Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
> Onnan jutott eszembe, hogy az íves résznél, még hosszirányban kettévágva is nehéz lehet kivájni úgy, hogy egyenletes maradjon beenne a furat...gondolom?
Annyira nem nehéz amikor már nagyon megy. ;O) Jól le kell rögzíteni az anyagot, fel kell rajzolni a vájat széleit, kell hozzá több különböző méretű holkervéső, meg egy deréxögvonalzó. Ha a vonalzó deréxögű hegye koppan az árok fenekén úgy hogy nem ér hozzá mindkét széléhez egyszerre, akkor még mélyíteni kell az árkot. Aztán kell több különböző méretű köríves citling (magyarul színlőpenge, de annak semmi értelme), azzal lehet simára dolgozni az árok belsejét.
> Különben, ha így össze-vissza kóvályog benne a hang, akkor miért tud másképp szólni, mintha csak simán egyenesen menne?
Nem kóvályog az, beveszi a kanyart szépen.
> Vagy csak a hossza miatt kanyarogtatják?
Igen, különben nem lehetne elérni az alsó lyukakat.
> Eszembe jutott a tiroliak hosszú fúvóshangszere (aminek persze nem tudom a nevét...) az ami a földig ér, és a földön támaszkodik, ...
Az erdélyieknek is van olyan, csak ők havasi kürtnek nevezik, míg német nyelvterületen "Alphorn" néven tisztelik.
> és ha jól emlékszem valójában csak egy hangot tud... :)
Ki mondott ilyet? Legalább 5 hangot a gyengébbek is kifújnak belőle, a profik legalább 8-at.
Viszont a múltkor úgy jött be, hogy jobb egérgombbal a "mentés másként"-tel egyből lementhettem. Most viszont ráteszi Quick time-ra, és nem tudom lementeni... :((((
Onnan jutott eszembe, hogy az íves résznél, még hosszirányban kettévágva is nehéz lehet kivájni úgy, hogy egyenletes maradjon beenne a furat...gondolom?
Különben, ha így össze-vissza kóvályog benne a hang, akkor miért tud másképp szólni, mintha csak simán egyenesen menne?
Vagy csak a hossza miatt kanyarogtatják?
Eszembe jutott a tiroliak hosszú fúvóshangszere (aminek persze nem tudom a nevét...) az ami a földig ér, és a földön támaszkodik, és ha jól emlékszem valójában csak egy hangot tud... :)
Darabokból rakják össze, de attól még kell bele görbe félkúpfelületeket faragni. De az nem probléma. A kanyar síkjában van hosszában elfelezve, kifaragják a belsejét, majd összeragasztják, végül kívülről behúzzák bőrrel, aláenyvezve. A bőrt a végén még rá is vasalják, amitől jól megfeszül. A kényesebb helyeken (mint a befúvócső beillesztési helye) kap egy külső fémgyűrűt is (vagy csövet vagy perselyt vagy mit), hogy ne tudjon kettéválni.
Tegyél számot a neved után :) Különben még az én nevem is foglalt volt, pedig ki gondolná, hogy másnak is eszébe jut édesköménynek lennie...latinul. vagy...használhatsz más nevet is ám! Biztosan felismerlek...
Tudtam, hogy te felismered majd a hangszert! :) Azt darabokból rakják össze? (nem hiszem, hogy egyben faragják ki, a kanyarban nehéz lenne a lyuk kifaragása...) Tényleg: lyukat hogyan lehet belefaragni? (főként, hogy íves)
Aki ugy gondolja, hogy nem kedveli ha cegek belespammelnek a marketingvideoikkal a forumokba, az legyszi tegye meg hogy elmegy a youtube-ra, es megflaggely spamnak ezt a spamet.
Á, nem tudtam elküldeni, nem jó a cím, és visszaküldi a levelet... :(
Azt sem értem, hogy, ha regisztrálva vagyok elméletileg az Indára, akkor miért kell újra bejelentkeznem, és azt írta, hogy ki vagyok tiltva a videofelrakóhelyről... Most, ha a blog.hu-ra ba vagyok regisztrálva, az nem tartozik az Indához... Időnként már belebonyolódom ebbe a sok regisztrálósdiba... elfelejtem a jelszavaimat...jaaaajjjj, teljesen kifáraszt agyilag ez az egész!