Köszönöm kérdésed, jól teltek bár rövid volt mert ma már ismét csörgött a vekker reggel 5-kor :(
Szóval én most is dolgozom :(
Amúgy a lakásba kaptam sok hasznos érdekességet :) a habverőtől kezdve a turmix-gép-ig :))) Legalább idén haszos volt a karácsony :) Csak helyet alig találtam ezeknek a dolgoknak ezért gyorsan kell költöznöm hátha szülinapomra kapok egy hűtőt :)))
Na jó csak vicceltem :))
Bruttó 15 az alapkád, a többi alapszaniter árát nem tudom, ott még nem tartok. Ezt is úgy hajtottam ki belőlük, mert a gépészeti változtatásokkal együtt akartam dönteni a sima kád és a sarokkád között.
Nálam egyébként csak 160 széles a fürdőszoba, szóval azzal a 170x70-es káddal még irigyellek is egy kicsit ;)
Olyan forgatós kosaras sarokelembélést mi is kértünk, kiváncsi is leszek, hogy mennyibe lesz ez náluk, IKEA-s megoldás kb 15ezer volt nekem egy éve, ráadásul az 3/4-es, és nem 1/2-es, amit most ide rendeltünk.
Ezt az akril kád versus lemez kád dilemmát sosem értettem. Lemez kádnál csak arra kell figyelni, hogy ne ejtsen bele az ember franciakulcsot, és hogy rendszeresen használjon vízkőoldót. Meg sem látszik az idő egy rendesen tisztán tartott lemezkádon.
Mondjuk CP-ben nekünk csak zuhanyzó lesz.
A SIL-es konyhalány tényleg rendes, bár mikor mi ott voltunk, akkor szegényt nagyon feszélyezte, hogy a - feltehetően régebb óta ott dolgozó - kolléganője mindig mögötte hallgatózott, és néha belebrekegett a kiscsaj mondókájába kiegészítésképpen.
Na az a 25ezres kád nem is volt olyan nagy. Csak sima 170*70-es, semmi fura fekvés, nem sarok és nem előlapos. Csak sima kád kicsit dizájnosabb kivitelben. Amúgy ugyan ennyi volt a sima akrilkád is.
Tegnap voltam a SIL-nél csak nem volt időm még az élménybeszámolóra:
A fürdőszoba részleg nekem elég újhullámos volt :)) Főleg a földszint de nagyon kedvesek voltak viszont :) A srác több katalógust is mutatott mikor ki tudtam választani a számomra megfelelő kádat :) Persze egyre lejjebb mentünk... :)) egészen addig amíg elfogadhatónak véltem az árat :) Azért azt sajnálom, hogy csak 170X70-es kád fér el nálam :(
Szóval kértem egy akril kádat egy szép komplett csapteleppel aminél falra szerelhető állítható a zuhanyrózsa + kértem egy mosdót és egy ugyanolyan márkájú csaptelepet oda is :) Így a fürdőszobám szép lesz (remélhetőleg).A wc-t is kicseréltettem de meghagyom ott az alap mosdtót az alap csapteleppel. Mást nem is nagyon választottam itt úgy döntöttem a csempéknél maradok az alapkivitelnél legalábbis a CP-ből fogok választani, azért ott is voltak katalógusok :)
A konyhás választás viszont nagyon tetszett :) A lány aki ott volt hihetetlenül kedves volt tanácsokkal látott el ha valamiben nem voltam biztos :) én meg egyből választottam a kínálatból mivel már tudtam előre, hogy mi az elképzelésem :) Azt mondták könnyebb eset voltam az átlagnál :)) Szóval én a konyhába kértem egy kis elemet a szagelszívó fölé, egyik elemet teljesen üvegesre illetve kértem egy sarokelemet plusszban amiben ilyen gyönyörű sarkos megoldás van a pakolászásra króm kosaras megoldásokkal :) . Ha ezt ki tudnám fizetni akkor szép lenne a konyhám azt hiszem :) A tervet csak jövőre készítik el mert még 10 terv volt előttem :) így addig rághatom a körmömet hogy mennyi lesz :) Remélem nem kell lejjebb adnom :(
Reménykedek :))
Összességében a SIL-nél kedvesek aranyosak csak a fürdőszobás részleg pl. egy az egyben nem az én ízlésvilágomnak megfelelő a pénztárcámról nem is beszélve :)Viszont tényleg maximálisan segítőkészek :)
Nőgyógyász:alap kádért 15-öt vonnak le ezek szerint?Ez bruttó?Mennyi a wc és a mosdó meg a csaptelep azt tudod?
30.-án megyek a CP-be véglegesíteni az ottani dolgokat majd arról is mesélek :)
Én a nyár végén érdeklődtem a SIL-nél, utcáról betérő embernek álcázva, és kb. 300 ezres árat mondtak akril kádra + hozzávaló előlapra, sarok vagy normál kivitelben egyaránt. Aztán bővült a kép egy másik szállítóval, és az ő katalógusukból választottam egy 150x105-ös aszimmetrikus sarokkádat előlappal és ÁFÁ-val 100 ezerért (mínusz 15 ezer, az alapkivitel ára), amikor az alaprajzi módosítások voltak soron. A cég nevére nem emlékszem sajna, de valami Pesti úti cím szerepelt az árlistájukon, amit az Épkernél mutattak. Most mindenki a SIL-t emlegeti ... az a másik cég már nem játszik, vagy most mi van? Nem mondom, 100 ezer is húzós tétel, de a SIL árainál azért kedvezőbb. A cseh Ravak kádakat például jó minőségűként emlegetik szaklapokban meg a neten, az is 100 ezer körül jön ki hasonló méretben. A 25 ezres kategóriától azért félnék egy kicsit ...
Van E épület Lehel út felöl... Feltettem a Nőgyógyász által küldött képeket. A karácsonyra való tekintettel (gondolom kevesen interneteznek az ünnepeket alatt) feltettem a holnapi állapotot is :-)
Ma voltunk "minőségválasztáson", én nagyon pozitív élményekkel távoztam. Voltam a SIL-nél, a fürdőszobás rész rendben, a konyhai részre meg időpontot kaptunk a két ünnep közé. Szerintem alapokból is nagyon szép dolgokat lehet összehozni, csak akarni kell. Nem úgy kell odamenni, hogy ezek úgy sem tetszenek, mennyire szebbek az extrák. Az ízlésemnek a kiállított extrák közül kevesebb felelt meg, mint az alapárasok közül!
Aki extrákat szeretne, az legyen tisztában, hogy ennyit kell érte fizetni (ne vitatkozzunk, hogy hol mennyivel olcsóbb), mindenkinek tudnia kell, hogy mennyit enged a pénztárcája, mennyit szeretne max. rákölteni.
Boldog karácsonyt Mindenkinek!
Szia mindenkinek!
Tök jó,hogy ennyi időtök van netezni.Én sajna gürizek éjjel-nappal,hogy megkeressem az extrák árát(bár ez sok-sok éjszakámba fog telni,mert énis orvos vagyok).Meg az is jó,hogy nem kell majd körbenézni mások lakását,mert kb.mindenkinek 1forma lesz,ha mindenki marad az alapnál.Az is vicces,hogy most a Rózsadombon lakok,és tényleg tele vagyok rózsadombi barátokkal,akiknek valószinűleg nagyon fog tetszeni az a "szuper-dizájnos minimál stílus" (=CP-s alap, magunkközt szólva),amire most nekem futja.Majd beszámolok a véleményükről.
Nekem még egyébként nem szóltak,hogy megnézhetem a bemutatótermet,remélem az idén már nem is rontanak ezzel a hangulatomon.
Szóval kellemes ünnepeket kívánok nektek és a családotoknak,jövőre biztosan derülátóbbak leszünk.
tegnap a baumaxban tökjó dizájnos akril-kádat láttunk. kevesebb mint 25 ezerért. volt benne könyöklő, meg szappantartó, meg ergonómikus ülőrész fejtámlával, meg minden. kíváncsi leszek mennyit kell majd nekünk ezért felárban fizetnünk!
köszi a részletes beszámolókat
nem mondom, hogy jobb kedvem lett
mindig bele élem magam valmi marhaságba, hogy majd így, majd úgy, aztán meg hopp. nem megy. nem is értem minek erőltetni a SIL-t, de már ezen nem tudunk változtatni, nem is akarnak.
lehetne tök jó kádakat, csempéket, kiegészítőket máshol is beszerezni esetleg töredék áron. na mindegy. én már scak azt várom, hogy egyáltalán mehessünk már választani
Este beszámolót tartok, most modemes vagyok :)
Lóránt:nekem még annyim sincs mint nektek :) csak a ruháimat viszem :))
Amúgy éjszakás voltam azért voltam fent :)
Bármily meglepő, mi is maradunk az alap dolgoknál, hacsak az említett lottó nem jön be addig.:)
Maximum a konyhába kérünk valami flancos csempét, mert a vendég úgyis csak azt látja. A kis wc meg úgyis fehéren szép. Máshova meg nem engedjük majd be a látogatókat:) Mi meg majd becsukott szemmel fürdünk, vagy ami még olcsóbb: nem veszünk oda lámpát:) Na jó csak viccelek. Azért nem olyan szörnyűek az alap csempék. Ha valaki nem a rózsadombi barátainak akarja mutogatni, akkor néhány évre bőven megteszi. Akkor meg majd összefogunk, és együtt verjük le a csempét:)
Azt hiszem szappantartóból maradunk a 200 forintos piaci műanyagnál. Vagy ha nagyon fel akarunk vele vágni, akkor veszünk egyet (de csakis a kis wc-be) az IKEA-ban 795 forintért!:)
Amúgy a legtöbben szerencsések vagytok ,mert már meglévő lakásból költöztök, így nem kell minden kis bizbaszt megvenni. Nekünk meg van egy franciaágyunk, meg egy szőnyegünk, és kész. De sem egy partvis, sem egy szappantartó:) egyéb dolgokról nem is beszélve...
Na jó pihenést!
Köszönöm mindenkinek a segítséget, asszem én is maradok az alapoknál :) majd utólag a többit :)) A kádat viszont sajnos nem tudom elhagyni :( remélem nem lesz brutális az ára!!:(
Azt vettem észre magamon, hogy egyre lejjebb adom :) már nem is akarom beépíttetni a hűtőmet :))
A wenge-vel én csak ironizáltam, érzékeltetendő az osztálykülönbségeket. :) Amúgy pont wenge-t talán nem is láttam.
Amúgy meg az ilyen egy darab obeliszkből kifaragott bazalt mosdókagylós stílusok jól mutatnak valami trendi kis étterem mosdójában, de nem egy lakásban. A csupakróm fürdőszettel is az a baj, hogy kb 2 évig vannak divatban, és az ember barátainak csupán 5%-a ismeri fel, hogy design-os darab, mindenki más a józan eszére hallgat, és azt kérdezi, hogy tartasz-e rá külön embert, aki vízkőtleníti és cseppmentesre törli hetente.
A 40ezres szappantartó igazából két 20ezres darabból van ám. Az alsó rész az egy fém gyűrű, olyan 5 centi átmérővel, és azon áll egy óraüvegszerű kis tálka. Rögtön a bejárattól balra egy nagyon csinos fa mosdókagyló melletti üveg polcon pihegnek.
És miközben a SIL-nél böngésztem rájöttem, hogy öntudatlanul is a jelenlegi mozaikos fürdőszobám színeit és formáit keresem, és egyszerűen nincs kedvem megint valami újat álmodni kényszerből. Majd ha jön magától az inspiráció, akkor majd tervezek újat (véletlenül sem SIL-nél beszerezve a csempéket), de most elég lesz az alapverzió.