Keresés

Részletes keresés

dbky Creative Commons License 2002.08.14 0 0 2858
Sziasztok! A szigeti koncertről keresek digitális, vagy nagy felbontással szkennelt fotókat.
Tud valaki segíteni?
Memento Creative Commons License 2002.08.14 0 0 2857
ÜDV Fiatalok!
Csatlakozom a társasághoz.
A koncert az esővel különös atmoszférája volt az egésznek.Sírás nélkül nem bírtam ki annyira szép volt az egész helyzet.
A közönség örömtánca volt a tetőpont.
Generációk nőttek fel a CURE-n. Jó érzés volt,hogy
családostul jöttek néhányan.
A hatás nem maradt el.
Mellékesen megjegyzem

DARK NEW WAVE CLUB
Szegeden okt.22-én 21 órától a NOT CAFE-ban.
(Római krt.38.)
Felcsendülnek ismerős dallamok is.
info:catca@mailbox.hu

Pác Tivald Creative Commons License 2002.08.13 0 0 2856
Örülök a véleményeknek; most, hogy a gallup sajnos távolmarad egy ideig :(, legalább nem halódik a topic... Tudom, hogy rajtunk rajongókon nem sok múlik. Minden estere nekem borzasztóan tetszett Porl és Boris játéka, ezek igazi nagy zenészek, nekem nagyon hiányoznak, igaz, hogy lassan 10 éve nincsenek az együttesben. Természetesen nem a nagy gitáros tekerések miatt szeretem ezt az együttest. (A gitármánia rovatba elvből nem írok.:)) Porlt (és Boriszt) a kreativitásuk miatt szerettem meg. Az is egyfajta virtuózitás. Én sokra tartom az ilyesmit. Hiányoznak a francnak a Never enough v. a Cut harsány szólói. A Disintegration-ön lehet, hogy egy torzított hang sincs, mégis olyan szép. A Wish meg azért rockos, mert Robert olyannak akarta - szerintem. Mert abban a bandában mindig is az volt, amit ő akar(t). Ezzel együtt nagy álmom teljesült, hogy végre élőben láthattam őket. 89-ben még kicsi voltam, 96-ban pedig káromkodtam. Ráadásul nagyon jók voltak. Igazán nem panaszkodhatunk. Persze, kinek melyik szám hiányzott, de akkor is. Ja! Míg el nem felejtem. Külön örvendetes számomra, hogy nem egy naív szemlélődőnek tetszettek az új dalok és a Bf c. nóta több avatatlanra is nagy hatással volt, olyannyira, hogy CD-t kértek tőlem. Jól esett, hogy vannak, akik nem azt mondják, hogy :"ja, a Cure? volt régen pár jó számuk, de most már..." Szóval, csók mindenkinek. Remélem nincs harag.

BoriszVilmos: az jó.

Nephilim Creative Commons License 2002.08.13 0 0 2855
Naszóval. Most elfoglalom itten a fél oldalt.
Merthogy lesz ez a buli nemsoká:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

És ott nagyon jó kis zenék is lesznek. Pl. Cure. Jó kis koncertszámokat tervezek, a Szigetes fellépés emlékére. Meg Siamese Twins, mert az kell Watersnek. :-)))

Meg sok más persze.

Szőrös Creative Commons License 2002.08.13 0 0 2854
tegnap a Coldplay volt a vendég a bbc radio1 esti műsorában. Az énekes nagy Cure fan, a Forest-et kérte, hogy játszák le. Mondta, hogy hasonló dobalappal vettek fel egy számot kislemez b-oldalra.
Giorgio Volli Creative Commons License 2002.08.13 0 0 2853
Sziasztok!
Idestova két hete már, hogy a Cure fellépett a Szigeten, de én még csak most jutottam el odáig, hogy körülnézzek ezen a Fórumon. Ja... Bár nem kenyerem a dicsekvés, de el kell, hogy mondjam, hogy ott voltam Robert Smith sajtótájékoztatóján, és néhány képet sikerült is készítenem "őrobertságáról". Sajnos, elég agresszor volt a (profi) fotósok többsége, így aztán nem lettek túl jók a fényképeim, mivelhogy nem sikerült közel férkőznöm Robert Smith asztalához a nagy tülekedésben. Amúgy, elég gagyi kérdéseket tettek fel neki, és én ordítani tudtam volna dühömben, hogy az én - szerintem - jó kis kérdéseimet totál feleslegesen állítottam össze a "nagy napra". "Fész tu fész" interjúra persze nem volt lehetőség... Legalábbis nekem... Na, mindegy... Az egyik cikkemet már olvashatjátok a következő oldalon:
http://www.zeneforum.hu/index.asp?cat=main&mid=6&newsid=9376
A másik majd egy osztrák ill. német lapon fog megjelenni.
Igazándiból azonban azért írtam, hogy megkérdezzem, kinek vannak meg a következő Cure videók, jó minőségben:
- 02 03 00 Brussels Ancienne Belgique PRO SHOT
- 08 22 98 Cologne Bizarre Festival Multiple Angles PRO SHOT
- XX XX 96 Rio de Janeiro Praca de Apatoese Multiple Angles PRO SHOT
- 05 03 92 London Kilburns National Hall Multiple Angles PRO SHOT
- 08 09 86 Orange Théatre Antique d'Orange Multiple Angles
- 10 17 84 Tokyo Nakano Sun Plazza Hall Multiple Angles PRO SHOT?
Ha valaki tud segíteni az átmásolásukban, akkor írjon! Kösz!
Ja... És a Szigetes koncert megvan már valakinek videon? Számítógépes letölthető fájlok nem érdekelnek, mert sajna nincs otthon gépem...
Üdv néktek!
Ui1: A legcikibb dolog az volt a sajtótájékoztatón, amikor egy román nő úgy ejtette ki a zenekar nevét, hogy "Dö Kűr"...
Ui2: Volt ott viszont egy haláli aranyos ikerpár (lányok), akik szintén fotóztak, és akikkel dumálgattam is, de leléptek... Ha olvassák ezt a bejegyzést, akkor írjanak!
inyourroom Creative Commons License 2002.08.13 0 0 2852
A gitárvirtuózokért én sem rajongok. Nekem mindig öncélúnak tűntek a nagyon cirkalmas szólok, amik sokkal inkább "hú de ügyes vagyok", semmint "de jó hallgatni" dolgok. Persze Porl remek gitáros, én viszont a régi tagok közül inkább Borist hiányolom. Szerintem a Figurehead, a One Hundred Years, a Play For Today, az In Your House vagy a Dressing Up (és a többi) sem előtte, sem utána nem volt annyira jó, mint amit a Paris albumra rögzítettek. És itt nem is annyira hangszeres tudásra gondolok - ezt pl. Jasonnál vagy Andy Andersonnál sem kérdőjelezem meg - mint stílusra.
Előzmény: e_dora (2851)
e_dora Creative Commons License 2002.08.13 0 0 2851
szerintem a cure most is szuper, a szigeten is az volt, es a malmsteent nem véletlen gunybol irtam, szerintem egy tartalmas, fontos szövegekkel és hangulattal operáló Zenekar-ba baromira nem kell ujj-tornász más stilusu virtuoz, meg semmilyen. Nekem a total csucs pl a the Kiss, elején a Robert a wah pedállal, szinte semmit nem csinál, de az akkoris üt, mert tele van szenvedéllyel. Egyébként meg ennyi erővel kivánhatnánk ugyanugy, minden számba 2 perces dobszolot, az miert nem hianyzik? ugyanannyi létjogosultsága lenne: nulla.
Nem tudom, mennyire sajnos, de a cure eléggé smith-domináns... Páran megfordultak már benne, de ő az egyetlen, aki nem potolhato. Na meg a gallup: mindket gallup.. :)
Előzmény: Pác Tivald (2845)
Szőrös Creative Commons License 2002.08.13 0 0 2850
Porl nagyon rockos/funkys szólókat nyomott a Wish turnén, várható is volt a kilépése. Azóta nincs tűz a zenekarban (üssetek)
Tegnap kezembe került a Fools Dance ep. Simon basszustémái összetéveszthetetlenek. Volt több kiadványuk, vagy csak ez az 5 szám?
Csak egy Peel Sessions (1978) ep. jelent meg, vagy volt egy második is?
Előzmény: Törölt nick (2847)
Vilmos Borisz Creative Commons License 2002.08.13 0 0 2849
mindkettő
snakepit Creative Commons License 2002.08.13 0 0 2848
Hahó!

Csak nem birom ki, hogy ne szóljak bele ebbe a leszólásba:-)

Ha azt várod a Perry-től vagy Roger-től vagy bármelyik tagtól,hogy előtérbe kerülhet Robert mellett, akkor jó nagyot tévedsz. A Cure-ban stabil HÁTTÉREMBEREK játszanak R.S. kivül. Akiknél az sem árt, ha mellesleg tényleg tudnak játszani hangszeren.
Jason kicsit kilóg a sorból, neki kevés ideje volt önmagát adni(WMS 1996, BF 2000). Jobbára csak a régi számokat játszhatja, de azokat meg nem ő szerezte. Nagy különbség. Nem akarom leszólni, csak még nem tudott bizonyitást adni önmagából.
Roger kb. 100%-al jobban játszik Lolnál, de csakis láthatatlanul, mindenféle felesleges sallang nélkül.
Perry is szerintem maximálisan adja azt a többletet, amitől a Cure ma is Cure marad szintén a háttérből. A szólóra ott volt Porl ill. ma Robert.
Talán egyedül Simon az, aki többet lehet a rivaldafényben Robert mellett. Bár az is igaz hogy annyira jól játszik (szerintem),hogy nyugodtan benne van a világ top 10-jében.

Lehet hogy nem sikerült, de megpróbáltam válaszolni arra hogy miért is "nincsenek ott a szinpadon"

Csak megkérdezném hogy melyik volt az a rész vagy részlet amit Perry nem tudott eljátszani a Most Wanted-ben?

Snakepit

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.12 0 0 2847
Pác Tivald:
Perry Bamonte-nak nincs szólója, mi Rogerről beszéltünk. Mellesleg nekem semmi bajom a játékával. Porl tuti profibb volt - ahogy Boris-ra is ezt mondják Jasonnel szemben, és ezzel némileg egyetértek - de nekem nem hiányozik az a túlzottan hagyományhűen rockos gitárjáték, ami szerintem az ő hatása volt a zenében, és pl. a Never Enough-ban vagy a Cutban hallható. A régi tagokkal meg csak koncerten terveznek együtt játszani tudtommal.

G****

yloz Creative Commons License 2002.08.12 0 0 2846
!
na, emberek(?) ezt olvassátok el: pararadio

enny

Pác Tivald Creative Commons License 2002.08.12 0 0 2845
Motyo: Robertnek Jazzmastere volt, de kb 84-ig. Azóta a Gretsch az úr... Mint a Martin L. Gore-nál.
Martin Vasquez: Öcsém, te jól látod a Porl-kérdést...
Dóra: Nem Malmsteen kell, hanem Pooorl!!! Vissza.
Szerintem, ezzel a Bamonte-gyerekkel egyszerűen az van, hogy nincsen jelen a színpadon. Mintha ott sem lenne. Meg annak idején az MTV Most Wanted-ban sem tudta eljátszani rendesen a Just like Heaven-t. Ez az ember szólólemezeket csinál?! Na ne... Itten nem a virtuózitásról van szó, hanem arról, hogy azt a 3 hangot is úgy kell játszani, hogy nagyonszépen, na! A Gallup által terjesztett angol ny. anyagban olyasmit olvastam, hogy a banda a 25 éves évfordulója alkalmából ismét együtt játszik majd a régi tagokkal, akár felvételen/lemezen is??. Erről már a 20 éves évforduló idején is volt szó, az eredményt ismerjük... Kellemes további kötekedést. Borisz Vilmos: Te rajongásból vagy hangszer iránti szeretetből választottad a nicket?
tojas76 Creative Commons License 2002.08.12 0 0 2844
Üdv mindenkinek !

Néhány hónapja már egyszer jártam erre, de sajnos elhányam vhol a címet és később sehogy sem találtam vissza. Tehát : új vagyok ebben a fórumban, de a zenei ízlésem jónéhány év óta a régi. 1989 óta hallgatok Cure-t, és hasonló zenekarokat. Olvasgattam a fórumot, és szívesen bekapcsolódnék én is a beszélgetésekbe. Ha valakit érdekel, akkor akad néhány CD-m is. Nem tudom, hogy ebben a topic-ban divat-e a CD csere-bere-kopi, de ha gondoljátok....:-))

ByE !

TvT

Vilmos Borisz Creative Commons License 2002.08.12 0 0 2843
Tessék nincs a Gallup, és úgy kell a süllyesztőből előbányászni a topicot :)))))
A tízóraira szállított üvegszendvicsek elfogytak végre
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.11 0 0 2842
Látom, arra azért vigyáztak, hogy igényesebb kivitelű most se legyen! :-)
Előzmény: Martin Vazquez (2837)
CatHead Creative Commons License 2002.08.10 0 0 2841
Köszi Snakepit, sikerült...
Előzmény: snakepit (2831)
snakepit Creative Commons License 2002.08.10 0 0 2840
Hahó!

Félreértések elkerülése végett nem a Fools Dance-re gondoltam. Arról tudok én is.

Snakepit

Előzmény: Martin Vazquez (2835)
Martin Vazquez Creative Commons License 2002.08.10 0 0 2839
oké, akkor mingyá hívok valakit akivel dumázhacc az inbetween days-ről, meg a wild mood swings-es dolgokról, csak várjá :-))))))
Előzmény: Szigi101 (2838)
Szigi101 Creative Commons License 2002.08.10 0 0 2838
Nem járok erre pár napig, és 10 oldalon kell átrágnom magamat... nahát!
Viszont írni nem tudok semmit... (ez egy pici kritika volt...)
Előzmény: Martin Vazquez (2837)
Martin Vazquez Creative Commons License 2002.08.10 0 0 2837
még annyit, hogy némileg megújult a chainofflowers nyitóoldala
Martin Vazquez Creative Commons License 2002.08.10 0 0 2836
A Banshees ugyan májusban az USA-ban turnézott, de ettől függetlenül 1995 óta nem léteznek, ezért nem várhatunk új lemezt.
Állítólag ehhez a bestof-hoz lesz valami bónusz cucc is, mellesleg szerintem az, hogy újrakeverik a régieket talán érdekessé teheti a kiadványt.
Előzmény: Törölt nick (2828)
Martin Vazquez Creative Commons License 2002.08.10 0 0 2835
Simon 1984-ben - amikor éppen nem volt a cure tagja - alakított egy Fools dance nevű bandát. Kiadtak egy Prieshole című lemezt, nekem megvan, öt vállalható szám, semmi baj velük.
Előzmény: snakepit (2830)
CatHead Creative Commons License 2002.08.10 0 0 2834
Azért remélem nem te nyerted a Kistehén hasonmás versenyt a Szigeten!! :))

Nézzétek meg ezt, ha még nem ismeritek:
http://cerulia.net/feu/randomness/quiz/

Szerintem eszméletlen jó, kb. 10 percet röhögtem minden válaszon... Esetleg ha tudok valami hasonlót, akkor osszátok meg velem légyszi!

Előzmény: NAGYTEHEN (2833)
NAGYTEHEN Creative Commons License 2002.08.10 0 0 2833
A NAGYTEHEN tulkeppen egy kistehen;)) akinek nagyonteccik a Simon
Előzmény: snakepit (2830)
cure20020731 Creative Commons License 2002.08.10 0 0 2832
A pesti Cure koncert tovabbra is beszerezheto itt.

www.extra.hu/cure20020731/index.htm

snakepit Creative Commons License 2002.08.10 0 0 2831
Hahó!

Ha akarod most már otthon elérheted, nem ment ki a Pireneusi koncertekre.

Snakepit

Előzmény: CatHead (2816)
snakepit Creative Commons License 2002.08.10 0 0 2830
Hahó!

Ja, ja kicsit WMS-ES, meg egy kicsit olyan mintha improvizálna. Viszont tudtok valamit egy állitólagos Simon szólóról? Vagy ez csak a legendákban mesélik, hogy van valahol egy?

G****, nehogy komolyan vedd a kritikámat a zenékről, csak vicc volt. Nagy részét én is szeretem amiket felsoroltál.
Viszont ki ez a nagytehén nevezetű valaki?

Snakepit

Előzmény: CatHead (2829)
CatHead Creative Commons License 2002.08.10 0 0 2829
Nagggyon szomorú... kicsit jobbat,többet vártam volna tőle, legalábbis az a 2-3 szám alapján, amiket én hallottam. Lehet, hogy ezért volt neki olyan nehéz kiadót találnia, és ezért is szidja folyton őket, és inkább mp3-ban nyomná a dolgokat??
Előzmény: Törölt nick (2828)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!