Mennyi idő alatt gyorsul a legideálisabb fokozatban 80ról 120ra és 100ról 160ra?
Csak kíváncsiságból kérdezem, mert szeretném tudni az enyémet elhelyezni, és eddig hasonló erős autóból amivel dolgom volt mind nehezebb volt egy Octaviánál!
Hali, nekem benzines van, stabilan 10.9 az átlag. 95-össel járok, ami elvileg növeli a fogyasztást a 98-ashoz képest. Az 1.8-as Lagunám 120 LE-vel pont ugyanennyit evett. Én az átlagnál többet megyek városban, rövid távokon, ami szintén nem csökkenti a fogyasztást.
Találkoztam olyan TDI-ssel, akit 100km város után kihajt a mûszer az autópályára. Ha nem égeti ki a részecskeszûrõt, akkor egy idõ után visszaveszi a teljesítményt kb 1/3-ra, és asszem utána teljesen letilt. Visszavitte a kereskedõhöz, aki azt mondta neki, hogy visszaveszi tõle az autót, és a pénzt visszadja, mert nem tud vele mit csinálni. (Hozzáteszem, a srác csak satufék-fullgáz üzemmódban mûködött)
Kilométeróra: minden autónál csal, gyárilag, szándékosan. Amiket én mértem: Kilóméteróra GPS 60 53-54 100 93 200 192 210 201
Tovább nem próbáltam, illetve akkor nem volt nálam GPS.
Na ma eljött a nap.... Megkergettem egy kicsit, darth öfőmétolságát. Csak a környéken egy "visítós" körre. Ez volt az első igazi kergetés...:)) Család nélkül, egyedül, VÉGRE!
Nem tudom, segít-e. Leszögezném, hogy túl vagyok a száguldozós korszakomon, tehát nem padlózom az autót. A gyorsulni meg motorral kell. :) Utazni csak síelni mentem, tetőboxal. 145-re belött tempomattal, osztrák autópályákon, emelkedők/lejtök között, 8,3-literes átlag szerintem nagyon jó. Meredek Karintiai emelkedőkön közel azonos tempoban tudok felmenni mint nyáron motorral, ami elég meggyöző. :) Városban 9,5 normál temponál, egy-egy gyorsítással. Szerelőm szerint lassan már lehet próbálgatni a motor erejét.