Sziasztok!
A beszémolóitok alapján már eldöntöttem, hogy mindenből az alapot kérem majd, lesz, ami lesz. (Legfeljebb járunk egymáshoz csempét verni, Lóránt, ha nem győzitek egyedül.)
Mindenkinek boldog karácsonyt kívánok, bár én mindennap járok errefelé!
Emese
Az csak véletlen, hogy én már a CP teremben ráéreztem egy színre, de akár a SIL-ben is kiválaszthattam volna, van ott is mindenféle színminta.
Úgy általában a SIL szerintem nem a Central Parkhoz van szabva. 3x3-as fürdőszobába egyszerűen nem rak az ember 50x50-es gránitlapokat 12 vízsugaras falijacuzzival.
Köszi a beszámolót, hasonlóra számítottam.
Egyet nem igazán értettem..a CP-ben kiválasztottad hogy milyen színű legyen a konyhabútor és az elemeket a SIL-el rakattad össze??Engem is kicsit meglepett, hogy a mosogatógépnek szánt lyukkal mit tegyek :)) meg az hogy egy elemet én is üvegesre szeretnék csináltatni és nem tudják megmondani a különbözetet?
Szóval akkor a SIL-nek a fürdőszoba részlegéből végülis senki semmit nem választott??70*170-es akril kád ára is gázos ott?
Holnap megyek a SIL-be ha tudtok írjatok még ma :)
Köszi
Ági
Ctrl+Alt+Del Pierro!
Miben van wenge színű?? Konyhabútorban? Az egyébként az egyik legdrágább kapható egzotikus faanyag neve. (Mellesleg csak összehasonlítás képpen a fenyőfa 40-80e Ft/m3, míg a wenge potom 1,2 millió)
Nekünk szerencsére hasonló (bár nem ennyire drága) egzotikus fákból lesznek a nappali bútorai, mivel nekünk lényegesen olcsóbban kijön, szóval jól passzolna hozzá a wenge konyha.
Amúgy árat mikor fognak mondani? Tételesen adnak árajánlatot (ezt főképpen azoktól kérdezném, akik már kaptak ilyet)?
A fürdőszobával mi is hasonlóan vagyunk. Kérjük az alap mosdót, de mihelyt beköltözünk, azonnal lecseréljük valami dizájnosabbra. Sokkal olcsóbban jön így ki. Az a kocka mosdó, ami a bemutató teremben is van (>100e), az az IKEA-ban csak 25 ezer. Azt meg még én is kicserélem unalmasabb estéimen (minden 4. hét:), bár a csempét nem fogom egyedül leverni:)
Azért azt a 40ezres szappantartót meg fogjuk nézni. Hátha nyerünk szombaton a lottón:)
Amúgy voltunk mi is reggel a CP-ban. Ha tudtuk volna, hogy ti is ott vagytok, akkor összefuthattunk volna. Egyébként csináltam néhány képet, amit még ma felrakok a weblapomra.
A karácsonyra ígért bejárásról tud valaki valamit?
Na mára ennyit. Mindenkinek boldog karácsonyt, bár én jövök minden nap.
Egy lefagyás után akkor folytatom, és újra beírom a második rész leglényegét. :)
Szóval a konyhával szemben a SIL fürdőszoba bolt kínálata elég durván elüt a CP színvonalától. A SIL fürdőszoba az a fajta bolt, ahol a sötétbarnát wenge-nek mondják, és többnyire unatkozó budai feleségek járnak ide ötletbörzézni 30-40 négyzetméteres fürdőszobákhoz. Egy totál alap (de tényleg design-os) mosdókagyló és tükör szett 150 rugótól felfelé megy 1 misiig. Sok kiegészítő a "hűdejó, hogy kapni" kategóriából származik. A legjobb a 40ezres szappantartó, persze ez nem CP függő dolog, csak úgy a boltra jellemző.
A CP alapcsempéi viszont nem megtekinthetők, mert azok nem SIL-esek, itt csak a feláras holmik vannak, azok viszont brutálisan drágán. Az a fura helyzet áll tehát elő, hogy fejben két különböző helyszín kínálatát kellene összedolgozni, az alapáras CP bemutatóteremét, és az esetleg extrának választott, SIL szalonos anyagokat.
Magam részéről a totálalapból fogok próbálni kihozni valami normális fürdőszobát, és aztán 1-2 év után egy korrekt felújítással sokkal költséghatékonyabban berendezni.
Megvolt a délelőtti berendezésegyeztetős tortúra, leírom szép sorjában.
Odamentünk, majd jól elhadarták nekünk, hogy ami ki van állítva, abból mi az alap, és mi a feláras. Szalagparkettából van négyféle, juhar, bükk, cseresznye, tölgy, de szerintem a cseresznye például nem eléggé cseresznye. A juhar és a bükk gyakorlatilag olyan, amivel bármely nagybevásárlóközpont nőiruha osztályain találkozhatunk, a prémium hacukákat ilyen kis parkettaszigeteken szokták kiállítani.
Láttam viszont egy tök jót, kicsit szürkés, olyan ódon színe van, és eléggé élethűek a göcsörtutánzatok benne. De feláras, csak már nem tudom mennyire.
A konyhabútor és a fürdőszoba érdekelt jobban, gondoltam utána majd a parkettát hozzápasszintom.
Konyhabútor nem néz ki rosszul, de tényleg a totálisan egyensima minimáldesign olasz stílus, ráadásul a 8-10 alap szín háromnegyede különböző fagylaltárnyalat. Ez már ízlés kérdése, hogy kinek tetszik, de nekem mondjuk nem, ezért rövid úton kikötöttem a cseresznyebarnánál. A bemutatóterem hangulata amúgy nem túl inspiráló, két családnál több már zavaró tud lenni, pláne ha mindkettőben van egy-egy hangadó asszonyság (anyám volt az egyik) aki rávilágít a készlet hiányosságaira.
Bár vonzó a lehetőség, hogy még ott a kiállítóteremben kilegózza az ember az egészet, és gyorsan letudja, de mégis sokkal jobb, ha elmegy a szakértő céghez, ez jelen esetben a fürdőre és konyhára is a SIL.
Két teljesen más élmény a konyhás és a fürdős SIL látogatás. A konyhai oldalon praktikus, rajzolós, körbeugrálós, jószándékú, megmutogatós nyuszók vannak, és háromnegyed óra alatt végigvettük az egészet. Árat persze nem tudok, mert az az üzletpolitikai csalafintaság van, hogy hagyják először álmodni az embert, és utána majd kiszámolják, hogy az mennyiben több az alapkiszerelésnél, és akkor utána lehet filázni a dolgot. Szóval először a világcsúcsot ugratják meg az emberrel, majd lassanként lejjebb visszük a lécet, amíg nem fér bele a költségvetésbe. Sajnos még azt sem tudják megmondani előre, hogy egy alap 60x70-es ajtó tömör vagy üveges kivitelben miben különbözik árban! Vicces az is például hogy mi a francot kezdjen az ember egy üreggel, ahova az eredeti rajzon mosogatógépet terveztek (remélve, hogy felárasan megveszed), viszont te nem kéred a gépet, akkor viszont felárasan ajtót kell rá szereltetned, meg bele két polcot, hacsak nem a porszívót szánod oda.
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek.
Ebben a lakóktól az Épkerig az értékesítőkön a Prontosig mindenkit beleértek!
És remélem, hogy jövőre, kipihentem, megújultan és optimistábban látunk neki az évnek!
Tényleg ezerrel rakják be a nyílászárókat a D épületben, már úgy a háromnegyede a helyén van, és ma is dolgoznak. Az én lakásomon már a helyén van minden, meg Ctrl-Alt-Del Pierroén is, Lórántéknál is csak egy erkélyajtó hibádzik. Asszem ismét felveszem az optimista szemléletet ;) Bár a franciaerkély mellett az a 150x240-es bukó ablak az határozottan fixnek tűnik ... na mindegy, legfeljebb elvégzem levelezőn az artistaképzőt ;)
Remélem, hogy csak átmeneti elbizonytalanodás ez a hír a további ütemek felfüggesztéséről, de hétfőn azért utánajárok, hogy ki mit mond. A képeket meg küldöm Szucsatinak ...
Viszonylag megbízható forrásból (Prontos közeli) értesültem ma arról, hogy állítólag felmerült a projekt további ütemeinek felfüggesztése. Állítólag a lakáshitelek és egyéb körülmények módosítása miatt úgy tűnik, hogy ha nem lesz rá megfelelő kereslet, akkor az A, az F és a még álló iroda helyére tervezett G épület lehetséges, hogy nem fog felépülni. Ebben az esetben viszont remélem legalább a parkot megcsinálják a helyén, bár én nem hiszem, hogy leállítanák a további épületek építését.
Tegnap este jártunk a CP-nél. Már a D épületben is rakják be a nyílászárókat. A 3. emeletig bent volt szinte minden ablak és ajtó. Talán mégsem fog a D annyit késni az E-hez képest.
Állami támogatásosok.
Tudtok valamit arról, hogz változott a helyrajzi szám?
És valamit kell csinálni, csak nem tudom mit, mert amikor mondták a telefonomba, nem tudtam figyelni.
A vasárnap esti Naplóban (TV2) benne volt a mi házunk is! A lakáshitelekkel kapcsolatban nyilatkozott az egyik legnagyobb mai "luxus-lakópark" beruházás valakije. Véletlenül pont a CP volt ez a lakópark!
Rákérdeztem erre ... némi tévedés történt, az interjú során pont azt emelték ki, hogy a fitnesz + szauna nincs benne a közös költségben, ezért nem emeli annak az összegét. Egyelőre rejtély, hogy miért nem ez jelent meg, de utánanéznek.
Jo hogy valaki mindig talal valami cikket a CP-rol, igy a vegen egeszen megismerjuk a CP vezerkart. :))
Ja es a filozofiat amit nem tudtok aterezni. :)