Keresés

Részletes keresés

Bone_box_ Creative Commons License 2016.10.10 0 0 4971

Gondoltam erre.

De ha egy jó helyzetfelismerő képességű egyén, akkor nem kizárt, hogy feltűnik neki, mondjuk a tóloldalról, hogy az ürge nem arra távolodik, amerre logikus lenne, hanem ellenkező irányba, netán ha még a távirányítás mozdulatát is látja...

Előzmény: bloody rain (4968)
_I_I_I_ Creative Commons License 2016.10.10 0 1 4970

Igen, ez a másik lehetőség, hogy soha többé nem fog csinálni balhét. De én sajnos nem reménykedem

ebben, mivel pszichopatát sejtek.

Előzmény: Törölt nick (4963)
_I_I_I_ Creative Commons License 2016.10.10 0 1 4969

Ne haragudj, de én nem olvastam vissza a teljes topic-ot.

A távirányítónál (leglábbis nekem, aki nem vagyok nagy elektronikai szaki) kézenfekvő, hogy olyan

eszközből fogja kivenni, amihez nagyobb teljesítményű vezérlőegység tartozik.

Ez lehet egy komolyabb kínai távirányítós autó, helikoter, drón vagy játék harckocsi. Ezekhez

a kínaiak erősen túlméretezett távirányítót mellékenlnek. Ha okosan csinálta, akkor valamelyik

búcsúban vagy a szlovákoknál vette meg, netán bolhapiacon. Ott aztán soha nem lesz nyoma.

A kiadott képről annyit, hogy az alapján az egyetemisták felét be lehetne vinni, mert hasonlít rá.

Egyedül a széles álla látszik, ebből bátorkodtam azt mondani, hogy nem sportol, a mozgása alapján

meg azt, hogy sokat ül, súlyfeleslege van, szerintem számítógép előtt.

Előzmény: Bone_box_ (4964)
bloody rain Creative Commons License 2016.10.10 -1 0 4968

"Azt köszönje a vakszerencsének, hogy nem volt ott a közelben egy rendőr civilben"

Nem sok mindent tudott volna tenni az a rendőr. Nekünk így a video alapján könnyű azt gondolni, hogy azt az embert ott ni kell elfogni, de képzeld magad a naív helyszíni (unatkozó) megfigyelő helyébe akinek egyáltalán nem nyilvánvaló mi robbant, ki tette oda és egyáltalán ott van-e az elkövető - egyáltalán a szándékosság sem evidens. 

A sapkás biztos lehetett benne, hogy van video róla (ma már mindenhol van - vidéken is), de az elsétálása profi volt, csak átöltözött, hogy az első tanúvallomások alapján megnehezítse a forró nyomon való üldözését - a videók kiértékelése minimum órák kérdése. Aztán most itt áll a világ, hogy semmi nyom róla hiába a sok video. Ha tényleg magányos, hallgat és sokáig ül a seggén, lehet hogy soha nem kapják el. Ha külföldi szál akkor még reménytelenebb.

Előzmény: Bone_box_ (4958)
Az ápoló Creative Commons License 2016.10.10 -1 0 4967

Mert a nevében benne van, hogy "szoci":)

Előzmény: martinaxe7 (4965)
martinaxe7 Creative Commons License 2016.10.10 -1 0 4966

Mer annyira nyomon vannak ???

martinaxe7 Creative Commons License 2016.10.10 -1 0 4965

És miért a szociológust bactattyák a Tilos Rádióban ????

Bone_box_ Creative Commons License 2016.10.10 0 0 4964

"Nincs kapcsolata, nincs beszerzése, Nincs olyan pont, amin elcsúszhat."

Nincs hát..

Ott van mindjárt a távirányító. Arról is, hogy informálódtunk?

Úgy, hogy a kutatás egyik alanya osztotta meg velünk az infót.

Miért gondolod, hogy nincs még ilyen szál, amin a nyomozók dolgoznak?

"Az gyakori kérdés, hogy miért nem ismeri fel senki a környezetéből."

A kérdés elég gyakori, még én tettem fel talán legelőbb, de azt ebben az esetben sem tudhatjuk, hogy nem most rázzák-e ki a bugyijából a hatszázhuszonharmadik ilyen küllemű, szomszéd által feljelentett krapekot a rendőrpalotában.

Előzmény: _I_I_I_ (4962)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.10 0 0 4963

Rendőrpalota lövöldözők és a bankrobbantó sem újrázott soha többet. Mindről volt kép. Viszont indíték, motiváció meg nem, már olyan értelemben, hogy mi lehetett a dolog vélt "célja".

Itt is pont ez a kategória van, nagyon-nagyon megdöbbentő lenne, ha valahol újrapróbálkozna. Pláne ha pont így ,kamerák alatt, kalapban, stb. Valószinűtlen, ez is egy megfejhetetlen egyedi eset marad majd.

Az tény, hogy nincs olyan kép róla, ami alapján fel lehetne ismerni, namost az emberek vagy a valós elkövetőre sem merik rámondani egy ilyen kép alapján, én se vádolnék senkit...

...., vagy ha tényleg beindul a pánik, ezrével lesznek bejelentett "elkövetők", akik a 83éves marinéni szerint furák, ilyen az arcuk, a testalkatuk, és tuti ő volt, mert marinéni 5éve is vegyszerszagott érzett egyszer mikro az illető elment mellette.

Előzmény: _I_I_I_ (4962)
_I_I_I_ Creative Commons License 2016.10.10 0 1 4962

Nem retteg, figyeli a fejeményeket és kivár. Majd ha pár hónapon belül nincs kézzelfogható

eredménye a rendőrségnek, akkor fogja magát újra aktiválni.

Egyébként nem irigylem a rendőröket, mert a legrosszabb az ilyen magányos farkas jellegű

félprofi. Nincs kapcsolata, nincs beszerzése, Nincs olyan pont, amin elcsúszhat.

Az gyakori kérdés, hogy miért nem ismeri fel senki a környezetéből. Egyszerűen azért, mert

túl sok emberre hasonlít, gyenge a kép. Az én környezetemben is van 4-5 ember, akire

rá lehetne húzni, hogy hasonlít rá, de akár 10-re is.

_I_I_I_ Creative Commons License 2016.10.10 0 1 4961

Esetleg az nem jutott eszedbe, hogy ugyanonnan szerezte a leírást, mint az előző robbantók?

Van ám könyvtár, internet..... én még emlékszem arra, hogy a 70-es években volt a könyvtárban

MHSZ kézikünyv, amiben partizánháború esetére voltak tanácsok, hogyan kell bombát készíteni

konzervdobozból, vascsőből, akkumuátorbó stb....

Meg voltak olyan könyvek, amik a II. VH barkácsfegyvereit mutatták be. Simán vehette az

ötletet ő is meg az előzőek innen (akár)...

Előzmény: Bone_box_ (4956)
Bone_box_ Creative Commons License 2016.10.10 0 0 4960

"Persze ha pszichopata gyilkolászós, akkor tényleg felsült....  De ezt kevéssé tartom valószínűnek."

Miért?

A zavarkeltéshez elég lett volna, ha elműködteti a bombát, repeszek nélkül. A legrosszabb esetben is zúzódásokkal megúszta volna a két rendőr.

Ehelyett telerakta szöggel, ki tudja mivel. Ölni akart.

Előzmény: AeNau (4959)
AeNau Creative Commons License 2016.10.10 0 1 4959

Sajnos elérte amit akart. Ha zavarkeltés akkor azt., ha figyelmet akkor azt. Nem kellenek hozzá hullák...

Persze ha pszichopata gyilkolászós, akkor tényleg felsült....  De ezt kevéssé tartom valószínűnek.

Bone_box_ Creative Commons License 2016.10.10 0 0 4958

"itt minél olcsóbban és egyszerbben kellett neki

mindent megoldani. "

"inkább úgy fogalmaznék, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb megoldást

választtta ahhoz, hogy el tudjon nyom nélkü tnni."

Na de az olcsóságba hogy fér bele az, hogy nem tudott nyom nélkül eltűnni?

Azt pedig végképp nem osztom, hogy a legjobb megoldást választota volna.

Óvatos volt, körültekintő, de nem profi.

Most valahol otthon retteg, hogy megússza, mert nem számított arra, hogy lesz kép a robbantásról, ahogy arra sem, hogy lesz kép róla.

Az akciója is besült, mert tiszta sor, hogy nem így tervezte, ő gyilkolni akart, csak ez szerencsére nem jött neki össze.

Azt köszönje a vakszerencsének, hogy nem volt ott a közelben egy rendőr civilben, de fegyverrel és nem állította meg, vagy nem lőtte le. 

Ezt az embert már csak idő kérdése elkapni.

Előzmény: _I_I_I_ (4954)
martinaxe7 Creative Commons License 2016.10.10 -1 0 4957

Tomcat-nél még nem jártak?

,-)

Vagy má bezárt a bombagyár?

Bone_box_ Creative Commons License 2016.10.10 0 0 4956

Na de olvtárs!

Hát ahhoz, hogy lemásolja a korábbit, infóval kellett rendelkeznie róla.

Azt honnan vette? Mert én nem emlékszem olyanra, hogy a police.hu közzétette volna a korábbi bombák összeállítási útmutatóját.

Előzmény: _I_I_I_ (4950)
martinaxe7 Creative Commons License 2016.10.10 -1 0 4955

Addig él...

Előzmény: _I_I_I_ (4953)
_I_I_I_ Creative Commons License 2016.10.10 0 1 4954

Azt ne feledd el, ez egy low-budget robbantás, itt minél olcsóbban és egyszerbben kellett neki

mindent megoldani. inkább úgy fogalmaznék, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb megoldást

választtta ahhoz, hogy el tudjon nyom nélkü tnni.

Előzmény: Bone_box_ (4938)
_I_I_I_ Creative Commons License 2016.10.10 0 1 4953

Nem jó ötlet, mert a Mester 10 misiért és vádalkuért felnyomhatja.

Előzmény: martinaxe7 (4951)
_I_I_I_ Creative Commons License 2016.10.10 0 1 4952

Nem bérgyilkos, magányos farkas.

Előzmény: strapatóni1 (4939)
martinaxe7 Creative Commons License 2016.10.10 -1 0 4951

Vagy a Mestertől venni 1-2 új példányt

Előzmény: _I_I_I_ (4950)
_I_I_I_ Creative Commons License 2016.10.10 0 1 4950

Ez elég homályos információ. A legegyszerűbben úgy tudott bombát csinálni, ha kiment Szovákiába vagy Ausztriába, és vett túzijátékokat. Kint sokkal nagyobb töltetű és hatásosabb anyagokkal töltött

eszközök kaphatók, amiből ki tudta nyerni a robbanóanyagot.

Távirányítónak meg elég egy kicsit komolyabb kínai távirányítós játék vagy egy olcsóbb drón távirányítója. Nem kell ezt túlmisztifikálni.

Elhangzott a rendőrség részéről, hogy a szerkezet ismert volt már, használtak ilyet. Nilván ugyanazt

a leírást találta meg és használta, mint mások előtte. Nem kellett neki egy új konstrukciót és

módszert kitalánia, elég egy működő módszert lemásolni.

Előzmény: martinaxe7 (4948)
martinaxe7 Creative Commons License 2016.10.10 -1 1 4949

Szakemberek szerint elképzelhető, hogy ott biciklire szállt és úgy ment tovább. A szakértők azt sem zárják ki, hogy a férfinek valamilyen kötődése van ehhez a környékhez. Feltehetően jól ismeri a Népligetet.

+ a robbanóanyagokat

+ a kamerákat

+ a rendőröket...

martinaxe7 Creative Commons License 2016.10.10 -1 0 4948

A bombabiztonsági szaktanácsadó szerint a rendőrség már biztosan tudja a robbanószerkezet összetételét. A férfi korábban ki is használhatta a bombát.

faktor

Szegény!

Akkor biztos mérgében robban6ott fel...

martinaxe7 Creative Commons License 2016.10.10 -1 0 4947

Hamá letelt a zominózus 2 hét...

Habony univerzális tanácsadónak nincs valami 5lete?

Esetleg valami orosz beütés ??

Az ápoló Creative Commons License 2016.10.10 0 0 4946

Ez csak egy topik, ahol megy a találgatás, egyéni hasalás, gondolkozás.

De ne feledd, hogy a vak tyúk is talál szemet!

Ha a "nagyok" engednék a szakmai "süllyedést" lehet, hogy találnának értelmes szálat.

Ezzel nem a színvonalukat nézem le, (de van ilyen) vannak dolgok, amit a nyilvánossággal nem osztanak meg, joggal. De két hete megy földút püfölése, bottal.....................Mintha valaki azt ígérte volna, hogy két hét alatt rend lesz:)

Valahol azt olvastam, hogy a robbantások túlnyomó többségét nem tudták felderíteni kies hazánkban.

Előzmény: Antreg (4937)
Bone_box_ Creative Commons License 2016.10.10 0 1 4945

Hát, ebben olyan biztos azért ne légy.

Előzmény: chicagoi (4941)
chicagoi Creative Commons License 2016.10.10 0 0 4944

lehet, hogy a megbízót már ismerik :-))

chicagoi Creative Commons License 2016.10.10 0 0 4943

Kitelik tőlük :-))  na ezért nem találják 2 hete :-)

Előzmény: Antreg (4937)
Antreg Creative Commons License 2016.10.10 0 0 4942

Mindig azt gondoltam olyan hogy bérgyilkos csak a filmekben van vagy nagyritkàn magànszemélyek kozt felmerulo problémàk elsimitàsàra felbérelnek egy amatort.....esetleg némelyik bunozo vagy szélsoséges politikai vallàsi csoportnak vannak tobbé kevésbé ebbe az irànyba specializàlodott tagjai....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!