Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Gonosz akartam lenni hozzátok, mint ti hozzám, és nem akartam írni ide, de sajnos mégiscsak lett mondanivalóm...
Továbbjutott a Barca!!!!!!
Nem tudom segítettetek-e szurkolni, de végül az utolsó percekben egy sikeres egyenlítő góllal szerezték meg a döntőbe jutást. Különben is minden szakkommentátor szerint a Chelsea elnyomta a Barca szép játékát, a lényegretörően ronda védekező taktikájával...
Más:
Este a Mezzon Rahmanyinov 3. zongoraversenyét adták.
Mostmár kezdem érteni a különbséget előadás-és előadás között.
Hát ez a zongorista (direkt nem zongoraművész), nagyon rossz felfogásban fogalmazta meg ezt a zongoraversenyt. Legalábbis szmomra rossz volt hallgatni :(
Viszont utána Maxim Vengerov hegedült egy moszkvai koncertjét adták.
Szerintem csodaszépen játszott. Előadta a Vocaliset, és a Paganini-variációkat is Rahmanyinovtól hegedűn, zongorakísérettel.
Nagy kéréssel fordulok hozzátok. Mivel eddigi tapasztalataim szeint nem vagytok nagy focirajongók, ezért, ha mindegy számotokra, hogy ki jut a BL döntőbe, akkor lécci szurkoljatok este a Barcának!!!!!!
Barcelona - Chelsea BL döntőbejutás mérkőzés lesz.
Valójában Barca - Arsenal döntőnek örültem volna leginkább (2006-os visszavágó lett volna), de az Arsanal az idén nem volt akkora formában, a Manchester viszont túl jó...így ők már döntősök. :))))))))))))))))))
A ragadozómadaras történetet már meséltem? Kb. 2 éve történt: a terasz lépcsőjén ücsörögtem a kutyánkkal, kb. 5m-re a kerti tavunktól. Jött egy kistestű ragadozómadár (a fajtáját nem tudnám beazonosítani), lecsapott a tóra, és kihalászott egy halat. Rászállt a fűre, megigazította, vagy elkábította, majd a nyírfára repült, és eszegette egy kis ideig, végül elvitte a maradékot magával... mindezt az orrom előtt, néhány méterre tőlem. Ez nagy élmény volt számomra, azóta mindenkinek elmesélem, ha lehet :))))
Hozzánk denevér szokott berepülni az ablakon éjszaka. Igaz, hogy csak egyszer csinált ilyet, de emlékezetes volt. Nagyon hülye hangon csipog, mintha valami digitális négyszögjel lenne.
Újabban a Népliget nem kifejezetten "egészséges" hely...egyszer kellett várni ott ismerősre, és tele volt használt injekcióstűkkel... mókusok helyett :(
Itt a szembetelken él egy mókus, bár már több éve nem láttam.
Volt, hogy éjszaka átjött hozzánk, és matatott a háztetőn, én meg ijedeztem, hogy betörő, míg meg nem láttam... :))))
Különben a mókus is patkány, csak esztétikusabb kivitelben ;)
Semmi pánik, itt vagyunk! A Népligetben szoktál járni? Én mostanában nem, de ha utamba esik elvétve (pl. amikor Pestre megyek busszal), akkor ott szoktam látni mókusokat.
Jé! Sehol senki... Ha én nem tartalak szóval benneteket, akkor nincs mondanivalótok?!
Nincs kedvetek eljönni velem Alfons Mucha kiállítására a Szépművészetibe? Sajnos nincs kivel mennem, így egyedül megyek :( Ráadásul most májusban feltétlenül el kell menjek, mert csak júni. elejéig tart....
Hír itt is van bőven, meg ijesztgetés, de olyan mértékben én nem érzékelem itthon, mint ahogy leírtad. Inkább csak a repülőtéren van komolyabb vizsgálódás... Igaz én az utóbbi időben semmi hírrel nem foglalkoztam az érettségin, és a snookeren kívül.... :))))
Majd a fiúk talán tudnak bővebb információval szolgálni.
Minden visszatérhet a normális kerékvágásba, nem kell éjfélig itt csücsülnöm :)))
Vb döntőt Shaun Murphy és John Higgins játszották, utóbbi nyerte el a világbajnoki címet 9-18 végeredménnyel.
Mindenesetre élvezetes, jó kis vb. volt, Örülök Higgins győzelmének. Ő is a kedvenceim egyike, úgyhogy szurkoltam neki. Szépen, higgadtan, biztosan játszott végig.
Mar egy ideje akarok irni errol.. Nem tudom, mennyit beszélnek rola “otthon” Magyarorszàgon. Itt zajlik az influenzavirus storry. A TV, radio csak errol beszél. Annyit, hogy a végén tényleg senki nem veszi komolyan. Itt, Franciaorszàgban van 2, azaz ketto beteg. Ebbol az egyiket ma hazaengedték a korhazbol.. Akkor most ok az ostobàk, vagy minket néznek annak. Csutortok ota itt 5-os felkészultség v an (6 a legnagyobb). Szombat-vasàrnap éjjel szétosztottàk a kulonbozo korhàzakba az antivirus gyogyszereket. Arrol is beszéltek, hogy lecsokkentik a tomegkozlekedést, bezarjak a bolcsodéket, ovodakat. Kertek az embereket, ne menjenek tomegbe. A repuloteren a munkasok tiltakoztak a mexicoi gep csomagjait kipakolni a geppol.. A vicc az, hogy 20°C-os melegben a virus elpusztul.. Ma mar arrol beszelnek, a virus gyengul. De majd oktoberben veszélyben leszunk, kiabalja a TV.. Kozben kiderult, hogy a majus 1 nagy tuntetesbol nem lett semmi. Erdekes modon az elegedetlen tomegek otthon maradtak.. Manipulacio?