Nézegetem a női pólótornát. Kínával vélhetően valós csatára kényszerülünk, de ha nem verik az oroszok az amcsikat, még a döntetlen is elegendő lenne a csoportelsőséghez. Ez utóbbi cumi lenne, mert akkor az elődöntőben jönne az USA. De ezzel nem számolok.
Kérdés tehát: ki lesz az A-csoport 4. helyezettje?
1. Ausztrália 4 pont (Kanada és Hollandia kipipálva), Dél-Afrika még hátravan, tehát elméleti 6 pont
2. Spanyolo. 4 pont (Kanada ellen győzelem, imént kikaptak a hollandoktól), D-Afrikát verték
3. Kanada 2 pont
4. Hollandia 2 pont, elméleti 4 pont
Két nap múlva spanyol-ausztrál, akár a csoportelsőségért. Ha az auszik nem kapnak ki, ők mennek Kínával a 1/4döntőben. A spanyolok ennek annyira nem örülnének, mert akkor a csoport-3. hellyel az USA-val meccselnének. (Nekünk ez lenne az optimális forgatókönyv?) Ha csak Kanada nem borít a végén a hollandok ellen papírformát.
Valós taktikázásra max. a holland-kanadain lenne elvi sansz, egy hármas holtverseny alakulna ki. De nem tudom elképzelni, hogy ne Kanada jusson nekünk.
ötödik ezüstje egyéniben, ő a második sportoló, aki ugyanabban az egyéni számban 6 érmet szerez (neki van egy aranya még régről, Zöggelernek meg 2-1-3)
Jó nap volt. Tóthoz még annyit, hogy igazából kevés cselgáncsot ad az M4, Újvári Máté viszont nekem kiemelkedik a kommentátor csapat nihiljéből, pedig ő F1, foci vonalról jön. Ő tényleg olyan, mintha járt volna edzőtáborban, hogy kicsit képbe kerüljön. Egyébként is élvezetesen közvetít.
Hubi 1:57-en belülre került idén, ezzel tartja a junior-világcsúcsot. A potenciál magától értetődő. Versenyrutin híján még jönnek a fejre esések, az EB-döntőben sem úszta meg középdöntős idejét. Ma elrohanta a VCS-részidős amcsival, kár volt. A mai váltóban megmutatta magát Veres Laura, s még vannak többen (Gyurinovics, Halmai, stb.)
Jól látod. A sor pedig még bővíthető, hiszen cselgáncsban, úszásban is megjelentek a 2020-as évek magyar potentátjai. Zökkenőmentes generációváltás előtt állunk.
Szerintem az első öt nap után egész jól állunk. Hiányzik Hosszú két érme, meg bosszantó, hogy sokszor századokon múlt az érem. Viszont olyan sportágak is sorra hozzák a top szerepléseket, ahol eddig sehol nem voltunk (kerékpár, tékvandó, triatlon), és nagyon fiatal versenyzőktől.
Hát Bogi jelentene Evelinhez képest 2 másodpercet, de még az is kevés, a többieknek is javulni kéne.
Lehet Veresből nagyon jó úszó igen, kérdés hol tart a teste a fejlődésben, illetve milyen a munkabírása, pszichéje. (most jól megmondtam:)) Szóval ja, tehetséges, meglátjuk.
Helyezést nem nagyunk tudnánk javítani, így kérdés, hogy rámennek-e a jobb időeredményre Bogival, avagy olimpiai döntővel nyugdíjazzák Evelint? Veres Laurából kinőhet vajon egy minőségi női sprinterünk?
Hubiért nagy kár. Egy ilyen fiatal tehetség mellől az edzőjét kivenni súlyos hiba...
Lacika tisztességesen felkészült, még utoljára. Szurkolni fogok holnap hajnalban, ha utoljára, ha nem. Ádám szerintem döntőesélyes.
A női gyorsváltó bejutása számomra váratlan, örömteli fejlemény. Zsu és Veres Laura becsülettel tartotta a dobogósokat, Ajna is megbízhatóan hozta magát. Verrasztó úszása is kellett az időhöz, de őt le kell cserélni.
Ezt értem, hogy eleve így volt tervezve, de függetlenül attól, hogy miért és kinek a hibája, akkor is gáz, hogy nem lehet mindenkinek ott az edzője, mentora, stb.