1. nem ismerik sokan, mert nem nagyon hallották -> meg kell tanítani a népnek :)
2. aktualitásukat vesztették, mert olyan játékosok szerepelnek benne, akik már rég nem Pakson koptatják a parkettet (az "aranykezű" Davis:) -> át kell őket dolgozni
Most is vannak olyan rigmusok, amiket próbálnak beépíteni a szurkolásba, de még nem érte el azt a szintet, amit ki szerettek volna hozni belőle.
Egyébként ha már a szurkolásról van szó, Te miért a palánk alatt ugrabugrálsz? :)))
Sok helyen jártunk, sok mindent láttunk-hallottunk szurkolás terén. Nem csak itthon, nem csak kosáron. Voltak köztük olyan táborok, ahol csak lestünk hogy is szól igazán, voltak olyanok is akiket öten leszurkoltunk.
De van, ami nem erről szól. Nem szurkolói bajnokság!
Minden tiszteletem azoknak, akik elkísérik a csapatukat és kiteszik a lelküket is nekik. Ezért mondom azt, hogy nem ezeket az embereket kell fikázni! Mindegy, h öten avagy kétszázan nyomják, a lényeg: ott vannak!!!
"80-as évek Olaj rigmusait "
A mai szurkolók többsége még csak a lépéseket gyakorolta ekkor, nem a szurkolást. Szerintem igencsak kevesen maradtak meg abból a korosztályból a táborokban.
Ezek a fiatalok lelkesek, ott vannak mindenhol, ha tudnak menni. A toroknak ki kell alakulni, majd szól az hangosabban is:) Tudom, hogy nem ellenfelek Nektek a Tiszaligetben, vagy Körmenden, de kiadják magukból azt, amiért mentek!
Különben ha nem lennének ott, csak a játékosokon tudnál jóket derülni:)
Én csak "bevándorló" vagyok Pakson, az iskola miatt kerültem ide. És hoppá, itt maradtam.
A 80-as években kézimeccseken (köztük Pécs-Komló megyei rangadó:) nőttem fel. Az nem volt semmi! Volt olyan, hogy hét! szurkolói busz ment be Pécsre. De azt az időt nem lehet összehasonlítani a mával!
Akkor nem volt ennyiféle lehetőség egy fiatalnak, hogy eltöltse a szabadidejét. Ezt ott is látom, hogy úgy kell lasszóval befogni szeretett sportágamnak a gyerekeket, hogy egyáltalán edzésen legyen annyi emberke, hogy játszhassunk két kapura (nem kosárkapuról van szó:).
"Csak" ennyit akartam hozzászólni, mert mindenki elkezdte valahol.
Abban van a frankó, hogy egyetlen saját szurkolói nótátok sincs (a standard, minden csapatnál megtalálhatókon kívül), vagy nem éneklitek (de ha lenne miért ne tennétek?). Nekünk bent figyel jónéhány (nem csak micimaci), igaz idén sokkal ritkábban jöttek elő, a tavalyi évünk ebből a szempontból is sokkal változatosabb volt.
Ebbe az egész szurkolói vitába csak azért folytam bele és pöccentem be egy kicsit, mert nagy erővel osztottátok az észt, miközben
2. A-SE, A-SE, álé, álé, és ennyi. Ja, meg néha védekezz.
3. Mindez úgy, hogy évek óta a topon vagytok.
Igérem itt leszek még akkor is, mikor a nyolcadik helyért fogtok játszani - nem azért, h két pofára röhögjek, viszont ezt az időszakot mindenképp felhozom majd. Mert igazságtalannak érzem amit csináltok, torzító, gusztustalan, minket direkt sározó mószerolás, még ha el is ismerem, hogy léteznek olyan elemek, akik ezt a vonalat erőltetik nálunk (de érdekes módon egyes emberek tőletek mindig csak ezt vették észre, holott korántsem ez volt a domináns)... az internetes nyilvánosság szép dolog, de talán kevésbé egyoldalúan előadva még értékelhető is lenne a cucc. Mindegy, meg úgy láttam, hogy te tudatosan kivontad magad az elemzésekből, stb, gondolom te is unod. Vagy nincs időd :)
Szerintem az lenne a legjobb, hogy az ilyen 'szar' táboroktat és közönségeket ,mint mi vagyunk meg az alba,meg a meg....stb egyszerűen kizárnának,és maradna 2csapat az Olaj,és a Körmend. tényleg tök jó lenne.jó nézőszám hasonlók.
Azt hiszem neked fogalmad sincs a dolgokról kisöreg. Minden tisztelet a körmendieké, de úgy tudom nem Szolnokon hanem Körmenden volt idén botrány, és bíró verés. Körmenden általában nem szidják sem az Ivkovicsot sem a Cziglert, sem a Patkányt(nem fasszopó ugye).Hm..... Hol alakult ki szurkolói kultúra előbb, azon nem nagyon lehet vitázni, hiszen mind a kettő tábor elég régi, és kitartó. A helyezésektől is függ hogy éppen hol állnak, és hogyan állnak. Más város, más közeg. Egy biztos hogy egész csarnokos szurkolás(nem csak szitkozódás)nagyon gyakran van nálunk, és ha ezt te nem érzékelted, nem voltál még nálunk, vagy süket vagy. Egyébként meg a paksi szurkoláson egész jókat lehet derülni, hiszen az ember a 80-as évek Olaj rigmusait nyomjátok még most is. Azért elég jó mestereitek voltunk, ezt elismerheted. Még tanulhattok azért....... Olajka
Hm, vajon mennyivel előbb alakult ki a körmendi szurek, mint a szolnoki? A szolnoki nagyszámú közönséget úgy 81-től tartják számon, legalábbis elbeszélések alapján én valahogy addig vezetem vissza. Lehet, hogy még hamarabb összeálltak...
CSabesz, tök egyértelmű, hogy mire megy ki a paksi játék. Most, hogy a körmendiekkel játszanak, előadják, hogy hát mennyivel kulturáltabbak ők, de ez nem a körmendiek számára dícséret, hanem inkább felénk egy újabb fricska, igaz elég gyenge. Emlékszem én még tavalyról a tv-s MTE-ASE meccsre, ahol Mészáros alig tudott nyilatkozni, mert úgy patkányozták, ütni kellezték, stb., Zsoldosról nem is beszélve (nem mondom, hogy nem érdemlik meg bármikor, bármilyen körülmények között :)).
Persze, most meg szétterült a kultúra nagy területen, khm, nem is arról volt szó, hogy tök szoros meccsen mindenki az eredmény alakulásával foglalkozott és nem volt idő fikázni, áh nem :). A meccs végén meg érdekes módon csak adódott affér. Hm. Hagyjuk.
ASE-Alba döntő? Hát, rémálom. Szurkolói szempontból egyértelműen. De legalább majd a labda pattogásának hangjából tudunk következtetni, hogy milyen keményre fújják fel :). Alapjában véve az igaz szolnokinak egy ilyen összecsapáson nem jut energiája arra, hogy bármelyiknek is szurkoljon, mivel folyamatosan jelentkező hányingerének leküzdésével van elfoglalva :). Amúgy nekem az idei Albacomppal nagy problémám - kövezzetek meg - nem volt. A játékosok nem genyóztak - Góbi kivételével, Bódi a tavalyi nagy mutogatós produkcióját is hanyagolta, hogy hirtelen csak 13.1 másodpercet kapott átlagban, azt is még Kruscicnál, fvári vendégszereplésünkkor kevés nézőtéri provokáció ért minket, pedig egy félidőig jól tartottuk magunkat... Mondjuk elkezdték a buzizást mostanában, hát nem tudom mi lesz így, félve járunk oda is, előbb-utóbb még a paksi ingyenbusznak a tükrére is rákennek egy cicakakit. Fúj.
Csak feszíti azt a húrt... Te figyi, miért kell neked is mindig beleszőni az Olaj-tábort a mondandódba? Tudod mit, nem is érdekel. Egyszerűen... nem :)
Ugatás igenis volt ezt ne tagadd le,egyébként rendőri túlkapás volt az egész!ez nem fenyegetés de örüljetek h ilyen simán megúsztátok(piros mezes gyereket kerestük)!pakson a dobos sráccal meg vmi haverjával elbeszélgettünk h ne mutogassanak,ezt már csak a csarnokon belüli 'balhé' tetézte ott mondjuk nagyon rosszul jártatok volna ha ott felállnak nektek,szerintem nem tudtátok h igazából kik ülnek ott!Meg félidőben értesültünk h át is dobáltatok kell ennél több?
Fehérvár utálata Szolnokon jóval masszívabb, mint a Paks ellenesség, bár paraszt vezetőiteknek és a paksi közegnek hála jó úton haladtok az egyenlő megítélés felé.
Engem személy szerint jelenleg addig érdekel a bajnokság, amíg a Körmend versenyben van.
Én örülök, hogy bejutottunk a 8-ba, lesajnáltként 5 meccsre kényszerítettünk egy több, mint háromszoros költségvetéssel rendelkező csapatot, aki az első meccset csakis a bírók csalásának köszönheti.
Én tök nyugodt vagyok, megvan a jövő évi csapatunk, ismét esélyünk lesz a 4-be jutni, szóval....
Tavaly a döntő szurkolását nemcsak Szolnokról fikázták, hanem nagyjából mindenhonnan, szerintem teljesen jogosan.
Idén egy ASE-Alba párharc esetén pedig szintén nem várható túl nagy dobás ezügyben: a kis távolág miatt tőletek nyilván többen mennek, mint az idén idegenben megszokott 10-40 fő, dobokat is visztek, meg végignyomjátok. Alba részről valszeg felduzzad a B-közép 20-25 főre, megsokszorozódik a gázdudások száma, stb, stb....
Tv-n keresztül majd jól elfikázgatunk, de azért nem kell már előre megsértődni...;-)
Tavaly sem volt extra a fikázás (vagy már nem emléxem :) ).
Az "utcai helyzet" Körmenden változatlan. (Én eddig is tisztában voltam vele, hogy nem feltétlen ott kell keresni a bajt magamnak, mert ott könnyen megtalál :) )
Tehát csak neked, mert adod az értetlent: szurkolás/ócsárlás mennyisége & minősége o.k. balhézás továbbra is értetlenül állok előtte, hogy minek kell ez...
Szóval a "Most meg minden szép és jó...." az "enyhén" Csabeszos túlzás.
A témáról már így is több szó eset, mint amennyit megérdemel... Ezért kicsit másról kérdeznélek! :)
Egy ASE-Alba (jelen állás szerint ugye nem kizárt) döntő esetén egy szolnoki mihez kezd?!?!? Rájön, hogy igazából őt sosem érdekelte a kosárlabda bajnokság? Vagy a kupa sokkal fontosabb? Esetleg csak fikázza a döntőt, mint tette a tavalyi ASE-Debre párharc során? :)
Nehéz kérdés lehet majd ezt megélni a Tisza partján :-)
Azon a meccsen nem voltam - persze a történetet hallottam :) Az az ő egyéni szerencséjem, hogy a helyi rendőrök ott őt védték, és nem őt vitték el. (Lehet, hogy a (szolnoki, körmendi) helyi zsaruk vannak annyira "jól informáltak", hogy tudják balhé esetén kit kell védeni kitől :)) )