Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
A limerick kötött formájú, ötsoros vers, jellemzően abszurd, humoros vagy obszcén elemekkel. Rímképlete AABBA, a harmadik és negyedik sor általában rövidebb; ritmusa jellemzően jambikus.
Orbán Ottó limerickje (elnézést érte, de nagyon jó):
Az első képen a bejárati rész, felül az új építésű "beszúrás" kezdete, a második képen a hegyes vége...belülről pedig mindez egy folyosó, ahol ki lehet menni a belső udvarhoz, és fentről jól rálátni az egészre.
Ffoxban pl. nem tudok itt a fórumon szövegszerkeszteni...
Mivel úgy tűnik, te nem tudod, a többiek pedig nem érnek rá, vagy mindenesetre nincsenek, elmondom, hogy a másik vár Nürnbergben van.
[Egy Stone-tech nevű kiállításon voltam ott.]
Erre utaltam a belinkelt Wagner nyitánnyal is.
A másik épületet (a Kolosszeum) a náci időszakban építették egy óriási pártközpontnak készült Speer nevű építész tervei alapján (akit szintén elítéltek a háború után)
Most nem igazán tudják mire hasznosítani az építményt - részben elvi okok miatt - , az egyik oldalsó részében egy múzeum-dokumentumtár van elhelyezve az időszakról. Elég érdekesen felépített kiállítás: bevezet az építmény egy részébe, a csupasz falak, a vasbeton födém nyomasztó hangulatot áraszt, időnként pihenőhelyekkel, ahol filmvetítés,a kor dokumentumaiból, propagandafilmjeiből.
Magát az épületrészt kicsit átalakították;
Bocsi, de nem tudom a tervezőt, pedig még díjat is nyert az érdekes figyelemfelkeltő megoldásával, miszerint olyan bejáratot alakított ki, mintha egy óriási tőrrel keresztül lenne szúrva az épület / teszek fel róla még külön képet/
A másik oldalsó részben pedig a Nürnbergi Szimfónikusoknak van központjuk.
Az első képen az akkori elképzelés a területről, a második képen a jelenlegi állapot légifelvételről. Ott jobbra lent látható a beszúrásos modern rész is (arról még teszek fel közelebbi sajátképet is) Az íves épületet nem használják, jobb lenti a múzeum, bala lenti a szimfónikusok központja...
Pl. az iwiwen nem mátrixban, hanem oszlopvektor formájában jeleníti meg a felhasználókat. A Firefoxszal az volt a bajom, hogy állangóan összeomlott: egy ártatlan linkre kattintva eltűnt minden vagy éppen lefagyott.
Megváltozott az MTV videotár oldala. Alig tudtam belépni, más a dizájnja is...lehet újra tanulni kezelni, ráadásul szerintem az eddigi linkek sem jók, új URL-t kaptak a műsorok
Záróra Fischer Ivánnal. Már ezen a címen található, amit a múltkor beírtam már nem aktuális...
Mondjuk azt nem igazán értem, hogy miért kellett megváltoztatni az url-eket...
Épp mérgelődöm, mert a firefoxon nem műxik egy csomó funkció, ami explóreren igen, viszont az exp. marha lassú, főleg itt az indexnél...
Ráadásul újabban mindkető megjegyzi a regisztrációmat, mégha nem is akarom; és, ha elfelejtek külön kilépni, bennhagyja. Ez valamelyik frissítés óta van így...útálom a frissítéseket!
Azóta mindig ki kell törölnöm az előzményeket. Azzal meg elveszítek információkat...