megjött a Freehand MX-em, nosza fel is pakoltam izibe. jóféle user ilyenkor ugye kapásból megy a gyártó honlapjára és még melegében telepíti az esetleges javításokat -- én is így tettem. miután sikeresen lerángattam a 42 megás update file-t, PERSZE eldobta a stuffit, nem tudta kicsomagolni mert szerinte:
a, nincs is becsomagolva,
b, sérült a file.
most már túl vagyok a 4. letöltésen, próbáltam már Netscape-bôl, Safariból, X és 9 alól is, nem műx. most írtam a helpdesknek, hátha van valami ötletük, mert én kifogytam belôle...
amúgy a dolog kísértetiesen hasonlít arra, amit a Macromedia a 7-es, 8-as, 9-es Freehand patcelésénél művelt. most még tetézték azzal, hogy a letöltést a boltjukon keresztül lehetett megejteni, ahol rendesen leadtam a rendelést egy Freehand 11-re, amit fel is vettek 449 Euro áron, majd adtak belôle 449 Euro kedvezményt, majd a nullás egyenleg közlése után engedtek hozzáférni a letölthetô cuccoshoz. Csak becsúszott az a malôr, hogy a rendelés felvételekor -- hogyan, hogy sem -- 2 (kettô) darab Freehand került az accountomra, amibôl egyet majdnem le is számláztak. Fel sem tűnt az egyik eldugott sarokban a 449 Euros kiadás, amit kis híján ráterheltek a hitelkártyámra, már majdnem OK-t nyomtam nekik, mikor szöget ütött a fejemben, hogy mi a halálnak kell a hitelkártya számom egy nullás rendeléshez...
Na mindegy. Remélem hamarosan működni fog, nagyon utálom az Illustratort...
Kipróbálom, bár nagyon a videokártyához kötődőnek tűnik a sztori, mivel, ha átnyomom másik gépbe az adott kártyát, akkor a másik gép kezdi csinálni... No mindegy. Hosszú még a hétvége, felteszem a 10.2-t, aztán upgrade-elek... :-)
Van az a vicc, hogy Kohn meséli Grünnek, hogy a zsidók állítólag mindig visszakérdeznek.
Tehát:
És olyankor mi van, amikor egy Radeon 7500 AGP videokártya "alvás" utáni "ébredéskor" elkezdi brutálisan szemetelni a gépet, de csak OSX-ben, Classikban nem. Ki tudja?
JÁTÉK!
Van az Apple Hardware Test CD, amit minden gép mellé adnak, és szervizek hozzáférnek az Apple Service Diagnostic CD-hez.
Adott egy gép, amin minden rendszer borulgat jobbra-balra, de néha stabil órákig.
Az Open Firmware ASD, ami elméletileg alaposabb, hiszen mindent egyesével tesztel, és modulonként jelenti a hibás ramot, stb, szóval ASD szerint hibátlan a gép!
Viszont a szintén OF-böl futó AHT hol el sem indul, hol Invalid Memory Access üzenetekkel lép vissza OF-be.
A kérdés, hogy most melyiknek hinnél?
Még egy csavar:
Szüz modullal is ez a helyzet és a gép saját ramjai hibátlanul vizsgáznak másik gépben.
Ja, Extensions Off-al szépen talpra áll!
Ha van kedvetek játszani, akkor tippeljetek, jövö héten elárulom a megoldást.
Esetleg lehet ilyen kviz minden héten és elég érdeklödö esetén szerintem a Fönökség is megtámogatja a játékot valami kis apróbb dijjal. :)
Elég régen játszottam ilyesmivel, úgyhogy csak rémlik: a virtual widazban van valami beállítás, hogy átveszed-e a MacOS internetbeállításait. Ha jól emlékszem nálam ment Win98 OS 9.2 alatt DSL-lel is.
Megoldódott a Deep Sleep Mode porbléma, az Adaptec SCSI kárta driverét kellett upgrade-elni.
A fontjaimat is megtaláltam, a Font Book átmásolta valahova máshova, az eredetiket meg törölte. Egyenként kellett visszapakolnom ôket a helyükre, majd' lepetéztem tôle, most úgy tűnik minden a helyén van...
Jutaeszembe, a SCSI kártyához nem kell külön driver OSX alá?
Nincs valakinek G4-be SD-RAM-ja eladó? 256 és 512 MB-os érdekelne néhány darab erejéig. Meg egy belső Zip is kellene. Meg billentyű és egér. Fontos és sürgős.
Él az itteni emilcímem. Gyorsan kellene dönteni, mert ha nem kell, akkor veszek bele még egy vinyót. éppen megrendeltem, ma kellett volna átvennem, csak elmaradt...