Én általában a hazai meccseken kint vagyok. Idegenbe is ha tehetem elmegyek, Pesten mindig, plusz Fehérvár, Siófok, Győr stb., mindig, ami éppen megoldható.
Úgy volt, hogy megyek a holnapi meccsre is, mert éppen Sopronban lett volna dolgom, de ez az út áttevődött mára, úgyhogy a holnapi meccs is ugrott. Legfeljebb szombaton Siófok...
Érdekes megoldás. De már - többek között - láttuk anno Sowunmit is védőként játszani a Dunaferrben, miután a válogatottban is bemutatkozott csatárként.
Győr-MTK
Három pontért utazik az MTK
Hírforrás: www.NB1.hu
Győr, április 22., 18.30
Csertői: a stabil védelem mellé "felzárkózhat" a csatársor.
Győr, szerda, 17.00, v.: Bede (Kelemen, dr. Szabó)
Csertői Aurél (Győr): - Jobb meccset szeretnénk játszani, mint az Újpest elleni volt, és az ezzel együtt járó pontokat is jó lenne begyűjteni. Az MTK egységes csapat, nem véletlenül játszik a dobogóért, de ha stabil védelmünk mellé a támadójátékunkon is javítani tudunk, sikeresek lehetünk.
Egervári Sándor (MTK): - A nehézségeink ellenére is minimum egy pont megszerzését várom a csapattól, de értelemszerűen a három pont elhozatala utazásunk igazi célja.
Csapatunk kezd grundfoci jelleget ölteni. A honlap szerint Juhász Roland lesz a középső védő Győrött.
Még egy-két sérülés és Fülöp Feri lesz az egyik ék, Egervári mester meg rohangálhat a középpályán. Reaktiválhatnánk Talapa Janit...
Ha a két csapat megegyezett volna, szerintem nem 6:1-et zsíroznak le. Másrészt: mi értelme lett volna az MTK szempontjából? Bár furcsa ez a két eredmény egymás mellett, szerintem hülyeség a feltételezés.
A biztonsági őrökkel folytatott beszélgetésed kísértetiesen emlékeztet számos hasonló dialógomra (Győr, Vác, Fáy utca, Fehétvár). Általában a magyar sajtóban csak "cinkos összekacsintás"-ként aposztrofált viselkedéssel állunk szemben. Ez van.
Remélem, Győrben nyerünk. Hajrá MTK!
Na akkor megjegyzéseim a meccshez:
Idén én ezt a meccset élveztem a legjobban, a második félidő szerintem kifejezetten hajtós és pörgős volt. A meccs végén meg életemben először láttam Czvitkovicsot mosolyogni egészen úgy nézett ki, mint aki élvezte a meccset meg a játékot. Egyébként szerintem messze ő volt a legjobb a meccsen, Illés és Szántai is jók voltak. Viszont kifejezetten csalódás volt Andronic és Silva, valamint Füzi, aki hihetetlen mennyiségű labdát adott el (nem vagyok ehhez hozzászokva tőle.) Az itt sokat dicsért Andronic amellett, hogy szarul játszott, még volt egy nagyon ellenszenves megmozdulása is. Miután eljátszotta a nagyhalált valami szerelésnél, és ezt a bíró nem ette meg, csunyán letalpalta asszem Iliét. Ez utóbbiért is kapta a sárgát, nagyon ellenszenves is volt és Illés nagyon le is baszta érte. Szóval a srác felfogásával szerintem vannak bajok. A Debrecennek kapuralövése se volt, így nem értem az Origo tudósítását, ami szerint a gól után csak a védekezéssel törődtünk. Ha jobban odafigyelünk és nem passzolunk mindent szélre, hanem a középen beinduló embereket indítjuk, még vagy hármat lőhettünk volna.
Amire Szentes meg az NB1.hu célozgatott és tegnap ugyanezt mondta egy kollégám: A két meccs a Lokival előre le volt beszélve Várszegi és a debreceni elnök (Borbély vagy hogy hívják)között, azaz mi elengedjük őket a kupában de megkapjuk cserébe a három bajnoki pontot. Máskülönben hogy lehetséges két ilyen ellentétes meccs. Őszintén szólva én ebben nem nagyon tudok és nem is akarok hinni, de lehet, hogy naív vagyok.
A honlapon írt dán szurkolókról: Ha ugyanazokra az emberekre gondolunk, akkor itt egy kis félreértés lehet. Álltak ott mellettünk nagyon lelkes külföldi drukkerek, nagyon vicces volt, hogy üvöltötték, hogy emtikéj. Az is tény, hogy piros-fehér zászló volt náluk, csak éppen a dán zászló fordítottja, azaz az angol (nem brit!) zászló. Szóval tartok tőle, hogy angolok voltak és nem dánok, de persze az is lehet, hogy több országból is érkeztek szurkolók a meccsre (mint ahogy én is küldtem a szállodából, ahol dolgozom külföldieket.) Mindenesetre a debreceniek szerintem nem nagyon értették, miért lobogtat valaki az MTK-táborban piros-fehér zászlót.
És akkor valami, ami nagyon megdöbbentett, és kapcsolódik a múlt heti nagy vitát kiváltott cikkhez, ami a honlapunkon jelent meg (debreceni keltakereszt és egyebek.) A meccs vége előtt az MTK keményfiúk (8 fő, átlagéletkor 15 év) között megjelent 5-6 skinhead. Az egyikőjük felelősségre vonta a legfőbb hangadót, hogy miért kiabálták azt, hogy "egyszerűen senkik vagytok". Inzultus nem történt, két perc után elhagyták a terepet némi zsidózás közepette. (Közvetlenül mellettük azért nem ugyanolyan érzés volt a zsidózást hallani, mint a pálya másik oldaláról.) Amíg benn voltak én odamentem az egyik biztonságishoz, aki ott állt mögöttünk (szintén volt vagy 15 éves) és szóltam neki, hogy tenni kéne valamit, mire ő megkérdezte, hogy miért. Amikor rávilágítottam a helyzetre, elment hogy hoz valakit, majd 5 perc múlva visszatért egyedül. Ezután lefújták a meccset. Kifelé menet odamentem a két kapuban álló biztonság őrhöz meg a főnöküknek tűnő asszonyhoz. A lezajlott párbeszédet kommentár nélkül leírnám:
Én: Hogy képzelhető el, hogy bejöttek skinheadek a pályára?
Őrök: Az az utasítás, hogy a meccs vége előtt 5 perccel ki kell nyitni a kapukat.
Én: De miért engeditek be a skinheadeket?
Őr: Nem mondhatjuk nekik azt, hogy nem jöhetnek be.
Én: De igen, ti vagytok a biztonságiak. Minek vagytok akkor itt, miért van itt a kapu, ha bárki bejöhet?
Őrök: Hát azt mi se tudjuk.
Nő: Egyébként is honnan tudjuk, hogy skinheadek, nincsen rájuk írva.
Én: De igen! Nagy darab kigyúrt kopaszok bakancsban. És egyébként is öt perccel a meccs vége előtt szerinted a meccsre jöttek ezek az emberek?
Őrök: Honnan tudod, hogy nem volt jegyük?
Én: Miért volt? Gondolom nem. Egyébként egyszerű. Kapunyitás után már csak kifele kell engedni az embereket, befele pedig senkit. Ez megoldás lenne, nem?
Őrök: Ezt mi nem határozhatjuk meg. Itt egyébként is mindig új döntések vannak. Most például el kell vennünk mindenkitől az üditősüvegeket.
Én: Én nem üditősüvegekről beszélek, hanem skinheadekről akik azért jöttek be, hogy balhét csináljanak, ti meg beengedtétek őket. És legalább a saját csapatom pályáján ne kelljen attól félnem, hogy balhéba keveredek, ismerve az előzményeket. És ti azért vagytok itt, hogy ezt biztosítsátok.
Na és így ment még vagy 10 percig. Nem túlzok, amire emlékszem szó szerint a beszélgetésből, csak azt írtam le. Mind a hárman olyan hihetetlenül közönyösek és pimaszak voltak, hogy erős a gyanum, ismerték a skinheadeket, akiket beengedtek. Most először keveredtem pályán olyan helyzetbe, hogy elgondolkodtam, akarok-e én még meccsre járni. Pedig már nagyon sok szar meccset láttam. Itt már nem a szar meccsről van szó, hanem a saját biztonságomról, amire sajnos úgy tűnik, az MTK-pályán nem túlzottan vigyáznak.
Én általában csak idegenbeli meccsekre járok. Persze nem azért mert olyan bátor vagyok, csak pl Győr, Siófok, Fehérvár, és anno Szombathely közel esett, igy oda szoktam MTK meccsekre járni. Viszont egyetlen kivétellel sohasem a vendégszektorba mentem/mentünk, mert az utolsó pillanatban bennem volt a félsz, hogy mi van, ha éppem most lesz balhé? Igy maradt a semleges szektor, és amugy is csöndes szurkoló vagyok:)
A Hidegkutiba csak évente 2-3x megyek.
A hétvégi meccsről:
Nekem kellemes meglepetés volt a csapat játéka, sokkal rosszabra számítottam. Hajtottunk, voltak formás támadás-féleségeink is. Szántainak sok dolga nem volt, az Andronic-Jezdi cserét nem értettem.
Nekem a Vasas pályán lejátszott kupadöntő (ahol "nem történt semmi") volt az utolsó idegenbeli meccsem. Csak a Hungária krt.
Sajnos nem láttam a hétvégi derbit, el voltam zárva a médiától. Hála rtonyo részletes sms-tudósításának értesültem az eredményről.
Az összefoglalót láttam. Szentes Lázár mit nem akart elmondani a nyilatkozatban? Történt valami különös?
:))
Nekem ezzel sok problémám volt annak idején, de szerencsére mára már elmúltak ezek gondok. Most, hogy már több, mint 3 éve együtt vagyunk, elmúlt a féltés. Hogy őszinte legyek, a korai túlzott távolságtartás és a szigor, meg is rontotta egy kicsit a barátnőm szüleivel való kapcsolatot. Főleg az bántott a legjobban, hogy nem lett volna miért félteniük.
Persze ha én is lányos szülő leszek valamikor, szerintem ugyanennyire fogom félteni a gyerekemet.
De nekem szabad lesz! :)))
(Tényleg jó lenne az a javasolt IRC vagy akármi, mert szétoffoljuk a topicot. :) De legalább van témánk, és el tudunk beszélgetni egymással, sőt a topic is pörög. :))
Meg a lányukat mindegyik félti igencsak...néha a kelleténél kicsit jobban is némelyik :o)
Akinek van fiatalabb barátnője, az gondolom mesélhetne erről...
No, meg a legtöbb házban a nő az úr... :o)