A szövegfutásos Garden of Eden szerintem azért van, mert az MTV-ről vette fel valaki, ahol a DialMTV-műsorban - ha jól emlékszem - minden számnak kiírták a szövegét egy időben.
Egy holland rádió minden idők legjobb dalának választotta a NR-t, megelőzve a Pink Flyod-ot, Led Zeppelint, U2-t. (Végre egy lista, ahol nincs az első húszban Nirvana...)
Ezt sem gondoltam volna, amikor 88-ban először hallottam ezt a számot gitáron előadva...
01. GUNS N' ROSES - "November Rain" 02. QUEEN - "Bohemian Rhapsody" 03. EAGLES - "Hotel California" 04. PHIL COLLINS - "In The Air Tonight" 05. LED ZEPPELIN - "Stairway To Heaven" 06. MEAT LOAF - "Paradise By The Dashboard Light" 07. METALLICA - "Nothing Else Matters" 08. PINK FLOYD - "Another Brick In The Wall" 09. U2 - "With Or Without You" 10. SUPERTRAMP - "School" 11. ROBBIE WILLIAMS - "Feel" 12. DEEP PURPLE - "Child In Time" 13. BRYAN ADAMS - "Summer Of '69" 14. GOLDEN EARRING - "Radar Love" 15. DIRE STRAITS - "Private Investigations" 16. U2 - "Sunday Bloody Sunday" 17. RED HOT CHILI PEPPERS - "Under The Bridge" 18. KLEIN ORKEST - "Over De Muur" 19. BOB MARLEY & THE WAILERS - "No Woman No Cry" 20. GENESIS - "Mama"
Nem volt semmiféle feszültség akkoriban küztük, sőt, Axl rengeteg interjúban tisztelettel beszélt rólúk, elismerve hatásaikat.
Csak később, 2002 - ben romlott meg a viszonyuk japán Summer Sonic Fesztivál fellépési sorrendje miatt, azt követően kezdett el Michael Monroe nyilatkozgatni negatívan a GNR-ről.
Akinek gondja volt a Hanoi Rocks-sal, az a Vince Neil. De ez a történtek után érthető , teljesen jogos.
Én sem, de léteznek ettől :) A Yesterdaysnél pédául van fénykép nélküli verzió, valamint a fényképeseknél más-más fotókat mutatnak. LALD-ból is van kettő, az egyik a közismert, a másik pedig az MTV awards-os élő, amelyikből összevágták a másik klipet.
Valójában Yesterdays-ből is legalább négyféle klip van, SCOM-ból is kábé ennyi, meg a többinél is rendre vannak variációk (pl. a Garden of Edennek van olyan verziója is, ahol fut alul a szöveg, amit axl énekel - néha teljesen elmosódva...). Van még egy korai live KOHD videó is, és állítólag készült videó az I Don't Care About You-ra is, csak atr végül visszatartották.
Én meg külön örültem a Garden of Edennek, mivel ez a kedvenc GN'R-klipem. Nagyon jó volt ez a többmilliós eposzi klipek után/között, egy igazi rockvideó, a halszemoptika is zseniális, mindenki eszeveszett jól nyomja, a két billentyűs meg direkt vicces, ahogy hátul riszálja magát. Axl meg a gonosz lódarázs-kinézetével... :))))
És ez rendszeresen így van, tévében, rádióban... :-((
Pedig az a legjobb az egészben.
Kívánom a szerkesztőknek, hogy a nőjük fél perccel előbb fejezze be a dolgot a kelleténél :-)
Viszont a Garden of Eden klipjét én még nem láttam, és hááát....
olyan érzésem volt, mintha egy kezdő grunge csapat - egyéb ötlet híján - headbang-elés közben belenézett volna a karácsonyfadíszbe.... Különösen a keyboard szekció volt "érdekes" hátul, csak rázták a fejüket - keyboard nélkül.
Úgy tudom, volt akkoriban valami feszkó a Hanoi egyes tagjai meg Axl között... Mondjuk a Hanoi tagok helyében biztos én is haragudnék rájuk az image totális lenyúlása miatt... ;)
Az Ain't it fun zseniális. Jó még a Down on the farm, a Black Leather és az I don't care about you, elmegy a Human being, a Raw Power, a Buick McKane, a Hair of the Dog, az Attitude.
Az előbb viszont tévedtem, mert a legszarabb GN'R-szám a Can't put your... A Since csak a második.
Valahogy nem bírják kivárni a NR fináléját. Viszont majdnem felrobbantam, hogy a Since I Don't Have You-t is leadták, a legnagyobb szart, amit a GN'R valaha csinált...