Vagyunk itt jópáran, akik normálisak, de akad mindig 1-2, aki nem ide való. Azokkal meg ne is foglalkozz.
Mi Versaillesben lakunk, június óta vagyunk itt férjemmel meg kislányunkkal (1 éves). Kiküldetésen vagyunk, 2-3 év lesz, amit maradunk.
Én most kezdem keresni a lehetőséget, hogy elkezdjek tanulni franciául. Még sehol sem tartok, de ma már találtam egy helyet, ahol tudom, hogy van oktatás. Csak most szünet van...
Így, hogy közösség, ahova tudsz járni, hát nem tudom. Mi most páran találkoztunk hétvégén itt a kastélykertben egy kis vasárnap délutáni ismerkedésre.
Magyar katolikus misszió elmebetegekkel zsúfolva, kimondottan magyr ellenes, még a vasárnapi ebédet is pénzért osztják. Egy ingyen kenyérkockás rántotleves már nem fér bele a gondolatvilágukba.
Magyar kulturális intézet vagy mifene. államilag finanszírozva, kicsinyes szarrágókkal találkozhatsz.
Itt a fórum körülbelül ezt tükrözi. Élén az elmebeteg Billyvel aki mint idegileg leszázalékolt zsoldos osztja az észt, és aki mást mond mint ő az össze akarja verni.
1 hónapja költöztem Párizsba a párommal. Most iskolába járok, franciát tanulok, alap és közép szint között vagyok. 28 éves vagyok, otthon pénzügyesként dolgoztam, kontrollerként. Valamilyen munkát szeretnék találni. Gyerekekre is szívesen vigyáznék. Esetleg valaki tud valamit? Ja és még egy kérdés:van itt valamilyrn magyar közösség, akik összejárnak? Szép napot!:)
Igen, Én is úgy látom az előrejelzés szerint, hogy eső jön. Szólj majd, hogy melyik délután érsz rá, és ha szép idő lesz, akkor megmutatom ezt a játszóteret. :)
Én úgy tudom, hogy az itteni családi pótlék az 100€ azt mondták, hogy én is csak ennyit kapnék, mert ugye otthon még a gyed jár de itt már semmilyen juttatás nem járna, csak a családi pótlék. Szóval nekem azért van egy kis különbség a kettő között, és még azért járna 2 évig a gyed meg a gyes. Szóval nagyon nem szeretném, hogyha megvonnák, mert akkor elveszíteném az otthoni melómat is? Mert ugye ott most maternity leave-en vagyok.
Én a múltkor a Prefektúrán megkérdeztem, ha nem akarok a lakásbérleti szerződéssel a hónom alatt járni mi a teendőm. Azt az ötletet kaptam, hogy hívjam fel a tartózkodási engedélyeket intéző osztályt és talán adnak valami lakcímkártya féleséget. Na annyira nem izgatott a dolog, hogy telózzak.
Azt viszont jó fejből tudni, hogy mióta van szabad munkaerőáramlás és az sem árt, ha tudod hol nézhet utána a kedves "igennagytudású" ügyintéző. Ilyen esetekben szokták kérni a tartózkodásit, ami ugye nekünk nem kell.
Mi is köszönjük, hogy eljöttetek, jól éreztük magunkat. Remélem nem bánjátok,hogy "beszerveztelek" Titeket. :) A másik család is írt, hogy jól érezték magukat, és máskor is csatlakoznának. :) Jó lenne, ha sokáig maradna a jó idő :)
Az az igazság, hogy próbálom eladni az otthoni lakásom, mert csak a baj van a kiadással. Így aztán fizikaila nem lesz otthon lakcímem. Bejelenthetem magam anyámhoz/apámhoz, de nem tudom mi a jó megoldás.
A másik oldalról, mivel még van 2,5 év a szerződésemből ezért az a terv,hogy hivatalosan is bejelentkezünk itt (bár nem tudom, hogy az otthoni családipótléknak megfelelő akármi milyen feltételekkel jár itt vagy, ha a feleségem munkanélküli akkor mit kaphat).
A Magyar állam meg szüntette a családi pótlék folyositását,és azt igenyeltük meg itt,de már a Magyar államkincstár Párizsba Továbbitotta az igénylést,de bemntünk a CAF-ba leadni az igénylő lapot és ott kérték.