Aha értem. Én neten foglalom a jegyemet ott ilyen nincs :-( Sajnos.. néhányszor jól jött volna.
Ez csak feltételezés volt nem megyek Kanadába, csak írtam, hogy amikor voltam (áprilisban) akkor kicsit elhamarkodott döntés volt elörre megvenni a repjegyet és csak utána kérni vízumot.
Nem szeretnék menni sem Kanadába sem Amerikába amig van ez a vízum macera.
utazási irodákban szerintem csinálnak ilyen "ingyenes" foglalást, gondolom legfeljebb 48 órára. reggel lefoglalod, délelőtt leadod a papírokat a követségen, délután - ha megkapod a vízumot, ha nem - lemondod a foglalást ;)
egyébként turistáskodni szeretnél vagy egyéb ügyben utazol?
volt interjú, engem azzal próbáltak szopatni, hogy az indexemben sok tárgyhoz ütötték be a "nem teljesítette" bélyegzőt a műegyetemen... aztán megkérdeztem a hölgytől, hogy "na és akkor mi van?", erre nem tudott mit mondani, úgy emlékszem.
természetesen nem napra pontosan írtuk be, hanem nagyjából, mert tudtuk, hogy július közepétől augusztus közepéig tudunk menni. nem is kérdezték, hogy van-e foglalásunk.
de ez két éve volt, azóta változhatott egy-két dolog. mindenesetre én azt gondolom, hogy ők se hülyék és tudják, hogy repülőjegyet foglalni két perc az interneten és bármikor visszamondható bármilyen költség nélkül. ha nyugodtabban mennél foglalással, akkor foglalj egy jegyet bármelyik utazási irodában.
hat, lehet, hogy megiscsak Parizs lesz belole. ugy nez ki pont akkor lesz erettsegi talalkozonk, amikorra az utat terveztuk, igy most az egesz nyarat ujra kell tervezni, mert persze mind a ket helyre el akarok jutni ( a kis telhetetlen..)
egy kerdes (ismet..): igenyelte es kapta mar meg vki ugy a vizumot, hogy nem volt meg repjegyfoglalasa? nekem ui. csak 48 oraig tudjak tartani a jegyet, de annyi ido alatt nem jon meg a vizum ha postan kuldom a cuccot. vagy csak irjam be hogy ekkor mennenk, ekkor jonnenk, aztan annyi?
Persze.....Sokmindent nem lehet hivatalosan, azért van annyi új gazdag....:-)
Bemész a bankba és kiadod magad xy-nak. Elmondod mit szeretnél. Az ügyintéző mondja rendben van, 75CAD és forintba kell fizetni. Kér hozzá egy útlevelet. Jajhj...hát az sajnos otthon marad....de fel van irva a száma az jó?! Persze!....:-)
és már túl is vagy rajta. (A kutya nem fog téged igazoltatni a banka hogy te valóban az e vagy akinek kiadod magad)
Kezedben az eredeti bizonylat az ismerősöd nevével és útlevél számával. Feladod postán az ismerősödnek. Majd ő elküldi a papirjait a követségre.
Más is befizetheti a vizumdijjat az MKB-ba! Nem kell utlevél, csak a száma, meg természetesen a neve az illetőnek. A bank nem rendőrség :-) Sz@rik az rá kinek ki fizet be és mit :-)
sziasztok, koszi mindenkinek a segitseget! Springfield-nek meg kulon koszonet a linkert! ezen a weboldalon voltam mar de ezt a reszet akkor vhogy nem talaltam.
ugy latom, hogy ez akkor teljesen mashogy megy mint az amerikai kovetsegen. pl interjuk nincsenek is egyaltalan, csak a papirok alapjan dontenek?
A levélben való igényléssel az a baj, hogy bekell fizetni az MKB (ha jól emlékszem) Bankban a vizumigénylés díját, és azt csak személyesen lehet a bankban. Mivel MKB bank nincs külföldön (legalábbis Finnországban nincs, és szerintem Nyugat Europában sem) ezért muszáj hazamenni. Még azt sem lehet, hogy elküldesz egy ismerőst, mert csak személyesen lehet igényelni az útlevélel együtt.
Mi itt buktuk be a Magyarországon való igénylést, és döntöttünk, úgy, hogy akkor Londonban kérjük (egyik munkatárs elvitte).
Ha Magyar állampolgár vagy Magyarországon folyamodj vizumkérelemért, függetlenül attól, hol dolgozol vagy élsz (ideiglenesen). Általában ez a tendencia. Nyilván ha már állampolgárságért foylamodtál Spanyolhonban akkor az más tészta. Egyépként meg levélben is meg lehet igényelni, ha elküldesz minden dokomentumot, útlevelet stb...tehát mindegy hol tartózkodsz. Viszont amit irtak előttem...illik megindokolni a korai vizumkérelmet. Szvsz olvasd el a követség honlapját minden le van irva magyarúl:http://geo.international.gc.ca/canada-europa/hungary/right_nav/magyar-en.asp
szia! koszi az uzenetet! melyik orszagban eltel, amikor igenyelted? Pesten a nagykovetsegen kertek vmi plusz dolgot/papirt azert mert kulfoldon laksz? hogy lehet idopontot kerni kulonben Pesten, csak telefonon? bocsanat a kerdesozonert...
Szia! En is ebben a cipoben jartam korabban... Parizsba kellett volna kuldeni a kervenyt, de nem akartam, igy Magyarorszagon igenyeltem... Irj egy jo levelet, amiben elmagyarazod a helyzetedet, vegulis magyar vagy, miert ne ott kerned a vizumot. Nekem semmi gondom nem volt a vizumkerelemmel, eddig. Ha barmiben segitseg kell, csak szolj!
Én szerintem a hír örömteli nekünk is, furcsa ugyan, hogy pont az az ország, ahonnan a legtöbben "menekültek" anno, de ebből is látszik, mennyire hirtelen, mennyire váratlanul történnek ezek az események. Ettől függetlenül persze előfordulhat, hogy mi nem férünk majd bele a körbe, de reménykedni azért érdemes. Szóval aki eddig nem kapott vízumot, lehet, hogy csak 3-4hónappal kell eltolnia a tervezett utazását.
segitsetek! Adjatok tanacsot ha tudtok. 30-as, elvalt, gyerekkel. Ez az en formam. ja es raadasul GYED-en. Es ramtalalt O. Jonne ertem, vinne magaval, csak eppen tudjon. Adjatok tanacsot melyik lenne a legrovidebb, na es a jarhato ut, hogy vizumot kapjak? Hazassag egyelore nem johet szoba, csak nehany ev egyutteles utan... foleg igy hogy mar 1szer megegettem magam. Na, otlet? Kossszz
mi 2 éve decemberben igényeltünk vízumot a következő nyárra - megkérdezték, hogy miért ilyen korán. normális indokod van, csak emiatt nem fognak elutasítani szerintem.
sziasztok, lehet, hogy hulyeseget kerdezek de lehet, hogy tud vki valaszolni esetleg...
szoval, azt szeretnem megtudni, hogy van-e vmilyen szabaly- ha turistakent megyek-, hogy a kiutazas elott mennyi idovel lehet megkerni a vizumot. en pl jovo nyaron szeretnek utazni, de mar most decemberben, ha otthon leszek Mo-on meg szeretnem igenyelni a vizumot, mert utana mar nem fogok tudni ismet hazalatogatni az ut elott, es itt Spanyolorszagban a nagykovetseg nem ad ki vizumokat, az osszes dokumentumot az utlevelemmel egyutt el kellene kuldenem Parizsba, de en ezt - a spanyol postat ismerve - vhogy nem akarom megjatszani, a tetejebe igy is behivhatnak interjura...
Szerintem jol latod a dolgokat attol eltekintve, hogy a vizumkenyszer szerintem nem elsosorban 9/11 hozomanya.Ugye, azt azert lehet tudni, hogy Europan belul mely orszagok bevandorloi jelentenek tenyleges terroristaveszelyt, kis hazank (szerencsere) nincs ezek kozott.
Nem tartom hülyeségnek az egész EU-ra kiterjesztett vízum kötelezetséget. Két okból:
1, Ha elméletileg az EUban bent lévő országok lakosai mind EU állampolgárok, miért kell az egyiknek (pl. magyaroknak) vízum amikor a franciáknak nem ?
2, Van egy vietnámi osztálytársam. Ő mondta, hogy szeretne 5 évig Finnországban élni, majd ha megkapja a finn állampolgárságot lelép innen és kiköltözik Amerikába. Mondanom se kell most a finn állam tartja el mint menekültet, elég szép öszeget kap azért, hogy naponta bejár iskolába és finnül tanul (min. 600 Eurot). Aztán amikor itt él már 5 éve kérelmezi az állampolgárságot és fogja magát és kimegy amerikába, annak ellenére, hogy itt mindent megkap az államtól. Az indok amiért menni akar innen ? Mert itt csak 5000 vietnámi él, mig amerikában külön vietnámi negyedek vannak..