Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Ismét félreértést gyanítok. Az újraírás más mint a tovább-írás. Tovább-írni minden olyan lemezt lehet, amelyet eleve többmenetes írásra készítettek fel az elején és még nincs lezárva és még van rajta hely. Akár újraírható, akár egyszerírható lemez. Újraírni csak az újraírható lemezeket lehet, de az azt jelenti, hogy először minden korábbi tartalmat törölnek róla a megfelelő íróprogram megfelelő műveletével, és attól kezdve úgy lehet használni mint egy új üres lemezt.
WoW! Hú, de jó, hogy írtad! Már néhány éve használunk ilyeneket, és eddig mindig azt hittem, hogy az már akkor 'betelt'ként fog működni, és már nem írható többször. Eddig úgy is kezeltük :))) (a nemszaxerű leírásod érthető számomra, és ez a lényeg)
A lezárás nem azt jelenti, hogy az újraírhatót nem lehet utána újraírni, hanem azt, hogy megcsinálja a be- és kivezető sávokat, amiből majd érteni fogja a többi készülék is, hogy mit csináljon azzal a lemezzel. Addig csak az író készülék igazodik el rajta. (Nem szaxerű amit írtam, talán nem is igaz teljesen, csupán a félreértés eloszlatására irányul.)
Azt hittem, hogy ez csak olyan egyszerűen működik, hogy lemezre veszem (dvd), és felírom a gépre, erre most kiderült, hogy csak akkor tudom feltenni, ha lezárom a lemezt(?!) Ehhez tudtok fűzni valamit? Mert akkor el kell pocsékolnom egy dvd-t... Végülis megtehetem, csak naívan azt hittem, hogy az újraírhatónak ezen előnye megvan, hogy törölni lehet, és lehet újra írni :(
Nagyon rendes csajszi vagyok! Félig a kedvedben jártam: átírtam a betűtípust arialre, és megnöveltem a betűméretet is, így most olvashatóbb (még nem mindenhol) csak a 'magamról' rovatban :)))
Az lesz holnap a Mezzon. Eredendően azt gondoltam feltenni nektek a yu-ra, azért regisztráltam. De lehet, hogy nem fog menni... Megpróbáljam? Majd felveszem dvd-re, felírom a gépre, aztán vagy sikerül a többi vagy....
Betűtípushoz: a fiam talált valami tök jópofát, de nem megy minden gépen. Legalábbis az övén van olyan, az enyémen nincs, és ehelyett magától tesz valami másfélét (lehet, hogy géptől függően)
A tartalomnál az nekem tetszett, hogy középre van igazítva, különösebben nem érdekel az olvashatóság. ;))))))))))))))))))))))))))))) Még most, hogy írom is nevetek azon, amit...
Lehet a küllemmel (nem a tiéddel, a honlapodéval) kapcsolatos kritikám? Javaslom, hogy 1. a betűtípust cseréld ki talpatlanra (sans serif), pl. Tahoma, Verdana, Arial stb., 2. a szöveget ne középre, hanem balra igazítsd. Így olvashatóbb lesz.
L******em az Anima Eterna-féle változatot. Így első hallásra nagyon tetszik. Ha látom valahol, meg is veszem biztos. Azért Bachert tartom meghatározónak (definitívnek). A Mazeppa is nagyon jó rajta. Kicsit féltem, hogy fakó hangzású, puritán lesz, mint sok romantikus HIP előadás, de nagyon kellemesen csalódtam!
2009. aprilis 23. , csutortok, 15 orakor Az ELTE Pazmany Peter s. 1/A alatti epuleteben a foldszinti 0.83 eloadoban
Kondor Imre (ELTE Komplex Rendszerek Fizikaja Tanszek): "Komplexitas, valsag, szabalyozas. A penzugyi rendszerkockazat es kezelese"
Kivonatos ismertetes:
Az elmult nehany evben, elsosorban a hitelderivativak es mas hasonlo szarmaztatott ugyletek robbanasszeru elterjedese reven a penzugyi piacok komplexitasa es atlathatatlansaga elerte azt a szintet, ahol mar semmilyen modon nem lehetseges a rendszer megismerese, meg kevesbe a szabalyozasa. Ennek a helyzetnek a kifejlodeseert jelentos mertekben felelos a nemzetkozi penzugyi szabalyozas tokeletlensege, amely tobb ponton erthetetlen kibuvokat hagyott a biztonsagot szolgalo rendelkezesek megkerulesere, szamos intezkedesevel pedig egyenesen batoritotta es jutalmazta egy oriasi, kontrollalatlan arnyek-bankrendszer kifejlodeset. Ennek az arnyek-bankrendszernek a lebontasa, a rendszer komplexitasanak csokkentese a valsagbol valo kilabalas megkerulhetetlen szukseges feltetele.
Az eloadas a penzugyi kockazatmeres es szabalyozas nehany fontos vonasanak bemutatasa utan ramutat azokra a szabalyozoi hianyossagokra, melyek meghatarozo szerepet jatszottak a 2007-08-as hitelvalsag kialakulasaban. Attekinti a valsag utani idoszakra szant, egyelore csak javaslatok formajaban letezo uj nemzetkozi penzugyi szabalyokat, es megkiserel megfogalmazni nehany olyan stabilitasi elvet, amelyeknek szerepet kell kapniuk az uj szabalyozasban, hogy az sikeresen tarthassa kontroll alatt a penzugyi kozvetito rendszerben rejlo kockazatokat
>...meghallgattam a tns által fölrakott Bächer Mihály-féle Haláltáncot is. Na, örülök neki. :o)
>...Némi kritikával ugyan tudnám illetni a videók képi világát, :) Abszolút jogos, csak már nem volt energiám, időm lecserélni. Egyébként is arra koncentráltam, hogy a hanggal legyen a lehető legnagyobb rendben minden. A forma egyébként marad, ha netán még teszek fel érdekességet. A "Kis fehér csacsi" kortárs zongoradarabot nagyon szeretném már feltenni, amiről már volt szó, márcsakhogy más is be tudja-e azonosítani úgy mint én, mármint a csacsit. :o)
Overdose lehet Magyarország első néger miniszterelnöke http://index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fszily.blog.hu%2F2009%2F04%2F19%2Foverdose_lehet_magyarorszag_elso_neger_miniszterelnoke
Ez milyen hülye egy cikk. Egy igazi régivágású mélyballibes, Tótaw típusú, igazi nagy baromság. Ilyen írások miatt utáltam mindig is az index.hu-t. Az hogy ez ki tudott kerülni címlapra, komoly szegénységbizonyítványt érdemel, szerintem.
Na, meghallgattam a tns által fölrakott Bächer Mihály-féle Haláltáncot is. Kicsit féltem, hátha csalódok majd benne. De nem! Egy szóval tudnám jellemezni: tökéletes! Ha el tudnád küldeni az eredetit flac-ban, azt nagyon megköszönném!
Némi kritikával ugyan tudnám illetni a videók képi világát, :) de inkább nem teszem.