Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Szia! Elnézést, hogy hívatlanul közbevágok; kérdezném az öreg PV sínek külön eladók-e? Egyben is érdekelne - de nem szeretnék az előttem szólóknak kénelmetlenséget-
Ha csak azz izzó a gond, azt meg lehet oldani. Sima izzót be lehet festeni üvegfestékkel pirosra és zöldre. Én már csináltam ilyet, azóta is használom.
Szénkefét szaros hozzá szerezni. Én annó a Vaterán vettem egy párat egész jutányos áron. Legalább nem nekem kellett utánajárni. Egész passzos, jól használhatónak tűnik. Megnézhetem a méreteit. Ha egy - elvileg - ma is gyártott kefének kérdez utána az ember, jobbak az esélyei, mint táblázatokból keresgélni a méreteket egy kopott eredeti alapján.
Na, ha már itt járok. Van egy PéVé készletem, egész pofás, de sajnos Pannonia sínekkel. A mozdony a szokásos Előre-Protobocó-Pv1, hosszú kapaszkodókkal, fel nem nyíló áramszedőkkel és sötétbarna keréktárcsákkal. Ez melyik szériába illik? Sajnos nem üzemképes, sokáig hiányzott az irányváltója, csak ki volt patkolva egy irányba, aztán nagy nehezen szereztem egyet, de az se teljes, szóval bajos. Az izzói is rottyra mentek, próbálkoztam korábban a pótlásukkal, még nem tettem le róla.
A tünetei a következők: amikor ráadom a tápfeszt, rándul egyet és beáll. Irányváltáskor ugyanez. Mechanikai hibát kizártam, egészen biztos, hogy elektromos jellegű problémával állok szemben. Találkoztatok már ilyennel?
e-bay-en én már nézegettem a Lionel síneket, az is 3 sínes. Szerintem ki lehet fogni egy jó kis készletet. A posta húzós, de 99%-ban USA-ban vannak a holmik.
Itt van az összes kép, amit készítettem. A másik mozdony kissé lepukkant, korlátja hosszú, és hiányzik a kefe szorító csavarja. Képet holnap teszek fel.
Tán van még normális sin is pár darab, meg vagonok is, de az máshol tárolódik, majd elhozom.