Korántsem tökéletes, javítani kell még a megvilágítás egyenletességén. Jó példa rá az álganajtúró szemből fotózása. Zavaros a kép, nem sikerült egyenletesen, jól kivilágítani. A körlámpámra is kell találni valami jó diffúzort, ideiglenesen papírzsebkendő került elé. :)
Az általam használt technikával ez a bogár nagyon nehéz feladat volt. Sötét, rengeteg apró részlet van rajta, tükröződött is. Ráadásul rengeteget kellett retusálni, a sok apró szőr és részlet elcsúszott.
ertem, thx, akkor mar ott is van a 0.1-0.2mm-es hatar :)
nalam ilyen igenyek nem merulnek fel, mert eleve nagyok a targyaim. viszont nagyon mellyek a pocket gepem makrojahoz kepest. ha minden jol megy, talan el fogom tudni erni azt, hogy felparameterezem, csinaljon 5 es 15cm kozott 10 felvetelt, amit mar ossze fogok tudni fuzni.
Ez a bogár kb. másfél centi "mély" volt a lenyúló első lábaival. Szerencse kérdése, hogy mikor találok olyan elhullott példányt, amelyik még nem régi és be lehet mozgatni a végtagjait. Ez így sikerült. Az, hogy mekkora lépésekkel lehet haladni, az mindig a nagyítás mértékétől (dioptriától) függ. Nyolc dioptriánál 0,8 - 1 mm között van a dof, ha 21 dioptriát használok, akkor már jóval kisebb, 0,1 - 0,2 mm. De az az igazság, hogy sosem mértem meg pontosan, szemre, érzés alapján csinálom. Arra kell figyelni, hogy legyen átfedés az élességben, a program az éles részeket fűzi össze. Ha egy DCR-250-et használok, akkor el tudok menni kb. másfél cm. hosszan retusálás nélkül, de ha két DCR-250 plusz a Soligor is fent van, akkor max. 6 mm, és még így is előfordul, hogy retusálni kell, mert elcsúsztatja a program.
egyszer talan mar kerdeztem. szukseg van ilyen mennyisegu kep keszitesere? kb 1cm magas lehet ez a bogar, tehat ekkora dof-ot kell elerni a stackelessel. ez azt jelenti, hogy a 72 keppel kb 0.14mm-es dof/kep a maximum. azt megnezted mar, hogy ilyen nagyitasnal mekkora a dof a szerkezetednek?
en eppen most kiserletezgetek chdk+fs scriptekkel, de meg nagyon az elejen vagyok.