Sziasztok. Sürgősen segitség kéne nekem. Renault Trafic 2,5 dci 9 fős nagyon eszi az olajat, ami azt jelenti hogy legutóbb 100 Km alatt 3 L olajat zabált be. Kapott új turbót , most lettek bele rendelve dugattyuk is.. Egyszerüen nincs ötletünk hogy mi okozhatja az ilyen mennyiségü olajfogyasztást.
Nem tudom, hogyan van megoldva, de a klímának vivaro tourban pl hátul is van hőcserélője. a jobb hátsó kerék utáni kárpitból kiveszed a rácsot, ott a motor.
van ott belül valami csúszkás ajtó is. nem értettem én sem honnan hogyan mit. de klímagázból pl 1000g megy az ilyenekbe.
gondolom a fűtés is hasonló megoldás. hacsak nem keverőmotoros, aztán az döglött meg :D
Bakter, ezt ma vettem észre. (a kocsimban van hátsó külön fűtés, a mit lehet hátul szabályozni), szóval ömlik a meleg akkor is hátul, ha nincs bekapcsolva a fűtés.
Van benne vízcsap, vagy csak a levegőnek nem szabadna keringeni arra?
én vagyok aki sokkolt a mult héten néhányszor a nem indulós 1.9DCI...injectorcsere lett a megoldás...hála 15 perc alatt megvolt 1 injector mérhetetlenül sz@r volt aq másikj 3 s felső értéken..és még hozzá 3 különböző cikkszámú is volt....
olvasok én itt mindent légtömegmérő ügyben....most akkor milyet vegyen az ember enyim siemens új,de álló helyzetben is 12kg-ot mutat,ha a motor áll,tehát azt gondolom nem 100as....
Na a mai nap átesett egy vezérléscserén a verdám, tisztelt Vargamunka kezei között.
Hát alaposságból nem volt hiány, már beálláskor fülelt valami zajt. Minden mintaszerű és bónusz melót is bevállalt mellé. EGR fordítás alsó motorblokk borítás felszerelése ,kuruzslás a varászlaptopjával és próbakörök. Lakott területen "nyomjad-nyomjad" jött a parancs, igaz milyen jól megy, érzed...
Hát fostam a tarffipaxtól, megjegyzem. De az eredmény kárpótolt , úgyhogy megelégedéssel jöttem el.
Ja és finom volt a kávéja is.
Vigyétek hozzá a gépet javítani, ajánlom másnak is.
Jövő héten csinálja a szerelő itt Németben a kocsit, majd leírom a történetet.
Viszont segítséget szeretnék kérni tőletek, hol találok Opel Vivaro szerelési könyvet vagy cdt A-Z-ig, ami részletes leírást esetleg hozzá fénykép vagy rajz útmutatást is nyújt. 1 cím vagy linket küldjön valaki, hogy beszerezhessem nagyon szépen megköszönném
Használtat nekem is ajánlottak 70e-ért darabját, de garancia nélkül, angliából viszont csak 67,5e-be került darabja 1 év garanciával cseredarab nélkül!
Mi cseredarab nélkül vettük 105-ért darabját. Csak 2 volt rossz, de nekünk sem jött ki inkább kettészakadt. A hengerfejet le kellett venni a másik 2 szintén nem jött. Másik hengerfej és 4 csúcs lett a vége. Előbb 2 használt 2 új, de többet használtat nem veszünk mert kb. 2 hónap múlva mind a 2 kuka lett.