No igen...
Bár szvsz adhatnának külön hardver leírást, mivel driver lemez nincs hozzájuk és adhatnának külön szoftver leírást, ami kizárólag a dobozoshoz járna...
Akkor esetleg nem megyek vissza a boltba, hogy hol a CD-m... ;-)
Viszont egyes OEM-ekhez (pl. Yamaha) adnak olyan leírást, amelyben benne van, hogy a "mellékelt író szoftver", ha meg az ember reklamál a gyártónál, akkor közlik, hogy az csak a dobozoshoz jár :-(
"Sima" CD-írót ma már nemigen kapni, csak CD-újraírót. Az olyan "CD-író", amin 3 szám is van (pl. 24/10/40) az újraíró. Az első szám a max. írási sebesség, a második az újraírható lemezek írási sebessége és az utolsó az olvasási sebesség.
Az írási időket már elmondták, szerintem 16x író alá már nem érdemes menni, az újraírásnál a 10x-es elég, 12x-eshez nem nagyon vannak lemezek. Olvasási sebességre a 40x elég, a 48x ennél nem sokkal gyorsabb, de jobban vibrálhat a kiegyensúlyozatlan lemezekkel.
A külső írók jóval drágábbak, mint a belsők, átlagos célra nem igazán éri meg a többletet.
Ha van a gépben szabad 5,25 colos bővítőhely (amilyenbe a sima CD-olvasó is megy), akkor fizikailag be fog férni. :-)
A dobozos változatokhoz szoktak adni szoftvert (meg kábelt, írható CD-t), az OEM-hez nem nagyon.
Hogy, hogy nem Sony ! :-)
(korábban el akartam adni, ráadásul ócsóért, most már örülök, hogy nem tettem)
Nos nem mindegy, hogy 40 v. max40.
Aztán ott van ugye az a huncut elérési (ms) idő ami naon megtudja keseríteni az életet :-)
Ezzel vitatkoznék...
(Jó, nekem az első egy 2x Sony CDU33A volt ;-) )
Korábban egy 48x Sony olvasót használtam, most egy Yamaha újraíróm van, ami elvileg 40x-es olvasó... Hát hogyismondjam... óriási sebességkülönbséget érzek...
Ha lenne hova, visszatenném a Sonyt, pedig korábban azt hittem, tökmind1, hogy 40x, vagy 48x... :-(
Vhogy 16x felett (mintegy szubjektíve már-már :-) nem nagyon érzem, hogy gyorsabb lenne a dolog.
Olyasmi ez mint az 52x cd-r.
Aki láma hozzá az elhiszi, és nem érti miért kerül a márkás 24x cd-r ugyanannyiba, mint a noném 52x cd-r.
Behúz a relé, a magasabb érték győz.
Nekem a mai napig az első olvasó (24x) szolgál a gépemben, igaz most dvd-cdrw egységet kapnék az akkori áráért. (a 8x volt olyantájt a "trendi" :-)
A CD-íráskor az író megírja a CD Lead-in, Lead-uot-okat, ez kétszer 1 percig tart, ezen nem lehet változtatni. A maradékot tudod x-szeres sebességgel megírni, ha 12-szeres sebességgel írsz, akkor kb 6 percig tart, a 20-szorosan, akkor 4, ha 24-szeresen, akkor 3,3 percig írod az adatokat. (Ez az első szám a háromból)
Tehát 1 80 perces (700 MB) CD megírása összesen (a legjellemzőbb ítási sebességekkel):
12*: 2+6=8 perc
16*: 2+5=7 perc
20*: 2+4=6 perc
24*: 2+3,3=5,3 perc
40*: 2+2=4 perc
Gondold át, hogy 1-2 percnyi írási idő csökkenésért mennyit vagy hajlandó áldozni, hozávéve, hogy a nagysebességgel írható jóval korongok drágábbak (2*) a simáknál.
Sziasztok!
Kellene nekem is egy kis segítség. Korábban már több BIN+CUE imaget megirtam winoncd-vel, de most van két image ami sehogysem megy. Sajnos csak a winoncd jöhet szóba mert a cdirós gép nem az enyém és nem tudok rá installálni. Úgy csinálom, hogy az elején track image-et választom, aztán a cue file alapján beállítom, hogy mode1, 2352 full sector scan. Próbáltam úgy is hogy scrambled, meg úgy is hogy unscrambled, de az eredmény használhatatlan. Isobusterrel megnézve az imagek jók voltak. Szerintetek mit lehet tenni? Köszi!
"melyik az a kategória ami otthoni használatra, nem mindennapos és sürgető bevétésekre épp megfelelő?"
LG nekem az van és jó.
Ha többet tudsz rá áldozni 25.000 Ft-nál akkor Plextor de az 45.000-50.000 körül mocorog.
bocsássátok meg előre is, hogy akkora láma vagyok...és esetleg oltári baromságokat kérdezek.:O)))
szal kéne venni egy cd irót, a párom könyvelését kell archiválni cd-re, meg egyéb más cuccokat. ugyhogy elterveztem, köll egy cd iró.
namármost...
milyen tipusút ajánlotok? (tudom, tudom...mindenki mást. de melyik a legmegbizhatóbb?)
hányszoros izék legyenek ráirva? melyik az a kategória ami otthoni használatra, nem mindennapos és sürgető bevétésekre épp megfelelő?
kb mi a fentinek a reális ára?
aztmondják mostanában hogy már ujrairót kell venni, mert a sima iró az már semmi. igaz?
a külső vagy a belső a jobb?
hova fogom én ezt bedugni? :O))
ugye adnak hozzá softwareket?
melyik tipusú cd (az a nagy fényes korong.:O)) a legjobb?
na most más nem jut eszembe. előre is köszi a válaszokat.:O))
Na estére csak megoldódott, nem telepített fel pár dll-t... Van egy kulon konyvtar a telepítőn, ahol van egy engsetup.exe, az telepíti fel ezeket. Állítólag ha régi a regsvr32.exe nevű wines vacak, akkor csinálja. Hát fene tudja, sokadszorra sikerült, igaz közben lett feltéve pár ms cucc is, lehet az tette helyre :)
Nero is van fent, de nekem nem tetszik, csak akkor hasznalom, ha muszáj :)
Nálam is ökörködött, mikor feltelepitettem. Én mikor el akartam inditani, valami olyasmit irt ki, hogy a Direct Cd használja a kernelt, és ezért helyfoglalási probléma van. (valami ilyesmit)
Aztán feltelepitettem egy Clone Cd-t és a következő inditásnál megjavult.
Persze nem biztos hogy ettöl.
Szerintem tölts le egy Nerot, és egy Clone Cd, az Easyt meg felejts el.
Le szerettem volna másolni egy programot, de a Nero nem tudta lemásolni, megállt. (gondolom másolásvédelem miatt)
Valaki azt tanácsolta, hogy probáljak image-file-t késziteni, es abbol vissza lehet másolni. ez megoldás?
Vagy valami más módszert tudtok ajánlani?
Nero-ban ki kell választani a videocd írást, majd a dat-ot be kell húzni munkamezőjébe. Egy ideig elmolyol vele, felépíti a vcd struktúrát, aztán mehet az írás. Az asztali lejátszó utána tökéletesen lejátsza. (Ne az SVCD-t válaszd, hanem a sima VideoCD-írást.)
Van egy .dat file, ami egy VideoCDről származik. Hogyan lehet ezt egy CD-re úgy visszaírni, hogy az asztali DVD lejátszó ezt VCD-nek ismerje fel? Elegendő mode2-ben és "sima" adatcd-ként írni, vagy egyébb trükkök is kellenek hozzá? Esetleg CD-i formátum és Mode2 ?
Köszi a választ!
A cue-ból való törlésre gondoltam, de annál lustább vagyok, ezért bíztam benne, hogy valahol csak ki lehet kapcsolni RWINkében valahol.
Egyébként akkor is megírja ezeket a bejegyzéseket, ha grabbelésnél EAC-ban letiltom a Text olvasását a Read Options-ban.
További ötlet nincs?
Hello!
Vettem egy Philips cdrw1610 -es cdirot. Windows 2000 alatt Nero 5.5.8.2-es progival hasznalom. Egy nagy gondom van vele. Sajnos az ujrairhato cd-ket sem torolni nem tudom, sem pedig irni nem tudok ra. Torleskor vagy nem fejezi be, vagy a sav vegenek hibajaval elszall. Iraskor felirja ugyan az adatot, de az nem latszik a rendszerben, csak a Neroban mint egy lezaratlan track. (Hagyomanyos cd-kel nincs gondom, azt szepen megirja). Most mar nem tudom, az iro hibaja vagy valami szoftveres butasag. Az irohoz sem drivert sem iro szoftvert nem adtak.
Ha valaki tud kerem segitsen.
Elore is koszonom. Zoliak
Sziasztok!
Tudja-e valaki, hogyan lehet kiiktatni a CDRWIN-nek azt a képességét, hogy mindenáron CD-Textet akar írni? Akkor is, ha én nem akarom...Elegem van az Unknown Artist együttes Unknown Title nevű lemezének Track01-es számából.
Egyébként EAC-val készült imagek kiírásánál fordul elő.
Előre is köszönöm!
Adat CD-t akartam csinálni Nero 5.5.8.2-vel.
5 könyvtárat és 6 file-t akartam a CD-re irni, winchesterről.
Az 5 könyvtár megjelent a "forrás" ablakban, de a file-k nem. Miért? Mit tettem rosszul?