No, de miért probléma, ha egy férj ugyanezt, ugyanilyen cinizmussal mondja, amikor asszonynak huszonötödszörre is egyik fülén ki a másikon be, és jön a nyakleves. Nem rendszeresen, hanem 1-2 alkalommal?
A felpofozod az asszonyt, mert annak egyik fülén be, a másikon ki, az bántalmazás, te vagy a hibás, mert nincs megfelelő eszközöd/indokod az álláspontod védelmére, ha a gyerekeddel teszed ugyanezt, az nevelés, magyarázható, jogos nevelési eszköz. Elképesztő.
Most ez úgy hangzik, mintha attól lenne jó kapcsolatod a gyerekeddel, mert párszor megverted. Miből gondolod, hogy a nem gyerekverőnek nem lehet ugyanolyan jó kapcsolata a gyerekével?
Mondom, magyarázod, hogy miért is nem probléma, ha néha elverted a gyereket. Attól függetlenül, hogy jó kapcsolat maradt köztetek, még probléma. Egyszerűen azért, mert másokat nem ütünk meg. Se feleséget, se férjet, se szomszédot, se gyereket.
Nem szeretem jobban , csak sajnos telefonon nem lehet megölelni/megpuszilni . Évi 1-2 személyes találkozás sok mindent elvesz , de érzelmet nem . Viszont ellentétben az itthoniakkal , nem tudok része lenni a hétköznapjainak ... sajnos .
felesleges magyaraznod, inkabb szegyelld magad, mint bantalmazo. nincs kulonbseg, csak annyi, hogy egy gyerek joval vedtelenebb egy felnott bantalmazasaval szemben. o fizikailag sokkal gyengebb, es teljes fuggosegben (erzelmi, penzugyi) van toled...
"Ha egyik fülén ki , a másikon meg be , akkor nincs elég jó eszközöd/indokod az álláspontod védelmére."
Pont, ahogy a gyerek esetében! Megvered, mert nincs elég jó eszközöd/indokod az álláspontod védelmére. Tehát nem azért vered meg, mert ő másból nem ért, hanem, mert TE nem tudsz elérni más eszközzel hozzá.
CSBE az is, ha megpofozod a gyerekedet, mert nem ért a szóból, és az is, ha a társaddal teszed ugyanezt. NINCS különbség. Ahogy a feleség által a férjhez vagdosott papucs és a férj által a feleségnek adott pofon közt sem.
Azért megnéznék néhány apukát/anyukát, akiknek most csendes-rendes-konformista-kötelességtudó etc. kisgyermeke van, hogy a pubertás körüli felfordulás jóvoltából hogyan változik majd a lázadó, mindennel és mindenkivel szembemenő gyermekéhez való hozzáállása. :P
"épp az előbb küldtem el az anyjába , de jól viselte ."
Ha eltekintünk attól a csekélységtől, hogy a mai trsdlom megfelel-e az ember természetes jóléti igényeinek, és az emberiség hosszútávú, békés fennmaradásának, Anyóca kiválóan integrálta a mai trsdlomba a gyermekeit. Profi csavarok a gépezetben. Szvsz.
Személyes észrevételem, h meglátásom szerint a fiát jobb' szereti, mint a lányát.
Hagyjuk már ezt az álszenteskedést , hogy gyereket nem verünk ! Nem verünk rendszeresen ... ez a normális . De hogy ne csattanjon el egy füles mire felnő , az szerintem keveseknél van .
Asszonyt meg azért nem verünk , mert az nem egy nevelésre szoruló kiskorú , hanem a társunk .
Ha egyik fülén ki , a másikon meg be , akkor nincs elég jó eszközöd/indokod az álláspontod védelmére .
Tévét nem nézni/barátokkal nem találkozni/zsebpénzt nem kapni/sulin kívül sehová nem menni/nincs puszi/ölelés .... nem használt . Sőt kijátszott .
Pszihomókus aszonta' bírjam ki valahogy , majd elmúlik . Igaza lett , csak én közben +10 évet öregedtem . Aztán láss csodát ! ... egy normális/felelősségtudó családapa lett belőle . Hogy csináltuk mi ketten ... ma sem tudom , de megérte .
(épp az előbb küldtem el az anyjába , de jól viselte .:-D ... amúgy meg imádom )
Miután vajmi kevés hiteles van a fősodratúak közül (mondhatni nincs), ezért erős szűrőt alkalmazok, mert nem vagyok hajlandó beleesni abba a hibába, amibe oly sokan, hogy a maga kis politikai hovatartozása függvényében hisz, vagy nem hisz el valamit. Mondjuk nekem nincs politikai hovatartozásom, így valóbban könnyebb helyzetben vagyok. :)
A lelkifröccs és a vesszőzés között azért biztosan lett volna még néhány módszer, ami bevált volna. Legalábbis annyira, mint a vesszőzés. Sokszor egyszerűbb a verés, és utána a magyarázgatás, hogy miért is nem volt más megoldás, ezt belátom.
Nekem a lányomat soha , még egy fülessel sem kellett megfenyíteni . A fiamat meg akár agyon is verhettem volna , de talán ha 2-3 hirtelen nyakast kapott mire felnőtt . Egyszer viszont , előre megfontolt szándékkal elvesszőztem a lábaszárát a drágámnak . Nem kellett elmagyarázni miért ..tudta , és szerintem még örült is , hogy ennyivel megúszta . Utólag magam is csodálkozom , hogy ennyi fizikai erőszakkal megúszta a gyerekkort .:-))
..... és ettől egyáltalán nem érzem magam bűnösnek , vagy szadista anyának . Amiből ért a kölök , abból kell gazdálkodni ! Enyém fiú jól meghallgatta a lelkifröccsöt , oszt' egyik fülén ki , másikon be .
A rendszeres verést azonban a nevelés csődjének , és kissé állatias módszernek tartom .