Keresés

Részletes keresés

hurrá! Creative Commons License 2006.07.31 0 0 796
nyári szabi után ?
Előzmény: kígyószisz (783)
Jalmi11 Creative Commons License 2006.07.31 0 0 795
Hahaha...
Csak most vette észre? Érdekes.
Most már biztos a helye a másik pártban.
Előzmény: kis.márta (793)
Bugi bacsi Creative Commons License 2006.07.31 0 0 794

Elsodlegesen, ha mar "osszefutottunk", legyszives vegyel erot magadon es indokold az ominozus kirohanasodat, mert eleddig hiaba vartam ra. Tegyuk helyre azokat a megbelyegzo ragalmakat, hiszen attol nem valnak igazza, hogy nem beszelunk roluk tovabb, de szinten nem valnak igaztalanna sem azaltal, hogy csak en kerem szamon rajtad. Elfogadom azt is, ha nincs erved az allaspontod megvedesere, de akkor ezt jelezd.

A Fidesz pedig, hogy a temahoz is szoljak, csak egy muellenzek, semmi mas. Ahogy korabban is emlitettem, a paletta szeles, es van jo valasztasi lehetoseg is.

Előzmény: kis.márta (793)
kis.márta Creative Commons License 2006.07.30 0 0 793

Fertő László levelében a kilépésére három fő indokot jelölt meg. Véleménye szerint a Fidesz, mint közösség - ahol jellemző volt egymás segítése, a másik fél tiszteletben tartása - megszűnt. Helyét a kicsinyes, vérre menő személyeskedések és a központi vezetéstől való félelem vette át. A másik ok Fertő László szerint a Fidesz személyzeti politikájának teljes kudarca. További indoka, hogy megítélése szerint a Fidesznek már eszébe sem jut, hogy politikai riválisának is lehet igaza.

Előzmény: Jalmi11 (792)
Jalmi11 Creative Commons License 2006.07.30 0 0 792
Fertő László kilépett a Fideszből.
A többi hasonszőrű is követhetné.
Na hol fogja folytatni?
Természetesen az Szdsz-ben.
Fogadni mernék rá.
Összenő ami összetartozik...
Ladyb Creative Commons License 2006.07.30 0 0 791

Ez így van, de nagyon meg kell nézni a felételeket. Arra utaltam egyébként, hogy azért azt ne tagadjuk, rengetegen vannak olyanok, akik arra alapítanak vállalkozást, hogy majd támogatást kapok innen, majd kapok onnan. Na ja, csak ez pont nem vállalkozás, hanem az alkalmazotti lét meghosszabbítása, más előjellel.

De ez csak egy lábjegyzet. :)

Ladybird

Előzmény: Árpi (790)
Árpi Creative Commons License 2006.07.30 0 0 790
Azért az ácsingózás és a lehetőség észrevétele között van kis különbség.:o) Mert nyilván nem arra alapozom a vállalkozást, de ha mondjuk meglátok egy pályázatot, mi pont arra szól, amit csinálok, vagy pont azt támogatják, amit tenni akarok, akkor azért botorság lenne nem kihasználni, ugye?
Előzmény: Ladyb (789)
Ladyb Creative Commons License 2006.07.30 0 0 789

"Feltételezem vállalkozóként dolgozol Te is, nos, kaptál valamire támogatást a munkád során?"

Erre az utolsó mondatra meg csak annyit mondok, hogy aki vállalkozásba kezd, az ne támogatásért ácsingózzon, mert ez pont ellentétes a vállalkozó szellemmel.

Itt ebben az országban nem a támogatásokról van szó, azt megtarthatják maguknak.

Ellenben magam részéről megelégednék annyival is, ha a vállakozásokat hagynák élni, nem nyúznának le róluk minden bőrt és olyan adópolitika lenne, ami kiszámítható. Már ennyivel is sokkal beljebb lennénk. De végülis ezt már egy rakatszor leírtam. Nem baj, ismétlés a tudás anyja. :))))

Ladybird

Előzmény: Jalmi11 (772)
hurrá! Creative Commons License 2006.07.29 0 0 787

...vagy Kínából is, mint látjuk tömegesen...

Előzmény: Törölt nick (786)
Árpi Creative Commons License 2006.07.29 0 0 785
Azt hiszem a magyar jogi személy alapítója lehet külföldi is. Ezzel együtt nem az a lényeg, hogy külföldi-e, vagy magyar. A haszonnak nincs nemzetisége. A bunkóságnak sincs. Vannak, akik akár építkeznek, akár közlekednek, akár parkolnak, nem hajlandóak tudomásul venni, hogy körülöttük is emberek vannak, azt hiszik, övék az egész világ, és mindenki más örüljön, hogy meghúzhatja magát a nagyság árnyékában.
Előzmény: Jalmi11 (782)
kígyószisz Creative Commons License 2006.07.29 0 0 783
Szerinted mikor beszéltük meg, hogy egyszer majd személyesen is kitársalogjuk magunkat eme témakörben? Azt hiszem, már ideje lenne.
Ez a történet nagyon is érdekel engem.
Előzmény: hurrá! (769)
Jalmi11 Creative Commons License 2006.07.29 0 0 782
Nem néztem utána, ezért nem tudom, de megnézem.
Tulajdonképpen az eljárás ami zavar. Ha itt Érden is sikerül végre a Duna partot idővel rendbe hozni, akkor van esély arra, hogy csak kiválasztottak járjanak oda? Ilyen irányba tart a világ ezek szerint.
Az más dolog, hogy semmiért sem tartoznék olyan kiválasztottak közé...
Nekem elég a kutyám védelemnek.
Az, hogy magyar jogi személyiségű, azt Te is tudod, hogy elég ha én vagy Te a nevét adja hozzá, más meg a pénzt és már magyar is...
Jó pár ingatlan befektető céget meglehetne nézni a cég nyilvántartásban, hogy kinek is a tulajdona.
Na én mára befejeztem. Jó éjt :-)
Előzmény: Árpi (781)
Árpi Creative Commons License 2006.07.29 0 0 781
A véleményem az, hogy ez még nem lefutott meccs.
A kérdésem meg az, hogy ez hogy kapcsolódik a külföldi tulajdonláshoz? Ki az Autóker Holding tulaja? (Mert a cikk szerint a lakóparkot a magyar jogi személyiségű cég építtette.)
Előzmény: Jalmi11 (780)
Jalmi11 Creative Commons License 2006.07.29 0 0 780
Akkor ez a része befejezve.
Viszont a külföldi tulajdonláshoz kapcsolodik az alábbi cikk.
Örülnék ha erről is kifejtenéd a véleményedet.

http://index.hu/politika/belfold/budapest/0728marina
Előzmény: Árpi (779)
Árpi Creative Commons License 2006.07.29 0 0 779
A helyzet ennél kissé összetettebb. Nem 0 vagy 1 a kérdés. Hanem hogy ha van egy alkalmazottam, aki után nem én fizetem a járulékokat, akkor olcsóbban dolgozhat a cégem, nő a versenyképessége. A támogatás ideje tervezhető, hiszen előre meghatározott. Mindkét fél előre tudhatja, mi mikor mennyi. Aztán a dolgozó bebizonyíthatja, hogy őt akkor is megéri alkalmazni, amikor már nincs támogatva az alkalmazása. A cég nem köteles mindig (1 emberrel és 10-zel is) ugyanannyi munkát végezni. Tudod, egy kis cég a kapacitását is sokkal könnyebben változtatja meg. Rugalmasabb lehet. Vagyis ha tudom, hogy 9 hónapig tudom az adott feltételekkel alkalmazni az illetőt, akkor eleve elmondom neki. Meg azt is, hogy ha közben látom, hogy megéri, vagy ki tud találni valamit, ami nekem is jó, akkor utána is dolgoztatom.

Az, hogy hogyan valósulnak meg azok a célok, amikre hivatkozva kedvezményt kap a cég, nem a támogatás, hanem a támogatásra szerződő város (illetve a vezetői) hibája vagy erénye. Ha jó szerződést kötnek, abban bizony benne kell legyen, hogy minek kell megvalósulnia, hogyan kell ellenőrizni, és mi a feltétele a kedvezmény érvényesítésének. Persze úgy tűnik, nem ritka, hogy a cég a profibb, hiszen ő már több helyen végigcsinálta ugyanazt, a településen meg vagy rátermett profik vannak a vezetésben, vagy dilettánsok. De hát ilyen fajta referenciát nem köteles senki bemutatni, amikor polgármesterré vagy képviselővé jelölteni magát. Sőt, néha úgy tűnik, akkor sem, amikor valamilyen hivatali vezetői helyre pályázik.
Előzmény: Jalmi11 (777)
Ttíz+1 Creative Commons License 2006.07.29 0 0 778
..................
Szilva
2006-07-29 11:25:57

Kár, hogy azt nem hasonlították össze, hogy az osztrákoknál mennyi az adócsaló, a színlelt szerződés, a kiskapu-keresés, stb. stb...Azt a "vesenyt" mi nyertük volna...:-(
évi

évi
2006-07-29 11:32:10

Úgy gondolom,hogy ha Ausztriában is annyit lopnának és csalnának minden szinten,mint Mo-n,náluk se lenne annyira jó!Igen minden szinten -politikustól a vállalkozón át a mezőgazdasági őstermelőig a maga szintjén mind ellpoja a magáét.Ebben az országban semmi nem szent! És sajnos senki!Talán az a
vendéglátós is elfelejtett itthon számlát adni.És odakint?Vagy az más...
............................
A kiemelt helyen nekem is fáj valami,ez itt két reakció a cikkre,a társadalom
megosztása már kifejlett tumor ,mint az kitűnik,mostmár azt kell még megnevezni,hogy ki a kulák...
Előzmény: hurrá! (770)
Jalmi11 Creative Commons License 2006.07.29 0 0 777
Álljunk meg egy szóra Tanár úr :-)
Ha nincs szüksége a támogatott munkájára akkor miért is alkalmazza?
Hogy több fejfájása legyen, vagy, hogy termeljen neki?
Ha a támogatás lejárta után kidobja akkor az csak annyit jelent, hogy a többi ember többet kell dolgozzon mert a másik munkáját is elkel végezni.
Rád vetítve, éjjel is dolgoznod kell, hogy elvégezd a munkát.

Az infrastruktúráról meg hadd ne beszéljünk, némely kivételtől eltekintve az ígért fejlesztéseket ilyen-olyan indokokkal nem végzik el. Vagy pedig nem megfelelő módon.
Lásd 6-7 körforgalom. Bőven van hely nagyobra csinálni, vagy rajtunk átjárva építették fel a Tescot, tönkre téve az utat. Kaptunk pár aszfalt foltot a végével...
Előzmény: Árpi (776)
Árpi Creative Commons License 2006.07.29 0 0 776
Biztos vagy benne, hogy a magyar vállalkozó tovább alkalmazza a támogatottat, mint a támogatás tart? Senki nem dolgozik a saját pénze ellen! És ha a külföldi befektetőnek adókedvezményt ad, az is lehet éppúgy hasznos, ha az a befektető jobbítja pl. a kedvezményt adó település infrastruktúráját. Nem a kedvezménnyel van a baj, hanem azzal, ha rosszul bánnak vele.
Ha az állam nekem adja a pénzt, az is támogatás amúgy. Mert végülis én olcsó munkaerőt kaptam, akit amúgy nem állt volna módomban alkalmazni.
Előzmény: Jalmi11 (775)
Jalmi11 Creative Commons License 2006.07.29 0 0 775
Az se igazán korrekt ha lejárt a kedvezményes időszak, veszi a sátorfáját és tovább áll...
Ez nem hangulatkeltés, tény.
Az hogy az állam Neked adja a segély helyett a pénzt mert alkalmazod az embert az nem támogatás.
A többivel egyetértek.
Előzmény: Árpi (774)
Árpi Creative Commons License 2006.07.29 0 0 774
A pénz rendszerfüggetlen. Ahol keveset kap a melós, olcsóbb lehet a termék, jobban el lehet adni ott, ahol több pénz forog.

Az egyik példát Te magad hoztad: eltüntetni az értékeket nem csak bontással lehet, hanem azzal is, hogy olyan intézményeket-hivatalokat tartanak fenn, amik sokba kerülnek. Nemcsak elsumákolódnak azok a pénzek, néha ugyanolyan kisemberek viszi haza, mint Te meg én. Amikor értelmetlen harcokat kell vívni olyan hivatalokkal, amelyek nem segítik, hanem akadályozzák az értékek előteremtését, az mi? Amikor a hivatal egy kupac sóderért büntet, a közterület elbirtoklását meg tétlenül nézi, az nem "eltüntetése az eredményeknek"? Egyik oldalról valóban lopás. Másik oldalról viszont az aki azt a kis sóderkupacot bünteti, a fizetéséért dolgozik.
De mondhatnám azt is, ahogy az útfelbontásokat helyreállítják. Azt az utat valaki egyszer megépítette, utána valaki felbontja és nem állítja helyre. Dolgoztak? Igen. Ha fordított sorrendben teszik, mindenki jobban járt volna. És még csak az sem mindig igaz, hogy amikor az út épült, nem lehetett tudni, hogy fel kell majd bontani.
Aztán van az országban csomó cég, aki pl. vállalatirányítási szoftvereket készít. Ott is általában a marketing diadalmaskodik, eladnak olyan félkész rendszereket, amikkel a felhasználó csak szív. Kidobnak egy régebbi működő rendszert, csak mert az nem tud pár új funkciót. És amikor bevezették az újat, kiderül, hogy az új meg pár régit nem tud... Ekkor jön a kapkodás, és ettől kezdve mindenki megszakadásig dolgozik, és mégis mindenkinek nehezebb a dolga, mint korábban. Egy hibás döntés miatt.

Én nem azt mondom, hogy az ország "másik" fele szándékosan teszi tönkre az "első" fél eredményeit, de a végeredmény szempontjából a szándék közömbös. A nulla akkor is nulla, ha barátságos, meg akkor is, ha rosszindulatú.

A külföldiek adókedvezményéről:
El kell dönteni, kell-e nekünk az a cég, ill. tevékenység. Ha kell, akkor jön a következő kérdés, mennyire. És mennyiért. Én persze hogy nem kapok támogatást, hiszen olyan helyen végzem a tevékenységemet, ahol anélkül is mennek a dolgok. De ha elmennék egy telephelyet létesíteni Szabolcsba, és felvennék pár ottani munkanélkülit, már jogosult lennék bizonyos támogatásokra.
Egyébként kaptam már támogatást, mert állambácsi úgy látta, jobban jár, ha a munkanélküli segélyre amúgy is kifizetett pénzt ideadja, és én még dolgoztatok is azzal az emberrel, akinek eddig közvetlenül fizetett. Hogy aztán erre hol fázok rá, az más kérdés.
Szóval a kedvezményeket a külföldiek elleni hangulat keltésére fel lehet használni, csak épp nem igazán korrekt.
Előzmény: Jalmi11 (772)
Jalmi11 Creative Commons License 2006.07.29 0 0 773
Az első kettő folyamatos, a többihez kevés vagyok.
Előzmény: hurrá! (771)
Jalmi11 Creative Commons License 2006.07.29 0 0 772
Árpi! Azért a kínaiakkal ne vegyük egy kalap alá magunkat. Ott még más rendszer van.

Na de mi is folyik nálunk? 100 ember dolgozik reggeltől estig, hogy valamit létrehozzon, másik 100 meg (képletesen) estétől reggelig, azon, hogy eltüntesse az előző 100 által létrehozott értékeket.

Erre egy konkrét példát ha bemutatnál.
Lehetőleg ne a pártok közti acsarkodás áldozataiból.

Szerintem meg azért mennek így a dolgok, mert a megrendelésekért le kell adni legtöbbször x összeget, nem elég 20-30% nyereség némelyeknek hanem 2-300%-os akarnak zsebre vágni.
A munka szervezés már itt is olyan sok esetben, hogy rabszolgaként hajszolják az embereket ha nem tetszik másnap nem kell jönni, hiába, hogy komoly szakmai tudással rendelkezik az illető, inkább sok pénzért betanítanak egy másikat csak, hogy ne keljen többet fizetni.

A munkabér meg a közterhek. Nos, azt hiszem ha százmilliárdok nem sumákólódtak volna el ki tudja hová, akkor azokon is lehetett volna változtatni.
Ja még valami, ha nem csak a külföldi cégeket támogatták volna adó kedvezménnyel...
Feltételezem vállalkozóként dolgozol Te is, nos, kaptál valamire támogatást a munkád során?
Előzmény: Árpi (768)
hurrá! Creative Commons License 2006.07.29 0 0 771
gondolkozz, eszmélj, cselekedj ! védd meg érdekeidet !
Előzmény: Jalmi11 (762)
hurrá! Creative Commons License 2006.07.29 0 0 770
ez igazi "GOOD JOB" volt ! szép észrevétel !
Előzmény: Ttíz+1 (761)
hurrá! Creative Commons License 2006.07.29 0 0 769

A logisztika nem egyenlő az autópályákkal és nem egyenlő a fuvarozással csupán. Mára egy tevékenységében, összefüggéseiben kiterjedt, integráns és multiplikatív hatású ágazatről van szó és ma már leginkább az ellátási láncok menti rendszerekről beszélhetünk, mely feltételezi a fejlett infrastrukturát és a megfelelő szolgáltatási hátteret (vám, bank, stb.)

Második bekezdésedből a "félő" szót elhagynám, egyébként igaz. Más kérdés, hogy mekkora káosz és lenyúlás van ezen a területen.

Utolsó mondatod már "pénzes" gondolat lehet ...

Előzmény: kígyószisz (754)
Árpi Creative Commons License 2006.07.29 0 0 768
Akkor gondold végig, hogy a fenyegető kínai termékáradat mögött a világpiacihoz képest milyen bérek állnak!

Úgy gondolom, mindenkinek nyilvánvaló kell egyen, hogy egy dolog árát alulról legfőképp az határozza meg, milyen költségekkel állítható elő és juttatható el a fogyasztóhoz. Tartósan nem lehet önköltség alatt árulni, csak komoly támogatással, az viszont a hatékonyság növelése ellen hat, így szerintem mindenképp kerülendő. A költségeket millió dolog befolyásolhatja, de a globalizációnak hála, az alapanyagárak nagyjából mindenütt azonosak (plusz szállítási költség, de ez a késztermék eljuttatásánál is előjön, tehát lehet olyan áru, amit "nyersanyag-korában" érdemesebb szállítani, és lesz olyan, amit késztermékként.) Akkor mivel lehet játszani? Két dolog jut eszembe: a hatékonyság (jobb technológiákkal és jobb szervezéssel alacsonyabb energia és élőmunka költséggel, sőt, alacsonyabb eszközköltségekkel lehet dolgozni), illetve a munkabér és annak közterhei, amik a legnagyobb eltérést mutatják a világ különböző részein.

Na de mi is folyik nálunk? 100 ember dolgozik reggeltől estig, hogy valamit létrehozzon, másik 100 meg (képletesen) estétől reggelig, azon, hogy eltüntesse az előző 100 által létrehozott értékeket. Mindenki dolgozik, hogy majd' megfeszül, az eredmény meg nulla. Összehangolatlanul dolgozunk, vacakokat állítunk elő, ami néha rosszabb, mintha semmit nem csinálnánk. De mivel tényleg többet dolgozunk, mint a világ boldogabbik felén élők, mégsem élünk közel sem olyan jól, persze, hogy elégedetlenek vagyunk. Csak hát Te sem fizetnél annak a kőművesnek, aki minden nap ugyanannyit bont le a frissen rakott falból, amennyit felrakott!
Előzmény: Jalmi11 (762)
hurrá! Creative Commons License 2006.07.29 0 0 767
Persze. Gondolj bele, hogy egy holland, vagy dán mit művelne itt...
Előzmény: rebondo (753)
kuchen Creative Commons License 2006.07.29 0 0 766
Tökéletesen egyetértek. Akkor a tojásos választ félreértettem.
Előzmény: Jalmi11 (765)
Jalmi11 Creative Commons License 2006.07.29 0 0 765
Szavazni el kell menni, aki nem megy el annak nincs joga utólag kritizálni...
Előzmény: kuchen (764)
kuchen Creative Commons License 2006.07.29 0 0 764
Frappáns válasz, jót mosolyogtam. De, ez azt jelentené, hogy ne menjünk el szavazni?
Előzmény: Jalmi11 (763)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!