Jajjde köszi a válaszokat ! A tunning dolog annyira nem izgat, csak az ember eljátszik a gondolattal néha. Amit leírtál az extrákról azt nagyon hasznosnak tartom köszi. Az extrákkal van bajom sok, nehéz ehhez a kocsihoz választani, szinte minden benne a van, ami fontos. Én riasztóra gondoltam, váltóretesz, MaxiDOT (egyszerüen csúnya a másik ) esetleg tempomat. A fogy értékek iegen jól hangzanak. Még 1x köszi, csüt megyek próbálni, akkor majd többet tudok.
A legfontosabbal kezdeném. Még véletlenül se tuningoltasd meg! Tudom hogy mindenki mond 1000 féle dolgot, de akkor jársz a legjobban ha hagysz mindent a gyári állapotban. Ez egy 2.0 TDI motor, így is eléggé ki van hegyezve, teljesen felesleges ennél tovább feszíteni a húrt.Szervízesek mondták hogy jópár p-boxos octaviaval találkoztak már, ami 3 hengeres lett. Én azt mondom bőven elég az a 170LE/350Nm.
Fogyasztásilag 5.5-9,5 között mozog az autó. Csodát nem kell várni, ha 170 pacinak tolod akkor azokat etetni is kell. A tolod nálam 160 feletti értékeket jelent. Érthetőbben, normál városi autózás esetén 8 liter körül alakul a fogyasztás, városon kívül 110-120as tempóban 6,5 körül. Nemrég sikerült 2 város közötti 40kmes szakaszon 9,1et kihozni, de ezt szinte padlógázzal (190-200). Autópályán tempomattal is a 180 feletti sebességtartományben lehet számolni 9 liter körüli fogyasztással.
Alkudásilag annyit hogy kb 7,5 millió helyett kaptam meg 7millió pár tízezerért.
Nálam az extrák:
-első hátsó parkradar
-aktív fejtámlák elöl
-automatikus fényszóróaktiválás (szarra se jó, mert auto állapotban semmilyen fény nincs, így persze országúton használhatatlan. Egyetlen jó dolog a vele járó coming/living home funkció)
-Elektromosan állítható és fűthető, elsötétedő külső-belső tükör (persze a belső se nem elektromos se nem fűthető :-D)
-Esőérzékelős ablaktörlő(az el. tükörhöz kötlező volt ezt is rendelni, idegileg rendszerint tönkretesz ugyanis az esőérzékelős állás pont abban van, ami máshol a szakaszos törlés. Szemergő esőt nem tud kezelni, a szakaszos törlést csak néha sikerül végrehajtania, és roppant bosszantó hogy ez esetben az a két választásom van, hogy vagy manuálisan mindig én működtetem az ablaktörlőt, vagy állandóan megy.Bosszantó dolog annyi szent.)
Az enyémnek is ugyanez a gondja :) A részecskeszűrővel nem lehet gond, ha kigyullad mész vele egy 8-10 kmes kört és szépen kikormolja magát, aztán elalszik a kontrollámpa :)
Sziasztok! Mostanában fogok autót cserélni, és a dizel RS re esett a választásom. Szinte mindent tudok már a kocsiról, jövő csüt megyek tesztvezetni. Akinek ilyen van annál milyen fogy. adatok vannak? És ezt a motrot érdemes még tunnungolni? Bár egy 68 Le-s 206-osból ülök át, szerintem ez a tunnung dolog egyenlőre nem aktuális. És még azt szeretném megtudni, hogy kinek mennyit sikerült lealkudni?
de pl. a német fórumokon a részecskeszűrő visszajelzőjével szenvednek. lehet, hogy ők lámák és nem képesek kormolni rendesen? nem volt ezeknek trabantjuk ;)
az én sárga visszajelzőm izzítási problémákra volt visszavezethető a comp. szerint.
átléptem az 5k-t, most hála istennek semmi gond vele.
Kezd bosszantani ez a sárga lámpa ami folyamatosan kigyullad...Nem tudjátok esetleg érdemes lenne kivinni Ausztriába, hátha ott tudnak vele valamit kezdeni? Itthon csak a balfaszkodás megy, a Porsche Hungária meg úgy ahogy van szarik az egészre :-x
Ne aggódj nekem, eddig kb 6x volt ilyen :D Nem tudnak vele mit csinálni, törlik a hibatárolót :) De ne aggódj, majd ha lesz hozzá új szoftver, frissítik és minden ok lesz :)
hat nem tudom en jobban szeretem a diseleseket most 1 bmw316osom van elotte 1 octaviam volt1.9tdi az utobbit jobban szerettem ezert is gondolkodom a rs tdibe. azt el is hiszem hogy ide inkab a ts motor illik.. tempomatot mindenkepp tetetnek bele mivel angliaban elek szoval hosszu utakra is lenne hasznalva. mindenestere koszonom az informaciokat. udv....
hali leltem 1 rs video oldalt eleg jo http://www.youtube.com/results?search_type=related&search_query=skoda%20octavia&search_sort=&search_category=0&page=3
A xenon hogy viselkedik amikor tonkre megy? Met ha felkapcsolom akkor villan egyet de nem muxik. ez kontakthiba vagy igy viselkedik az elhasznalt xenon izzo ?
Kiszedtem az egész lámpatestet és rákötöttem közvetlenül a 12v-ot. DE akor is csak 1 villanás és annyi. az izzó megment ? Valaki elmagyarázná miért van az hogy azt nem lehet csak úgy cserélni hanem valami spéci beállítás is kell. Legalábbis ezt hallottam.
TAMAS-1 te írtál valami ilyenjellegű hibáról. mi a végkifejlett ?
Hja azt nem mondtam hogy egy OCT I RS-ről van szó.
205/55R16 méretben megérkeztek a Dunlop WinterSport 3D tesztgyőztes gumik. Olcsón :-) Ha valakit érdekel, dobjon egy mailt. Más méret, más márka is megoldható.
Igen nekem is kb ennyit csal a GPShez képest! Azt mondom ez legyen a legnagyobb gond :-) A kis sárga lámpa nem gyulladt még ki neked? Most voltam egy kb 500km-es úton, pályán 180-190 (GPS szerint) városon kívül 140-150 (szintén Gps), városon belül 70 körül mentem, és a kúton mérve (mindig teletankolom) 7,3 jött ki, fedélzeti számítógép szerint meg 7,2. Az arányok 50 % pálya, 10% város, és 40 % azon kívűl voltak. De mentem már vele vak sötétben, 80-90es tempóval (őzikékkel teletűzdelt környék), akkor 5,6ot evett :-) De ez eddig sem volt gyakori és a jövőben sem lesz. Huzamosabb autópályás hajtásnál szerintem 8.5-9 körül jönne ki a fogyasztás. Amúgy összességében teljesen meg vagyok vele elégedve :-) Mondjuk az kicsit gáz, hogy még mindig nincs a márkaszervízeknek programjuk hozzá, úgyhogy ha kigyullad a sárga ikon max törölni tudják a hibatárolót. Véleményem szerint az elektronikai résszel nem stimmel valami, de ez az autó viselkedését nem befolyásolja.
600km 150km/h átlag-al 8,8liter/100km. mint az adatokból is látszik ez nem volt egy spórolós út ;)
2.100km után negatívum: 6..8 km/h-val többet mutat az óra mint a tényleges sebesség, és ahogy megfigyeltem a megtett útra is többet mér mint a valódi távolság. Lehet ez? JW nálad ez hogy néz ki?
Köszönöm JW a segíteni kész hozzáálásod! Én a régebbi RS-t venném. Bevallom csalódott vagyok mert nagyobb diskurzusra számítottam! Azért jelentkeztem ide mert arra gondoltam itt majd jól megbeszélhetem igazi haszálókkal a tapasztalatokat. Továbbra is várom a véleményeteket! Köszönettel! vilta
Én a közel jövőben vásárplnék egy használt rs ocit. Sok minden érdekellne. Fogyasztás város/országút. Tényleges és nem a gyári adatok. Fenntartási költség, hibalista. Egyébbiránt egy 1.6-os benzin gázos ocim van. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Csak hát az rs a nagy szerelem. Vágyakozzak utána vagy nem éri meg venni? Minden tapasztalatot legyen az negatív vagy pozitív szívesen fogadok! Köszönettel mindenkinek aki válaszol nekem! viltak