Akarja a franc tanulni. Muszáj. Csak egy félév, tehát asszem elég lesz az erősen kedzésnek könyv :)
A csinálással meg az a gond, hogy asszem összesen 8 óra gyakorlatunk lesz.
Gondolom ezzel megint úgy fogok szívni, mint múlt félévben C-vel :)
Ja, de ez csak erosen a kezdesnek!:)) ha mar jobban belemelegedsz akkor az ajanlott 2 kotetes a nyero.
Amugy mindenkepp ugy tanuld, hogy kozbe csinalod is, mert kulonben igazan nehez:)
Oh, köszi, köszi :)
Angolul nem beszélek olyan szinten, hogy ezt megértsem, úgyhogy mingyá' megnézem, hogy a libri oldalán található könyvekből melyik van meg a cégünk könyvtárában :)
Akkor marad az, ami megvan (ha jól rémlik, a JAVA-START! megvan)
Mennyire tudsz angolul? Mert ha erted ami le van irva, akkor a net-en mindent megtalalsz, kezdotol a profi haladoig, minden infot.
Segitseget majd, meg akar itt is:)
Túl sokkal olcsóbban nem nagyon lesz szerintem, ez meg legalább jó. Most jut eszembe, van ingyen is: Thinking In Java, Bruce Eckel, mondjuk ez angol, de szintén elég jó. Letöltési helyek.
Alapismeretként arra gondoltam, hogy tudd, hogyan néz ki egy program.
Fősulis JAVA oktatáshoz tudtok nekem valami jó, (lánynak is)
Nemááár :)). Önbizalom? :)
Java 2 útikalauz programozóknak. Nagy kétkötetes kék könyv, súlyos sérüléseket lehet okozni vele. Széleskörű, jó sok magyarázat meg, példa van benne + CD. Elég drága (< 10K huf), de jobb minőségű, mint amennyivel drágább, mint a többi könyv. Mondjuk nem árt hozzá egy kis programozói alapismeret, de a javat az alapoktól tárgyalja.
Fősulis JAVA oktatáshoz tudtok nekem valami jó, (lánynak is) érthető könyvet ajánlani (lehetőleg ne példatárat)?
Tanárom csak annyit mondott: bármelyik könyv jó... de ha nem értek hozzá, nem tudom, hogy a bármelyikből hogy kellene kiválasztanom az igazán jót.
Az a függvény, amit te konstruktornak szánsz az MgDataban, az nem konstruktor. A konstruktornak nincs semmilyen 'visszatérési értéke', még void sem...Ha kiszeded a voidot, akkor jó lesz.
Bye,
A konstruktor elé nem kell visszatérési érték, ami végülis logikus, mert hát maga az objektum tér vissza. Velem is elo"fordult hogy reflexbo"l odaírtam a void-ot.
Sajnos van egy nagy gondom a Java-val, ebben szeretnék Segítséget kérni tőletek. Egy egyszerű programot barkácsoltam össze, és Nem igazán értem, miért viselkedik (számomra) furcsán.
A lényeg az, hogy egy objektumot szeretnék létrehozni, de a konstruktora nem fut le.
Szerintetek miért ?
Mit csináljak, hogy lefusson a konstruktor ?
Itt a program: (A két osztály külön fileban.)
Mg.java file:
----------------------------------
class Mg {
MgData mgdata;
// Konstruktor
public Mg () {
mgdata = new MgData ();
mgdata.Init ("valami");
}
public static void main (String[] args) {
Mg app = new Mg ();
}
}
MgData.java file:
public class MgData {
public void MgData () {
System.out.println ("Konstruktor\n");
}
public void Init (String s) {
System.out.println ("Init " + s + "\n");
}
}
Így fordítom:
Javac Mg java
Így futtatom:
Java Mg
Az eredmény: Az "Init valami" szöveget kiírja, de a "Konstruktor" Szöveget nem. Ezek szerint nem fut le a MgData objektum konstruktora. Miért nem ?
Van itt olyan, aki ossze tudja foglalni roviden, hogy melyik GNU adatbazis-rendszerhez van a legjobb JDBC driver, es mivel kene vigyazni? Pl: MySQL-ben fele eve meg nem mukodtek az update-elheto resultsetek, meg nem tamogatta rendesen a MetaDatakat (table leirasok kozlese).
Az adatbazis sebessege masodlagos, elsosorban a JDBC kompatibilitas lenne a fontos.
1 év? Az akkor eléggé komoly dolog. Nálunk ált. 4-6 hónapig tart egy fejlesztés. (és ezek nem kis dolgok, többezer felhasználó, több 10 millió rekordos adatbázisok...)