Keresés

Részletes keresés

Alhazred Creative Commons License 2004.09.26 0 0 196

viszont akárhogy nézem egyvalamiben kurvára fejlődött a srác: énekben. Nincs sok hangja, de azt jól használja.

Bár ez most egy hirtelen megérzésen alapul, a Die Dead Enough hallgatása közben, lehet félóra mulva mást mondok:-)

Alhazred Creative Commons License 2004.09.25 0 0 195

ráadásul Dave barátunknak volt egy saját zenekara, ahol ő volt a főnök, blabla.

szvsz a kilencvenes évek második felének pangását nem tudja feldolgozni.

amugy is elmehet a vérbe, aki megír egy Rust In Peace-t, az örüljön.

Előzmény: deliriousnomad (194)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.24 0 0 194

Szerintem kezeljünk fenntartásokkal mindent, amit egymásról mondanak. Azt főleg, hogy ki mikor mit írt. Ha Dave-nek hiszünk, akkor kis túlzással gyakorlatilag '88-ig minden 'tallica lemezt az ő témáival töltöttek meg Hetfieldék. Ha Hetfieldéknek, akkor Mustaine csak egy olyan ideiglenes, lényegtelen figura volt a banda történelmében, mint mondjuk Ron McGovney. Ez nyilvánvalóan hülyeség, hiszen akkor például nem szerepeltették volna a Some Kind Of Monster filmben sem, hogy csak egy dolgot mondjak. Lars mellett Dave is ott van az össze-vissza nyilatkozgatás nagymesterei között, szerintem alapvetően semmit sem szabad komolyan venni, amit egy interjúban mond. Pár év múlva úgyis szögegyenest mást nyilatkozik majd...

Ismét mondom: lassan 22 éve dolgoztak együtt alig több, mint fél évet, és máig nem tudják feldolgozni a szakítást. Különösen Mustaine nem, pedig a Megadeth is eladott 20 millió lemezt, jó, a Metallica négyszer-ötször annyit, de hát Mustaine csapata azért ezzel a 20 millával is simán ott van minden idők legsikeresebb metalbandái között...

Előzmény: Csabaking (192)
Levike Creative Commons License 2004.09.24 0 0 193

Azert hozzateszem, hogy szerintem MegaDave mindig jobb volt, mint a Metallica, fuggetlenul attol, hogy melyiknek jott be jobban az elet. A szovegekrol pedig ne is beszeljunk, mert Dave szovegei igencsak sokkal jobbak mint Talicskaeke.

Apropo. Megvan az uj anyag. Nekem tetszik, kurva jo a keveres, jol szol.

Annyi, hogy kicsit tul kellemes a hangzas, melyebbre hangolt az egesz, mint a TWNAH eseteben peldaul, viszont tul kellemesen szol, nem oly zuzos mint kene.

Ettol fuggetlenul kiraly.

Levi

Előzmény: Tyler (190)
Csabaking Creative Commons License 2004.09.23 0 0 192

Igen, ez igaz. De nem tudom, mire féltékeny annyira, a Megadeth is elég sikeres, milliomos ő is, és mivel elég sok Metallica számot ő írt a kezdetekben, vagy pusztán az alaptémát ő írta (Pl. Jump in the fire, Call of Ktulu), azért ezekből jogdíjak szépen jönnek a számlájára. Jééé, Végül még kiderül, hogy így járt jól, dupla bevétel két bandából.:-)

Egy biztos, én jártam a legjobban, mert én imádom a Megadeth-tet:-)

A Talicska sem rossz (és végre 15 év után kiadtak egy normális albumot, ami nagyon kellett már az uncsi "loados/fekete album" bénázás után), de a Megadeth számomra az etalon az Annihilatorral együtt a thrash műfajban.

Egyébiránt a legacélosabb Metallica felállás szerintem így nézne ki (csak hát a sors eléggé közbeszólt sajnos...): Hetfield, Ulrich, Mustaine, Burton...

Enzo Creative Commons License 2004.09.23 0 0 191
Ez szerintem is így van. Nem olvastam Dave-vel egyetlen olyan interjút sem, amiben ne tért volna ki a Metallica valamely ténykedésére. Olyat is nyilatkozott vagy 6-8 éve, hogy egyszer szívesen játszana együtt egy bandában Ellefsonnal, Larsszal, és Jamesszel.
Előzmény: Tyler (190)
Tyler Creative Commons License 2004.09.23 0 0 190
Bár azt gondolom, ez a téma nem nagyon éri meg a vitát, de talán megéri megjegyezni, hogy a féltékeny inkább Dave, aki majd megőrül, ha a Metallica sikereire gondol :-)))
Előzmény: Csabaking (189)
Csabaking Creative Commons License 2004.09.23 0 0 189
Lehet, hogy nem jól fogalmaztam. Inkább a sokoldalúbb jelző illene rá, mert pl. Dave tud szólózni is, James pedig nem annyira.
Előzmény: GodAss (188)
GodAss Creative Commons License 2004.09.23 0 0 188

Egy biztos: Hetfield lehet is féltékeny Mustaine-ra, mert sokkal jobb gitáros Dave..

Ennek igy nem sok ertelme van. Mitol jobb az egyik, mint a masik? Dave gyorsabban nyomja  a Mechanix-ot, mint Hetfield a Four Horsemen-t, vagy hogyan lehet lemerni?

Ket iszonyatosan tehetseges emberrol van szo, de hogy melyik jobb...

Hetfield magahoz kepest szarabb mostanaban, de ez megint mas kerdes, es ez nem a gitarozasi technikajaval van osszefuggesben. Szep vitak voltak ezugyben a Metallica-topicban, ha gondolod nezd vissza.

Előzmény: Csabaking (184)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.23 0 0 187
Ma sem a pallérozott modora miatt szeretjük.
Előzmény: Enzo (186)
Enzo Creative Commons License 2004.09.22 0 0 186
Évekkel ezelőtt Mustaine azt nyilatkozta a Metal Hammerben, hogy egy bunyó miatt (Hetfielddel) vesztett el egy tuti állást. Szerintem jó be vótak b***va, oszt egymásnak mentek. A szer is keményen játszott. Saját magáról nyilatkozta, hogy "akkoriban egy agresszív seggfej voltam".
Előzmény: deliriousnomad (185)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.22 0 0 185
Állítólag konkrétan pofon is volt, amit Hetfield két foga bánt, meg Mustaine italozása és drogozása szintén bejátszott. De nekem van egy olyan gyanúm, hogy már ők sem tudják pontosan, annyit beszéltek össze-vissza a közös múltról az elmúlt két évtizedben. ;)
Előzmény: Csabaking (184)
Csabaking Creative Commons License 2004.09.22 0 0 184

Én csak arra lenék kíváncsi, konkrétan mi történt köztük, hogy ennyire összevesztek?

Volt köztük pár pofon is? Vagy egészen más jellegű dolog miatt rúgták ki Davet (pl. drog miatt)?

Egy biztos: Hetfield lehet is féltékeny Mustaine-ra, mert sokkal jobb gitáros Dave..

Előzmény: deliriousnomad (183)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.22 0 0 183
Jó reklám az új lemeznek. Amúgy meg elég szánalmas már ez a szardobálás szerintem, bár tény, hogy viccesen is felfogható. :D
Egyszerűen nem igaz, hogy 22 éve zenéltek együtt alig több, mint fél évet, és még mindig nem tudják túltenni magukat rajta, se Mustaine -főleg ő nem-, se Larsék.
Előzmény: Csabaking (182)
Csabaking Creative Commons License 2004.09.22 0 0 182

Ezt olvastátok? Érdekes.:-)

Dave Mustaine kipakol
[2004. szeptember 22.]

A jó öreg Dave Mustaine minden újságíró álma. Ezúttal is mondott néhány velős dolgot. Ezúttal a Metallicás srácokat osztotta ki, mégpedig a Metallica film kapcsán: "Aki csak látta a filmet, mind azt mondta, hogy az a legsúlyosabb rész, amelyben szereplek. Ja, mert én vagyok a filmben az egyetlen, aki Larsot egy taplónak tartja. Mindenki csak fél ettől a kibaszott Eminem utánzat csávótól, de én nem. A filmnézők számára nyilvánvaló, hogy Larsot mindenki utálja, aki csak valaha kapcsolatba került vele. A filmből lehet is látni, hogy bánik az emberekkel. Jópár nótájukat én írtam, még a kilépésem után évekkel is tőlem származik a Call Of Kthulu, a Ride The Lightning nóta, sőt a Leper Messiah egyes részei is. Hallgasd csak meg ezt a két nótát egymás után! Mindezek ellenére évek óta maximum annyit mondanak rólam a Metallicások, hogy egy egykori kisegítő gitáros voltam, most viszont egyből fontos lettem a hülye filmjükhöz! A forgatás után már visszaléptem, és mondtam a rendezőnek, hogy nem szeretnék benne lenni, de ők mégis megcsinálták. Később Lars azt mondta, hogy nem érti, miért vagyok dühös, miután olyanokat mondott, hogy "Át akarom ölelni Dave-et, mert szexuálisan vonzódom hozzá!" James Hetfield meg valamiért nem bízik bennem, mert féltékeny rám, pedig az egész frontemberkedést tőlem tanulta. A korai időkben mindig én konferáltam a bulikon. Engem leginkább az bánt, hogy mindezek elenére évekig próbáltak láthatatlanná tenni a közönség szemében, pedig én is sikeres voltam. Kirkkel meg nem is törődök, bár elvette a munkámat, és kitúrt a bandából, de legalább korábban megdugtam a nőjét. Milyen érzés, Kirk? James egyébként tényleg hiányzik, de mi már soha nem fogunk együttdolgozni. Ha bekerültem a filmbe, és annyit mondtak volna, hogy 20 évig le se szartak, akkor beleegyeztem volna."

Forrás: www.heavymetal.hu

Csabaking Creative Commons License 2004.09.22 0 0 181
Azt én is hallottam, de csak mp3-ban, és tényleg alig változott. Valószínű, hifin máshogy szól.
Előzmény: deliriousnomad (179)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.22 0 0 180
MEGADETH's "The System Has Failed" has sold 45,935 copies in the United States in its first week of release to debut at No. 18 on The Billboard 200 chart. This number falls a bit short of the 61,113 first-week tally registered by its predecessor, "The World Needs A Hero", which entered the Billboard 200 chart at No. 16 back in May 2001 (the album has since sold 214,212 copies in the U.S., according to Nielsen SoundScan).
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.22 0 0 179
Csak az Ashes új verzióját, ami fent volt a honlapon. Mit mondjak? Nem jött be. Persze nagy hifin biztos másképp szólna, de ez alapján nem tetszett. Nem változott sokat a hangzás, csak a dobsound lett kopogósabb.
A She-Wolfé már jobb volt. Oda tényleg bekerült pár új dolog, szólam is.
Előzmény: Csabaking (178)
Csabaking Creative Commons License 2004.09.22 0 0 178

Majd igyekszem.:-)

Az újrakevert Countdownt nem hallottad véletlenül? Ha igen, milyen az eredetihez képest?

Előzmény: deliriousnomad (177)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.22 0 0 177
Akkor mindenképpen szerezd be az újrakevertet, garantáltan lemész tőle hídba!
Előzmény: Csabaking (176)
Csabaking Creative Commons License 2004.09.22 0 0 176

Volt azon is pár jó nóta (kedvenc a Rattlehead), de nekem a hangzás miatt nem jött be. Sajna a gitársound nagyon gyatra lett (mármint az eredetin, az újrakevertet sajnos nem hallottam).

Na de a Peace Sells! Az nagyot ütött! A Good Mourning...Black Friday című szám pl. iszonyúan súlyos..Huhúúú.:-)

Előzmény: deliriousnomad (174)
Csabaking Creative Commons License 2004.09.22 0 0 175

Tulajdonképpen szkeptikusan mentem a kedvenc lemezboltomba 1 nappal a megjelenés után, gondolván, hogy úgysem lesz (főleg, mert Békéscsabán lakom). De nem baj, ha nincs, legalább megsürgetem. Hát, legnagyobb meglepetésemre volt. Szerintem a lemezboltos imádja a metalt, és hozatott belőle rögtön, másra nem tudok gondolni. De azóta eltelt 1 hét, már biztos mindenütt kapható.

"Amugy nekem a Countdown, Youthanasia, TWNAH vonal jon be leginkabb.

Ez az amit a menyasszonyom is elvisel.

Sajna a So far so good so what...-tol a falnak megy...."

Hehe, ez tetszik. Mondhatni tipikus.:-))))))

Előzmény: Levike (173)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.22 0 0 174
Meg a Killingnél... Tegnap hallgattam, mekkora egy lemez az is!!!
Előzmény: Levike (173)
Levike Creative Commons License 2004.09.22 0 0 173

Hali !

Na es hol vetted ? En egyelore nem mertem meg beszerzokorutra menni, mert annal jobban semmit sem utalok, mint amikor kozlik, hogy nincs, majd a kovetkezo szallitmanyban... :/

Amugy nekem a Countdown, Youthanasia, TWNAH vonal jon be leginkabb.

Ez az amit a menyasszonyom is elvisel.

Sajna a So far so good so what...-tol a falnak megy....marpedig annal fol kell tekerni a hangerot..... :)

Levi

Előzmény: Csabaking (151)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.21 0 0 172
Hát, Vinnie Colaiutával azért olyan nagyot nem lehet tévedni... ;) A dobsound is nagyon ütős.

Hogy mi volt a Risk? Szerintem úgy nagyjából a Reload... :)))
Előzmény: Csabaking (170)
Csabaking Creative Commons License 2004.09.21 0 0 171
Ha a Countdown a  fekete lemez, akkor a Risk mi?? :-)) Mert az egyszerűen vicc volt a számomra. 2 jó számot találtam nagyítóval benne, a nyitót meg a Doctor Callingot...
Előzmény: deliriousnomad (169)
Csabaking Creative Commons License 2004.09.21 0 0 170

Azért a Countdownon voltak jó kis döngölések (az egyik legsúlyosabb a This was my life szám közepe felé egészen a végéig), szerintem az súlyosabb lett, mint a Youthanasia. Pont a Countdownnál érzem a sötétebb, komor hangulatot, és azért még elég sok szám visszautalt benne a thrashre, a Youthanasia az inkább már egy slágeresebb irányba ment el.

A hangzásnál pedig én csak azt tudom mondani, hogy nem feltétlen attól döngöli az embert a gitár a  fotelbe, mert vastagon szól. Példaként említem itt a Metallica And Justice lemezét. Na, az még mindig úgy szétdöngeti az embert, hogy na, de viszont a gitár elég vékonyan szól (pl. a Masterhoz képest). Így vagyok a Countdownnal is. Pl. a This was my life szám végén, mikor megy a döngölés, és azt üvöltözik, hogy this was my life, this was my fate (ha jól értettem a szöveget), rendesen lemorzsol.

Tény, hogy nem rossz lemez a Youthanasia, de a számok nekem azért a countdownon egyszerűen jobban tetszettek. Nincs ezzel baj, tudod, kinek a pap, kinek a papné.:-)

Ezen ne vesszünk össze, egy a lényeg: a Megadethnek sok jó albuma van.:-)))

Egyébként a Megadethnek sokszor voltak gondjai a dobokkal (ezt nem én találtam ki, Mustaine nyilatkozta régebben), az új albumon szerintetek milyen lett a dob?

Előzmény: deliriousnomad (169)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.21 0 0 169
Na, én meg a Youthanasiával vagyok elfogult, mert nekem meg azzal váltak a kedvenceimmé (aztán persze hamar a Rust lett az etalon). :)
Érdekes amúgy, amit írsz, mert szerintem a Youthanasia egy súlyosabb, döngölősebb anyag, mint a Countdown, persze amellett, hogy mindvégig nagyon dallamos is. Igazán thrashes, gyors nóta meg ugye egyiken sincs, a Countdownon sem (amit többek között ezért is szoktak a Megadeth fekete lemezeként emlegetni - nemcsak azért, mert a banda karrierjének anyagi csúcspontját is jelentette). Ahogy az előbb is mondtam, nálam igazából csak a dobjáték és a dobhangzás tekintetében vezet a '92-es lemez a Youthanasia előtt.
Előzmény: Csabaking (168)
Csabaking Creative Commons License 2004.09.21 0 0 168

Lehet, hogy kissé elfogult vagyok a Countdownnal, de nekem az volt az első metal lemezem, 12 évesen. Máig emlékszem, hogy annyira tetszett, hogy egymás után háromszor(!!) hallgattam meg egyhuzamban. Azért időközben a Rust lett a kedvencem tőlük (a Countdown csak 2.)

A hangzás? Hmmm.... Szerintem a Psychotronban elég szépen döngölnek. Szép lassan, kis pszicho jellegű szám:-) A Countdown hangzása vékony (nem olyan vastag, mint a Youthanasia-nak), de azért van benne dög. Pl. a Symphonynál majd szétmegy a szoba.:-)

Nekem nem zenészileg tetszik az Ashes, hanem, mert nagyon jó hallgatni.:-)

Emlékszem, mikor megvettem a Youthanasia-t, mondtam magamnak, hogy jójó, de nem ezt vártam egy thrash csapattól, hanem valami ilyesmit, amit az új albumon. Kétlábdobot, ahol kicsit felpörgetik a számokat. Egyáltalán nem vagyok dallamellenes, de azt már túlzásnak tartottam, hogy szinte végig dallamolják. Pár szám azért tetszik, pl.: Reckoning Day, Killing Road, a címadó dal (mikor beindulnak a közepén), Black Curtains, Victory.

Tehát a metalosabb tételek. Kivétel a Tout Le Monde, ami szerintem is egy nagyon jó lírai szám.

Szerintem ez a mostani album mindenkit  kielégít, mert van benne minden, amit egy Megadeth rajongó szerethet.

Előzmény: deliriousnomad (167)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.21 0 0 167
Na én ebből a szempontból is kivétel vagyok. ;) Nagyon szeretem a Countdownt, rengeteget hallgattam annak idején, de összességében azért nem jelent számomra annyit, mint például a Youthanasia. Utóbbi lemez szerintem úgy jó, ahogy van, talán a kicsit laposabb Black Curtains kivételével számomra szinte csak elsőrangú témákból áll. Szerintem ott fejlesztették igazán tökélyre a dallamosabb megközelítésű, egyszerűbb felépítésű témáikat. Lehet, hogy egy Family Tree vagy egy I Thought I Knew It All egy zenésznek nem olyan izgalmasak, mint mondjuk az Ashes In Your Mouth, de pusztán dalokként szerintem simán felveszik vele a versenyt. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel egészségesebb hangzása van a Youthanasiának, mint a Countdownnak, ami ugyan tökéletesen és gyönyörűen szól, de a dögösség, az az igazi kakaó valahogy hiányzik belőle (dobsound tekintetében viszont mindenképpen üti a Youthanasiát, amin egyébként Menza sem játszik olyan izgalmasan, mint a többin). És azért a Countdownra is becsúsztak kevésbé karakteres szerzemények: Psychotron, High Speed Dirt...

Félreértés ne essék, ismét mondom, hogy nagyon szeretem a Countdownt is.
Előzmény: Csabaking (165)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!