Most nézem csak, ti is belehúztatok ám rendesen! :-) Nálunk is 15 hónap van a középső, és a kicsi között. Nem egyszerű, de nem is halálosan fárasztó. Az egyik hatkor kel, változó melyik, de az egyik biztosan, a másik alszik nyolcig. :-) A másfél éves éjjelente néhányszor ébred, vagy sem (szomjas, elveszett a cumi, rosszat álmodott...), a kicsi egyszer sem. :-) Viszont a féltékenység minimális, ha egyáltalán van, inkább lelkes segítség. Simogatja a pici hátát büfizéskor, megfogja a cumisüveget, hozza a pelust, locsolgatja fürdés közben... megvizsgálja behatóan... Azért kösd fel a gatyádat majd. :-)
szegeny! remalmaimban meg elojon a 41. het, amit bent toltottem a korhazban, es vartam, csak vartam, csak vartam... megvaltas volt a csaszar (szemely szerint nem hinnem, hogy anelkul kijon belole a gyerek, legalabbis nagyon ugy tunik :))
Most beszéltem Gonoszkával. Nem, még nem szül. :-) A tegnapi oxitocin terhelést jól bírta Saci is, voltak rendszertelen keményedések, de nem indult el a szülés. Megvizsgálta a prof is, szegény majdnem kifacsarta az asszisztensnő kezét, finoman szólva sem volt kellemes a prof vizsgálata. Mégsem indult el a szülés. Ma prosztaglandin tablettával próbálkoznak, naponta nst. Magzatvíz mennyiség átlagos, áramlás rendben, BPD 103. Nem mondták, meddig engedik pocakban maradni Saci babát. Köszöni mindenkinek a drukkolást.
Petivel Bécsben kb. 41+0-nál fektettek be. Már nem emlékszem pontosan. Ez volt a protokoll. 41+4-töl minden nap lájtosan indították. Szuper! Erösödö fájások egész délelött, aztán lecseng, estére semmi. 42+0-nál bújt ki. Nem volt túl nagy, sem túlhordott. Ez persze a hü... ciklusom müve. Most újra terhes vagyok, kb. a 23. napon lehetett a megtermékenyülés. Ha megyek dokihoz, le is fogok tagadni másfél hetet...
és hozzájön még, hogy mindenkire az átlagra jellemző peteérési időpontot számolják, de bőven lehet itt tévedni, szóval az egy hetes túlhordás simán jelenthet valakinél pont jó időpontot is... (több országban a túlhordás a 42. héttől számít.)
mindenesetre nagyon jó, hogy gonoszkát nem sürgetik és nem avatkoznak bele. ki fog jönni a lány magától is szépen :) hajrá, lányok :)))
Igen, a valóban túlhordott gyerekeknek rendszerint ázott ráncos a bőrük, nem mázasak, és gyakran feltűnően hosszú a körmük is. Én mindhármat az elvi kiírás után szültem, 4,3 és 1 nappal, ebből csak az első nézett ki túlhordottnak. :-)
ld engem, 40+3 nál hogy megindították kifelé a kiscsávót..... mondjuk nem voltak ideálisak a paraméterek már, túl sok lett a magzatvíz hirtelen, de az nst rendben volt, szóvel elméletileg maradhatott volna, és hát amikor kibújt, akkor néztem, hogy nincs túlhordva, fehér volt a magzatmáztól, ha jól tudom a túlhordott gyerekeken felszívódik a magzatmáz, nem?