Vki nem tud ajánkani (saját tapasztalat?)megbízható, precíz, tapasztalt és lekiismeretes restaurátort, avagy nem foglalkozik valamelyikőtök teljes restaurálással? '74-es 280CE amiről szó lenne - esetleg eladnám, ha a ráfordítás irreálisnak tünik.
sajnos nem, eddig csak a nyugvócsapágyakat sikerült megszerezni.
A hajtókarcsapágyakra az első aki megigérte nem tudott hozni, akkor elmentem máshoz, aki szintén már kettő héttel ezelőttre igérte. Azóta is csak igérget.
Ha más lehetőség nincs, pénteken megyek a Kárpát utcába.
Sziasztok, két alkatrészre lenne szükségem a W115-höz, és ha valakit érdekel, mindenféle egyéb antik Mercihez tudok apróságokkal szolgálni. Nagy szükségem lenne egy Jelvényre a motorháztetőre, ami a csillag alatt van, kb 45-46mm. És egy jobboldali ülésre. Köszi előreis a segítséget. (Nekem akad mindenféle holmi... lámpabúra motoralkatrészek... stb 115höz és máshoz is)
Hat nem minden tart orokke lacikam, ez a franya ventillator is csak mindossze 34 evig szolgalt. Tudod a jo oregszellemekhez mar turelem kell. Nekem is van egy ket apro problema a vasammal, pl az ajtozar igy 19 ev utan aszonta hogy te mar csak az anyosoldalon nyithatsz, zarhatsz. hibalista vege. Most kezdem erezni hogy mirol is beszeltel amikor azt mondtad,
"jo erzes a csillagot tolni"
Ja es azert mert en a jobb 1 bol vezetek a mercedes feeling semmit sem veszitett az ertekebol. Na azert majd lesz am meg nekem is alloszellemem, csak itt meg nem talaltam eleg jo allapotut, addig meg sinylodok a w126 300se ben :)))))
na a jo Isten megaldjon teged es minden jo mercedes hivot.
Ha már módosítanék rajta, akkor mindenképpen gyári cuccokkal tenném. Én nagyon szeretem, ha egy autó gyári, viszont a "papír szerinti gyáriság" nálam nem olyan fontos.
De a klímáról letettem egyelőre. Inkább koncentrálok az autó jelenlegi hibáira, mert abból is akad azért.
Sziasztok! Nekem is az a véleményem, ha az autó nem lehet hándrid pörszent eredeti, akkor legyen olyan, ahogy nekem tetszik. Emiatt én akár nem gyári klímát is belerakattam volna. Szilasliget mellett van egy klímás, aki 200-at mondott a beszerelésre, igaz házi gyártású konzollal, ami elég furán néz ki. Sajnos egyelőre azzal vagyok elfoglalva, hogy az eredeti állapotot visszaállítsam.
A boxért ebben az állapotban egy lyukas petákot se adnék, azt hittem legalább ez komplett. Minden hiányzik belőle! Se egy rács, se egy kapcsoló, se hamutartó...
Segít komplettírozni? Ügyes! Tehát vett másfél klímát és ami neki nem kell azt eladja egyenként. Ha az üres box 15, akkor mennyi lenne tele? 25? Az pont 100 EUR. Ő kb. harmincért vehette kint kompletten.
Hja, a végén megértem miért lesz neki 120-150-ben a saját klímásítása...
Az írja, hogy ő most klímásítja a 240Djét, és az egész megvan neki kb 120-150ből. Illetve, hogy tud segíteni "feltölteni" is a konzolt. Képeket is küldött. Laci, ha van egy kis időd légyszíves véleményezd :) Szóval 15ezerért árulja:
Bocs hogy még nem jelentkeztem a hengerfejtömitésért, remélem egy hónapon belül el tudok menni érte, vagy valakivel elhozatom. Kérlek tartsd még meg addig, ha anyagiakról lenne szó az árát át tudom utalni, csak egyenlőre nem volt utam pestre, de már nagyon ugy néz ki hogy kell menjek.
Nem adtam el, sőt most nem is hirdetem mivel nem tartózkodom magyarországon, meg ilyen állapotban nem is adnám el, ugyanis rájöttem mi baja(valószinüleg) a motornak: szelepszár szimering, ezért először hengerfejcsere és ha tökéletes lesz akkor valószinüleg meghirdetem.
Az átépitésről meg annyit, lehet hogy nagyon végletekben gondolkodom, de vagy legyen teljesen eredeti az autó(bármilyen tipus) vagy legyen tényleg olyan amilyen a szived vágya: ha már úgysem lesz eredeti akkor ne legyenek kompromiszumok, olyanra épitsd ami tényleg tetszik, amibe szivesen ülsz be nap mint nap, amire büszke vagy hogy személyre van szabva mint egy öltöny. Én is akartam egy átalakitott állólámpást, egy sok extrás 2-es széria limuzint egy OM6o6-os blokkal, ami kivülről teljesen eredetinek látszott volna, csak hát beleszóltak a fránya anyagiak.
Engem egyáltalán nem zavar, ha egy autó nem olyan, mint ahogy annó 30 éve megrendelték, viszont a változások egytől egyig gyáriak! Hány ilyen veterán fut? Elég sok. Minősétést meg kb lesza*om. Én nem érzem magam attól többnek, mert minősített autóm van. De ezzel a legtöbb ember így van, és csak azért cisnálja, mert a magyar törvények erre rákényszerítik. Minősítésnek is akkor van értelme, ha dolgozott érte az ember, és ezáltalál elismerik a munkáját.
Én szerencsére nem voltam rászorulva az OT-re, mert votl magyar forgalmija a kocsinak. Sőt, szerintem bőven áron alúl jutottam hozzá, és az autót is úgy vadásztam le, hogy nem volt se ismerettségem, külföldről behozásról nem is almodhattam, szóval bűszke is vagyok rá, mert ritka jó fogás volt ez az autó. :)
Amúgy meg szerintem nem erőltetem ezt a légkondit, mert valahogy szükségét nem érzem igazán, egyedül csak az érzés, hogy ebben a kocsiban van az is lett volna fontos, de ennyi áldozat belefér :)