Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

csa1 Creative Commons License 2006.12.22 0 0 111
Jajjde köszi a válaszokat !
A tunning dolog annyira nem izgat, csak az ember eljátszik a gondolattal néha.
Amit leírtál az extrákról azt nagyon hasznosnak tartom köszi.
Az extrákkal van bajom sok, nehéz ehhez a kocsihoz választani, szinte minden benne a van, ami fontos. Én riasztóra gondoltam, váltóretesz, MaxiDOT (egyszerüen csúnya a másik ) esetleg tempomat. A fogy értékek iegen jól hangzanak.
Még 1x köszi, csüt megyek próbálni, akkor majd többet tudok.
Előzmény: Törölt nick (110)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.22 0 0 110
A legfontosabbal kezdeném. Még véletlenül se tuningoltasd meg! Tudom hogy mindenki mond 1000 féle dolgot, de akkor jársz a legjobban ha hagysz mindent a gyári állapotban. Ez egy 2.0 TDI motor, így is eléggé ki van hegyezve, teljesen felesleges ennél tovább feszíteni a húrt.Szervízesek mondták hogy jópár p-boxos octaviaval találkoztak már, ami 3 hengeres lett. Én azt mondom bőven elég az a 170LE/350Nm.

Fogyasztásilag 5.5-9,5 között mozog az autó. Csodát nem kell várni, ha 170 pacinak tolod akkor azokat etetni is kell. A tolod nálam 160 feletti értékeket jelent. Érthetőbben, normál városi autózás esetén 8 liter körül alakul a fogyasztás, városon kívül 110-120as tempóban 6,5 körül. Nemrég sikerült 2 város közötti 40kmes szakaszon 9,1et kihozni, de ezt szinte padlógázzal (190-200). Autópályán tempomattal is a 180 feletti sebességtartományben lehet számolni 9 liter körüli fogyasztással.

Alkudásilag annyit hogy kb 7,5 millió helyett kaptam meg 7millió pár tízezerért.

Nálam az extrák:

-első hátsó parkradar

-aktív fejtámlák elöl

-automatikus fényszóróaktiválás (szarra se jó, mert auto állapotban semmilyen fény nincs, így persze országúton használhatatlan. Egyetlen jó dolog a vele járó coming/living home funkció)

-Elektromosan állítható és fűthető, elsötétedő külső-belső tükör (persze a belső se nem elektromos se nem fűthető :-D)

-Esőérzékelős ablaktörlő(az el. tükörhöz kötlező volt ezt is rendelni, idegileg rendszerint tönkretesz ugyanis az esőérzékelős állás pont abban van, ami máshol a szakaszos törlés. Szemergő esőt nem tud kezelni, a szakaszos törlést csak néha sikerül végrehajtania, és roppant bosszantó hogy ez esetben az a két választásom van, hogy vagy manuálisan mindig én működtetem az ablaktörlőt, vagy állandóan megy.Bosszantó dolog annyi szent.)

-Fejlégzsák elöl-hátul

-Fűthető ablakmosó fúvókák (komoly tétel 6ezerért :D)

-Fűthető első ülések

-Maxi DOT kijelző

-Riasztó belsőtérvédelemmel és emelésérzékelővel

-Sun Set árnyékolás (B oszloptól hátrafele szolíd árnyékolás, mindenképpen ajánlom:))

-Tempomat
Előzmény: csa1 (108)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.22 0 0 109
Az enyémnek is ugyanez a gondja :) A részecskeszűrővel nem lehet gond, ha kigyullad mész vele egy 8-10 kmes kört és szépen kikormolja magát, aztán elalszik a kontrollámpa :)
Előzmény: wase (107)
csa1 Creative Commons License 2006.12.21 0 0 108
Sziasztok!
Mostanában fogok autót cserélni, és a dizel RS re esett a választásom.
Szinte mindent tudok már a kocsiról, jövő csüt megyek tesztvezetni.
Akinek ilyen van annál milyen fogy. adatok vannak? És ezt a motrot érdemes még tunnungolni? Bár egy 68 Le-s 206-osból ülök át, szerintem ez a tunnung dolog egyenlőre nem aktuális. És még azt szeretném megtudni, hogy kinek mennyit sikerült lealkudni?

Üdv mindenkinek, és előre is köszi a válaszokat.
wase Creative Commons License 2006.12.18 0 0 107

ok rendben, persze.

de pl. a német fórumokon a részecskeszűrő visszajelzőjével szenvednek. lehet, hogy ők lámák és nem képesek kormolni rendesen? nem volt ezeknek trabantjuk ;)

az én sárga visszajelzőm izzítási problémákra volt visszavezethető a comp. szerint.

átléptem az 5k-t, most hála istennek semmi gond vele.

Előzmény: Törölt nick (106)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.14 0 0 106
Mire másra? :-) Neked is az gyulladt ki :-) Széria probléma..
Előzmény: wase (105)
wase Creative Commons License 2006.12.13 0 0 105
A motor visszajelző sárga lámpájára gondolsz?
Előzmény: Törölt nick (103)
fistic Creative Commons License 2006.12.12 0 0 104
Porsche Hungária...akkora kókler társaság, hogy megér eg ytársadalmi tanulmányt. ezek csak ahhoz értenek, hogy tudatlan nőket vágjanak át.
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.12 0 0 103
Kezd bosszantani ez a sárga lámpa ami folyamatosan kigyullad...Nem tudjátok esetleg érdemes lenne kivinni Ausztriába, hátha ott tudnak vele valamit kezdeni? Itthon csak a balfaszkodás megy, a Porsche Hungária meg úgy ahogy van szarik az egészre :-x
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.09 0 0 102
Én is gondolkodtam rajta, mert lassan elkopik a téligumi...De most már szerintem nem éri meg.
Előzmény: wase (100)
ckerti Creative Commons License 2006.12.08 0 0 101
Két szerelési költség plusszban, de gondolom "Az élmény megfizethetetlen". :-))
Előzmény: wase (100)
wase Creative Commons License 2006.12.07 0 0 100

Vessetek meg, de múlt héten visszarakattam a nyári garniturát.

Szerintem megérte ;)

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.07 0 0 99
Ne aggódj nekem, eddig kb 6x volt ilyen :D Nem tudnak vele mit csinálni, törlik a hibatárolót :) De ne aggódj, majd ha lesz hozzá új szoftver, frissítik és minden ok lesz :)
Előzmény: wase (94)
jpress Creative Commons License 2006.12.01 0 0 97
hali!

hat nem tudom en jobban szeretem a diseleseket most 1 bmw316osom van elotte 1 octaviam volt1.9tdi az utobbit jobban szerettem ezert is gondolkodom a rs tdibe.
azt el is hiszem hogy ide inkab a ts motor illik.. tempomatot mindenkepp tetetnek bele mivel angliaban elek szoval hosszu utakra is lenne hasznalva. mindenestere koszonom az informaciokat.
udv....
Előzmény: Törölt nick (89)
jpress Creative Commons License 2006.12.01 0 0 96
hali leltem 1 rs video oldalt eleg jo http://www.youtube.com/results?search_type=related&search_query=skoda%20octavia&search_sort=&search_category=0&page=3
wase Creative Commons License 2006.11.30 0 0 94

No ma megvolt nekem is az első szervíz :(

3 hetes, 3.000km-el. reggel elkezdett világítani a motor visszajelző.

szervíz->computer->hiba keres.

hiba: az izzításnál van valami relé, állítólag az lett kapufás :)

szili,

publikus a SuperB tunning címe?

fistic Creative Commons License 2006.11.27 0 0 93
A xenon hogy viselkedik amikor tonkre megy? Met ha felkapcsolom akkor villan egyet de nem muxik. ez kontakthiba vagy igy viselkedik az elhasznalt xenon izzo ?

Kiszedtem az egész lámpatestet és rákötöttem közvetlenül a 12v-ot. DE akor is csak 1 villanás és annyi. az izzó megment ?
Valaki elmagyarázná miért van az hogy azt nem lehet csak úgy cserélni hanem valami spéci beállítás is kell. Legalábbis ezt hallottam.

TAMAS-1 te írtál valami ilyenjellegű hibáról. mi a végkifejlett ?

Hja azt nem mondtam hogy egy OCT I RS-ről van szó.
ckerti Creative Commons License 2006.11.27 0 0 92

Megráztam a perselyt, de alig-alig csörgött, úgyhogy megkeresem az asszonyét.

Csak az a baj, hogy nagyon eldugta :-((

Az elképzelt RS-ben benne van a Tempomat is, pont ebből a célból. :-)

Sajnos, csak elképzelt, még nem mehet gyártásba :-((((

Előzmény: Törölt nick (91)
ckerti Creative Commons License 2006.11.26 0 0 90

Még néhány ilyet leírsz és feltöröm a malacperselyt! :-)))

Nekem az 1,6 MPI OII-m 150-nél kb. 9-9,5-öt fogyaszt. :-(

Ennek a végsebessége óra szerint 200 (valóságban inkább a katalógus szerinti 190), a lovak pedig csak 102-en vannak (+1 a kormány mögött :-)).

Mondtam én már másnak is, hogy jó  ez a TFSI, úgy látszik igazam volt.

Előzmény: Törölt nick (89)
jpress Creative Commons License 2006.11.26 0 0 88
260loero??? basszus en azt hittem hogy kb 20-30 lehet tobb az eredetinel!!! na es igy most mennyit eszik az eredetihez kepest??
Előzmény: Törölt nick (85)
wase Creative Commons License 2006.11.25 0 0 86
A 3 kiló nem is hangzik rosszul, csak hát dieselhez nemigen dobálják tudtommal. vagy le vagyok maradva?
Előzmény: Törölt nick (85)
jpress Creative Commons License 2006.11.25 0 0 84
hali nagyon eszreveheto a chiptuning?? ha igen mennyire??? es menyibe kerult???
Előzmény: Törölt nick (77)
kulani Creative Commons License 2006.11.24 0 0 83

Sziasztok,

205/55R16 méretben megérkeztek a Dunlop WinterSport 3D tesztgyőztes gumik. Olcsón :-) Ha valakit érdekel, dobjon egy mailt. Más méret, más márka is megoldható.

kulani@citromail.hu

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 82
Igen nekem is kb ennyit csal a GPShez képest! Azt mondom ez legyen a legnagyobb gond :-) A kis sárga lámpa nem gyulladt még ki neked? Most voltam egy kb 500km-es úton, pályán 180-190 (GPS szerint) városon kívül 140-150 (szintén Gps), városon belül 70 körül mentem, és a kúton mérve (mindig teletankolom) 7,3 jött ki, fedélzeti számítógép szerint meg 7,2. Az arányok 50 % pálya, 10% város, és 40 % azon kívűl voltak. De mentem már vele vak sötétben, 80-90es tempóval (őzikékkel teletűzdelt környék), akkor 5,6ot evett :-) De ez eddig sem volt gyakori és a jövőben sem lesz. Huzamosabb autópályás hajtásnál szerintem 8.5-9 körül jönne ki a fogyasztás. Amúgy összességében teljesen meg vagyok vele elégedve :-) Mondjuk az kicsit gáz, hogy még mindig nincs a márkaszervízeknek programjuk hozzá, úgyhogy ha kigyullad a sárga ikon max törölni tudják a hibatárolót. Véleményem szerint az elektronikai résszel nem stimmel valami, de ez az autó viselkedését nem befolyásolja.
Előzmény: wase (76)
wase Creative Commons License 2006.11.23 0 0 80
A Renault is tutira ilyen, de korábban volt egy Astrám ami érdekes módon naon pontosan mért.
wase Creative Commons License 2006.11.22 0 0 78
Hát igen, akkor ez sajnos típus"hiba/betegség". Kár érte...
wase Creative Commons License 2006.11.20 0 0 76

Szóval hát hogy is mondjam .... ÁLLAT

600km 150km/h átlag-al 8,8liter/100km. mint az adatokból is látszik ez nem volt egy spórolós út ;)

2.100km után negatívum: 6..8 km/h-val többet mutat az óra mint a tényleges sebesség, és ahogy megfigyeltem a megtett útra is többet mér mint a valódi távolság. Lehet ez? JW nálad ez hogy néz ki?

viltak Creative Commons License 2006.11.20 0 0 75
Köszönöm JW a segíteni kész hozzáálásod! Én a régebbi RS-t venném. Bevallom csalódott vagyok mert nagyobb diskurzusra számítottam! Azért jelentkeztem ide mert arra gondoltam itt majd jól megbeszélhetem igazi haszálókkal a tapasztalatokat. Továbbra is várom a véleményeteket! Köszönettel! vilta
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.16 0 0 74
Én nagyon szívesen válaszolok csak mond meg hogy melyik rst akarod :) Gondolom ha használtan akkor a régebbit, abban sajnos nem tudok segíteni :)
Előzmény: viltak (73)
viltak Creative Commons License 2006.11.15 0 0 73

Sziasztok!

Én a közel jövőben vásárplnék egy használt rs ocit. Sok minden érdekellne. Fogyasztás város/országút. Tényleges és nem a gyári adatok. Fenntartási költség, hibalista. Egyébbiránt egy 1.6-os benzin gázos ocim van. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Csak hát az rs a nagy szerelem. Vágyakozzak utána vagy nem éri meg venni? Minden tapasztalatot legyen az negatív vagy pozitív szívesen fogadok! Köszönettel mindenkinek aki válaszol nekem! viltak

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!