- két sorozatévadon át Grogu és Din csak ide.oda sodródott a galaxisban. Csak egy kétszemélyes klán, elkötelezettség nélkül. Ez megváltozott? Igen.
az SW space fantasy, mese. mint a görög regék, pld. Odüsszeusz se tíz éven át ide-oda evezgetett. (nem jó példa, végül is de, hiszen a fináléban visszavette az országát.)
A SW, mint az Andor is bizonyítja, lehet komoly hangvételú, de az alaptétel a jó és a rossz harca, (akár a hősben lakozóval. A Roszz a végén elbukik. Itt voltak hibáik ellenére a JÓK és a Rossz. Én nem szerepeltem, ergó a Csúf kimaradt.
Az Sw a Trónok harca egymást gyilkolászása helyett a bennünk élő gyereket szólítja meg? Ez itt megtörtént? IGEN.
A Rossz elnyerte -látványosan büntetését, a jó jutalmát. Végre.
A kétszemélyes klán nem ide oda sodródott, hanem történelemformáló erők lettek, hirtelen jajdegáz.... oké, de akkor utáljuk Han Solót is.
Grogu otthagyta max OKJ okleveles egyszemélyes jedi akadémiai oktatót? Bocs, nem tudtam, hogy a jedi rend olyan mint a maffia, csak holtan szállhatsz ki?
Grogu elment padawannak, minek a tökéletes lezárás után folytatás? Ezt akkor értsük a Jedi visszatér után történtekre is gondolom, a Birodalom örököseitől a lassan bemutatásra kerülő Ahsokán át az Átkozott Trilogiáig?
Volt benne jó, volt benne rossz. Persze a kezdeti értelmes koncepció nélkül kitalált idiótikus dolgokból összerakott masszából nem lehet a végére valami jót összehozni, mert nem lehet a kezdetben létrehozott hülyeséget felülírni. Ez látszott most is, sőt még tettek hozzá néhány lapáttal.
"milyen szerencse, hogy nincs igazad, x millió nézővel szemben..."
Mármint miben nincs igazam? Azt állítottam, hogy a történet íve a második évadban a végéhez ért. Foglaljuk össze:
Első évad: A fejvadász Din Djarin legújabb célpontja Grogu, akit megsajnál, és a védelme alá vesz. Miután bárhová megy, mindig utolérik a konkurens fejvadászok, úgy dönt, hogy a fő megbízónál varrja el a szálat. Az erőfeszítése sikerrel jár, hiszen a megbízó Werner Herzog meghal (bár nem Din keze által). Din az évad végén megkapja a kovácsnőtől a Sárszarvú pecsétet, ezzel szó szerint megpecsételve, hogy ő és Grogu mostantól egy klán. Továbbá feladatául kapja, hogy Grogut eljuttassa az övéihez, a Jedikhez. Így vetítik előre a következő évad cselekményét.
Második évad: A komplett évad Din feladatára fonódik, kisebb-nagyobb kitérőkkel. Az évad végén meg is érkezik a várva-várt Jedi, aki magához veszi Grogut. Semmiféle következő évad-béli cselekményt nem vetítenek előre, mert innen nincs is hová továbbfonni a történetet. A Grogu-sztoriív véget ért. Bármilyen folytatást is találnak ki ehhez, az nem tud szervesen kapcsolódni az első két évadhoz.
Kettő és feledik évad: Grogu meggondolja magát, és mégis inkább visszatér Dinhez, faképnél hagyva Luke-ot. Ezzel gyakorlatilag a komplett második évad minden küzdelmét feleslegessé teszi.
Harmadik évad: nem is tudom megfogalmazni, hogy miről szólt ez. Nem tudom megmondani, hogy a két főhős honnan hova jutott. Habár mégis: Grogu a babakocsiból az IG egységbe került, Din pedig egy frankó telekre költözött a évad végén (amit a évad LEGELSŐ epizódjában már ingyen felajánlottak neki, tehát nem kellett volna megküzdenie érte).
Fene tudja, gyenge ez az egész így. Mindegy, legalább az első két évadot szerettem. :)
visszavették a mindvégig lakható bolygót, ami nem is volt senki másé és nem is kellett senkinek sem de azért épült rajta egy birodalmi bázis, amíg közben amúgy vigyáztak rá
mindezt egy harcművészetekben jártas és taktikus gondolkodásra képes csecsemő segítségével :D
"A fene vigye el ezt a hülye sorozatot! Némelyik része reménykeltő, hogy talán mégsem ipari balfaszok dolgoznak rajta, de aztán kiderül, hogy ez hiú ábránd."
Pedig a ZSENIÁLIS, mindenki által agyonimádott Favroni páros dolgozik rajta, pffff...
Én nem láttam rajta kívül sem kémre, sem kémkedésre utaló jeleket azóta sem.
Lehet úgy gondolták az írók, "A kém" cím túl egyértelmű. Legyen kémek. Akkor agyalhat a jónép mire is utal a cím. Micsoda enigma gyerekek! Mint pl. vajon kik Rey szülei? Hát senkik btok meg!
Tuti biztos, hogy első alkalommal IV. rész feltüntetéssel láttam, mert én is néztem ki a fejemből, hogy mi ez. Az is tuti biztos, hogy akkor még a Birodalom visszavág nem ment a mozikban, legalábbis a magyar mozikban nem. Azt se tudtam akkor, hogy várható folytatás.
Az évszám meg az évszak lehet kérdéses. Lehet, hogy nem 1980 őszén, hanem valamikor 1981 elején láttam, de az biztos, hogy nem tavasszal vagy nyáron, mert nem volt jó idő, és 17-kor, amikor kezdődött a film, már sötétedett. De hó nem volt. (Ezért rémlik nekem az ősz.) És az is biztos, hogy még hetedikes koromban láttam, mert nyáron már gyűjtöttem a képeket az újságokból. Nyolcadik őszén (1981) meg voltunk fenn Pesten az állatkertben meg a BMV-n, és az állatkertben volt egy könyves stand, ahol meg tudtam venni a könyvet.
Pontosan így van. A történet íve a múltkori fináléban véget ért. Ennek mindennemű folytatása csak legalább annyira erőltetett lehet, mint a ROTJ lezárása után egy bármilyen 7. epizód.
ezt a sorit az előző évad végén kellett volna abbahagyni, ahogy Grogut elviszi Luke, könnyezünk és Mando folytatja kalandjait nélküle, végefőcím.
most igazából "végigizgulhattuk" egy huszadrangú bolygó visszaszerzését, aminek eddig sem túl sok szerepe az SW-ben. (legalábbis nekem, aki nem vagyok túl nagy Rebels+Clone Wars+EU ismerő-rajongó)
előző rész végén a cliffhanger az volt, hogy Din Djarint elkapták: Gedeon nem végez vele azonnal, ott helyben, hanem a kihallgatóba küldi. Ebből arra következtettem, hogy más terve van vele, és hogy talán lesz egy izgalmas párbeszéd Din és Gedeon között, amiből megtudunk valami új titkot. De Din nem ér oda a kihallgatóba, mert elszökik. Utána Gedeon simán meg akarja ölni. Itt már nem érdekes az, hogy mit akart tőle megtudni a kihallgatóban. Akkor miért nem ölte meg a múlt héten szerdán, amikor remek alkalma lett volna rá, a szörnyülködő mandalórik szeme láttára? Tehát nyilván csakis azért kellett Dint a kihallgatóba vinni, hogy még ne haljon meg, azaz ismét úgy írják a történetet, ahogy a gombhoz varrjuk a kabátot.
A fene vigye el ezt a hülye sorozatot! Némelyik része reménykeltő, hogy talán mégsem ipari balfaszok dolgoznak rajta, de aztán kiderül, hogy ez hiú ábránd. :/
Ja, és ha mégegyszer meghallom, hogy "This is the way" akkor arcon karmolom magam... Érdekes Boba Fett sosem mondta mégis az egyik legikonikusabb karakter lett a SW univerzumban :)