" A ChatGPT az indulását követő egy öt nap után már 1 millió felhasználója volt. Összehasonlításképpen: a Facebooknak ehhez 10 hónap kellett, a Netflix-nek 41 hónap. Ez mutatja milyen radikálisan új dologról van szó. "
" Aki viszont valamivel figyelmesebben követi az eseményeket, tudja, hogy az internet valójában már most tele van olyan AI-eszközökkel (köztük egy rakás ingyenessel, még ha elsősorban angol nyelvűekkel is), amilyeneket két-három éve még legfeljebb csak elképzelni tudtunk, 15-20 évvel ezelőtt pedig abszolút sci-fi-alapanyagok lettek volna. Hogy pontosan milyenek? A teljesség igénye nélkül, csak az ingyenesen kipróbálható eszközök közül válogatva: lásd a linken "
Olyan szavakat kerestettem a ChatGPT-vel, amelyek visszafelé olvasva is értelmesek, csak mást jelentenek.
Ezeket a válaszokat adta:
ChatGPT
"Elnézést a félreértésért. Igen, értem mire gondolsz. Egy ilyen példa a "rétipipál" szó. Ha ezt a szót visszafelé olvassuk, akkor "lápipitér" lesz belőle, ami egy másik értelmes szó."
"Elnézést a tévedésért. Természetesen, itt van egy másik példa: a "repülőtér". Ha ezt a szót visszafelé olvassuk, "rétölüper" jön ki, ami ugyancsak értelmes szó, de más jelentéssel rendelkezik."
"Igazán sajnálom a félreértéseket. Egy olyan példa, amely mindkét irányból értelmes szó, a "rab" szó. Ha ezt a szót visszafelé olvassuk, ugyanazt a szót kapjuk eredményül. Tehát "rab" szó mindkét irányból olvasva értelmes és ugyanazt jelenti."
ehhez mit szólsz? Az OpenAI június 28-án jelentette be, hogy a ChatGPT chatbot immár képes az interneten is adatokat, válaszokat kutatni. Igaz, egyelőre még csak a Microsoft Bing keresőn keresztül.
ChatGPT
Sajnálom, de a ChatGPT modellnek nincs közvetlen hozzáférése a friss internetes információkhoz, és nem tud kutatást végezni a válaszok megtalálása érdekében. Az én válaszaim az adott időpontig rendelkezésemre álló ismeretekre és az OpenAI által nyújtott képzési adathalmazra épülnek, amelynek vágópontja 2021 szeptembere. Tehát, bár igyekszem a lehető legpontosabb és naprakészebb információkat nyújtani, az internetes forrásokat és friss fejleményeket nem tudom figyelembe venni.
Pedig jót írt. A szakembert nem pótolja az AI. A "szellemileg kihívásokkal küzdő"-n pedig ne tessen megsértődni. Mindannyian azok vagyunk - még ha nem is azonos szinten.