Ingyenes fejlesztoeszkoz temaban a figyelmetekbe ajanlom a NetBeans-t. Letoltheto: www.netbeans.org
En a munkamban ezt hasznalom, bar itt is a legtobben az Eclipse-re eskudnek, de nekem tul bonyolult volt a hasznalata. Tud nehany plusz dolgot az Eclipsehez kepest, peldaul tud JSP-forditani, ami hibakeresesnel jol johet. Javaban van irva, tehat minden platformra elerheto, amin Java fut, Windows, Linux, stb.
Nem tul komolynak tuno kerdesem van:
Van egy applet es egy szervlet, mindketto ertelemszeruen egy tomcat alatt.
Amikor a bongeszodbol kuldesz egy request-et, akkor az applet (a stop-metodusaban) megprobal egy ObjectOutputStream-en keresztul adatot (pl. String) kinyomni, amit aztan majd a szervlet egy objectinputstream-en keresztul beolvasna.
A szervlet tulajdonkeppen tudja is a dolgat, az applettel van gondom. Valamiert nem igazan irja ki a stream-re az adatokat, es exception-t sem dob. Viszont amikor kuldok gyorsan megegy requestet, akkor SocketException-t dob (nem tud irni), vagyis valamit megis probal.
Persze szamos pelda van a neten, de akkor sem akar mukodni a rohadekja. A tomcat.policy-ban a "(tomcat_home)/sajatdir/-" -re java.security.AllPermissiont-t raktam.
Kerdes, otlet van? :)
Az én gépemen az 1.4.1 eléggé kiakasztotta az XP-t. Állítólag nem nagyon komállta a videokártyát. Ati Mobil Radeon 7500. De az új driverekkel (szintén állítólag) már jól működik.
http://java.sun.com/j2se/1.4.1/download.html -> JRE sor, download.
De megvan itt is: http://www.mikland.hu/dl.php?f=Utils/Java/j2re-1_4_1-windows-i586.exe
Van valami free API, vagy package, amit HTML generálásra lehet használni? (az IText nem jó, mert valahogy igénytelen módon tud nested table-t csinálni...)
Igazad van, azóta megnéztem, bocccs!
Viszont... Egy Swinges példaprogramot írtam, de a progi nem akar fordulni(AWT komponensekkel simán müxik):
a file ezzel kezdődik:
Értelemszerűen a ... az a teste az osztálynak:-PP
Tehát a fordító az importálást jól elvégzi, első akadálya rögtön a JFrame osztály. Azt mondja, nincs ilyen... Oké, haver!! kicsit kijavítottam:
Helló Mindenki! Feltelepítettem, egy progit (divx), felülírt valamit a Windows-ban és azóta nem tudok Java-appletteket futtatni. Felültelepítettem a Windows-t (XP) és az IE6-ot is, de ugyanúgy nem működik. Szerintetek mit kellene rajta még bütykölni, vagy újra kellene telepíteni az egészet?
Olyan eszközt javahoz nem tudtok véletlenül, ami:
-Javaban íródott
-Free
-Kicsi, semmi mást nem kell tudnia, csak GUI-t (swing) tervezni. Olyasmi kéne, amiben vizuálisan fölpakolgatom a komponenseket a panelre, beállítom az alap dolgokat, kinézetet, majd ebből kódot generálok. Eseménykezelőket, ilyesmit már nem kell tudnia. Olyasmire gondoltam, mint QT-hoz a QT designer.
az is
de azért el kell dönteni, mire akarja használni, mert a JCreator "apróságokra" megfelelő, viszont a JBuilder már komolyabb dolgokra való, egy pár soros progihoz "brutális" a tudása