Nekem a következő probléma jelentkezett Lacettimben ami 2005ös 1.4 benzines:
Cirka 81km használat után levettem gyújtásról a műszerfalon lévő kis ledes állapotjelzők égve maradtak (halványan) valamint a benzin szint jelző kar ugrálni kezdett, a digitális óra meg pislákolni.
Miután újra indítani akartam nem indult, elkezdtem játszni az ablaktörlő karral annak mozgatására a ledek kialudtak, és a kocsi indult!
Nem rendszeresen jelentkezik a probléma, általában rövid távon használom, akkor nem jön elő!
Vélemények a fentebb említett problémáról? Mi lehet? Valaki találkozott már hasonlóval?
A leírtakból felteszem: 2.0 dízeled van. Sajnos azt ki kell üttetni, de van egy mágnes is dízel olajrendszerében, haa azt nem pucolták meg (időigényes), akkor az olajcsere figyelmeztetés vissza fog jönni.
Cseréltettem olajat szűrőket stb, mindent és át is nézettem a márka szervizben. 90.000 Ft.-m bánta :S Gondoltam többet nem is viszem ilyen elegáns helyre. A következő cserénél már maszekkal oldottam meg ~30.000 Ft.-ért.
Viszont kigyulladt a chenge oil soon lámpa. Azt mondták máshol h azért mert a számítógépből nem lett kiütve az olajcsere.
Tudtok valami módszerről ahogy ezt a lámpát ( figyelmeztetést) el lehetne altatni? ( erőszakmentesen és 5000 Ft-s számítógépre dugás nélkül)?
Állítólag más autóknál ha 3X ráadjuk a gyújtást akkor kialszik. A Lacettinél van ilyen módszer?
2004-es Chevrolett Lacetti CDX sedán-ba lévő gyári blaupunkt kazettás fejegységet szeretném cserélni egy JVC KD-310XBT modellre. Mivel az autóba van egy 5db-s cd tár ami rossz is, meg csak a helyet foglalja így mind a kettő kikerül. A kérdésem az lenne, hogy a kormányvezérlőhöz kell e bármiféle plusz kütyü, vagy az új fejegység ami fel van készítve kormányvezérlő fogadására képes lesz használni? Tehát használatban tud maradni a kormányvezérlő? Én arra tippelnék, hogy a gyári fejegység miatt a megfelelő csatlakozók miatt talán nem lehet gond, hiszen nincs LCD kijelző a műszerfalon ami mutatna bármi visszajelzést a rádióhoz. Illetve egy olyan kérdés, hogy a gyári beépítőkeret tudja fogadni az új fejegységeket?
Hivatalosan nem, mert, hogy élettartam... De szerintem az élettartamra csak pozitív hatása lehet, hogy tiszta friss olajat kap a hajtómű. Azt hallottam, hogy 200 000-nél már nem árt a csere. Még 5-6 évig meg akarom tartani a lacsit és emiatt cél a pöcc-röff kondi.
Más:
Múltkorában volt szó arról, hogy nyüszög a szervókormány, de nem találom a topikot. Mi az oka pontosan?
Ti milyen olajat szoktatok használni a lacsiba? Az enyém 1.6 benzin 80e km. Az előző tulaj 60ezerig 10w-40-et etetett vele, én az első olajcserénél tél előtt Magnatec 5w-30-at töltöttem, most megint jön az olajcsere. Maradhatok az 5w-30-nál, vagy 5w-40 ? Nyárra is jó az 5w-30, vagy oda már inkább 10w-s olaj a meleg miatt?
Most az olajcserénél a váltóolajat is cserélném. Oda mit ajánlotok?
A használat 60% város 10-20 km es utak, a maradék városköz és pálya. Finoman használom, kis terheléssel.
Izgalmas napok következnek: tegnap beejtettem egy csavart a légszűrőház alá. Valahova a karosszérianyúlvány és a doblemezbetét közé csúszott le, nem tudom kiszedni, csak ha szétkapom a teljes kerékdobot - nem fogom. Remélem úgy vándorol le, hogy sehol ne okozzon kárt (hosszbordás szíj, féltengelyek) és még defektet se. :P
A műszerfal mögötti csatlakozó szokott így elfüstölni, jellemzően az ötajtósok hibája. De nem kell miatta új vezeték, a csatlakozót szokták egy forrasztással kiiktatni az egyenletből.
Amennyiben 5 ajtósod van, akkor szinte biztos, hogy a műszerfal mögött lesz a hiba. Van egy csatlakozó, ott ég meg a vezeték. Nem kell újat behuzni, elég össze forrasztani a vezetékeket.
A napokban jártam egy Olasz - Szlovénia - Magyar - románia ( :D ) végül megint kis hazánk ~3.000km-s utat döntően éjszaka. Reggelre 2 nappal később (már mint itthon) nem tudtam felkapcsolni a tompítottat és a refi se megy... Csak a fénykűrt és helyzetjelző. 1-2 alkalommal úgy láttam h a lámpa gyengül, majd újra fényesedik ( Mint amikor egy fogyasztót rákapcsolunk.), aztán pár napja semmire se reagál... Bár egyszer felkapcsolt akkor lekapcsoltam és azóta piff puff semmi...
Az egyik villanyász szerint a biztosíték tábla csere a másik meg azt mondja, h Lacetti betegség és a műszerfal mögött égett el egy vezeték azt kell behúzni. Most egy drót van a bizti táblában a relé és a biztosíték között, így van tompított és helyzetjelző is, de refi nincs. Nem akarom ilyen gánymódon hagyni, de zsebbe nyúlós. Szeretném tudni, h ti jártatok-e már így vagy hasonlóról hallottatok-e.
Nekem nem volt módja elindulni, de pont előttem volt a sérülés. 6 számjegyű volt az összeg cserekor, ráadásul csak sima szélvédő volt bele, nem a fűthetős. :(
Azt lehet javítani, de lényeges, hogy minnél hamarabb. És igen, van, hogy elrepesztené a szélvédőt, néha meg is kell fúrni, hogy ne menjen tönkre az üveg. A sérült résznél meggyengült a szerkezet, akár a légkondi is elindíthat onnan egy repedést.
Biztosító alaphangon csak akkor fizet érte (Casco), ha benne van az üvegkár is, de arra is csak akkor, ha cserélni kell miatta a szélvédőt. Néhány autóüveges le tudja vajazni a biztosítóval. A Lacetti szélvédő ára 4 éve 95.000 forint volt (nem fűthető), a beleinegrált antenna miatt.
Amúgy az nem számít, hogy téged nem zavar, van az a látószög tartomány, ahol nem lehet ilyen sérülés a szélvédőn, különben nem megy át a vizsgán.