World of Warcraft rajongók fóruma. Mesélj, kérdezz bátran, minden elfér ami Azeroth világával kapcsolatos. DE Tört szerverekről ne itt keress infót! Itt mindenki az eredetivel játszik és nem fog segíteni!
Mi tegnap raideltünk először retripalával. 1500-as DPSt tolt ha jól emlékszem, ebben nincs benne a buffok amiket ad. A shadow priesteket megverte, összehasonlításként a rugók olyan 2200-2300-at toltak. Mostanra már van minden hibrid nálunk kivéve Boomkin. Majd talán eljön annak is az ideje. :)
Ebben mondjuk annyi vicces van, hogy wipe esetén megy ventrin a "lootoljatok lootoljatok!" meg "omg nekem csillog ott egy hulla kérek még1 heeaaaaltt!!!" :D És volt már hogy így esett epix :D
BT trash fun, főleg a Hyjal wave-k után. Egyetlen trashpack van ami a nemszeretem kategória, közvetlenül Najentus után úgy 10-12 apró mérgező elementál... Mostmár megy simán de az elején komoly wipe-ot tudott okozni, fárasztóak na :-) Onnantól kezdve a Supremus trash semmi extra, Akama trash se, igazából a Teron trash a nagyon mókás az aoe fagyicsapdázó és wingclipelő hunterekkel, a chargeoló kutyákkal, és az eldobált kardokkal, amik ww-znek 3k-kért. A srácoknál magasan a Mother Sharaz trash nyert, két emeletnyi khm hogyfogalmazzak finoman.. bordélyház, lenge öltözetű hölgyekkel :-))
MH trashlootra mi azt alkalmazzuk hogy azt a 6-7 lootot ami esik, előre lezsírozzuk hogy kié lesz: bemondja akinek kell, DKP/rang alapján eldöntjük kié az első, második, stb. Ezután grouploot és aki soron következik az elején megbeszélt szerint az need, a többi pass. Eddig bevált. Első clearen nálunk is kesett a komplett fist set, sajnos én csak a 2. voltam a listán így egy rugóé lett mind2. Nekem a mainhand kellett volna, protdps-re ideális :D
Archimondenál a fight egyetlen titka a túlélés. Ha leköpköditek is megvan enrage timeren belül, de gyakorlási időszakban még egy halált is nehezen bír ki a raid. Inkább rongyolj vissza a bázistól, mint meghalj. Inkább kettővel kevesebbet lőj bele, mint meghalj. Rohanj el a tűztől minél messzebbre. Senki nem halhat meg. Ha ezt mindenkinek sikerül felfogni, megvan a fight. Ja és egy jótanács priestként, ha mégiscsak bekaptad a tüzet, akkor annak a tickje leszedi rólad a levitate buffot (slowfallt is a mágusról) szóval kell az a könnycsepp nagyon.
Najentus egy pici gearcheck, 10k hp a raidnek minimum és a 8500-as teljes raidsebzést ki tudják-e healelni a healerek. Ha ez megvan akkor a következő kettő (Supremus és Akama) semmiség. Teron lehet húzós utána a constructok kezelése miatt.
Nos, én még csak egyszer voltam MH-ban és BT-ben is. Az szemszögemből:
BT trash (legalábbis Najentusig) nem vészes, ha megy SSC trash, ez is menni fog.
MH trashnél fontos hogy mindenki tudja, hogy mikor mit kell ölni, mit kell/lehet CCzni, mikor mehet aoe, stb. Ja, és MH trashnél masterlootot mi elhagytuk, kezelhetetlen. Mindenki pass, akinek need, az kivár és trasirtás közben DKP alapján eldől ki needelhet rá. Nincs idő a lootosztogatásra.
Van retrink, beválik. Azt szokta mondani - teljes joggal -, hogy ő inkább support, de annak remek. És tényleg. Dps warri, retripala, sámi, 2 rugó ez az általános meele csapat, perfektek.
Milyen cuccaitok vannak? T5 körüli? Hogy érzed, BT trash mennyivel könnyebb vagy nehezebb MH trashnál? Utóbbinál ugye komoly DPS kell különben fix wipe.
Nálunk még nem jött el a retripala ideje. Konkrétabban: hallani sem akarnak róla az ofik :D
Update Insomnia háza tájáról:
Azgalor 2. próbára down. Nagyon egyszerű harc, zavarban is voltam tőle rendesen. T6 kesztyű ezért? :) 1 halott volt a végén. Hmmm... én :) A problémát a nem túl acélos gépem, és az ebből adódó picsáragimpelt video beállítások jelentették. Egyszerűen szinte egyáltalán nem látom a Rain of Firet.
Egyébként Hyalban esik a trashloot, mint a szemét, csak kapkodjuk a fejünket. Shadow damage-es back, Palatank/SP/Oomkin mace tuti esik 1-2 mindig.
Legnagyobb lol: Azgalor előtti trashhullámból egymás után esett: [url=http://www.wowhead.com/?item=32946]Claw of Molten Fury[/url] és [url=http://www.wowhead.com/?item=32945]Fist of Molten Fury[/url] DD warrink eléggé örült :)
Ráköszöntünk Archimondera is. Ehh... Ez kemény lesz, az tuti. Elképesztő szakadék van nehézségben közte és a többi MH-s boss közt. Ez egy állat, na! Priestként vertem a mellem, hogy az eldobásnál nekem milyen jó lesz, Levitate powa. Peeersze! Ha benyomod, amikor eldob, szinte visszarepülsz a bázisig, aztán lehet tekerni vissza, nagyon nagy időkiesés. Szóval felejtő.
Offik döntése: MH farm Arcsiig, mellette irány BT inkább.
Najentuson eddig egy estét töltöttünk, a legjobb próba 10% körül volt - szóval semmi komoly, elég könnyen verhető lesz szerintem. A legutóbbi próbán azért buktunk, mert nem volt paladinunk, így nem volt salva sem. Enrage timer miatt viszont kell nukeolni, mint az őrült. Le is fordult szépen előbb rám, aztán ment is a másik SP-ra is :P
Itt volt róla szó, de annyira nem mentem bele a témában, hogy ez most valóban így történt-e, stb., de mint mondtam, én is fenntartásokkal kezelem az ügyet :)
ezzel az a baj, hogy ehhez 1850-es personal rating kell, ami azt jelenti, hogy nem elég csak arénázgatni és egyszer meglesz, hanem még ráadásként jól is kell nyomni, szóval szerintem necces, főleg ha nem vagy pvp-hez szokva, nincs meg hozzá az alap felszerelésed, akkor inkább esélytelennek mondanám. Inkább nézz ki egy BG-ről, honorból összevásárolható mace-t
Tegnap Morogrim killen prot DPS voltam, erre a gonosz cementshammy mit rak le? Agi totemet! Hova kenjem b+? :D WF NEED! 832 DPS jött ki a WWS szerint, szörnyű :D Olyan csalódott vagyok, este leiszom magam :D Egyik hunterünk 1600 DPSt tolt rajta, döbbenet. És Vashj meg nem megy le :O
Szerdán meglett a T5 2-es setbónusz (+100 blockvalue a következő ütésig shieldblockolás után), azóta azzal szórakozok hogy mekkora shieldslameket tudok ütni, Solarianon volt egy közel 2300as SS crit. Pvpben 3000 felett van a shieldslam rekordom, azt kéne hozni pveben is :)
Meglátogattuk a buffolt Alart és VRt. Alarnál az a buff, hogy a tűzköröket nem lehet már felszedni spell reflecttel. Viszont a leszálláskori knockbackjét még meg lehet úszni vele. Különösebb gond nem volt, a phase2 tök fun és dinamikus, kárpótlás a dögunalmas p1-ért.
VR pedig nem targetel ki (tehát a jelzőaddonok nem működnek) orb célpontra, viszont az orbok egy része nem látszik, vagy csak későn. Úgy döntöttünk, hogy "álljatok ha gondoljátok, majd kihealeljük, csak ne egymáson álljatok, hogy 1 orb 1 embert üssön". Végülis elég gyors kill lett ahhoz képest hogy hány halott volt.
Egyik palánk retrire specelt VR és Solarian csatákra, mert sok volt a healer, meg van vmi gagyesz retri gearje. Egész jó DPSt tolt, 700 felett VRen az szerintem elfogadható. Arra gondoltam, hogy megtartjuk, a crit buffja meg a judgementek szerintem kiváló raidbuffot jelentenek. Mi a véleményetek, van retritek és beválik-e?
Egyrészt ehhez a macéhoz 1850es rating vagy mennyi kell. Nem csapat, hanám egyéni rating, ami azért elég nehéz, főleg, ha nincs semmi pvp cuccod. És 3150 arena pont ami nagyon nagyon sok idő mire összeszeded.
"elvetemült S3 geares arcok összeálltak és végigverték a T6 contentet."
Van egy kis übergáz a dologban, S3 warriort az első kósza critter agyoncsapja t6 contentben ha tankolni akarna, az S3 healerszetben meg egy trasht se lehet kihealelni. Arénából volt meg a shadowres gearjük Sharazra is gondolom.
Igen, csak ne lepődj meg, ha mégsem jön össze, mert az arénázáshoz jó cuccokban érdemes kezdeni. Sok resilience, sok stamina, epik cuccok, mert esélytelen amúgy. Szerintem inkább ezt szedd ki, egy hétvége alatt megvan:
3:1, lássuk a számokat, emelkedjenek az oszlopok, Sage vagy Doktor Toka?? Sage vagy Doktor Toka?? Megőrülök, mutassák mááár.... :D
Ellenben nem tudom láttad-e, FS-en vagy hírként, de lehet csak belső postként volt, hogy elvetemült S3 geares arcok összeálltak és végigverték a T6 contentet. Nem tudom a körülményeket, meg azért furcsálom is csöppet, de az "interneten láttam, szóval tuti igaz" :) (ezt egy koléga mondta, csak épp a Fókuszra hivatkozva)
Én a Karás gearem mellé a szakadtabb cuccokat szintén a Vindicator darabokkal tervezem kiegészíteni, de tőlem nem is áll messze annyira a pvp, mint ahogy leendő healer druid topictársunk mondta, neki már csak ezért se ajánlgatnám :) Minden esetre szummaként mondhatjuk azthiszem, hogy ha két cuccon a resilence miatt hátrányba kerül egy fontosabb PvE stat, akkor inkább azt válassza, amin nincs.
Szerintem meg saját magával is ellenkezik olykor :-)
"Persze kiegészítésnek jók, mert honorból némelyik könnyen megszerezhető, kipótolni vele a gyengébb, még épp nem eső felszereléseket megfelelő, ám setet erre építeni PvE-re nem túl jó dolog"
Igen, erre a macéra én is szemet vetettem... Mondhatni csorog érte a nyálam. :-DD Azt már ha belehalok is, összebg-zem. Bár az a 25.200 honor egy kissé aggasztóan hangzik...
"az összes olyan cuccot kb. felejtsd el, amin resilence van"; "általában nem megfelelőek pve tartalomra"; "Persze kiegészítésnek jók, kipótolni vele a gyengébb, még épp nem eső felszereléseket megfelelő".
Én azt mondom, hogy kifejezetten sokkal jobb cuccok vannak honorból T4 körüli szinten, mint amit PvE-ből össze lehet gyűjteni és érdemes ráhajtani a honorfarmolásra. Nemhogy el kell felejteni, amin resilience van, hanem kifejezetten gyűjteni kell azokat. :)
Nagyjából ugyanazt mondjárok csak hosszabban tetted. Kiegészítők (az általad említett nyakas vagy mace) perfektek pve-re is jódarabig. Amúgy egyetértek, healermace, bracer, öv, 2 gyűrű és máris van egy egész pofás gear, amivel azért Karát meg lehet csinálni, ha nem is kétórás futamokkal.
A maxdps.com mértékadó tájékoztatása szerint a mage számára jelenleg a T4-es content legjobb nyakasa a 2.4-gyel érkezett, új, spellhastes Vindicator's Pendant of Subjugation. (Amit épp tegnap vettem ki by the way :P) Ehhez képest csak marginális upgrade a Kaelből, illetve a Zul'Jinből eső nyakas, a Karás, heroicos cuccokat pedig kenterbe veri. (2. legjobb a korábbi vindicator nyaklánc egyébként) A másik ellentmondás a Gladiátor-bot (Gladiator's War Staff), amely PvE-re is a legjobb, T4 contentben meg se közelíti semmi (talán mainhand-offhandből lehet összerakni jobbat a princes dagger+badges offhanddel). Hasonlóképp számos nagyon jó pvp-s cucc nagy upgrade volt a cement-sámánomnak, úgyhogy gyanítom, hogy nemcsak a mage-nél ez a helyzet.
Persze, mindenki számára nyilvánvaló, hogy T6-contentet nem lehet PvP-s cuccokban végigverni, de egyrészt simán használható cuccok vannak a T5 végéig honorból, másrészt pedig Dorinesznek pont, hogy Karára felkészítő cuccok kellenek, amikre szerintem ideális a honorból megszerezhető gear. Azt nem mondom, hogy könnyen, gyorsan, mert egy casual játékosnak kb. elviselhetetlen mennyiségű honorfarmolás, hogy minden használható cuccot összeszedjen, de én Dorinesz helyébe - ha komolyan gondolja a healelést - tuti ráállnék AV-ra és EOTS-ra, mert 25.200 honorért és 20 EOTS markért kivehető a Gladiator's Salvation buzogány, amely ÖNMAGÁBAN 375 healing done-t ad (és mehet rá még a +81 healing done enchant = 456 healing done 1 itemből!). 25.200 honort azért pár hét alatt össze lehet gyűjteni és akkor máris lett egy imba healerünk! :DDD
resillence ratinget, amennyiben nem pvp-zni akarsz, felejtsd el. Sőt, amennyiben PvE a fő szempont, azaz instákban akarsz healelni, akkor az összes olyan cuccot kb. felejtsd el, amin resilence van, hiszen ezek pvp felszerelések, kis kivétellel általában nem megfelelőek pve tartalomra. Persze kiegészítésnek jók, mert honorból némelyik könnyen megszerezhető, kipótolni vele a gyengébb, még épp nem eső felszereléseket megfelelő, ám setet erre építeni PvE-re nem túl jó dolog
Lenne megint egy kérdésem, ami lehet, hogy túl bárgyú, de akkor se tudok dönteni.
Szóval.
Amit kinéztem magamnak instából összeszedhető sett-et, az nagyon úgy néz ki, hogy nem létezik már, vagy csak foltokban. Szóval kinéztem egy repuval összeszedhető másik settet, meg kinéztem olyat is, amik instából esnek, viszont ez utóbbi nem sett.
A kérdésem lényege, hogy szerintetek melyik a jobb:
Healing done: 266
Stamina: 151
Intellect: 119
Mana/sec: 25m/5s (ezt úgy számoltam, hogy összeadogattam a ruhákon lévő manákat, lehet, hogy rosszul csináltam)
Ez van settben, ez ad egy csomó resilience rating-et, és ha összerakom a settet, akkor a regrowth casting time-ja lecsökken 0,2 másodperccel. Viszont kevés az intellect rajta, és a healing done.
vagy
Healing done: 317
Stamina: 128
Intellect: 142
Spirit: 110
Mana/sec: 7m/5s
Ez az, ami nincs settben, így nem ad semmi pluszt. Ezen több a healing done, meg az intellect, viszont mana/sec nem igazán van rajta. A spirit nem tudom fontosabb-e mint a mana/sec.
Szóval adjatok tanácsot légyszi, hogy melyikre gyúrjak rá. Az elsőre, vagy a másodikra?