Keresés

Részletes keresés

internal server terror Creative Commons License 2006.09.07 0 0 320
:DD
Te tényleg nem vagy képes megérteni mindazt, amit leírok, csak úgy nagyjából a szavakat? Részvétem.
Előzmény: egynyári (316)
egynyári Creative Commons License 2006.09.07 0 0 319

Nézd barátom, ennek témának a címében az áll, hogy marihuána. Természetes, hogy itt a marihuána "áldozatairól" esik szó. Ha lesz egy hasonló topik az Orbit rágó veszélyeiről, akkor ott fel lehet hozni az általad ismert, szerintem légből kapott eseteket. Bizony törődöm a többi esettel is, de itt azok témán kívüliek lennének.

amiről még kéne beszélni, az a stílusod. Nem illik ilyen ordenáré módon beszélni. Ez egy olyan fórum, amit kiskorúak, ifjú hölgyek is olvashatnak. Jó lenne tekintettel lenni rájuk is!

Előzmény: internal server terror (317)
internal server terror Creative Commons License 2006.09.07 0 0 318
"a marihuána fogyasztás a skizofréniára hajlamos emberekben sietteti a tudathasadásos elmezavar kialakulását, sőt e betegség lefolyását súlyosbítja"

Tehát szerinted ebben a mondatban a két fogalom nem szinoním?
Előzmény: Antisystem (315)
internal server terror Creative Commons License 2006.09.07 0 0 317
Teljesen igazad van. Nem kell megfeledkezni róluk, mint ahogyan te kiemeled a többiről megfeledkezve, akik esetében nem ostorozhatod a szörnyű marihuánát, ezért aztán le is szarod őket magasról... te nagy emberbarát :-O~
Előzmény: egynyári (312)
egynyári Creative Commons License 2006.09.07 0 0 316

"Kevéssé ismert egy másik tény, amelyet Keizer még megemlít: e faramuci helyzet ellenére a holland hatóságok szigorúan betartatják a törvényeket. Csupán a 2000. évben negyvenezer kilogramm cannabist foglaltak le a holland hatóságok, hatszázhatvanezer szál kendert koboztak el, és 1372 termesztőhelyet zárt be a rendőrség." (www.daath.hu)

Előzmény: internal server terror (311)
Antisystem Creative Commons License 2006.09.07 0 0 315

Nézd, a skizofrénia egy diagnózis (ráadásul nem is egzakt, pl jelentős különbség van amerikai és európi pszichiátriai iskolák között), a tudathasadás meg egy tünet, egy jelenség, a gondolkodás egyfajta zavara. Lehet a skizofrénia jelensége IS...de van skizofrén tudathasadás nélkül is, és van tudathasadásos, aki nem skizofrén:)

ÜdV

Előzmény: internal server terror (314)
internal server terror Creative Commons License 2006.09.07 0 0 314
Végig a skizofrénekről ír, szinonímaként használja a többes személyiség kialakulását szinesítésként, és azzal asszociálja a skizofrénia tüneteit, de ettől függetlenül az csak egy beszúrás, aha, persze :D
Előzmény: egynyári (310)
Antisystem Creative Commons License 2006.09.07 0 0 313

Ám ez mégsem jelenti azt, hogy meg kéne feledkeznünk közülük azokról, akiket olyanok erőszakoltak meg, akik tettük előtt vagy közben marihuánát fogyasztottak!

Ez így van. Pont ahogy azokról se szabad megfeletkezni, akik a tettük előtt vagy közben mentás Orbit rágógumit rágtak. Pont ugyanúgy meg kell őket büntetni, mint a többit.

ÜdV

Előzmény: egynyári (312)
egynyári Creative Commons License 2006.09.07 0 0 312
Tény, hogy nagyon sokan esnek nemi erőszak áldozatául. Ám ez mégsem jelenti azt, hogy meg kéne feledkeznünk közülük azokról, akiket olyanok erőszakoltak meg, akik tettük előtt vagy közben marihuánát fogyasztottak!
Előzmény: internal server terror (307)
internal server terror Creative Commons License 2006.09.07 0 0 311
Ez meg voltmár. Ugyanaz, mint a "Hollandiában nagyon megbánták a legalizációt és rövidesen kemény szigorítás várható" szöveg, amit már azelőtt olvastam valami rendőrrel készült interjúban, hogy egyáltalán füvet láttam volna, és azóta is felmerül évente egyszer-kétszer :)
Előzmény: egynyári (303)
egynyári Creative Commons License 2006.09.07 0 0 310
Olvasd el még egyszer, mert a cikk sem azt mondja, hanem azt, hogy skizofréneknél erősíti a tudathasadás kialakulását. Előbb a saját szemedben keresd a gerendát!
Előzmény: internal server terror (308)
Antisystem Creative Commons License 2006.09.07 0 0 309

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a cannabis nem képes előhozni a hasadásos elmezavart AZOKBÓL, AKIKBEN AMÚGY IS BENNE VAN A HAJLAM - ugyanis ilyet már saját szemüleg is láttam. Azt még nem döntöttem el, hogy ezt a dolgot inkább hasznosnak, vagy inkább károsnak véljem: káros, mert egy egészségesebb állapotból egy betegebb állapotba jut, és hasznos, mert hamarabb észre lehet venni a betegségét, hamarabb el lehet kezdeni kezelni.

Mindenesetre azt gondolom, hogy ez a veszély a társadalom számára vállalható mértékű. Gondolj bele, az autózásba sacckb ezren belehalnak évente, mégse tiltjuk be az autókat. Ebbe meg általában senki... Voltaképp sokkal veszélyesebbnek, kártékonyabbnak gondolom egy rendpárti zéró-toleranciás attitűd elterjedését a társadalomban - élhetőségi szempontból - mint azt, hogy mondjuk évi 100-zal nő a regisztrált skizofrén schubok száma.

ÜdV

Előzmény: egynyári (306)
internal server terror Creative Commons License 2006.09.07 0 0 308
Ez már ott bukik, hogy a skizofrénia nem azonos a tudathasadással.
Előzmény: egynyári (306)
internal server terror Creative Commons License 2006.09.06 0 0 307
Na végre sikerült reakcióra késztesselek! Koba bevált :)

Arra céloztam, hogy rengeteg ember esik erőszak áldozatául minden egyes napon, és ha te ezek közül egy neked megfelelőt a saját álláspontod érzelmi zsarolással való alátámasztására használsz ki, akkor nem az ezt szóvátevő ellenlábasaid az érzéketlenek, hanem te....
Előzmény: egynyári (295)
egynyári Creative Commons License 2006.09.06 0 0 306

A cannabis erősen roncsolja a személyiséget, pszichózisokhoz vezet:

Számos addiktológus foglalkozik a marihuána fogyasztás és a pszichózis, illetve a skizofrénia összefüggéseivel. Az ausztrál Louisa Degenhardt és munkatársai legújabb közleményükben megállapítják, hogy a marihuána fogyasztás a skizofréniára hajlamos emberekben sietteti a tudathasadásos elmezavar kialakulását, sőt e betegség lefolyását súlyosbítja, a pszichotikus állapot időtartamát meghosszabbítja, és a visszaesést elősegíti. Az is ismert már, hogy a skizofréniás személyek eleve hajlamosabbak a rendszeres, problematikus marihuána használatra, mint a nem-skizofrének. Igen tapasztalt pszichiáterek (pl. Gerevich József, Németh Attila) felhívják a figyelmet a marihuána függők pszichiátriai kezelési nehézségeire, és a legjobb módszernek a megelőzést tartják. (www.lelekbenotthon.hu)

Szerintem az ilyen hasadt elméjű emberek igenis veszélyesek, nem csupán családom nőtagjaira, de az egész társadalomra. Van értelme a tiltásnak, mert tudjuk, hogy milyen ártalmas "szert" tiltunk.

Előzmény: Antisystem (305)
Antisystem Creative Commons License 2006.09.06 0 0 305

Miért? Mert kezdek dührohamot kapni a "bezzeg ha a te gyereked, te nővéred, te anyád" tipusú érveléstől... fel kellene fogni, el kellene fogadni, hogy nem mindenki híve a rendpártiságnak, zéró toleranciának, kemény kéznek.

És igen, aki gyökeresen más mércével méri a saját hozzátartozóit mint más embereket, az az én szememben egy egoista patkány. Nem azt mondtam, hogy te ez vagy, hanem azt, hogy ezt próbálod sugallani rólunk. Tessen már magadba nézni...

Viszont ha bebizonyítod, hogy ok-okozati összefüggés van a cannabis fogyasztás, és a nemi erőszak között, még sanszos lehetsz a jövő évi fiziológiai-orvosi Nobel csontra.

ÜdV

Előzmény: egynyári (301)
figyelem01 Creative Commons License 2006.09.06 0 0 304

Akkor most megkaptad a feladatot ezzel a hírrel. Meg kell védened a nőrokonaidat sokezer füvestől sráctól. Mind pinára ácsingózik, úgyhogy retteghetsz!:) 

Előzmény: egynyári (301)
egynyári Creative Commons License 2006.09.06 0 0 303
Veszélyes-e a marihuána? 2006. január 14., szombat 18:22 1534 olvasás A Vadkender Egyesület alelnöke a héten még a bíróságra is magával vitt egy cserép növényt, ezzel bizonyítva, hogy a marihuana alapanyaga saját termesztésben és felhasználásban nem veszélyes. A legújabb kutatások eredményei ennek ellentmondanak. table.sample { border-width: 1px 1px 1px 1px; border-spacing: 0px; border-style: solid solid solid solid; border-color: rgb(172, 172, 172) rgb(172, 172, 172) rgb(172, 172, 172) rgb(172, 172, 172); border-collapse: collapse; background-color: #F1F1F1; } table.sample th { border-width: 0px 0px 0px 0px; padding: 1px 1px 1px 1px; border-style: none none none none; border-color: gray gray gray gray; background-color: white; -moz-border-radius: 0px 0px 0px 0px; } table.sample td { border-width: 0px 0px 0px 0px; padding: 1px 1px 1px 1px; border-style: none none none none; border-color: gray gray gray gray; background-color: #F1F1F1; -moz-border-radius: 0px 0px 0px 0px; }

hirdetés // <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]>

Schineger Eleonóra, a Magyar Addiktológiai Társaság elnöke azt mondta, hogy a marihuánás cigarettának van tudatmódosító hatása, nem is csekély. Természetesen az alkoholnak is van, de az alkoholban kicsi dózisban, mérsékelten fogyasztva semmiféle káros hatása nincsen, még a marihuánánál ezt nem lehet elmondani, a marihuána ugyanis kihozza az emberből mindazt a patológiás, kóros magatartást, ami esetleg látensen van bent a személyiségben, és csak bizonyos körülmények között jönne elő, manifesztálódna.

- Tehát hogyha van valakinek például egy kis hajlama szorongásra, depresszióra, rossz hangulatra, önértékelési zavarra, érzékelési zavarra, üldözéses gondolatai lennének, akkor ezeket nagymértékben fölerősíti. Egy tinédzser, aki a felnőtté válás nehézségeivel küzd, saját maga elfogadása is problémát jelent, mindenféleképpen szorongásokkal és önértékelési zavarokkal van teli. Ebben az esetben még fokozottan és nagymértékben káros a cannabis, vagyis a marihuánás cigarettának a hatóanyaga, ami egyébként kanabinoid, vagyis a legújabb kutatások azt mutatják, hogy az ópiát receptorhoz kötődik, tehát olyan érzékelőhöz kötődik az agyban, amihez a morfiumnak, a heroinnak, az ópiát-származékoknak a hatóanyagai is kötődnek - mondta Schineger Eleonóra.

Tehát szemben azzal a hiedelemmel, ami korábban volt, hogy maximum pszichés függőséget okoz – a legújabb kutatások világszerte ezzel foglalkoznak – ez már nem pszichés függőséget, hanem fizikai függőséget okoz.

Nagy-Britanniában is felmerült, hogy átsorolják a marihuanát a veszélyes kemény drogok közé

Hatalmas vita alakult ki a Cannabis veszélyességéről és besorolásáról Nagy-Britanniában. Az ok nagyon egyszerű. Karácsony előtt Tony Blair brit miniszterelnök kezébe került egy, a brit pszichiáterek közlönyében megjelent cikk, amely a vadkender használatának káros hatásáról szól.

A kutatást dán tudósok végezték olyan embereken, akik rendszeresen használták ezt a hangulatjavító szert. Korábban semmilyen pszichiátriai gondjuk nem akadt. Az ötéves vizsgálat után igen meglepő eredményt állapítottak meg. A vizsgált csoport majdnem 45 százalékában skizofrénia alakult ki, és mintegy 77 százalékuknál, a szaklap szerint, pszichotikus epizódokat figyeltek meg.

A férfiak és a fiatalok nagyobb veszélyben vannak, mint a társadalom többi csoportja. A kutatók határozottan kimondták, hogy igen erős kapcsolatot fedeztek fel a rendszeres Cannabis használat és a különböző betegségek, skizofréia és depresszió között. Szóval, ez a cikk elgondolkodtatta Tony Blairt.

Vizsgálóbizottságot állított fel az illetékes brit minisztérium, hogy szükséges-e a veszélyesebb drogok közé sorolni ezt a kábítószert, mintegy három és félévvel azután, hogy a legenyhébbek közé sorolták be. Egyébként az orvos szakma már a 70-es évektől publikálta a vadkender használatának negatív hatását, és ellenezte az átsorolását is 2002. közepén. Jelenleg legfeljebb két év börtönbüntetésre számíthat a használó és 14 évre a terjesztő az Egyesült Királyságban. Ha átsorolnák, akkor a felhasználókat akár öt évre és pénzbírságra is ítélhetnék. A döntés a brit sajtó szerint a napokban várható.
egynyári Creative Commons License 2006.09.06 0 0 302
És akkor joggal lehet a másikat lekommunistázni? Viccelsz?
Előzmény: b.viridis (299)
egynyári Creative Commons License 2006.09.06 0 0 301

Szerinted én egoista patkány vagyok, ha nem akarom, hogy a rokonaimnak bántódása legyen? Védem őket, mint egy anyatigris. Miért kell mindjárt iulyen durvákat írni?

A cannabis nyugtató? Szép mondhatom, benyugtatózták maguk, hogy a legnagyobb nyugalom mellett hatoljanak be, mindeközben afelől is nyugodtak voltak, hogy a nő pasija, akit a rendőrségre küldtek, nem csinál semmit, s hogy nem kell szembenézniük a híresen szigorú maláj anti-dadaizmussal. Kevéssé hihető a verziótok.

Előzmény: Antisystem (298)
Antisystem Creative Commons License 2006.09.06 0 0 300

főleg azután, hogy két marihuánázó álrendőr megerőszakolt egy maláj csajszit. - csak miután úsztak pár hosszat a 600 fokos paksi vízzel telt medencében.

ÜdV

ps: lehet, hogy két álrendőr - aki mellesleg marihuána-fogyasztó - megerőszakolt egy nőt. Csak a kettőnek semmi ok-okozati kapcsolata nincs. Legalább arra odafigyelhetnének a rendpárti propahantában utazók, hogy hihető történetet tálaljanak: mondjuk speed-ezzenek azok a zsernyákok, az legalább tényleg doppingol. Vagy utazzanak angyalporban, az közismerten szexuális izgató mellékhatással bír.

Előzmény: egynyári (297)
b.viridis Creative Commons License 2006.09.06 0 0 299
Fú, a mindenit. Tényleg nem a logikádat kritizálta.
Hanem a demagógiát.
Pardon.
(attól még a logikádra fenntartom)
Előzmény: egynyári (297)
Antisystem Creative Commons License 2006.09.06 0 0 298

A cikk azt sugallja, hogy két füvező rendőr, a fű miatt megerőszakolt egy fiatal nőt.

Ebből egy következik egyenesen: a cikkíró egy tudatlan barom (lásd még 600 fokos paksi víz a medencében...). A cannabis indiaca ugyanis NYUGTATÓ. Elég sokáig volt forgalomban Magyarországon is ebbéli minőségében (úgy a II. VH-ig)....

Képzelem, mennyire másképp reagálnál, ha ahúgod vagy a nővéred lenne az a lány!

Szerintem nem mindenki egoista patkány.

ÜdV

Előzmény: egynyári (293)
egynyári Creative Commons License 2006.09.06 0 0 297
Szó sem volt logikáról. A pofa durván személyeskedik, amit te valami cinkos kacsintással elnézel neki. Ez semmiképp sem vall kultúremberekre, s nem válik a marihuána-pártiak büszkeségére, főleg azután, hogy két marihuánázó álrendőr megerőszakolt egy maláj csajszit.
Előzmény: b.viridis (296)
b.viridis Creative Commons License 2006.09.06 0 0 296
Félreérted.
A csapnivaló logikádat kritizálja.
Bármennyire is furcsa, de a kettő nem zárja ki egymást.
Ellenezheti valaki a marihuanát és ugyanakkor tudhat logikusan érvelni egy vitában.
Előzmény: egynyári (295)
egynyári Creative Commons License 2006.09.06 0 0 295
Atyamesterem? Szerinted aki ellenzi a marihuánát, az már egyenesen kommunista? Nem hittem volna, hogy ilyen palikkal sodor össze a sors. Az egyik Hitlerrel jön és a terroristákkal, te Sztálinnal. Mi jöhet még? Gyurcsány és Orbán? Csak azt ne!
Előzmény: internal server terror (294)
internal server terror Creative Commons License 2006.09.06 0 0 294
Képzelem, mennyire másképp reagálnál, ha ahúgod vagy a nővéred lenne az a lány! egyszerűen felfoghatatlan nekem, hogy hogy lehet ember ennyire érzéketlen az emberi szenvedés láttán.

Akkor ismét: Egy ember halála tragédia, egymillióé statisztika. Kiválóan alkalmazod atyamestered, Sztálin tanítását :D
Előzmény: egynyári (293)
egynyári Creative Commons License 2006.09.06 0 0 293
Nézd barátom, én idéztem egy cikket a Hírszerzőről, ami miatt te röhejesnek tartasz. Teheted, de evvel csak magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt. A cikk azt sugallja, hogy két füvező rendőr, a fű miatt megerőszakolt egy fiatal nőt. Képzelem, mennyire másképp reagálnál, ha ahúgod vagy a nővéred lenne az a lány! egyszerűen felfoghatatlan nekem, hogy hogy lehet ember ennyire érzéketlen az emberi szenvedés láttán. Ez olyan pszichopatikus.
Előzmény: NattyDread (292)
NattyDread Creative Commons License 2006.09.06 0 0 292
Itt is pont ugyanolyan röhejes vagy, mint odaát :o) Na mindegy, én itt ezt a témát befejeztem, elég egy topicban.
Előzmény: egynyári (291)
egynyári Creative Commons License 2006.09.06 0 0 291
Nem volt ott sem verekedés. Lenyomás sem. Megláttam ezt a másik témát, s örömmel itt is felvetettem. Témába vág, és bizonyítja, hogy hogy elaljasulhat az, aki szív.
Előzmény: NattyDread (289)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!