Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Lehet, hogy hülyeség amit írni fogok, de nektek a Dvorak IX. utolsó tétel kezdetéről nem szokott eszetekbe jutni a Cápa c. film? Mert nekem mindig. Vagy csak hasonlóság, vagy valóban innen lopták... (?)
Viszont az érdekelne, ha a 'favoritjaimat' szeretném sorban meghallgatni, azt hogyan kellbeállítani? (szerintem van ilyen lehetőség is, csak nem tudom...)
Á, próbálkoztam, megpróbáltam képet feltölteni, de nem tudom hová rakta (lehet sehova) A színek meg elég rondák :)))) Káadásul nem tudom, hogyan kell leokézni. (nem azért írom, hogy elmagyarázd, csak úgy)
Igen, lehet képet felrakni, meg lehet hátteret is, meg az oldal elemeit lehet rakosgatni ide-oda. Klikk: account (jobb felső s.) > edit channel > channel design
Á, köszi. Szerkeszteni lehet a yu-n? Pl. képet felrakni az avatarba, vagy valami hasonló dolgokat? Kicsit olybá tűnik számomra, mintha ez is valami közösségi oldalként működne... izonyos kifejezéseket megértek, csak épp kezelni nem tudok semmit, mert a magyarázatot már nem értem.
Szóval: a fórum, ha szerkesztem azt az oldalt, akkor eltűnik, viszont azt az egyet én nem tudom kezelni, úgyhogy az az oldal pillanatnyilag nem működik.
Viszont képzeljétek kipróbáltam, és a képeket le lehet tölteni a honlapomról... :(
Ráadásul a letöltött kép mérete normál lesz, igyaz ez is egyértelmű, hiszen a programon belül kicsinyítek normál méretű képeket.
Persze gondoltam ám, mert én is szoktam másokéról képet leszedni...jaaaaj, de mindegy (valójában csak azért sajnálatos a dolog, mert a fazekasok lopnak ötleteket egymástól...)
Hú, a "fotóim" és a "kertem" nem lesz egyszerű móka, még a képeket is kicsinyíteni kell, mielőtt felteszem. A nagy felbontással az a gond, hogy túl lassan tölti le, ráadásul nagy helyet is foglal. Nem is tudom mennyit bír el ez a freeweb. Meg holis tudaom megnézni, hogy hány százalék van tele. Ez már holnapra marad. Valami miatt úgy néztem ma a fórum sem működik...nem mintha használná valaki :))))
Kijavítottam a többi helyen is. Petyus különben ismered ezt az NVU nevű programot? Ingyenes oktatói program, letölthető. Fiamék ebből tanultak, ő mutatta.
Mert a többi helyen még nem javítottam ki, de az már holnapra marad.
Kerámiáim hogy tetszenek? Direkt újra fotóztam őket, hogy viszonylag kis felbontásban legyenek, kevesebb helyet foglaljon. Illetve így egyesével lehet bemutatni őket. Sajnos a fényviszonyok nem mindenhol megfelelőek. Mondjuk némelyiket már ismered szerintem :)
De ha rábökök egy menüpontra, akkor a régi betűtípussal jön le először, de ha reloadolok (újratöltök, frissítek), akkor már az újjal. De ha megint rábökök a menüpontra, akkor először megint a régivel.
Már ki is javítottam. Átírtam ott is a betűtípust, mert valami érdekes fajta volt, ami szerintem csak vistával lett volna látható (amiatt a rövid ékezet is)
A háttér pedig olyan szép világoszöld virágmintás sablon. :( Fura, hogy nálad nem látszik... És a képek hogy tetszenek?
(különben épp snooker vb megy, itt mindkét asztalt tudom felváltva nézni, ha akarom, azért vagyok itt, még a jövőhét végéig)
A betűméret bőven olvasható, majdnem nagy. Az oldalsó rész mögött nem látok hátteret, csak feketét, de jó az úgy. Az "elérhetőségem"-be hosszú ő betűt kellene írni.
Apropó: A ti gépeteken milyennek látszanak a z oldalsó rész betűi? Mekkora a felbontás, azaz mi látszik ki a háttérből? Olvasható már a betűméret? (a középreigazítás tetszik, azon nem változtatok továbbra sem, mégha rosszabb is olvasni, de a többin szívesen, ha nem tetszik nektek)
Tökre élvezetes készíteni ezzel a programmal. Az a legjobb benne, hogy van amit a programmal szerkesztek, van amit a jegyzettömbben, Petyus által mutatott módszerrel, és a kettő együtt adja az egészet, amiben az a legeslegjobb, hogy megértek mindent, amit épp csinálok, és látom a jegyzettömbben is, hogy a szerkesztőprogrammal írt dolgaim hol vannak, és hogyan épülnek fel :)))
Ha kilépek teljesen a netből (mostanában explorerrel fórumozok), akkor is megtartja a fórumban, hogy benn vagyok, azaz külön ki kell jelentkeznem. Régebben, ha bezártam a netkapcsolatot, de a gépet nem akkor is megszakadt a regisztrációm. Nem tudjátok, hogyan lehet ezt visszaállítani? Utálom, ha bennmaradok... Időnként törlöm az "eszközöknél" az egész előzményeket, tehát, azt tudom, hogy létezik, de ez más, itt csak a regisztrációnak kellene törlődnie.
Néha, bezzeg csak úgy magától törlődik, van olyan, hogy épp hozzászólást írok. Mikor elkezdem még benn vagyok, mire elküldeném, kiírja, hogy nem regisztráltam....Jajjj
Megint eltűntetek! Írhatnékom támadt, és így ebédidő lévén eszembe jutott, hogy már lehet ám kapni spárgát! Épp spárgakrém levest főztem.
A paradicsom magok, amit a múltkor vetettem - és meséltem, hogy összesen 10 darab volt a csomagban - 50%-ban kelt ki... és azok is elég erőtlen kiállású egyedek. Viszont képzeljétek, vagy két éve vettem 'okra' nevű növénymagokat, aztán valahogy mindig elfeledkeztem róluk. Erre néhány napja rátaláltam, és elvetettem. Hát az mind kibújt! Sajnos elég kényes növénynek írja a leírás, lehet, hogy nyáron is üvegházban kell tartani... Nem tudom ismeritek-e, a mediterrán térségben használják, savanyúságot készítenek belőle, vagy salátát, sőt főzik pörköltfélének is. Szeretem az ízét, azért is gondoltam kipróbálni :) Olyan paprikaszerű a kinézete, de nem rokonok.