2002.08.02 koncert audio (19 MB) és video (92 MB) anyaga letölthető (COF-news)!!!
http://casiopea.emisiondigital.com/especiales/fib02/thecure/audio.asf
http://casiopea.emisiondigital.com/especiales/fib02/thecure/video.asf
Letöltöttem. Belenézek az elejébe, látok egy marha távoli képet a színpadról - gondoltam ilyen gyenge az egész. DE! A következő kép meg már amikor Roberték jönnek be a szinpadra közelről, majd megint egy másik kamera ...
Röviden, marha jól kivitelezett anyag, legalább vagy 6 kamerával dolgoztak és elég jól össze is vágták. Az egész olyan mint egy koncertfilm (egy rakás közeli felvétellel), én viszont valami kis kalóz-szerű felvételre számítottam. A file méretéből következtethettek, hogy nem DVD minőség, de ennek ellenére ajánlom nektek.
Dino_
Kösz a képeket és a sajtótájékoztatót, letöltöttem ami csak volt.
Szervusztok! (fél év után ismét írok ebbe a topicba :)
A koncerttel én is meg voltam elégedve, annak ellenére, hogy nem vagyok egy megszállott Cure rajongó (így pl. néhány számot nem is ismertem, párat meg ismertem ugyan, de ki nem tudtam volna találni a címét). Az indexes cikket még azelőtt olvastam, hogy itt közfelháborodás lett volna belőle, gondoltam már akkor, hogy írok, de végülis mások is kifejtették véleményüket. Érthetetlen volt számomra, hogy miért olyan ír egy Cure koncertről, aki nem ismeri a számokat, vagy legalábbis nem néz utána annak, amit leír...
Legjobban talán a Wish és Disintegration albumok számainak örültem, különösen hogy az Open mellett még az End is elhangzott, pedig az az általatok idemásolt korábbi fesztivál-setlistek emlékeim szerint nem tartalmazták. A csúcspont aztán számomra a második ráadás volt, a lassabb számokkal való kezdést egy igen jó zárással ellensúlyozták (melyet az esetleg ottmaradt alkalmi Cure rajongók is díjazhattak, hiszen végre általuk ismert számok is voltak :)
Csináltam egy rakás képet, de sajnos a fényviszonyok (vagy inkább sötétség-viszonyok) miatt nem lettek tökéletesek, de azért valamennyire visszaadják a hangulatát a színpadképnek:
A koncert A délutáni sajtótájékoztató Az Underground magazinban még lesznek további képek is, és ha minden jól megy, a sajtótájékoztató szövegét is megpróbáljuk leírni, bár a kérdéseket már a helyszínen se igazán lehett hallani :-)) Mindenesetre már csak idő kell hozzá, hogy ez meg is valósuljon.
2002 European Festival Tour
August 2nd, 2002 - Benicassim, Spain (Benicassim Festival)
Out of This World, Watching Me Fall, Want, Plainsong, Open, Trust, The Kiss, Shake Dog Shake, From the Edge
of the Deep Green Sea, End, Siamese Twins, 100 Years, 39, Bloodflowers
1st encore: Three Imaginary Boys, M, Play For Today, A Forest
2nd encore: In Between Days, Just Like Heaven, Boys Don't Cry ("Thank you...see you again next year").
Alovesong kivételével Pestivel megegyezik igy első ránézésre
kifejtősben inkÁBB:
akit ismertem vmi mode-on (flare, yloz, senkimás, talán lovecat namegakonczin bat) azzal sem tudtam semmitsem kezdeni perpill hátmég..téleg nevekresem emlékszem pedig szoktam.
HA-HA-HA!!!! Mr.Berkics fenomenálisan jó a nickname fegyvertárad. Mint az a bizonyos 2-ik vh. vadászgép:-)
Jó volt titeket személyesen is megismerni, bár szinte mindenkit másképp képzeltem el. Zsetit gondoltam pont ugyanilyennek mint amilyen valójában volt.Ti mint vélekedtek erről a dologról? Milyennek gondoltatok bennünket?
Röviden annyit, hogy a koncert szerintem is elképesztően jó volt. Még a Trustot és a 39-et is élveztem, de tényleg. Nem hittem volna, hogy több mint 20 szám belefér ennyi időbe.
A topikasztalnál nagyon kedves emberekkel találkoztam (végül mégse lincseltek meg, :-). Ja, és „átlényegültem”.
naná, hogy if only tonight sem tud senki ebben a pesti puffantgatásban aludni..
tuzijatek a 3milliomodik (0630) elofizeto tiszteletére, ez olyan nonszensz..
ha fejberugnak és szines csillagokat látok, az is jobb, legalább természetközeli élmény :)
vagy ha azt a bizonyos 3milliomodik elfizetőt lőtték volna ki rakéták helyett, és néznénk, ahogy fenn felrobban .. :) ((bocs, 0620as vagyok.. :)) -- na nelegyekmá ilyen dark.
Én egy kritikát sem vagyok hajlandó elolvasni!
Nem fogja senki sem elrontani a kedvemet,mert a Cure Jó volt!!!!
Ezért nem kell eltünni pár napra! Mi lesz akkor Velem nélküled Dóri?Zseti haza értél már? Hol vagy?
ki az a segg, akinek csak a buta slagrek kellenek, az MTV-n nyomott nagyos lábviz, es nem az igazi, értékes, jo dalok? és ki az aki elvárásaitol független ott helyben nem haljja, hogy ami szólt az jó, és nem érti? ilyen csak egy retardált, előitéletes, cure-ellenes mértéktelenül ostoba, kommerszen zombiasitott pöcs lehet. De nem akarok flame-elni. Inkább pár napig nem olvasok forumot. bocs.
!
vicc!
a cikk eredeti írója soha a büdös életben nem fog jelentkezni, csak egy _ent vagy milyen név mögé bújva ossza az okosságot.
és talán nem a világ kaki, hanem mi "emberek". (futok a wc-re)
szerintem a ma.hirlapos cikk jo..
viszont azt a balf@@zt, aki a sziget.hu-n irta a sötét agyu primitiv hujesegeit, azt szivesen latnam elobe, es bezuznam ököllel az arcát.
lehet jelentkezni (te kis gec.) Dilletans barmok.
képeket, mint már mondtam, svajcbol..
de nem csak en fotoztam, mi van a tobbivel? gallup?
bezzeg a szigeten eltuntel, itt meg oramu kell, mi? na majd ha svajcba leszek (3nap..) akkor.
by the way, hogy lehet hogy nemreg volt a szulinapod es idosebb vagy, mint ami tejesen mas info van a site-odon (78 dec.?) nekem ez tok nem tiszta.. es kicsit paranoidnak tunik.. ;)
(en bezzeg tok oszinte vagyok exhibicionista megnyilvanulasaim soran pl www.teodora.hu :)
Es meg mindig a koncert hatasa alatt vagyok amugy, ti nem? Szép az élet, a Cure a cure.
sok passziv darkgót.. minn1 én megnézem pop urat mer ezisKELL! sokat köszönhet neki a egész zenefactory ágazat sőtsőt nikkév belőle merített többekközt birthday party érában.
jóvolt ttiteket látni lovecat+snakepit+flare többiek nevére nememlékszem csak a nagy kerek szemekre (fehér gyephockey polo vót rajtam még délután csakeste a fekete aza 1) meg a kérdés h "te nemfestedki magad?" vagymi.
pusszanás
jés talákoz bat a 10.sor felé, csakhátén megsemálltam 2.ig.. innen üdv bátor!!!
Lám, lám nagy a termés, így koncert után:))
Nekem nagyon tetszett az EGÉSZ:)) Jól kitalált hangulata volt.
De a csúcspillanataim:
Disintegration :))
A Forest tapsja (az valami észvesztő)
A you, you, you különös hangzása (ezt úgy imádom)
egyik kedvencem a S.Twins, akkor rekedtre üvöltöztem magam
És imádom a Bloodflowerses dalokat, függetlenül attól, hogy depisebbek.
És itt voltak, újra Mo-n, ez valami hatalmas plussz. Nem zavart az eső, még jól is esett, folyt a festék, szállt a hajamból a víz... felejthetetlen!
Meg vagyok elégedve magammal, mert a koncert felét egy esernyő mellett töltöttem (kb 40. sor), a 2. ráadásra pedig már kb.10. sor körül pogóztam:)) Van is izomlázam....:))
Jó volt titeket is látni!
--Zseti--
ááá, nem kell vele foglalkozni. sowhat csak féltékeny, mert robert még mindig keményebb "pöcs", mint ő. a negatív kritikával írott cikkeket pedig általában nem meri aláírni a T.alkotójuk.
Nb
A negatív kritikai is lehet építő, szórakoztató, elgondolkodtató. De ez? Tömény fikázás.
Az iromány nem építő, nem elgondolkodtató, és e legkevésbé sem vicces.
Különben is, ki az a zpg?
így két nappal később bennem a kiss és a 100 years tartja magát leginkább.
ma a plainsongra keltem, robert meg ott csoszogott a szobámban le-föl-le-föl, mint egy kisgyerek