Itt most pont jó nevelési elvre gondoltam. Amikor a következmény "fájóbb" a gyereknek, mint a makarenkói. Azt meg senki ne mondja, hogy fel lehet úgy nevelni egy gyereket, hogy soha ne érezze azt, hogy ő most éppen nem szereti a szüleit. :)
Szerinted a fősodratúak közül melyik hiteles? A 24.hu, 444, Index? Mennyémá. Ettől még lehozhatnak és le is szoktak olyan cikkeket hozni, aminek semmi köze a politikához, az ember elolvassa, elgondolkodik rajta, rákérdez nála hozzáértőbbnél esetleg, megvitatja valakivel, valakikkel stb.
Van az a nevelési módszer, amikor a gyerek úgy érzi utólag, hogy jobb lett volna az a makarenkói, és akkor túl vagyunk az egész történeten. :) És itt most nem lelki terrorra gondolok.
Mondom, lehet, hogy nem a legjobb példa, de lehet az a szitu, amikor így tudod kizökkenteni. Szvsz egy ilyen "ütésnek" ugyanaz a hatása a gyerekre, mint az a bizonyos hangnem. Nem az a cél, hogy fájdalmat okozz, tehát nem is okozol, hanem a meghökkentés, a "megijesztés".
nem, pedig nekem extra nehezitett eset volt exnember ellennevelesenek koszonhetoen. (ugye akkor meg foleg nem uthetek, mert soha tobbe nem latom oket.) de en elotte sem utottem oket, a nemberre kellett eccer raszolnom, ha megeccer meguti a lanyom, tolem kapja vissza. gyereket nem utunk meg, es kesz.
nalunk fi rele es minden konnektorban vedo volt :) de igy sem probaltak belepiszkalni. amugy ha raszolsz, hogy NE, akkor abbahagyja. (van az a hangnem)
Én olyan szituációban tudom csak elképzelni az ütést, amikor abban a pillanatban nincs más lehetőséged, különben a gyerek kárt tesz magában. Aztán elmagyarázod neki, hogy mi volt az ok. Pl. nyúl bele a konnektorba, és ráütsz a kezére. Itt nem büntetés a cél, hanem, hogy AZONNAL felhagyjon a cselekvéssel. Ösztönösen visszahúzza a kezét. Lehet, hogy hülye példa, de gondolom érted az elvet. Tehát itt nem is erőszakról, verésről beszélünk.
Tudom, hogy az égvilágon semmi értelme nincs, pont azért hoztam fel. Sajnos ez társadalmi jelenség. Így van ez a politikával is. Olyan nincs, hogy valaki nem ilyenes vagy olyanos.
Ha nem olyanos vagy, mint én, akkor meg sem hallgatlak, sőt továbbra is az ellenségemnek tekintelek, akkor is, ha pont ugyanaz a véleményünk. :)
Sajnos az a helyzet, hogy mindenhez kell némi szakképzettség - de a gyerekvállaláshoz semmiféle tanfolyam, vizsga, vagy hasonló nem szükséges. :( Az eredmény meg látható. :(