Keresés

Részletes keresés

Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.20 0 0 3450
Előzmény: tnsnames.ora (3446)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.20 0 0 3449
Óóóó!
Köszönöm!
(azóta sem találtam)

Már a 4. ponton túljutottam ám, és mindezt sikeresen!
Különben én csak a "mentés máskét" -et szoktam használni, és azzal is elmentette.

Azt hittem az 5. pont részletesebb... :(
hát azt hiszem egyelőre nem emelem ki az óra anyagából a Haláltáncot...
Előzmény: eref (3445)
eref Creative Commons License 2009.04.20 0 0 3448
http://keepvid.com

Bemásolod a linket..... vigyázz, hogy azt a linket másold be, ami az oldal jobb oldalán van, pl.: http://www.youtube.com/watch?v=H-j3J6Ec9zw

Előzmény: Foeniculum V (3408)
eref Creative Commons License 2009.04.20 0 0 3447
Örülök!
Előzmény: Foeniculum V (3438)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.04.20 0 0 3446
>De érdekes, hogy a rendszer épp itt omlott össze...
Na hát pont ez az!

BTW: Az is egy érdekes téma, hogy mióta küzdenek a privatizációval, hogy végre tőke, tisztesség és élet kerüljön az egészbe, de valahogy nem akaródzik összejönni, de évek óta. Hány határidő volt már rá, te jó ég...

BTW: a TURF-újság 350 Ft helyett 500 Ft-ba került tegnap. Farkasházy Overdose könyvét is vették, mint a cukrot.

>...inkább a nemnyerést tartom érdekesnek: ha tudták, hogy ennyire nyerő, lehet, nem is szabadott volna fogadást ajánlani rá, vagy viseljék a veszteséget!

Nincs nyerés-nemnyerés, ha nincs számítógép. Nem derült ki, mire mennyit fizettek volna ki, hiszen összeomlott a rendszer.

Kétféle tipusú fogadás van, a "lottó", meg a "kenó". Az előbbinél a játékosok által befizetett szelvénydíjat osztják fel, miután leharácsolták belőle az osztalékot, meg adót (brutális méretekben). A Kenónál meg effektív összeget lehet nyerni a Szerencsejáték Rt. kontójára. Mondják ezt "totalizatőr" meg "bukmékeres" típusú fogadásoknak, de a nomemklatúrához nem értek. Hátha itt valaki igen. ;)

Na most a lóverseny az tipikusan "lottó" típusú játék, azaz a befolyt pénzt osztják fel. Nem lehet rajta buknia a szervezőnek. Viszont Overdose-nál elvben nagy volt a díjalap és egy ló bármikor bukhat (Overdose állítólag elhagyta futás közben egyébként az egyik patkóját), illetve sokat fogadhatnak ellene a nagy pénz reményében. Azaz lehetett volna kereseni szerintem pro és kontra. Illetve az eredmény ismeretében, inkább csak pro. :o) És így a történtek fényében csak lehetett volna... ;)

Az egyik legnagyobb maffia a lóverseny-fogadás környékén sertepertél. Egy futam bevétele kb.: párszázezer forint mára már csak: de még így is. Olyan csalások és kavarások mennek, hogy fehét ember el sem hiszi. A rutinos játékosok a _csalást_ próbálják meg megtippelni, szó nincs arról, hogy melyik a 'tehetséges' ló, vagy lovas. Legalábbis ügetőn, mert galoppot azt nem ismerem egyáltalán. Bár csodálkoznék, ha másképp lenne.
Előzmény: Foeniculum V (3444)
eref Creative Commons License 2009.04.20 0 0 3445
Tessék:

I. Archív műsor esetén:

1. Elmész az mp3-tárba. Itt óránkénti bontásban van a műsor egy hétig.

2. Kiválasztod a megfelelő időpontot, és a linket jobbegérgomb-kattintással a gépedre mented. Ez egy fikarcnyi fájl, esetünkben Csu-B19.m3u.

3. Szövegszerkesztővel kinyitod ezt a fájlt. Esetünkben ezt látod benne:
http://real1.radio.hu/bartok/MP3/4-Csu/Csu-B19.mp3

4. Ez egy link, amely már a hangzó zenét tartalmazó fájlra mutat. Nincs más teendő, mint ezt a fájlt egy alkalmas letöltésvezérlővel letölteni. Én a Net Transportot használom, de bármi más jó lehet.

5. A letöltött fájlt az mp3DirectCut programmal (freeware) lehet megvágni, sőt lehet vele ki- és beúszást is csinálni. A program nem tömörít újra, azaz nem romlik a minőség.

II. Élő adást alkalmas program segítségével lehet a gépre menteni. Ez azért jó, mert az archívum bitrátája 128 kb/s, míg az élő adásé max. 320 kb/s (gyors kapcsolat kell persze hozzá, különben "szaggat"). Én a RipCast nevű progit használom. Ez ugyan fizetős, de nem drága. Lehet vele időzítetten is felvenni.

Előzmény: Foeniculum V (3442)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.20 0 0 3444
Ezek után végképp kíváncsi lennék az oddsokra!
Érdekes, de nekem teljesen más jutott róla az eszembe.
Szerintem visszamennek a pénzükért az emberek, inkább a nemnyerést tartom érdekesnek: ha tudták, hogy ennyire nyerő, lehet, nem is szabadott volna fogadást ajánlani rá, vagy viseljék a veszteséget!
De érdekes, hogy a rendszer épp itt omlott össze...
Előzmény: tnsnames.ora (3443)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.04.20 0 0 3443
A mai sport azt írja, hogy tegnap Overdose futásánál összeomlott a számítógépes rendszer, így nem lehetett nyerni, csak visszakapni a pénzt.
Csak megjegyzem, szeretném magaménak tudni azt a pénzt, amiért nem mentek vissza a pénztárba... ;)

A másik érdekesség, hogy Overdose körül van egy magyar lányzó, aki Budinszky Barbara 'munkalovas' névre hallgat. És nekem volt egy ilyen nevű osztálytársam, akinek akár a lánya is lehet, ráadásul hasonlít is rá.

Durvák a nyilatkozatok is az eredmények fényében. Idény elött, 60%-ra engedték csak el Overdose-t, amiből 70%-ot futott ki. Az ugye 42%. Ehhez képest saját pályacsúcsát 58 secről 52,6-ra javította, nyolc hosszal győzött, és földkerekségen nem mértek még jobb időt galopplónál, 1000 méteren.
Előzmény: Foeniculum V (3442)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.20 0 0 3442
Hali!
Engem éppen az bosszant, hogy nem találom Eref azon hozzászólását, ahol pontokba szedi a letöltés, és szerkesztés fázisait, pedig még könyvjelzőt is tettem hozzá... :(

Én életemben nem voltam lóversenyen...
Az Ügetőn egyszer gyerekkoromban, valami kerületi, vagy budapesti futóversenyen (de ott mi futottunk, nem a lovak)

Majd esetleg megkeresem, h érdekel, volt egy egész jó riport a lóról az M1-en.

Különben pedig már megdzokható lesz, hogy minden értéket tönkreteszenk olyan haszontalan célkért, amik később az enyészeté lesznek. Altos pezzegette, amikor építészetről írtam, hogy mekkora a Lurdy-ház kihasználtsága, és mennyire éri meg.
Az Aréna is ilyen szerintem, nincs jó helyen, különben is már túl sok az ilyen bevásárlóközpont, egymástól szívják el a vásárlókat, előbb-utóbb kipukkad az egész lufi.
Én anno az autószalonokkal példálóztam; felépítik, marha csicsásra, a kelleténél jóval több pénzért, mejd egyszercsak kiürül, mert tönkremennek, és ott áll és lepusztul, mert senkinek sem kell...

Végül eszembe jutott egy pozitív példa is:
az Állatkert. Kós Károly csodapalotáit szépen felújították, és folyamatosan fejlesztik, pedig volt szó itt is, hogy kicsi a hely, és inkább ki kellene vinni a város szélére.
Előzmény: tnsnames.ora (3441)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.04.20 0 0 3441
Nem tudom ki volt az ügetőpályán valaha is. Egy gyönyörűszép helyen volt, műemlék kategóriájú kifejezetten szép épületekkel. Egy élmény volt kint lenni, és bár az évek alatt egyre csak lepukkant én azt hiszem láttam a szépet az egészben.
Elmondani nem tudom mennyire sajnáltam a pusztulását. Nálam abszolút Kálvin tér kategória az egész tudatos tönkretétel.
Előzmény: Foeniculum V (3440)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3440
Általában egyetértek veled Aréna ügyben, főképp, hogy szerintem pocsék rossz helyen van, nehezen megközelíthető.
Viszont az elmúlt nap kapcsán éppen örülök neki, hogy létezik, mert másik két plázában nem kaptam azt, amit végül itt sikerült :)))))))
(amikor az egyéni érdek előkerül)

Ha gondoljátok megmutathatom majd ;)
Mindenesetre mint nő, jó érzés, ha kivásárolhatom magamból a rosszat...
Előzmény: tnsnames.ora (3436)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3439
Holnapra marad a szerkesztés folyamata, megyek szundiba!
Előzmény: Foeniculum V (3438)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3438
Sikerült!
Előzmény: Foeniculum V (3437)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3437
Képzeljétek átneveztem, megnyitottam, megkaptam a http....,és most töltöm épp lefelé!
Hú, de ügyes vagyok! nem is gondoltam volna...
Előzmény: tnsnames.ora (3422)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3436
Á dehogy fogadtam. Az oddsot én is kérdeztem egy mellettem álló Turf újságot forgató embertől, de azt mondta ő sem tudja.
Korábban sose láttam galopp-futamot. Én ügetőt láttam inkább.
A legelső ügetőfutamomról, még a régi pályán, ahol most a szörnyű Aréna van, az az emlékem volt, amikor az egész tribün egy emberként szurkolt hihetetlen intenzitással. Az se volt semmi.
BTW: nem is mondtam, de megfogadtam, hogy soha be nem teszem a lábam az Arénába. Nem is tudom milyen büntetést adnék annak a bűnöző politikusnak, akinek benne volt a keze az ügetőpálya elkótyavetyélésében. A várossal is marha rosszat tettek vele ezzel az x+1-dik tökfelesleges hülye plázával.
Előzmény: Foeniculum V (3435)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3435
Nem vetted észre a kérdésemet:
Milyen oddsal lehetett fogadni a lóra? (ha egyáltalán tudod)
Fogadtál?
Előzmény: tnsnames.ora (3432)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3434
Azt hiszem nem említettem, de elkezdődött a Snooker Vb. Scheffieldben még tegnap.
Elsőként Ronnie O'Sullivan vs. Stuart Bringham játékával. Úgyhogy Ronnie már továbbjutott az első fordulón. Viszont így ez az elkövetkező két hét tévénézésileg elég zsúfolt lesz számomra [micsoda problémák :))]
Ráadásul lehet, hogy nagyrészt itt fogom nézni...
No, azért majd szelektálok, mert ez tömérdek mennyiségű műsoráradat, még számomra is
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3433
Hát, nem hiszem, hogy a következő válaszra számítasz...

Kicsit olyan, mintha meztelenül mutogatnám magamat :(
Ráadásul nem is ez a valódi kihívás; néhány másodperces filmecske, rossz minőségben...inkább csak a próba kedvéért (majd ki is törlöm hamarosan)
eleve a gépemen volt.

Amit szeretnék kipróbálni, hogy a Mezzoról felveszek valamit dvd-re, felteszem a gépre, majd feltöltöm. Ez így jól hangzik, de még lehet, hogy a géprevalófeltevés sem fog sikerülni :)))
Előzmény: tnsnames.ora (3432)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3432
Na milyen érzés?
Akarsz róla beszélni?
;)
Előzmény: Foeniculum V (3430)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3431
>Viszont, valóban, erről már beszéltünk, hogy ált az elejét nézik többen....

Na ezért érdekes az, amikor nem az elejét, hanem a _végét_ nézik inkább. ;)
Előzmény: Foeniculum V (3429)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3430

Hoppá!

Meglepetés :)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3429
Azt hiszem, csak holnap jutok hozzá, hogy meghallgassam.
Viszont, valóban, erről már beszéltünk, hogy ált az elejét nézik többen....
Előzmény: tnsnames.ora (3426)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3428
Apropó:
Nagyon-nagyon aranyosak vagytok, ahogy próbáltok nekem magyarázni, de egy szót sem értek. :)))

PETYÚÚÚÚÚS!
Azt hiszem, ha te magyaráznád, megérteném!
Segíts lécci!
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3427
Tudtam, hogy te ráismersz majd! :)
Előzmény: PETYUS (3420)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3426
Á nem hoztam haza. Pedig nagyon szép cica volt. Ha az Arénában voltál te is láthattad, nagyon szép cirmos volt.

Ha nekem lesz egyszer valaha cicám, akkor születésétől fogva, az első hat hétben is vele akarok lenni, magamhoz akarnám szoktatni. Meg igyekeznék erről a harapásosdiról leszoktatni, amíg még lehet.

MÁS:

Nézem a Youtube-n hányan nézik a felrakott Haláltáncokat. És megdöbbentő módon a PART2-k viszik a prímet. Pedig logikusan úgy gondolná az ember, hogy a PART1 ha valakinek nem tetszik, akkor nem nézi meg legfeljebb a PART2-t.
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3425
Én inkább "Arénáztam" :))))
Vettem néhány nagyon szép rucit/felsőt magamnak, 'dögöset', meg 'romantikusat' is, úgyhogy kész a nyári kollekcióm :)))))))))
Jöhet a NYÁR!
Előzmény: Foeniculum V (3424)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3424
Lehetett rá fogadni?
Mennyi volt az odssa?

Különben mi is jártunk arra, akörül, amikor kezdődhetett, mert még az odafelé 'hömpölygésre' figyeltünk fel. Igaz akkor még nem tudtam, hová megy az a nagy tömeg :)))
Minden elismerésem, hogy képes voltál elmenni ;)
ééés a cicamicát hazavitted ;) ?!
Előzmény: tnsnames.ora (3423)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3423
WoW! Micsoda élménybeszámoló.

:o)

MÁS:

Egy kicsit profánabb téma. Én meg Overdose futásáról jöttem meg az előbb. Hatalmas régi békebeli emberáradat hömpölygött a Kincsem Parkba, odafele menet. Ez azért meghaladta a szegényes fantáziámat. Tényleg több tízezren voltunk, élére állítva lehetett csak közlekedni. Lehet, hogy számított, hogy ingyenes szórakozási lehetőség volt?

Overdose mint a golyó úgy ment, több lóhosszal nyert ismét. A nézőtéri hangorkán, üvöltés meg valami félelmetes ugyanakkor baromi hangulatos volt.

1-2 percnyi élvezet, de maximálisan megérte, az oda-vissza sétát a szép napsütésben. Találkoztam egy cicával is. Aki játékból harapott is, így nem volt egyszerű őt úgy simogatni hogy ne legyek a játékszere.
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3422
Aztán másold ki belőle a http://... sort a böngészőbe és úgy próbáld letölteni. Annak mennie kell.
Előzmény: eref (3421)
eref Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3421
Nyisd meg szövegszerkesztővel (pl. notepad.exe file > open stb.). Vagy nevezd át *.txt-té és akkor kétszerkatt és auto megnyílik!
Előzmény: Foeniculum V (3418)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!