Keresés

Részletes keresés

Befetető Creative Commons License 2023.04.19 0 0 81542

Édes Istenem, ez az évadzáró... áh

A többi jogos kérdés mellett, amit már feszegettetek, nekem van még pár:

Mi lett a TIE-fighterekkel? Félig szétlőtték a parancsnoki hajót, aztán hagyták rázuhanni a bázisra... Okos :)

Darksaber? Most komolyan összenyomták és tönkrement? :O OMFG Made in China, mi?

R5? Áh, mintha már láttam volna ezt a jelenetet még jó, hogy nem mondta Din Grogunak, hogy legalább próbálkozik :)

Atyaég, lehet tényleg nem én vagyok a célközönség 45+-osan, de ekkora fosra nem gondolotam volna...

Kicsit félek már Ashoka-tól is, gondolom azt is elbasszák majd mint mindent, amihez hozzányúlnak...

mindenki senkije Creative Commons License 2023.04.19 0 0 81541

Érdekes az is, hogy az alkotók szinte az összes puskaport az előző részre tartogatták, nem a fináléra

Előzmény: mindenki senkije (81539)
Tjoe Creative Commons License 2023.04.19 0 0 81540

Az áruló című epizód első percében kiderül ki az áruló, de a "fél világ" a nyilvánvalón agyal azóta is.

Beszarás... 

Előzmény: Biga Cubensis (81536)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.04.19 0 0 81539

Rossz nyomon: igen, ezt valóban ügyesen megcsavarták. Ettől függetlenül szerintem továbbra is ODA fut majd ki a dolog valahogy... 

Előzmény: Stratonicus84 (81538)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.04.19 0 0 81538

Az elején levő akciózás tetszett. Din megtudta, hogy milyen érzés olyasvalaki ellen küzdeni, akik pontosan úgy vannak felszerelve, mint ő.. Kötélvető, lángszóró és beszkár. Tetszett az önbizalma, ott egy csomó őr, neki semmilyen fegyvere sincs, és nem azt mondja, hogy esélytelen vagyok, hanem hogy „Nincs semmilyen fegyverem, így adódhatnak problémák”.

Tetszett, hogy amikor a piros lézerfalaknál kinyírta a második őrt, nyúlt volna a fegyveréért, de lezuhant a szakadékba a faszi.

Jó volt, ahogy kapuról kapura egyre komolyabb fegyvereket szerez.

Gideon hangtorzítása pont olyan, mint Kylo René. Mármint amikor hordják a sisakjukat. Fura egyébként, hogy ez a sorozat behozta a szinte sérthetetlen beszkárt, mert így azért elgondolkodik az ember, hogy vajon Kylo meg Faszma miért nem használta ezt az anyagot.. Na mindegy.

Jetpack: a múltkor arra nem volt elég, hogy egy gyíkmadarat követni tudjanak, de most kirepülhetsz vele a sztratoszférába!

MSE droidnak piros villogó a tetején? Ez eddig is volt? Vicces, hogy az első MSE odahívta a kollégáit szirénázva lökdösni Arfájvot, az meg csak elrepült onnan, és az egyik MSE le is zuhant a szakadékba. R5 egyébként mikor és hogyan került oda a Mandalorra? (Ez a repülő funkció nekem már Artunál sem tetszett.)

Gideon klónok: múltkor meg ő mondta Huxnak, hogy neki a mániája a klóniozás, most kiderül, hogy saját magát akarta midiklorián adalékkal klónozni. Évek óta mindvégig rossz nyomon voltunk – ez a sorozat nem az ST-re fut ki, nem Snoke vagy Palpi a Gedeon célja, hanem saját maga! Igazi narcisztikus főgeci! :D

Din Grogu: szóval a mandalóriaknál úgy van a vezetéknév-keresztnév sorrend, mint a magyaroknál és a japánoknál. Meg a Sitheknél. :)

Casron Teva jelenete: nagyon érdekese néz ki, hogy a lázadó pilóta felszerelésre valaki ráhúz egy bőrdzsekit. :D A háttérben folyamatosan kalapban ücsörgő Dave Filoni is kirántott az élményből (bár ekkorra már nemigen volt élményem).

Stáblista utáni jelenet: nem volt. :)

Pedro Pascal arca: első évad: 1 alkalom; második évad: 2 alkalom; harmadik évad: NULLA alkalom! Ez hogy lehet?

Évad egésze: nem komolyan vehető, felejthető, és nem is várok már semmilyen folytatást ez után.

RazorX911 Creative Commons License 2023.04.19 0 0 81537

1980 ősze??? TNH-s crawl? 1981-ben, bizonyára.

Egy valami biztosra vehető szerintem, hogy amikor 1979-ben, a mozikba küldték nálunk, az ANH-t, akkor nem volt még EP4/TNH feliratozás rajta! Többen írták netszerte, hogy csak 1984 karácsonyán találkoztak ezzel első alkalommal, de ez még nem zárja ki, hogy cserélték, frissítették addig az időig, a mozikópiákat is erre.

Ami, még bonyolítja a dolgokat, hogy két féle feliratozással és formátumban is pergett, a mozik képernyőin a film. A 16mm-es verzió, kéne hogy legyen a régebbi, az első, az extra szöveg nélkül. A feliratozás, feltehetően 1979-ben készült, bár meglepő lenne, ha '78-as volna. A 35mm-es verzión, már mássabb feliratozás van és az előkerült stáblista tanúsága szerint, ez is az 1979-es évre van datálva, amikor készült, a feliratozás, ahogy a mozikba került. Hogy, '79-ben volt-e vetítve és PreANH verzióban, még ha kis ideig is, szerintem igen. Késsőbb, lehet már nem, a főcímet cserélve, ahogy azt már eddig is láthattuk, '84-től a TV-ben.

Jött az ESB '80 májusában, már az "5.-ik rész"-es főcímmel, de az már szinte mindenhol, így volt vetítve. Hogy, Lucas-t zavarta-e már, a folytonossági anomália ez időtájt, nyilván valóan meg lehet. (1 évet várt erre?) Mintha, pont az ESB előtti hónap derengene úgy fejből, hogy újra mozikba küldték (újrázás gyanánt), az ANH-t, felvezetésként, de totál kétlem, hogy újított főcímmel. De, az 1981-es év lehet, a biztossabb, amit tudni lehet erről. Ezen év őszére, már itt volt az ESB vetíthető kópiája, nálunk is. A Jedi már eleve így jött ki, '83-tól.

Előzmény: jinjang (81516)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.04.19 0 0 81536

egyet kell értsek, gyerekeknek talán jó ez a lezárás. mindegy, én nem idegeskedem, nem fog hiányozni.

Thrawn miatt az Ahsokát azért majd nyáron megnézem.

most akkor ki a tököm volt a traitor?

Előzmény: mindenki senkije (81534)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.04.19 0 0 81535

felettébb érdekes kópiákat kaptunk akkor... egyrészt évekkel később leforgatott opening crawl-t tartalmaztak, másrészt pedig a ROTJ olyan jeleneteket, amelyeket nem is tett bele a LFL  :D

Előzmény: Bateman (81531)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.04.19 0 0 81534

évadzáró

Egy újabb látványos, de végtelenül hitvány epizód. R5 és Grogu mint plot device-ok, már megint éppen ott vannak és arra képesek, amire ez a nyomorú forgatókönyv megkívánja. Mindenféle izgalom és tét nélkül néztem végig ezeket a HATALMAAAAS csatákat.
És közben el kellene hinni, hogy a Mandalor bolygóra visszamaradt mandalóri csapat pusztán NEM VETTE ÉSZRE, hogy egy birodalmi bázis épült a lábuk alá? Akkor mégis mi a g.cire vigyáztak ott idáig? És rajtam kívül ez senkit sem zavar, ott van egy rakás mandalori, élen az új királynővel (belőlük kettő is van...) és senkinek de senkinek nem jut eszébe megkérdezni tőlük, hogy ez mégis hogy a faszba történhetett meg? :) Egészen elképesztő! Jó, mondjuk Bo Katan is a szomszédban üldögélt, neki sem tűnt fel, ő meg a másik... áhh, mindegy, ötletszerű, komolyan vehetetlen foshalmaz az egész

Hiryu27 Creative Commons License 2023.04.19 0 0 81533

xe visszaadta Gideonnak a hajóját. Szép gesztusnak tartottam.

Biga Cubensis Creative Commons License 2023.04.19 0 0 81532

Mando évadzáró

hát, szerintem egy nem túl acélos évadot zárt le egy rövid, nem túl jó finálé. na majd kitárgyaljuk.

Bateman Creative Commons License 2023.04.19 0 1 81531

amikor a TNH-ot először láttam, az apámat számon is kértem, hogy az első három részre miért nem vitt el. a suli (1. osztály) udvarán a salakban rajzolgattuk a világokat a karakterek utazásait, a bolygókat térképeztük fel és azt találgattuk mi lehetett az első három részben:) akkor elég sok teória született arra vonatkozóan, hogy mi lehetett a klón háborúban és miért volt Clone az a háború? a leggyakoribb teória az volt, hogy a Clone az egy bolygó, ahol egy marha nagy, mindent eldöntő csata volt:)

Előzmény: mindenki senkije (81528)
Hiryu27 Creative Commons License 2023.04.19 0 0 81530

Már hogyan vágja el? Bevesz egy anibiotikunot, ami kinyírja a szervezetében a midikloriánokat? 

,

vagy csak úgy hipp hopp leáll vele? ja, mint masszív drogos a heroinnal...

Előzmény: Stratonicus84 (81514)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.04.19 0 0 81529

Ez nekem akkor fel sem tűnt. Csak később, videón újranézve. Szaladtam is a szótárért, hogy lefordítsam és a hideg rázott a megfejtéstől, az új információtól, a felfedezés örömétől :) És hogy ez VÉGIG itt volt az orrunk előtt és nem vettük észre és hogy ez így milyen zseniális :D Csak nagyon sokkal később tudtam meg, hogy csak utólag lett odaírva :D

Előzmény: Stratonicus84 (81524)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81528

Dehát ilyen kópia a világon sehol sem létezett 1981 áprilisa előtt. 

Én arra emlékszem, hogy a ROTJ kapcsán találgattunk, hogy az hogy lehet a 6.? Az egyik magyarázat az volt, hogy a mozik szünettel vetítették, és így minden epizód 2 rész, vagyis összesen 6. De ez sem stimmelt, mert akkor az ESB meg hogy lehetett az 5.? :D

mindenki senkije Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81527

Nem hiszem, hogy lecserélték volna a magyar mozik. Nem gondolom, hogy hozzánk eljutott volna az 1981 áprilisi kópia. De majd Razor biztos tud erről többet

Előzmény: Vuduman (81515)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81526

Holnapi mando árulókra a tippem az ottani vitorlás népség. Kizártnak tartom, hogy ne vennének észre Tie Fighter/Bomber repüléseket a légkörben.

Vagy a Disney nem figyelt erre megint :D

Bateman Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81525

imádtam

Előzmény: Jani-wan. (81519)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81524

Az 1984-es karácsonyi TV-adás alkalmával már ott volt a sorszám és az alcím, de érdekes módon a felolvasó kihagyta őket.

https://youtu.be/R9pLaaYwR8w

jinjang Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81523

Nekem valami furcsa agyam van, még arra a napra is emlékszem, hogy amikor megtanultam a hintát magamtól hajtani, Kovács Katitól a Mami blue szólt vasárnap délelőtt az egyik ház ablakából ki a játszótérre. Pedig alig lehettem több, mint 3 éves. És van még más emlékem is ebből a korból.

1980-ban meg már 12 éves voltam, onnan nyilván sokkal többre emlékszem és sokkal élesebben is.

Előzmény: Biga Cubensis (81520)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81522

Amit ez az ember ír az komplett nonszensz.

Először is mondjuk hogy létezik az a nonszensz hogy elvágja magát az ERŐ-től. Nos ettől még Jedi marad. (pont ez volt a rian johnson féle agymenésben.)
Fontos tényező hogy van-e egyáltalán Jedi rend. Ha nincs, akkor nincs a rendnek tagja sem, és fölösleges magát elvagdosni, nem igaz?
Vagy mondok egy egyszerűbbet. Csak ki kell lépni.
Hofitól szabadon: "Erre nem gondoltál mi pubi? Túl komplikált?"
És nem azt KELL választani hogy hopp kitalálok egy megvalósíthatatlan hülyeséget, és "elvágom magam az ERŐ-től."
Hihetetlen. Na ez az agymosás eredménye.

És attól hogy kibővül a galaxis az miért is válik elfogadhatóvá hogy leszarják a teljes OT-t?

Hát nem válik elfogadhatóvá. Csak hát ugye tehetségtelen "white slavers" + agymosás.

Az a tény meg mégis hogyan noszogatná Luke-ot egy halálos párbajra az apja ellen, hogy ő az utolsó Jedi?
Egyszerűen komolytalan az ilyen erőltetett okfejtés, aminek semmiféle logikai alapja nincs.

Nem kell itt semmit sem kimagyarázni. Néhány idióta írt néhány ökörséget, és vannak akik kényszeresen el akarják fogadni.
Tipikus esete mikor valaki meg akar magyarázni valamit, ezért sutba dob minden értelmes gondolkodást.

Előzmény: Stratonicus84 (81514)
jinjang Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81521

Igen, ez volt az.

Előzmény: Jani-wan. (81519)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81520

Nekem is emlékeznem kéne ilyenekre korom okán, de akárhogy erőltetem magam, csak a ROTJ vetítésekről vannak emlékeim.

Rémlik egy New Hope vetítés a százhalombattai Művelődési Házban, de nagyon homályos.

Ami a legdurvább, a TESB mozira egyáltalán nem emlékszem... :(

Jani-wan. Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81519

(Előtte meg valami iszonyatosan zagyva rajzfilmszerű kisfilm ment.)

A Pánik.

Jani-wan. Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81518

Ashoka ki lett zárva.
Majd valahogy dizni visszavette ha jól emlékszem.
A többi meg BS alternate universe.
Vagy ahogy Thripio mondaná:
"Oh. It’s nothing, sir. Merely a malfunction. Old data. Pay it no mind."

Előzmény: Biga Cubensis (81513)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81517

Nem tudom a kérdésedre a választ. Sajnos nekem erről nem lehet saját emlékem. A többieknek talán van.

Ami az "egy"-et illeti, engem is zavar. Angol hatátozatlan névelőt nem kell mindig lefordítani, ráadásul ez a cím csak újabban olvasható így, kb. szerintem a dvd kiadás óta. Magában a filmben a felolvasó "egy" nélkül mondja a címet, és nekem ez számít.

jinjang Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81516

Én 1980 késő őszén láttam először a filmet, Miskolcon a Táncsics moziban, és már akkor ott díszelgett rajta a IV. rész. Nem is értettem. (Előtte meg valami iszonyatosan zagyva rajzfilmszerű kisfilm ment.)

Vuduman Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81515

Stratonicus84

Egy kérdés:

Most olvasom (újra) a cikkeidet arról, hogy hány részesre tervezte Lucas a trilógiát annak idején.

Abban írod hogy 1981-ben újrajátszották a mozik az eredeti filmet és ott már a beúszó feliratban Episode IV: New Hope szerepelt. Lehet tudni, hogy a magyar mozikat is frissítették erre? Mert még játszották a magyar mozik a Csillagok háborúját és én nekem ez az egész Egy új reményezés sokkal később jött ettől. 

Itt jegyzem meg, hogy valamiért minden podcaster EGY új reménynek ejti, amitől megőrülök, mert szerintem a hangsúly az újon van (egy ÚJ remény).

Ezt csak hozzátettem, mert nekem csípődött be:)

Stratonicus84 Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81514

Na igen. Ezt a képet be lehetne rakni ide hozzászólásként:

Előzmény: Biga Cubensis (81513)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.04.18 0 0 81513

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!