Keresés

Részletes keresés

deliriousnomad Creative Commons License 2004.10.09 0 0 209
Van itt egy kifejezetten jó Mustaine interjú, számos igen érdekes dologgal:

http://www.bravewords.com/features.html?id=1000322
Csabaking Creative Commons License 2004.10.06 0 0 208

Hát, Nick Menza visszaólálkodott.:-)

Juniorra szerintem semmi esély, állítólag jogdíjak miatt perben áll Dave-vel...

Marty meg szerintem jól elvan a diszkós/rock projektjeivel:-)

De annyira nem is hiányoznak, szerintem a lemez rohadt jó nélkülük is, és hát gondolom, hogy a két új arc csak konyít valamit a muzsikához.

Előzmény: Alexander the Great (206)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.30 0 0 207
Szerintem te erősen alábecsülöd a Maiden menedzsmentjét. ;)
Előzmény: Alexander the Great (206)
Alexander the Great Creative Commons License 2004.09.30 0 0 206
Nem akarom bántani a Summer Rocks szervezőt meg a fesztivált de nem az a kategória mint a Rock Im Park vagy Roskilde.Itt lehet hogy el tudják érni hogy felléphessen a Stray vagy a Deeds,de kint már tuti nem.Ott olyan bandák váltogatják egymást a szinpadon mint Avril Lavigne,Maiden,Metallica,Audioslave stb,szóval oda tuti nem tudják beerőszakolni a Maiden előzenekarait.Bár a Megadeth télleg más kategória,de szerintem akkor is necces.

Mindenesetre hogy ne offoljak annyit,szerintem a Tears In A Vial,The Scorpion és a Die Dead Enough a legjobb dalok az új Megadeth-en,bár az összes dal tetszik az utolsó 3 kivételével.Arra lennék kiváncsi mikor ólálkodnak vissza a régi tagok.
Előzmény: deliriousnomad (205)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.30 0 0 205
Úgy tudom, a Maiden menedzsmentje ilyenkor elég keményen ragaszkodik azoknak a felléptetéséhez is, akiket útra indítanak Dickinsonékkal. Így volt ez a Dirty Deeds-zel meg a Stray-jel is, akik ugye a 2003-as Summer Rockson is felléptek előttük. Na most ezek totálisan ismeretlen nevek, a Megadeth távolról sem. Nem hiszem, hogy a Rock Am Ring típusú rendezvények elutasítanák őket (amúgy játszottak már Rock Am Ringen, ha jól emlékszem, '95-ben).
Előzmény: Alexander the Great (204)
Alexander the Great Creative Commons License 2004.09.30 0 0 204
Jó,de a Maiden nem igazán szokott fellépni a klasszikus metálfesztiválokon,mint Wacken vagy Dynamo,hanem a Roskilde,Rock im Park féle partikon nyomul,ahova szerintem nem igazán szoktak előbandát vinni.Nade majd meglássuk,remélem a Szigetre azért elcsábítják őket,mert ütős lenne egy este látni a Megadeth-et meg a Maiden-t,főleg úgy hogy a Maiden a Di'Anno-s korszakra fog koncentrálni ezen a túrnén:)
Előzmény: deliriousnomad (203)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.28 0 0 203
Ha egyáltalán lesz Summer Rocks. ;)

Mustaine egyébként eleve fesztiválos közös fellépésekről beszélt, ha jól emlékszem. A Sanctuary révén ezt simán tető alá is fogják hozni szerintem.
Előzmény: Alexander the Great (202)
Alexander the Great Creative Commons License 2004.09.28 0 0 202
Nem hinném hogy sok minden lesz a jövőre igért Iron Maiden/Megadeth turnéból mert a Maiden csak egy rövid turnét nyom,főleg fesztiválokon és pár önnáló koncert Angliában és északon.Azért a Megadeth a Summer Rockson még felbukkanhat.
forwhom Creative Commons License 2004.09.27 0 0 201

Hali!

Jó párszor már meghallgattam az albumot, de még mindig azon vagyok hogy nagyon jó. A The Scorpion szám nekem nagyon hasonlít az elejénél és a végénél A Mercyful Fate-es Time szamhoz, abban is igy ketyeg a vekker, és a gitár is kicsit hasonlóra sikeredett az elején.

Pár napja megtalátam az album felét tabban, és jó hogy kb majdnem olyanok az ujjgyakorlatok benne mint a Rustban:D Igaz a Rust az jóval elhuzott minden albumnál, de azért pár számban itt is van rendesen figura... jó játszani...

GodAss Creative Commons License 2004.09.26 0 0 200
:)
Előzmény: deliriousnomad (199)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.26 0 0 199
Szerintem igen.
Előzmény: GodAss (198)
GodAss Creative Commons License 2004.09.26 0 0 198

Az I Know Jack alaptemaja hasonlit az Eye Of The Beholderre.

Ez belemagyarazas volna?

deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.26 0 0 197
Akkor eszerint nemcsak nekem tűnik úgy, hogy Dave most a lehető legtöbbet hozta ki magából énekileg... ;)
Előzmény: Alhazred (196)
Alhazred Creative Commons License 2004.09.26 0 0 196

viszont akárhogy nézem egyvalamiben kurvára fejlődött a srác: énekben. Nincs sok hangja, de azt jól használja.

Bár ez most egy hirtelen megérzésen alapul, a Die Dead Enough hallgatása közben, lehet félóra mulva mást mondok:-)

Alhazred Creative Commons License 2004.09.25 0 0 195

ráadásul Dave barátunknak volt egy saját zenekara, ahol ő volt a főnök, blabla.

szvsz a kilencvenes évek második felének pangását nem tudja feldolgozni.

amugy is elmehet a vérbe, aki megír egy Rust In Peace-t, az örüljön.

Előzmény: deliriousnomad (194)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.24 0 0 194

Szerintem kezeljünk fenntartásokkal mindent, amit egymásról mondanak. Azt főleg, hogy ki mikor mit írt. Ha Dave-nek hiszünk, akkor kis túlzással gyakorlatilag '88-ig minden 'tallica lemezt az ő témáival töltöttek meg Hetfieldék. Ha Hetfieldéknek, akkor Mustaine csak egy olyan ideiglenes, lényegtelen figura volt a banda történelmében, mint mondjuk Ron McGovney. Ez nyilvánvalóan hülyeség, hiszen akkor például nem szerepeltették volna a Some Kind Of Monster filmben sem, hogy csak egy dolgot mondjak. Lars mellett Dave is ott van az össze-vissza nyilatkozgatás nagymesterei között, szerintem alapvetően semmit sem szabad komolyan venni, amit egy interjúban mond. Pár év múlva úgyis szögegyenest mást nyilatkozik majd...

Ismét mondom: lassan 22 éve dolgoztak együtt alig több, mint fél évet, és máig nem tudják feldolgozni a szakítást. Különösen Mustaine nem, pedig a Megadeth is eladott 20 millió lemezt, jó, a Metallica négyszer-ötször annyit, de hát Mustaine csapata azért ezzel a 20 millával is simán ott van minden idők legsikeresebb metalbandái között...

Előzmény: Csabaking (192)
Levike Creative Commons License 2004.09.24 0 0 193

Azert hozzateszem, hogy szerintem MegaDave mindig jobb volt, mint a Metallica, fuggetlenul attol, hogy melyiknek jott be jobban az elet. A szovegekrol pedig ne is beszeljunk, mert Dave szovegei igencsak sokkal jobbak mint Talicskaeke.

Apropo. Megvan az uj anyag. Nekem tetszik, kurva jo a keveres, jol szol.

Annyi, hogy kicsit tul kellemes a hangzas, melyebbre hangolt az egesz, mint a TWNAH eseteben peldaul, viszont tul kellemesen szol, nem oly zuzos mint kene.

Ettol fuggetlenul kiraly.

Levi

Előzmény: Tyler (190)
Csabaking Creative Commons License 2004.09.23 0 0 192

Igen, ez igaz. De nem tudom, mire féltékeny annyira, a Megadeth is elég sikeres, milliomos ő is, és mivel elég sok Metallica számot ő írt a kezdetekben, vagy pusztán az alaptémát ő írta (Pl. Jump in the fire, Call of Ktulu), azért ezekből jogdíjak szépen jönnek a számlájára. Jééé, Végül még kiderül, hogy így járt jól, dupla bevétel két bandából.:-)

Egy biztos, én jártam a legjobban, mert én imádom a Megadeth-tet:-)

A Talicska sem rossz (és végre 15 év után kiadtak egy normális albumot, ami nagyon kellett már az uncsi "loados/fekete album" bénázás után), de a Megadeth számomra az etalon az Annihilatorral együtt a thrash műfajban.

Egyébiránt a legacélosabb Metallica felállás szerintem így nézne ki (csak hát a sors eléggé közbeszólt sajnos...): Hetfield, Ulrich, Mustaine, Burton...

Enzo Creative Commons License 2004.09.23 0 0 191
Ez szerintem is így van. Nem olvastam Dave-vel egyetlen olyan interjút sem, amiben ne tért volna ki a Metallica valamely ténykedésére. Olyat is nyilatkozott vagy 6-8 éve, hogy egyszer szívesen játszana együtt egy bandában Ellefsonnal, Larsszal, és Jamesszel.
Előzmény: Tyler (190)
Tyler Creative Commons License 2004.09.23 0 0 190
Bár azt gondolom, ez a téma nem nagyon éri meg a vitát, de talán megéri megjegyezni, hogy a féltékeny inkább Dave, aki majd megőrül, ha a Metallica sikereire gondol :-)))
Előzmény: Csabaking (189)
Csabaking Creative Commons License 2004.09.23 0 0 189
Lehet, hogy nem jól fogalmaztam. Inkább a sokoldalúbb jelző illene rá, mert pl. Dave tud szólózni is, James pedig nem annyira.
Előzmény: GodAss (188)
GodAss Creative Commons License 2004.09.23 0 0 188

Egy biztos: Hetfield lehet is féltékeny Mustaine-ra, mert sokkal jobb gitáros Dave..

Ennek igy nem sok ertelme van. Mitol jobb az egyik, mint a masik? Dave gyorsabban nyomja  a Mechanix-ot, mint Hetfield a Four Horsemen-t, vagy hogyan lehet lemerni?

Ket iszonyatosan tehetseges emberrol van szo, de hogy melyik jobb...

Hetfield magahoz kepest szarabb mostanaban, de ez megint mas kerdes, es ez nem a gitarozasi technikajaval van osszefuggesben. Szep vitak voltak ezugyben a Metallica-topicban, ha gondolod nezd vissza.

Előzmény: Csabaking (184)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.23 0 0 187
Ma sem a pallérozott modora miatt szeretjük.
Előzmény: Enzo (186)
Enzo Creative Commons License 2004.09.22 0 0 186
Évekkel ezelőtt Mustaine azt nyilatkozta a Metal Hammerben, hogy egy bunyó miatt (Hetfielddel) vesztett el egy tuti állást. Szerintem jó be vótak b***va, oszt egymásnak mentek. A szer is keményen játszott. Saját magáról nyilatkozta, hogy "akkoriban egy agresszív seggfej voltam".
Előzmény: deliriousnomad (185)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.22 0 0 185
Állítólag konkrétan pofon is volt, amit Hetfield két foga bánt, meg Mustaine italozása és drogozása szintén bejátszott. De nekem van egy olyan gyanúm, hogy már ők sem tudják pontosan, annyit beszéltek össze-vissza a közös múltról az elmúlt két évtizedben. ;)
Előzmény: Csabaking (184)
Csabaking Creative Commons License 2004.09.22 0 0 184

Én csak arra lenék kíváncsi, konkrétan mi történt köztük, hogy ennyire összevesztek?

Volt köztük pár pofon is? Vagy egészen más jellegű dolog miatt rúgták ki Davet (pl. drog miatt)?

Egy biztos: Hetfield lehet is féltékeny Mustaine-ra, mert sokkal jobb gitáros Dave..

Előzmény: deliriousnomad (183)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.22 0 0 183
Jó reklám az új lemeznek. Amúgy meg elég szánalmas már ez a szardobálás szerintem, bár tény, hogy viccesen is felfogható. :D
Egyszerűen nem igaz, hogy 22 éve zenéltek együtt alig több, mint fél évet, és még mindig nem tudják túltenni magukat rajta, se Mustaine -főleg ő nem-, se Larsék.
Előzmény: Csabaking (182)
Csabaking Creative Commons License 2004.09.22 0 0 182

Ezt olvastátok? Érdekes.:-)

Dave Mustaine kipakol
[2004. szeptember 22.]

A jó öreg Dave Mustaine minden újságíró álma. Ezúttal is mondott néhány velős dolgot. Ezúttal a Metallicás srácokat osztotta ki, mégpedig a Metallica film kapcsán: "Aki csak látta a filmet, mind azt mondta, hogy az a legsúlyosabb rész, amelyben szereplek. Ja, mert én vagyok a filmben az egyetlen, aki Larsot egy taplónak tartja. Mindenki csak fél ettől a kibaszott Eminem utánzat csávótól, de én nem. A filmnézők számára nyilvánvaló, hogy Larsot mindenki utálja, aki csak valaha kapcsolatba került vele. A filmből lehet is látni, hogy bánik az emberekkel. Jópár nótájukat én írtam, még a kilépésem után évekkel is tőlem származik a Call Of Kthulu, a Ride The Lightning nóta, sőt a Leper Messiah egyes részei is. Hallgasd csak meg ezt a két nótát egymás után! Mindezek ellenére évek óta maximum annyit mondanak rólam a Metallicások, hogy egy egykori kisegítő gitáros voltam, most viszont egyből fontos lettem a hülye filmjükhöz! A forgatás után már visszaléptem, és mondtam a rendezőnek, hogy nem szeretnék benne lenni, de ők mégis megcsinálták. Később Lars azt mondta, hogy nem érti, miért vagyok dühös, miután olyanokat mondott, hogy "Át akarom ölelni Dave-et, mert szexuálisan vonzódom hozzá!" James Hetfield meg valamiért nem bízik bennem, mert féltékeny rám, pedig az egész frontemberkedést tőlem tanulta. A korai időkben mindig én konferáltam a bulikon. Engem leginkább az bánt, hogy mindezek elenére évekig próbáltak láthatatlanná tenni a közönség szemében, pedig én is sikeres voltam. Kirkkel meg nem is törődök, bár elvette a munkámat, és kitúrt a bandából, de legalább korábban megdugtam a nőjét. Milyen érzés, Kirk? James egyébként tényleg hiányzik, de mi már soha nem fogunk együttdolgozni. Ha bekerültem a filmbe, és annyit mondtak volna, hogy 20 évig le se szartak, akkor beleegyeztem volna."

Forrás: www.heavymetal.hu

Csabaking Creative Commons License 2004.09.22 0 0 181
Azt én is hallottam, de csak mp3-ban, és tényleg alig változott. Valószínű, hifin máshogy szól.
Előzmény: deliriousnomad (179)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.09.22 0 0 180
MEGADETH's "The System Has Failed" has sold 45,935 copies in the United States in its first week of release to debut at No. 18 on The Billboard 200 chart. This number falls a bit short of the 61,113 first-week tally registered by its predecessor, "The World Needs A Hero", which entered the Billboard 200 chart at No. 16 back in May 2001 (the album has since sold 214,212 copies in the U.S., according to Nielsen SoundScan).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!