Keresés

Részletes keresés

Don Vittorio Creative Commons License 2004.04.16 0 0 1873
Kedves sztori. Amikkel dolgozol, azokat rendesen megvásárolod, ahogy illik? Szép dolog.
Előzmény: fargo (1872)
fargo Creative Commons License 2004.04.16 0 0 1872
upgrade, upgrade :-)))

megjött a Freehand MX-em, nosza fel is pakoltam izibe. jóféle user ilyenkor ugye kapásból megy a gyártó honlapjára és még melegében telepíti az esetleges javításokat -- én is így tettem. miután sikeresen lerángattam a 42 megás update file-t, PERSZE eldobta a stuffit, nem tudta kicsomagolni mert szerinte:
a, nincs is becsomagolva,
b, sérült a file.

most már túl vagyok a 4. letöltésen, próbáltam már Netscape-bôl, Safariból, X és 9 alól is, nem műx. most írtam a helpdesknek, hátha van valami ötletük, mert én kifogytam belôle...

amúgy a dolog kísértetiesen hasonlít arra, amit a Macromedia a 7-es, 8-as, 9-es Freehand patcelésénél művelt. most még tetézték azzal, hogy a letöltést a boltjukon keresztül lehetett megejteni, ahol rendesen leadtam a rendelést egy Freehand 11-re, amit fel is vettek 449 Euro áron, majd adtak belôle 449 Euro kedvezményt, majd a nullás egyenleg közlése után engedtek hozzáférni a letölthetô cuccoshoz. Csak becsúszott az a malôr, hogy a rendelés felvételekor -- hogyan, hogy sem -- 2 (kettô) darab Freehand került az accountomra, amibôl egyet majdnem le is számláztak. Fel sem tűnt az egyik eldugott sarokban a 449 Euros kiadás, amit kis híján ráterheltek a hitelkártyámra, már majdnem OK-t nyomtam nekik, mikor szöget ütött a fejemben, hogy mi a halálnak kell a hitelkártya számom egy nullás rendeléshez...

Na mindegy. Remélem hamarosan működni fog, nagyon utálom az Illustratort...

Előzmény: Don Vittorio (1871)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.04.16 0 0 1871
Kipróbálom, bár nagyon a videokártyához kötődőnek tűnik a sztori, mivel, ha átnyomom másik gépbe az adott kártyát, akkor a másik gép kezdi csinálni... No mindegy. Hosszú még a hétvége, felteszem a 10.2-t, aztán upgrade-elek... :-)
Előzmény: w8800 (1870)
w8800 Creative Commons License 2004.04.16 0 0 1870
G4 1.25 bizonyos szeriai a retail 10.3-mal is ez csinaljak.
10.2-rol update 10.3-ra es nem csinalja. Ilyen az elet. :)

wait.

Előzmény: Don Vittorio (1869)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.04.16 0 0 1869
Van az a vicc, hogy Kohn meséli Grünnek, hogy a zsidók állítólag mindig visszakérdeznek.

Tehát:
És olyankor mi van, amikor egy Radeon 7500 AGP videokártya "alvás" utáni "ébredéskor" elkezdi brutálisan szemetelni a gépet, de csak OSX-ben, Classikban nem. Ki tudja?

Előzmény: w8800 (1868)
w8800 Creative Commons License 2004.04.15 0 0 1868
JÁTÉK!
Van az Apple Hardware Test CD, amit minden gép mellé adnak, és szervizek hozzáférnek az Apple Service Diagnostic CD-hez.
Adott egy gép, amin minden rendszer borulgat jobbra-balra, de néha stabil órákig.
Az Open Firmware ASD, ami elméletileg alaposabb, hiszen mindent egyesével tesztel, és modulonként jelenti a hibás ramot, stb, szóval ASD szerint hibátlan a gép!
Viszont a szintén OF-böl futó AHT hol el sem indul, hol Invalid Memory Access üzenetekkel lép vissza OF-be.
A kérdés, hogy most melyiknek hinnél?
Még egy csavar:
Szüz modullal is ez a helyzet és a gép saját ramjai hibátlanul vizsgáznak másik gépben.
Ja, Extensions Off-al szépen talpra áll!
Ha van kedvetek játszani, akkor tippeljetek, jövö héten elárulom a megoldást.
Esetleg lehet ilyen kviz minden héten és elég érdeklödö esetén szerintem a Fönökség is megtámogatja a játékot valami kis apróbb dijjal. :)

wait.jatek

elckerlyck Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1867
Elég régen játszottam ilyesmivel, úgyhogy csak rémlik: a virtual widazban van valami beállítás, hogy átveszed-e a MacOS internetbeállításait. Ha jól emlékszem nálam ment Win98 OS 9.2 alatt DSL-lel is.
Előzmény: Törölt nick (1854)
fargo Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1866
Igen.
(Nem tudok válaszolni az emiledre, nem megy a chello mailszervere...)
Előzmény: Don Vittorio (1865)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1865
Nekem nem kellett. A 2906-ra gondolsz?
Előzmény: fargo (1864)
fargo Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1864
wait,

Megoldódott a Deep Sleep Mode porbléma, az Adaptec SCSI kárta driverét kellett upgrade-elni.

A fontjaimat is megtaláltam, a Font Book átmásolta valahova máshova, az eredetiket meg törölte. Egyenként kellett visszapakolnom ôket a helyükre, majd' lepetéztem tôle, most úgy tűnik minden a helyén van...

Jutaeszembe, a SCSI kártyához nem kell külön driver OSX alá?

fargo Creative Commons License 2004.04.12 0 0 1863
Kérdés:
10.3 alatt a Font Book csak a "Classic Mac OS fonts" alatt jegyzett, eredetileg a régi System Folderben lévő TT és T1 fontokat látja?
tomajer Creative Commons License 2004.04.11 0 0 1862
Kellemetes Húsvétot Mindenkinek!

A sok sok locsolót! -kitétel szabadon választott:-)))

tomajer.türelmes.:-)

Don Vittorio Creative Commons License 2004.04.10 0 0 1861
Nincs valakinek G4-be SD-RAM-ja eladó? 256 és 512 MB-os érdekelne néhány darab erejéig. Meg egy belső Zip is kellene. Meg billentyű és egér. Fontos és sürgős.
Don Vittorio Creative Commons License 2004.04.08 0 0 1860
Én is így gondoltam. Megy mail.
Előzmény: w8800 (1859)
w8800 Creative Commons License 2004.04.08 0 0 1859
igen, de inkább mailben, mert ritkán jutok el mostanság forumra.
wait.szerel
Előzmény: Don Vittorio (1858)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.04.08 0 0 1858
Egy erős 3-nak azért elmegy.

Hardveres témában fordulhatok Hozzád?

Előzmény: w8800 (1856)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.04.08 0 0 1857
Megtörtént.
Előzmény: fargo (1851)
w8800 Creative Commons License 2004.04.08 0 0 1856
"Wait. Elégtelen. Üljön le!"

wait.koran.reggel

Előzmény: w8800 (1855)
w8800 Creative Commons License 2004.04.08 0 0 1855
Igen, most egy kicsit.
De nemsokára megyek melózni.
Miért kérded?

Hétfön hoztak egy iBookot. Szép zöld volt, ahogy a képen.

Állitólag leesett egy polcról, szerintem valami durvább behatás érte. A ház minden darabja eltört:
- kijelzö háta, eleje. annyira, hogy beláttál az illesztések mellett az LCD mögé, pedig a hátuljához van csavarozva,
- a gépház bal alsó sarka több helyen, ragasztani nem volt esély a törési felületek zegzugosak és kicsik voltak.
- a billentyüzetben lett egy hullám, ha leraktam az asztalra, akkor maximum három sarka ért egyszerre le, és a legmagasabb pontja az asztal lapjától kb 18-20 miliméterre volt.
- Az ütés következtében a billentyüzet elvágta a trackpad kábelét.
Viszont az alaplap és a kijelzö sértetlenül meguszta, köszönhetöen a puha, rugalmas müanyagháznak, ami elnyelte az energiákat, cserébe deformálódott és tört. Ez a deformálódás eléggé megtréfált, mert elmásztak a csavarkötési pontok a lukak alól. :)
Kicsivel több mint hat óra alatt ujra egyben volt.
A kijelzö jobb lába eltört a tft fémvázának kötöeleme és a láb találkozásánál. Ez ugy maradt, kapott erösitést a bal láb.
A kijelzö háta keresztben elrepedt és defomálódott, de némi ragasztó, olvasztott müanyag és a régi volt.
Amivel sokat szivtam, az a bal alsó sarok volt. Sejtettem, hogy a ragasztó nem fogja majd meg, se a folyós müanyag, ugyhogy fémböl megformáztam a belsö ivet, és kivülröl csavarral megfogattam. A deformáltság miatt nem sikerült teljesen az eredeti formára visszahuznom, maradt egy fél miliméteres rés, oda öntöttem müanyagot - messzebröl nem látszik, közelröl picit, de nem zavaró, max. a két csavar.

Látszanak a törések, hiszen müanyag, és igazándiból már nem nagyon hurcolászható a gép mert a ház merevsége csökkent, de megy és ez volt a cél.

Felhivom az ügyfelet, mondom, hogy kész, és müködik, lehet érte jönni.
Kérdi, hogy mégis mennyi lesz.
Mondom hat órát küzdöttem vele, annyi.
Az sok, és miért lett annyi, hiszen mikor behozták, akkor négyet mondtam.
Emlékeztettem, hogy én minimum négy órát mondtam, mert még nem szedtem szét a gépet és pár probléma csak akkor derült ki (például a törött kijelzöláb).
Akkor is sok: "Couldn't you make it better?"
És itt huztam fel magam. Basszus. Ha odahaza ámerikában viszi be egy szervizbe, alapból azt mondják neki, hogy minden rossz benne, vegyen ujat, vagy ha erösködik, akkor megrendelik neki az összes alkatrészt, ami kb. a másfélszerese lett volna munkadijjal mint amit a gép hibátlan állapotban ér.
Mondjuk nem tudom mennyi kinn a szervizoradij, de biztos, hogy nem annyi, mint nálunk. (Tényleg! Nem tudja valaki?)
És ezt igy szépen elmeséltem neki.
Egy kis csönd... Well...
Mondom: Tessék bejönni, felidézni, hogy hogy nézett ki mikor behozták, vesse össze azzal ahogy most kinéz és döntse el, hogy tényleg sokat kérek-e.
Eljött a két fiával, akik hétfön a gépet behozták. A srácok meglepödtek, az anyjuk csak huzta a száját, és mikor fizetésre került a sor, akkor olyan lassan számolta le a pénzt, mint aki minden forintot megsirat.
mikor elmentek átszámoltam dollárba. ennyiért egy villanykörtét sem csavarna be egy villanyszerelö.

Bocs, ez hosszu lett, de büszke vagyok erre a munkámra. :)

wait.restauralt

Előzmény: fargo (1852)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.04.08 0 0 1853
Elhúztam aludni este, nem tudtam, hog yilyen sürgős. Írok azonnal.
Előzmény: fargo (1851)
fargo Creative Commons License 2004.04.07 0 0 1852
wait,
itt vagy?
fargo Creative Commons License 2004.04.07 0 0 1851
Él az itteni emilcímem. Gyorsan kellene dönteni, mert ha nem kell, akkor veszek bele még egy vinyót. éppen megrendeltem, ma kellett volna átvennem, csak elmaradt...
Előzmény: Don Vittorio (1850)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.04.07 0 0 1850
Még nem vagyok ős-Maces, úgyhogy nem vagyok tisztában az árakkal. De egy db ilyen kellene. Magánban megbeszélhetnénk, ha van erre mód.
Előzmény: fargo (1849)
fargo Creative Commons License 2004.04.07 0 0 1849
Mennyit adnál érte?
Előzmény: Don Vittorio (1847)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.04.07 0 0 1848
Két kérdés:
1. NVidia vagy ATI firmware-t lehet találni valahol? PC-s kártyát szeretnék átvadítani Macbe.

2. Szeretnék venni 2 db G4 billentyűzetet és 3 db egeret. (T'om, hogy vehetek olcsón egy csomó féle PC-set, de szeretném gyáriakkal pótolni a dolgot.)

Valaki help!

Don Vittorio Creative Commons License 2004.04.07 0 0 1847
Mennyiért adnád el?
Előzmény: fargo (1803)
tomajer Creative Commons License 2004.04.05 0 0 1846
Nnajóóó:-)))
Előzmény: w8800 (1845)
w8800 Creative Commons License 2004.04.05 0 0 1845
még egy kicsit tarts ki kérlek!
már igy is 10 órázom.

wait.

Előzmény: tomajer (1844)
tomajer Creative Commons License 2004.04.05 0 0 1844
Legalább a hajrá tomajert?:-(((
Előzmény: w8800 (1841)
ujtulaj Creative Commons License 2004.03.29 0 0 1843
Eladó:

PowerMac G4 467 MHz AGP
896Mbyte RAM
40Gb HDD
ATI Rage 128 Pro
ZIP
CD/RW
FireWire kártya
USB-to-MIDI kábel
Billenyűzet+Egér
Mac OS X Panther van rajta

Ha érdekel, emailt írj:
mmmail@freemail.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!