Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Fogalmam sincs! Még arra is csak nemrég jöttem rá, hogy egyáltalán léteznek különféle formátumok, és hogy a fényképek végén a JPG is valami ilyesmi dolog...
De, hogy melyik jelzés mit jelent, mire jó, és hogy miért éppen úgy nevezi el a gép, ahogy, azt még most sem értem, és nem is tudom. Mint ahogy azt sem, hogy mire használható mindez...(pontosabban , gondolom azért van, hogy a gép felismerje, és ahhoz viszonyítva kezelje)
Kérdezd Dénest :))))
Ja, és mondtam, hogy nem fog tetszeni neki ;)))) és, megdorgál...
Ahogy belenéztem a MovieMakerbe, szerintem, az épp megfelelő számomra, ahhoz, amire kell; és még viszonylag érthető is. Egyelőre elég nekem ebből a sok új számítógépkezelési tanulmányokból... :)))))) Az utóbbi néhány hónapban többet tanultam, mint amiót megvan a gépünk :)))
Viszont, ha felvenném magamat korongozás közben, tudnék készíteni 'intrót', a honlapomra. Ez nagy vágyam, hogy mozgó film legyen a főoldalon :))) Persze odáig még el kell jutni (megaztán munkaruhában, koszosan nem is biztos, hogy akarok szerepelni...) :))))
Á, ahogy elnézem magam épp mindenbe csak belekóstolgatok :))) Valódi sajátfilmjeink nincsenek, csak amit a fényképezővel én fel tudtam venni, de, ha meg tudok vágni tv-felvételeket is, vagy a hanggal játszani, az valóban klassz dolog lenne...
Képzeld még mindig megy a meccs, bár, ha minden jól megy hamarosan nyer, akinek épp szurkolok. Már két kedvencem esett ki a vb-ről, egy ik Ronnie :(
Nem tudom jár-e még erre ilyenkor bárki is közületek... Épp szünet van a snookernél...fárasztó egész nap két asztalnál is a játékot figyelni :))))) (no azért másra is jut ám az időmből)
Szóval, belenéztem a Movie Makerbe, és azzal a leírással, amit Thomas belinkelt, egész jól kezdek kiigazodni rajt. Nem gyötröm magam másik programmal egyelőre, megpróbálom ezt kitapasztalni. először egy rövidke filmemről akarom leszedni a hangot, és zenével ellátni, majd felrakom a yu-ra (ez 'vessetek a mókusok elé' típusú film lesz). Aztán megpróbálkozom egy filmvágással is (nem árulom el melyik lesz)
Az Eterna Totentanzát csak akkor teszem fel, ha a dvd megtelik, ugyanis utánanéztem a hu-ban, és csak véglegesre lehet lezárni a dvd-t, mégha újraírható is...sajnos.
Mit csináljak én a kottával?! Össz-vissz egyszerű magyar népdalokat, ha megértek kotta szinten, de azt is csak akkor, ha nincs előtte b, vagy kereszt... :)))) Az én zenei műveltségem nem a nullával egyenértékű, hanem mínuszban van ......
Tényleg: van egy hamis fafurulyám, meg egy műanyag Yamaha (utóbbit nem igazán szerettem soha, mert érződik a hangjában a 'műanyagság', így inkább a fával zenélgettem gyerekkoromban). Ahhoz próbálgattam anno kottát olvasni, de hallás után jobban ment a játék. :) El tudtam játszani a 'Magyar népmesék' zenéjét, meg néhány népdalt, meg a Rómeó és Júliát (de ezt nagyon hamisan)
WoW! Köszi, és bocsi, de valahogy elkerülte a figyelmem. Pontosabban talán akkor még nem érdekelt, később pedig elfelejtettem, hogy létezik... Majd próbálkozom. Mostanában úgy tűnik van sikerélményem a témában :))), ami további lendületet tud adni számomra.
>így mostmár egészben/folyamatában meg tudom hallgatni Variációnként is érdemes lehet összehasonlítani a felvételeket. Jó kis móka. A következő lépés lehet, ha egy Zeneműtárba beiratkozva kottákat kikölcsönözve, kottából próbálod lekövetni a dolgot. De ez egy külön történet.
Egy csomó magyar nyelvű linket adtam ehhez a videószerkesztéshez, ahol magyarázgatják mivel mit lehet csinálni. Írtam a VideoSpinről is, ami legális free progi egy jónevű cégtől, közvetlen youtube-feltöltési kapcsolattal (ami nem olyan nagy durranás, de jól hangzik). Sajnos én nem tudtam tlepíteni se, mert 64-bites oprendszer alatt nem indul. A MovieMakerben az a jó, hogy elvben már most alapból rajta van a gépeden, és tényleg egyszerű mint a faék. Már az olyan "minőségi" cuccokra, amit én is produkáltam. ;)
Letöltöttem a jutubról a Totentanzot, és így mostmár egészben/folyamatában meg tudom hallgatni, és jobban össze tudom hasonlítani (a Bogányis nekem is megvan)
Movie Maker---> mert még mivel? (olyan, ami a gépen van, vagy letölthető) és mi a lgjobb, vagy legegyszerűbben használható? inkább az utóbbi...mert nagyon ügyetlenke vagyok :)
Csak 3 órája tettem fel a videómat, és már 10-en látták :)))) A másikat is 23-an! Engem pedig 19-en....(mármint a csatornámat) Mikre nem kíváncsiak az emberek :)
>Ált. a bőrruhámat szoktam, de ez talán nem olyan jellegű dolog (bár a bőr tudom mindenhez jó tud lenni...)
A "jó bőr" mindig izgalmas, bár nem biztos, hogy meztelenül beengedik az embert. Amúgy imádnivaló tud lenni a hölgyekben az is ahogy "nincs egy rongyuk amit felvehetnének" ;)