Az Octavia RS-el kapcsolatosan a következőket tudom elmondani:
Belül: elől kényelmes, jó oldaltartásúak az ülések, de hátul kényelmetlen (kevés a lábtér)
Ami a rendőrségnél cseszekedett az autóban: kuplung, de ez betudható annak is hogy nem 1 ember vezeti, mindenkinek különböző súlyú a lába.
A xenon lámpa elég sokszor rakoncátlankodik, van hogy nem kapcsolja az egyiket, van hogy mind a kettő pöpecül működik, de van hogy egyiket se kapcsolja be. Hozzátenném, hogy ezt csak reggeli indításnál csinálja, abban az esetben ha már egyszer bekapcsolt a xenon megy rendesen.
Fogyasztásról: városban: 12 és 18 liter között mocog / 100 km, természetesen ez is rendőrségi mérés :)
hany eves a kocsid? bar a 98e van benne akkor mar biztos lejart a 2 eves garancia. En is ajanlani tudom a chipet. megfelelo hasznalat es karbantartas mellett nem szokott gond lenni az autovel. Kerdes hol csinaltatod...
Nem tudom, bele tetessem-e, még használni akarom egy darabig."
Bocs, hogy bepofátlankodom!
Nekem leon 1.8T-m volt és rögtön a bejáratás után megcsippelték és nemrég adtam el 120e km-rel.
Semmi baja sem volt. Ha nem taposod szét minden lámpánál, nem igazán fog széthullani. Egyszer ki kéne própálnod egy csippelt 1.8T-t, igen kellemes tud lenni az a 300+ Nm!
egyebkent a topikban vannak szakik (Bali) es van tapasztalat boven melyik tuning milyen. a velemenyek megoszlanak, amiben megegyeznek az az, hogy jo szivvel egyik magyar tuning ceget sem ajanlanak! :(
hat en is ez miatt nem nagyon "eroltettem" az ilyen temaju topik letrehozasat mert nem vagyunk valami sokan :( akit "ismerek" RS-e van az VeReSs (sajna mostanaban valik meg tole), RS-Zombie, TTR.. ok altalaban az 1,8T topicban megtalalhatok...
Talan lesz annyi Octavia RS tulaj, hogy erdemes lesz "eletben" tartani a topic-ot :)
Ha megkerhetem a jelenlevo O-RS tulajokat, a marka es az esetleges jovobeni autot-valasztok "neveben" faradjanak a http://nepitelet.hu/ linkre es gyarapitsak tapasztalatukkal, esetleges tortenetukkel a meltan buszke es elegedett Skodas "iteleteket" ;)
Most szeretnék venni egy használt autót. Szerintetek melyiket érdemes inkább megvenni egy 2001 Skoda Octaviat 75LE
vagy egy Opel astra II. mondjuk az is 2001-es 75 lovas. Melyik a megbízhatóbb kocsi. Tudnátok valamit írni arról, hogy a 2001 es octaviakat mennyire VW-en alkatrészekre építették?
Skacok. Nekem nagyon szimpoatikus az octavia rs. Azon töröm a fejem, hogy kimenjek németbe venni egy használtat. A német honlapokon kb. 10.000,-eurástól látom őket. Valakinek valamilyen tapasztalata ?
Esetleg mire érdemes ezeknél különösképpenodafigyelni ?
GOndoltam megkérdek egy zsarut aki RS-el jár de hát az mégis már milyen lenne ?
Igen,naponta,ill. reggelente,mikor munkára indulok-köszi,örülnék,ha tudnál segiteni--ezek a német Szervizesek túl modernak,na meg kihasználják az embert!
tudna rajtam valaki segiteni?!Drága autóm Skoda Octavia-2001-es--1,9TDI kezd hüjülni:pl.:vezetek 130-al ötödikbe--kb.3000 fordulattal--adok gázt de nem húz tovább,tehát semmi--ez elöfordul akkor ia ha hideg a motor(elsö 5 perc),viszont ha ilyenkor leállitom a kocsit és újra inditom,semmi gond nélkül rendesen funkcionál.Az egyik Szerviznél a Turbo Lader-t akarták kicserélni(Németországban),a másik Szerviznél pedig új nyomásváltót?!nem tudom pontosan mi a neve magyarul--sorry cserélték ki.Volt-e már valakinek hasonló problémája-vagy tudja-e mi lehet a baja?!Köszi minden segitségért!Léni
Nekem volt 4 évig Octaviám, igaz sajnos nem RS, ezért nem is mérvadóak a tapasztalataim. Picit megbántam, hogy P307-re cseréltem, de aztán a PUG-t nekiadtam a feleségemnek, én meg vettem egy Lagunát. Egy RS-t én is szívesen bevállalnék.