azonnal)
2. hazaérek, kinyomom az auto hold-ot és sebességben hagyom (sík a parkolóhely...).
Rakattam a kocsiba sebváltózárat, emaitt is (már ha épp használom) rükibe kell hagynom. Ha már itt tartunk, tegnap óta van benne egy bluetooth-os rablásgátló is, jópofa...
Visszatérve a sebességben-hagyáshoz, miért lenne felesleges mozdulat, hiszen indításnál úgyis ki kell nyomni a kuplungot, utána meg rögtön tudok indulni a sebességben hagyott kocsival...
Lenne még egy kérdésem a nagyérdeműhöz: android auto-val navigálok a telefon és a fejegység segítségével, de valamiért csak a google-s térkép megy át, a waze-t nem tudom használni, pontosabban látom a kocsi kijelzőjén, ki is tudom választani, tudok célpontot megadni, de a navigálás nem indul el. A telefonom Mi 8. Kollégám ipone XR-rel használja, neki rendben működik is...? Ha valakinek van ötlete, megköszönöm.