TidalWave:
"amikor az a hulyegyerek a Foldre dobta a szuperbombat" Na, azert ez nem igy volt. Az a katona teljesen logikusan es erthetoen cselekedett. Egyszeruen az ellenseg ugyesebb es cselesebb volt...
De tenyleg jo resz volt (azt hiszem, Fenybrigad volt a cime).
A Twilight Zone az amugy nem rossz levezetesnek, ott valtozo szinvonalu, de altalaban "konnyebb" reszek vannak. De azert tobbnyire kellemes.
Talan jobb lenne, ha a VH utan nem egybol lenne a Twilight Zone, hanem lenne valami kozte, mert ha jo VH resz volt, akkor altalaban nem nezem meg, hanem kicsit elgondolkozok a reszen (es az Indexbe irogatok ;)
Kedves TidalWave, sajnos a most futó Millenium csak ismétlés (jut eszembe tegnap jól bepozicionálták a "papos" epizódot A Rózsa neve c. film után), az Alkonyzóna (csupán 30 perc / hét) részei között pedig nincs túl sok emlékezetes, amit érdemes lenne megvitatni. Mindkét sorozatat említése és megvitatása szerintem belefér a VH Topic-ba, de ha gondolod.... Hajrá!:))
U.I.: Üdvözlünk Körünkben!
Ne fejezzenek le a Stephen King rajongok, de a szombati resz tenyleg eleg gyenge volt. Csak azokra a filmekre tudok gondolni, amelyeken elaludtam (polo Remkoppantok) vagy jot rohogtem (Alvajarok, Langolierek). Szerintem konyvben sokkal jobb!
Eredeti tem: azok a VH reszek klasszak igazan (szerintem), peldaul amikor az a hulyegyerek a Foldre dobta a szuperbombat (huuu, de regen volt).
Ja, es egy javaslat: nem inditanak esetleg meg The Twilight Zone vagy Millenium forumot is?
Hello!
Szerintem is nagyon gyenge volt a szombati resz.De Stephen King vedelmere
csak annyit,hogy nem egy novellajabol keszult,hanem a Remkoppantok cimu konyvenek egy fejezetebol.Raadasul ott semmi hulye fejloves nem volt,hanem a Jezus kep szolalt meg a tv tetejen,mellesleg igen vallasos volt a fohos. Egyszeruen nem ertem,miert kell egy szuper regenybol kivenni egy reszt es atalalkitva megfilmesiteni. A vegeredmeny magaert beszelt.
Szerintem mindig is elégé ott volt, pl. a Plack Panthers-ben jobb volt szerintem, mint itt. Nekem a dokinő jött be nagyon, amíg ki nem derült, hogy "mozog a feje". De utána is...
w
Az utobbi ket resz nem valik a VH dicsosegere. Mind a szombati, mind a vasarnapi eleg semmitmondo volt. A vasarnapi resz egyszeru onismetlesre sikeredett, nem tett hozza semmi ujat az eddigi hasonlo reszekhez.
Na, majd a jovo heten! Think positive! Emlekszik meg valaki, hogy mi lesz jovo szombaton?
Nekem már VH elvonási tüneteim voltak, ugyanis az aug. 28-i és 29-i részeket kihagytam (Nabuel-ba nem jött be a TV3), így nagyon tetszett a tegnapi rész - bár én is rájöttem igen hamar, hogy mi az ábra - (a szombati rész viszont nem volt egy "vaszizdasz").
A mai resz (az urallomasos) szinten nem volt egy csucs, de azert jo volt.
En kb. akkor sejtettem hogy ki a bunos, amikor a vegen mondta a dude (es mutattak), hogy elsuhant mellette a leny, amikor menekulni keszult.
Elobb-utobb persze nyilvan rajonnek, hogy gyanus, hogy mindenki meghal az urallomason, de addigra mar "elegen" lesznek a lenyek a foldon (vagy esetleg a vezetok helyere is belepnek).
A mai rész szerintem jó lesz ( láttam már a Sky One-on ) Mario van Peebles ( New Jack City ) és Jennifer Beals ( Flashdance ) van benne.
Jó megdöbbentő lesz a végefelé.
A szombati rész (lött seb a homlokon) sokat igérő volt, de a vége valahogy nem jött össze. Én az átlagos fantáziámmal legalább 3 jobb befejezést találtam ki.
Szerintem kozel pontosan megtalaltak az egyensulyt. Ha kotozkodni akarsz, barmilyen filmbe talalsz olyan dolgot, ami nem pontos, nem illik bele, de gondolj arra, hogy nem csak kizarolag neked keszult a film. A dramai hatas pedig neha fontosabb, mint a tudomanyos resz. Az emberek tobbsege nem aon fog filozni, hogy az atalakulas milyen gyorsan megy vegbe. Egyebkent tenyleg hosszabb idotartamra kellett volna venni az egeszet. Vagy valami magyarazatot adni bizonyos reszletekre.
"Nem vagyok tul jartas a csillagaszatban, de azert ha a nap atalakul sarga torpebol kekbe, az valoszinuleg egy hosszabb folyamat es nem ugy tortenik, hogy szol a bemondo a TV-ben, hogy most nezzenek ki az ablakon, hogy lassak az atalakulast." Ebben igazad van.
De nem is ez a lenyeg! Ez "csak" reszlet. Kicsit olyan, mint a szombati resznel az, hogy hogyan kotik ossze a bunkereket?
Passz. Valahogy. Lehet, hogy lehetetlen, de lehet, hogy megis meg lehet oldani valahogy.
Nem ez a donto a tortenetben, nem errol szol.
De azert persze eszre lehet venni ezeket a "hibakat" ;))
Na, gondoltam, hogy a Tisztelt Nagyérdeműnek nem fog tetszeni a tegnapi rész (kár, hogy nem fogadtunk), tisztelet a kivételnek. Szerintem igen jó volt, és absz. hihető. Na persze nem lehet róla napokon keresztül beszélgetni, okoskodni, villogni....
Ez van.
w
Ugh! Igy latom mar elegge ki lettek targyalva a hetvegi epizodok.
Azert van nehany eszrevetelem:
Szombati resz:
Szerintem eleg jo volt, bar en nem ugy kepzelem az idegeneket, akik hatalmas flottaval jonnek a Fold fele, es legyozik az emberiseget, mint vmi bogarakat, akik latszolag celtalanul a falakon maszkalnak.
A tapasztaltabb VH nezok mar szamithattak erre a befejezesre. Ha a jatszma keteselyes, akkor a legvegere kivetel nelkul mindig beiktatnak vmi csavart, es eppen az ellenkezoje tortenik, mint ami kinez.
Vasarnap:
Volt mar rosszabb resz is. Ne panaszkodjunk. BTW, tenyleg eleg undoritoak lettek szegenykeim.
Vhogy tul konnyen elfogadta a tarsadalom ezt a dolgot. Nem hiszem pl., hogy a fafeju hadsereg ilyen gyorsan belatna, hogy itt segitsegnyujtasrol van szo.
Nem vagyok tul jartas a csillagaszatban, de azert ha a nap atalakul sarga torpebol kekbe, az valoszinuleg egy hosszabb folyamat es nem ugy tortenik, hogy szol a bemondo a TV-ben, hogy most nezzenek ki az ablakon, hogy lassak az atalakulast.
Heeello! Egy kicsit lemaradtam az ujabb fejlemenyekrol. Kezdjuk hatrabbrol.
Nos hello mindenkinek. Eloszor is reagalok Bundee-re:
"A titok nagyon egyszeru, de egyben undorito is: magyarorszagon, a tvadok NEM RAKHATNAK REKLAMOT A 45 PERCNEL ROVIDEBB MUSOROKBA - hat, fogjak, es megtoldjak a reszeket ket elozetessel, es a teljes "vege"text-tel... "
Nos, en mar lattam mar olyan erdekes reklam-megoldasokat is, hogy szinte az egesz film alatt nincs reklam, aztan 5 perccel befejezes elott jon egy, majd vege a filmnek, es gyorsan benyomnak egy reklamot (!!!), es utana johet a feliratozas, a szereplok listaja. En naivan pedig azt hittem, hogy meg van valami a filmbol... Na ezt nem pipalja le semmi
Szoval, tok orulok en is (sok tarsammal egyetemben, mint olvasom) a tema felvetesenek. Meg kell emlitenem, hogy a TV3 messze megelozi a sorozatok minosegeben az osszes csatornat (TV2 = Brazil 2 - no comment).
En mar regota figyelemmel kiserem a csatit, es furcsallom hogy senki se emlitette meg meg a Babylon 5 c. sorozatot, ami szinten erdekes sorozat, es az erdekessege abban rejlett (sajna mar levettek) hogy az onallo reszekben elejtett utalasok, erdekes vegjifejletek, esemenyek egy olyan atfogo tortenetet alakitottak ki, ami hihetetlenul igenyesse es erdekesse tette. Pl volt olyan resz ahol egy elejtett megjegyzest csak egy joval kesobbi resz utan ertettem meg. Az az egy kis problema akadt a sorozattal, hogy csak az elso szeriat vetitettek le (mondjuk 2-szer), pedig a vegen lett egyre izgibb. Szoval B5 rulz.
Aztan jottek a Star Trek regebbi reszei (amit nem sokaig birtam, mert elegge regiesnek tunt, pl tech, de azert voltak erdekes reszek), es aztan a ST - Next Generation, aminek minden reszet lattam. Na, az korrekt volt. Persze - mint minden mas sorozatot - ezt is abbahagytak.
Aztan eljove a Millenium. Sajnos keson kapcsolodtam be, az elso par reszt nem lattam, meg szerencse hogy megismetlik. Kicsit dark mint a X-atkak, de hat uaz a rendezo bacsi.
A VH-ra egy baratom hivta fel a figyelmemet, aki vmelyik nemet adon latta oket, es mondta hogy feltetlen nezzem meg. Egyaltalan nem bantam meg.
Az egyik legjobb resz szerintem az volt, amikor egy haboru miatt a Fold sivar lett, es egy pali ugy elte tul, hogy megepittetett maganak egy bunkert. Ebben generalta maganak a csaladjat (valami holo emberkek voltak), akik ugyanugy eltek mintha igaziak lettek volna, es egy AI- csajt aki tulajdonkeppen iranyitotta az egeszet. A tortenet lenyege az volt, hogy a pali egy regi emleku nobe volt szerelmes, az AI-csaj pedig a paliba. Pl egyszer csak azzal jott a virtualis csaj, hogy terhes (!!!). A pali nem akarta ezt elfogadni. A vege az volt, hogy az AI a palibol csinalt egy virtualis masolatot (ugyanolyat mint a csaladtagjai), egy olyat, amely szereti ot, es a generalt emberkek eltek a sajat vilagukat tovabb, a faszi pedig hoppon maradt egyedul, mikozben mellette ott eldegeltek a "programok", ot pedig eszre se vettek. Eleg drasztikus resz volt.
Sajnos nem minden reszt lattam. Pl a mostani szombatit is. Elmondana valaki hogy mi tortent?
Egy-ket eszrevetel egy regebbi resszel kapcsolatban es reply:
A legutobbi ha jol emlekszem a dns-birizgalo prof-rol szolt. Nos nekem egy kicsit furcsa volt, hogy 8 fiatalt vartak az urhajoba, es a prof is ment veluk. Na sebaj. Az pedig hogy percet hasznalt idoegysegkent, szerintem ugy tortenhetett, hogy az urhajo csak felhasznalta az embert, es a tudasat a kommunikaciora es a pali azt a bizonyos idohosszt csak a sajat szavaival tudta elmondani, mashogy nem. Ez ugyanaz, mint amikor az uzenetet megkapta, csak elmondani tudta, mert mashogy nem volt ra kepes.
Nekem szubjektive nem tetszett az a resz ahol az emberek az idegeneknek a szolgai es valami "dzsinn"-neknek hivtak oket.
A mai resz:
Egy kicsit lelohasztotta a kedvemet. Kifejezetten viszolyogtam, amikor meglattam az uj testuket. Az uj fenyviszonyok egy kicsit enyhitettek rajta, de akkor is szinte rosszul voltam tole. Kb uez tortent amikor meglattam a Star Wars uj reszenek a trailerjeben Amidala-t. Hogy az milyen taszito ruhakat viselt... Kulonben egy zene lehet olyan jo mint a filmben, ha beleeli magat az ember es ugy elvezi...
A kovetkezo resznel pedig csak most ugrott be az elozo hozzaszolasok utan, hogy tenyleg ez egy "Istvan kiraly"-fele koppintas, de mar volt rola szo, hogy egy csomo resz egy-egy ismertebb mu fel-atdolgozasa (pl valaki emlitette a Homokkiralyokat).
Nos ennyit mara. Egy kicsit bo lere ereszkedtem, de kikivankozott belolem.
XzErgWin voltam alias ErWiN - "Linux Rulez, Bill Gatez"
Haliho!
Az ma esti elozetes a kov. reszbol szerintetetek is a Remkoppantok (S. King)?
A pisztolyos resz nem stimmel de a szitu tok ugyanaz. Meg a no neve is Beca, es a ferje szinten postas. Bar mar reg olvastam de asszem hogy ott is a tv-vel nyirja ki a no a pasit...)
undorító volt a maji rész...
biztos élnék olyan krómozott fejjel...
brr...
simán meg lehet különböztetni még az elején a jó részt (pl. a szombati) a rossztól (pl. a mai)
hogy hogyan?
egyszerű a teendő: ha az elején lácc 1 kis kék háromszöget, AZONNAL kapcsold ki a TV-t.
Így meg tudod menteni magad az olyan baromságoktól, mint amilyen a 24-karátos testű teenagerek...
más:
a köv. rész tök jó lesz. (legalábbis számomra)
Stephen King "Répkoppantók" (Tommyknockers) című könyvéből csináltak meg 1 részletet.
Legalábbis nagyon hasonlít majd hozzá. Csak 1-2 részletet meg kellett változtatni... (pl. a Becki nem lövi fejbe magát. Remélem vannak itt Stephen King fanok!)