Ez a topic olyan nőkről,házaspárokról,élettársi viszonyban élőkről szól akik TUDATOSAN nem/vagy még nem/vállalnak gyereket.Hogyan élnek,mit szól hozzá a környezetük,eddig miért nem vállaltak?A késői gyerekvállalás előnyei és hátrányai.Véleményeket,hozzászólásokat,tapasztalatokat várok.
nem is neked szólt...rólad nem volt olyan érzésem, hogy bajod lenne a dologgal :)
De hidd el, a gyerektelenek gyerekeseket lefikázó stílusát is kellemetlen olvasni...a fő baj az vele, hogy, ahogy azt hiszem, korábban már írtam, nem kapok belőle használható érveket, érzésszinten-érveket a gyereknemvállaláshoz...pedig ez érdekelt volna. De házt ez van, sok topicot önt el az indulat..aztán annyi neki :)
nem tudom, más hogy van vele, én jól érzem magam így, nem akarok önigazolni, nincs önvád, stb.
de: Gézoo stílusa akkor is kiborító, én is miatta tűntem el a topicból. lehet, hogy látens homokos vagyok, és ezért irtózom az ilyen bevállalós homokosoktól? nem tudom, de a gennyfolyam szövege és nyáladzása, tenyérbemászó de csak látszólagos anázata a nők iránt (közben kőkemény hímsoviniszta, csak még magáról sem tudja), szóval mindez valami kibírhatatlan. néha nézek csak be ide, de akkor is az ő nyfogását vagy okoskodását kell olvasnom. más topicban is láttam - még a polfórumon is -, hát az egész ember iszonyú.
igen Gézoo, iszonyú vagy, szemellenzős, fórumtársként vagy vitapartnerként elviselhetetlen, sőt, veled kapcsolatban a "vitapartner" szót meg se lehet említeni. neked csak egy nyáj kell akivel birkaként mehetsz.
szóval csak azt akarom mondani, nem én voltam az első, és nem solemnity az utolsó, aki azért nem szól hozzá értelmesen a topichoz - és jön ide csak nagyon ritkán -, mert gézoo jelenlétében ennek semmi értelme.
Ha nekem ilyen kerdest tesznek fel, mindig azt valaszolom egy kedves mosoly kisereteben hogy tapintatlansagnak tartom a bizalmaskodast. Kituen mukodik, a kerdezok eddig mindig ugy meghokkentek, hogy volt ra pelda hogy muszaj volt elrohannom rohogni!:-)
El tudom képzelni, hogy unja már, ha folyton ezt kérdezgetik.
Én is unom, ha a lányom a boltban a csokiért üvölt, az idös néni meg engem nevel,hogy vegyem meg már neki. Vagy fordítva, ha megveszem, akkor meg azért.
Szerintem is ezt kell csinálni. "Majd amikor jónak tartom, mindenkit tájékoztatok róla", vagy valami hasonlót. Nálunk a foglalkoztatási szabályzat előírja, hogy a várandós nő a harmadik hónapban köteles bejelenteni ezt a munkáltatónak. Szerintem ez felháborító. Majd bejelenti, amikor úgy ítéli meg, hogy eljött az ideje. Ha jó a kapcsolat főnök és beosztott között, úgyis tudnak egymás magánéleti eseményeiről.
Azt tudom mondani, azért az elég hüle érzés, amikor -ezek szerint az általad is fontosnak tartott szeméremérzésből- ott áll az ember lánya mondjuk 8 hónapos terhesen és mindenki úgy tesz, mintha nem látná....tapasztaltam ilyet :)
Várandósan jó érzés ha törődnek az emberrel. De el tudom képzelni, hogy nem várandósan meg tolakodásnak érzed.
Eddig nagyon királylány vagy!!! Még jöhet!!! (Amúgy a testtömeg-indexem 18,5 a legalacsonyabb normál 20 értékhez képest, úgyhogy még nagyobb lesz a hatás!!!)
Sajnos nem vagyok várandós. Elöször a térdemet és az arcomat varratom fel, leszívják a zsírt a hasamról meg a popsimról, mert csak így leszek lelkileg egészséges, ugyanis kisebbrendüségi érzéssel küzdök, és a pszichiáter szerint addig nem esem teherbe, míg ez meg nem oldódik. Szóval most erre gyüjtünk még egy darabig. :))
Hát, azt hiszem, itt közönségsegítséget kérek!!! Pláne, ha itt van még Montág, aki a jómúltkor egy kinccsel ajándékozott meg a "Mikor akartok gyereket" témában.
Dear M, ha itt vagy még, kérlek... :o)))
A pályázat: mit válaszoljunk arra a kérdésre "nahát, csak a blúzod mutatja úgy, vagy kisbabát vársz???" amitől az illető nem kap levegőt cca 2 percig és az én dühömet is lecsillapítja?
Nyugííí, tanulj meg néhány sablonválaszt, lehetöleg megfelelöen elborzasztót, és gyakorold a tükör elött. :)) Akkor biztosan nem felejted el. Kellöen meghökkentö legyen, hogy az illetö utána levegöt se kapjon, és nyugodtan, lassan legyen idöd elsétálni mellöle. :))
Ez van, ilyenkor győz a neveltetésem és valami udvariasat válaszolok. :o((( Neki pl. azt mondtam, hogy "Dehogy várok gyereket!" és ugye csak reméltem, hogy a hangsúlyból, villámló szemekből majd ért.
:o((((
Mindig utólag jut eszembe, hogy mit kellett volna...
Még azon is gondolkoztam később, komolyan, mi lett volna, ha elbőgöm magam ott helyben, hogy hát mért ver az élet még veled is... :o)
Ilyenkor, meg amikor Ráskai Leát olvasom, mindig erős lesz bennem a gyanú, hogy nem igazán másoknak van baja azzal, hogy nem akartok gyereket, hanem nektek :(
A megoldást nem ismerem (mert nem, nem az, hogy akkor nosza, próbálkozzatok, isten ments, nem való nektek tényleg) de sajnálom...szívesebben látnám, ha örülnétek, hogy úgy éltek, ahogy nektek jó. De ekkora indulatokkal ekörül, az örömöt nem bírom elképzelni......
Olvasgatlak benneteket egy ideje (bár nem vagyok harmincas, és szeretnék MAJD gyereket:), és - újabb sztereotípia - mindig úgy gondoltam, hogy azok a nők, aki nem félnek bevallani a környezetüknek, hogy szakítva az évszázados elvárással (off: a hülye hónap férfija reklám megy a tévében, ezt miért nem tiltja már le valaki!??!) nem akarnak gyereket, általában nyitottabbak, toleránsabbak mint az átlag, és egyáltalán: az intelligensebbek közé tartoznak.
De Solemnity, te állandóan megsértődsz tök feleslegesen, hiszen senki nem akar téged bántani. Vannak, akik nem tudják elfogadni a te döntésedet, és mindenáron a maguk igazát hajtogatják, de ezen felül kellene tudni emelkedni, nem? Ne csináld már, hogy "utolsó alkalom", hiszen ez a topic rólad is szól (Gézooról pedig egyáltalán nem, de ezt hagyjuk...). Az egy dolog, hogy kidühöngöd magad, de duzzogni nem kéne:)
Gratulálok a vlaszodhoz! Sikeresen, a saját világképednek, és emberismeretednek, ill. hozzáállásodnak megfelelöen félreértelmezted az összes hozzszólást, hogy jól megsértödhess. Mondd, igazán jó ez neked? Miért csinálod?
Ez az utolsó alkalom, hogy írok ide, mert semmi értelme az egésznek. Gézoo, te annyira szánalmasan buta és korlátolt vagy, hogy a szellemi szintedre képtelen vagyok lesüllyedni. Ahhoz évekig tartó masszív alkoholizmus vagy nagy mértékű agykárosodás lenne szükséges. Nem bántani akarlak, bánt téged az élet, amiért ily kevés szürkeállományt kaptál. Ha ismernélek személyesen, a végrendeletemben rád hagynék annyi pénzt, amiből vehetnél magadnak egy babagyűjteményt, sok-sok cumisüveggel és egyéb kiegészítővel, valamint nővé operáltathatnád magad, hogy ne kelljen folyamatosan félrevezetned az embereket. Gondold el, még szoptathatnál is. De mindegy, mert szerencsére nem ismerjük egymást. Ezt az egész honlapot törlöm a kedvenceim közül, és soha többet nem jövök ide, és gratulálok, hogy sikeresen elüldöztetek innen mindenkit, akinek a kedvéért a topik létesült. Hajrá, hajrá gyerekgyár, árasszátok el a földet minél több poronttyal! Éljenek a nyulak!
Csupán azért jeleztem, hogy van egy másik oldal is mert én azt is ismerem.
Hogy mennyire így van, egy példa: Évek óta minden nap hallgatom, hogy
egy kedves kis kollegina hogyan érzi magát. A szerelmeinek, majd az esküvője,
a házassága és kismamasága részleteit. Nos megszületett a kisbabája.
Találkoztunk az utcán. Álomszép kisbaba, legszívesebben felvettem volna a karomba, de! Én férfi vagyok és az illem nagyon nagy úr! Így a szemem sarkából
odapillantva, közben tarózkodó: "Gratulálok! Nagyon szép kisbaba!" ugy mentem tovább mintha nem is láttam volna semmit.
Láttam az anyuka szeméből, hogy nem bánta volna ha megállunk beszélgetni és elmesélheti, hogy hány kiló hány centi és... de errefelé megszólnának mindkettőnket, nagyon kellemetlen lenne. Így maradt a merev udvariasság..